Virtuves guru

Miscellaneous

Re: Virtuves guru

Postby julika » 02 Dec 2013, 16:11

O, šitais izklausās baigi garšīgs un viegli taisāms!
Image
User avatar
julika
Veteran
Veteran
 
Posts: 1243
Images: 5
Joined: 20 Aug 2013, 14:20
Location: Rīga, Purvciems

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Virtuves guru

Postby Saimnieks » 05 Dec 2013, 00:31

Būs jāpamēģina arī ko līdzīgu uztaisīt
gribu haskiju :)
Saimnieks
Baby
Baby
 
Posts: 2
Joined: 05 Dec 2013, 00:17

Re: Virtuves guru

Postby Torijs » 05 Dec 2013, 01:18

Ā, atcerējos baigi garšīgu šī sacepuma versiju no ebreju virtuves.
Gandrīz viss tas pats no iepriekš nosauktā(rīvēti-kartupeļi, kabacis, burkāni, tomāts), tikai tai masai vēl klāt bija jāpiespiež 4 lielās ķiploku daiviņas. Es vēl tā "noraustīju māgu" :kanepe: , bet nu liku kā receptē. Rezultāts bija ļoooti garšīgs, nebija nemaz tik ķiplokains, tas ķiploks tik piedeva tādu ēēēē'... nu tāāādu garšu.... :) Un, protams, tai receptē nebija cūkgaļa, ko pieliku tā pavairāk klāt. :kanepe:
Image
User avatar
Torijs
Veteran
Veteran
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Virtuves guru

Postby Linda B. » 05 Dec 2013, 03:39

Pameklēju šo to netā atrodamu,sametu kopā šo to un rezultāts sanāca pārsteidzoši labs.Gatavošana gan bija laikietilpīga,bet tas varētu būt tāpēc,ka man ir lielummānija attiecībā uz ēdiena iegādi un gatavošanu un es nemaz necetīšos to noslēpt.Īsumā kārtām liku zaļas kartupeļu ripiņas,sagrieztu(smalki,ļoti smalki)svaigu sīpolu,šķēlītēs sagrieztus šampinjonus,cūkgaļas malto gaļu un pa virsu atkal kartupeļus,sīpolus un šampinjonus.Traukā sajaucu saldo krējumu(35% 500ml)ar pētersīļiem,sāli un pipariem,pārlēju pāri kārtojumam un krāsnī iekšā uz 45minūtēm,pēc tam pārbēru ar sarīvētu krievijas sieru un ieliku pacepties vēl 15 minūtes un rezultāts fantastisks.
User avatar
Linda B.
Veteran
Veteran
 
Posts: 2139
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Virtuves guru

Postby Sisija » 12 Mar 2014, 12:04

Meitenes un zēni, var būt kādam ir pieredze ar multivārāmajiem katliem? Kādas atsauksmes, +/-? Vai tas atkal ir kārtējais modes kliedziens? :neparliecinats: :sarkstosa:
Gribas ēst garšīgi un veselīgi, bet katostrofāli trūkst laika gatavošanai mājās, sabiedrisko ēdināšanu principā neatzīstu un tās pakalpojumus izmantoju ļoti reti :(
Image Image
Sisija
Veteran
Veteran
 
Posts: 2263
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 12 Mar 2014, 14:03

Tas nav nekas jauns. Tvaika katli jau ir sena lieta. Tikai - agrākie bija dikti nedroši.
Jā, var gatavot bez taukvielām. Sevišķi labi priekš dārzeņiem.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby Sisija » 12 Mar 2014, 14:25

Creme de la Creme wrote:Tas nav nekas jauns.

Nebiju domājusi, ka gluži jauns. Vairāk interesē vai reāli darbojas tās visa papildus funkcijas, piem., maizes un konditorejas izstrādājumu cepšana, u.c. Un vai ir vērts maksāt naudu par papildus fīčām :neparliecinats: ?
Image Image
Sisija
Veteran
Veteran
 
Posts: 2263
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Virtuves guru

Postby čība » 12 Mar 2014, 14:33

Sisija wrote:Meitenes un zēni, var būt kādam ir pieredze ar multivārāmajiem katliem? Kādas atsauksmes, +/-? Vai tas atkal ir kārtējais modes kliedziens? :neparliecinats: :sarkstosa:
Gribas ēst garšīgi un veselīgi, bet katostrofāli trūkst laika gatavošanai mājās, sabiedrisko ēdināšanu principā neatzīstu un tās pakalpojumus izmantoju ļoti reti :(


Man ir. Ko varu pateikt - gaļa sanāk fantastiska. VIENMĒR. Taisu liellopu, teļa gaļu, jēra gaļu - vienmēr mīksta. Pagaidām neesmu aizrāvusies ar lieliem eksperimentiem, bet sautēšana, tvaicēšana - super. Cept to pašu gaļu, manuprāt, neērti tur. Izvirtības ar maizes cepšanu neesmu mēģinājusi :D
Man vislielākā ekstra šķiet tas, ka nekas nav jāopieskata. Uzliec gaļu uz 2h un ej prom. Atnāc pēc 6h, gaļa 2h ir gatavojusies un 4h uzturēts siltums - gatavs ēšanai :)
Šobrīd Prisma veikalā maksā 50 EUR!
User avatar
čība
Veteran
Veteran
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 12 Mar 2014, 14:37

Zinu ka maizes krāsniņas ir laba lieta. Jādomā ka šīs ne ar ko neatšķirās.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby Sisija » 12 Mar 2014, 15:20

čība,Creme de la Creme , paldies :labipadarits: .
Image Image
Sisija
Veteran
Veteran
 
Posts: 2263
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 10 Sep 2014, 14:28

Vai cidoniju sulai obligāti jāliek cukurs 1:1? Varbūt kāds ir provējis vispār bez cukura glabāt? Ja liek cukuru, varbūt var nekarsēt? Lūdzu jūsu pieredzīti.
[/url]Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1046
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: Virtuves guru

Postby Linda B. » 10 Sep 2014, 21:13

Vai kādam ir kāda recepte piena teļa ribiņām?Nevaru atrast nevienu labu recepti
User avatar
Linda B.
Veteran
Veteran
 
Posts: 2139
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Virtuves guru

Postby Demix » 10 Sep 2014, 21:43

Linda B. wrote:Vai kādam ir kāda recepte piena teļa ribiņām?Nevaru atrast nevienu labu recepti

Pats produkts jau tā izklausās ekselenti,kādu tur vēl recepti :kanepe: Bet nu ja nopietni,tad reiz esmu sautējusi tai saucamajā "pīlē",vispirms apcepu ar sāli un pipariem uz pannas,lai apbrūninās,tad uz pannas(tās pašas)apcepu smalki sagriztu sīpolu un sarīvētu burkānu,to uzkaisu virsū(ribiņas ieliktas "pīlē"),tad uz pannas kur tas viss cepās uzleju ūdeni lai tas piecepums atvārās un to virsū,tad vāku virsū un lai sutinās,tad kad jau mīkstas pieleju nedaudz saldā krējuma,nu tā kkā :)
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4090
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: Virtuves guru

Postby Linda B. » 10 Sep 2014, 23:40

Skan labi.Paldies!
User avatar
Linda B.
Veteran
Veteran
 
Posts: 2139
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Virtuves guru

Postby čība » 12 Sep 2014, 10:06

Ko darīt ar vīnogām?!
Šogad pēkšņi ir vīnogas... tik daudz sen nav bijušas. Var sulu spiedē sulu spiest, sanāk kaut kas? Vai ir kādas labas receptes kaut kam citam? Vīnu taisīt laikam neuzņemsimies...
User avatar
čība
Veteran
Veteran
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Virtuves guru

Postby magnola » 12 Sep 2014, 11:10

ko darīt ar tomātiem, baigi bojājas jo ir uzradusies puve siltumnīcā :( ir gan zaļi, gan sarkani.... kādam nav ātras un vienkāršas receptītes? :flirts:
Image
Image
Laipni gaidīti manā blogā: viewtopic.php?f=29&t=5279
User avatar
magnola
Champion
Champion
 
Posts: 995
Images: 9
Joined: 19 Jan 2012, 13:26

Re: Virtuves guru

Postby ingo » 12 Sep 2014, 12:18

čība wrote:Ko darīt ar vīnogām?!
Šogad pēkšņi ir vīnogas... tik daudz sen nav bijušas. Var sulu spiedē sulu spiest, sanāk kaut kas? Vai ir kādas labas receptes kaut kam citam? Vīnu taisīt laikam neuzņemsimies...


Tā kā mums nav milzu daudz, tad skābenās liekam kompotā. Mūsmājās visiem ļoti garšo.
User avatar
ingo
Veteran
Veteran
 
Posts: 1145
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: Virtuves guru

Postby čība » 12 Sep 2014, 12:35

ingo wrote:
čība wrote:Ko darīt ar vīnogām?!
Šogad pēkšņi ir vīnogas... tik daudz sen nav bijušas. Var sulu spiedē sulu spiest, sanāk kaut kas? Vai ir kādas labas receptes kaut kam citam? Vīnu taisīt laikam neuzņemsimies...


Tā kā mums nav milzu daudz, tad skābenās liekam kompotā. Mūsmājās visiem ļoti garšo.


O, kompotu neviens nebija iedomājies, paldies!
Visiem tik sulas, sulas. Bet no tam mazajām tak nekāda sula nesanāks :D Nav jau milzum daudz, parasti ir tik, cik pagaršot. Bet šogad - krietni vairāk. Nu negribas, lai nobirst un aiziet nebūtībā, ja jau pēkšņi viņas ir jēdzīgā daudzumā :D
User avatar
čība
Veteran
Veteran
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 12 Sep 2014, 14:27

magnola wrote:ko darīt ar tomātiem, baigi bojājas jo ir uzradusies puve siltumnīcā :( ir gan zaļi, gan sarkani.... kādam nav ātras un vienkāršas receptītes? :flirts:

Ņem nost kamēr nav beigti pavisam. Tad noplaucē mizu, sagriez gabalos un katlā iekšā (kopā ar garšvielām kādas patīk - sīpolu, ķiploku, zaļumiem, pipari,sāls cukurs, viss pēc garšas un vēlmēm). Sautē kādu 1,5-2 h vai kamēr paliek bieza masa. Var vēl to visu sablenderēt lai ātrāk savārās, bet man patīk ka paliek kāds veselāks gabaliņš. Tad to masu karstu burkās un ziemā būs pamatiņš zupām - tomātu/pupiņu/soļankai. Bet var pavarīt kādu 1h un tad pielikt kabaci/burkānus/papriku/gurķus/kāpostus/bietes (protams - ne jau visu kopā :kanepe: ). Es sataisīju arī ''ķīnas mērci''. Liku burkānus, sīpolus, ķiploku. Beigās pieliku konservētus ananāsus un pavisam nedaudz (lai ir tumīgums) kartupeļu cieti. Var piešaut kādu karoti (bet uzmanīgi, lai nav par skābu) etiķa.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 12 Sep 2014, 18:04

No vīnogām sanāk garsīga zaptīte. Vīnogas izberž caur sietu un savāra ar cukuru.
[/url]Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1046
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

PreviousNext

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests