agrita wrote:Tiešām interesanti, kur Linda šādus faktus ir dabūjusi? Es arī tā kā esmu mācījusies i cilvēka anatomiju, i fizioloģiju - cilvēkam ir jāed gaļa. Tā cilvēks ir veidots. Un nekas nekur nepūst. Kāds te salīdzinājums ar govi un dzerokļiem? Dzerokļi ir domātu, lai sasmalcinātu pārtiku- jā to dara arī govs, lai nenorītu veselu tā pat kā cilvēks. Govs vispār ir atgremotājs un ar 4 kuņģiem, tur jau nu tiešām nav ko salīdzināt.
Tik pat labi tagad varētu piedāvāt kādam tīģerim vai lauvai kļūt par veģetārieti. Gribētos redzēt reakciju
Nosauc tās vielas,kas ir astrodamas gaļā,bet nav augos.Parcik medicīnu mācies vajadzētu zināt,ka gaļā nekā neaizvietojama nav.Jā,ir pāris lietas,kuras uzņemt bez gaļas ir grūtāk,konkrēti dzelzs,lai to uzņemtu ir jāpiedomā,ko ēst un ar ko kopā ēst,lai citas vielas netraucētu dzelzim uzsūkties.Un ja cilvēks ebz gaļās envarētu pasaulē enbūtu tik daudz visādu paveidu veģetāriešu,vegānu un svaigēdāju,kuri šādu dietu piekopj gadu desmitiem,citi gaļu nekad nav ēduši un dzīvo,ir veseli,nekas viņiem netrūkst.Pat sumo cīkstoņi,kultūristi un kalnos kāpēji ir veģetārieši un nekas viņiem netraucē ar sportu nodarboties.Tas vien liecina,ka varbūt tam cilvēkam to gaļu nevajag.Divus gadus iztiku bez jebkādas gaļas un beidzot tiku vaļā no sava gastrīta ar kuru mocījos vairākus gadus,katru gadu rudenī un pavasarī,beidzot pieņemos svarā un vairs nelidoju vējam līdzi,visus šos divus gadus man enbija izdevies saķert pat iesnas,analīzes labas,ja vien neskaita hemoglobīnu,kurš kritās ikreiz,kad sāku slinkot un pārstāt domāt par to,ko apešt,lai uzņemtu dzelzi.Man gan ārsts visus divus gadus stāsta,ka es miršot un cilvēkam gaļu vajagot,cilvēks bez gaļas nevarot dzīvot,gaļā esot vērtīgi vitamīni,kuri nav citur(diez kādi-karbonādijs un kotletīns?).Padevos tam spiedienam un sāku ēst gaļu kā agrāk,šoreiz gan viebdamās,jo pēc tam,kad divus gadus gaļa nav ēsta,atklājas,ka tā garšo vienkārši pretīgi,taču es spiedu,jo ārsts taču teica,ka bez tā nevarot.Rezultātā ātri vien atgriezās manas vēdersāpes,es sāku slimot,kā no vienas slimības vaļā,tā pēc 4 dienām atkal slima.Ārsts,protams,šokā tā nevarot būt,ka no gaļas slikti paliek.Un tā sajūta,kad gaļu neēd un negrūž sevi visus tos sū... ar ko baro tos lopus ir vienkārši kolosāla.No gaļas būtu jāuzņem olbaltumvielas,dzelzs un B12,taču visai tai veikalu gaļai klāt nāk vēl pesticīdi,antibiotikas un augšanas hormoni.Jauki,ja ir iespēja dabūt mājas audzētu gaļu,tad vēl varētu teikt,ka tā gaļas ēšana ir nekaitīga,taču bez tā var arī iztikt,jautājums ir par garšas kārpiņu apmierināšanu.
Agrita,ja pareizi esmu sapratusi tu par ārstu mācies,ja? Lai nu kā iesaku tomēr neiekalt galvā,ka bez gaļas mirst vai rodas veselības problēmas,ir neviens vien cilvēks,kuram gaļa veselības problēmas izsauc.