Virtuves guru

Miscellaneous

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 16 Sep 2014, 14:55

Vai tiešām neviens neko nezin par cidoniju sulu sagatavošanu ziemai. :apstulbis:
[/url]Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1046
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 18 Sep 2014, 08:53

Es šogad (pēc kāda laba cilvēka ieteikuma :kanepe: ) cidonijas izlaidu caur sulu spiedi. Sulu uzkarsēju ar cukuru (liku ievārijuma cukuru cerībā ka saželēs, bet tomēr vajadzēja speciālo želejas cukuru kura pie mums veikalā nav...) un karstu liku burkās. Bet domāju ka cidoniju sula pavisam labi stāv arī bez cukura.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby Demiana » 18 Sep 2014, 09:35

Creme de la Creme wrote: Bet domāju ka cidoniju sula pavisam labi stāv arī bez cukura.

Man bez cukura ilgi nestāvēja :(
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Veteran
Veteran
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Virtuves guru

Postby Demiana » 18 Sep 2014, 09:37

Šogad cidoniju maz, uz sulu nav ko cerēt man, būs sukādes :)
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Veteran
Veteran
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Virtuves guru

Postby IneseL » 18 Sep 2014, 10:04

kaija wrote:Vai cidoniju sulai obligāti jāliek cukurs 1:1? Varbūt kāds ir provējis vispār bez cukura glabāt? Ja liek cukuru, varbūt var nekarsēt? Lūdzu jūsu pieredzīti.

Cidoniju sīrupu taisu ar "izvilkšanas metodi", tas ir - sagriežu un uzberu cukuru, cik sanāk sīrupa, tik sanāk, pāri paliek žāvējamas cukādes. Šajā gadījumā sīrupu nekarsēju, bet pudelās iekšā un stāv. Cukurs iziet gan aptuvei 1:1 pret sagrieztajām cidonijām.
User avatar
IneseL
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 262
Joined: 20 Sep 2010, 09:34
Location: Rīgas rajons

Re: Virtuves guru

Postby IneseL » 18 Sep 2014, 10:05

Demiana wrote:
Creme de la Creme wrote: Bet domāju ka cidoniju sula pavisam labi stāv arī bez cukura.

Man bez cukura ilgi nestāvēja :(

Kādu laiciņu stāv arī bez cukura, labāk gan ledusskapī. Ilgi nestāvēs. Ir ļooooti stipra un kodīga! Lietoju visur salātos etiķa un citrona sulas vietā.
User avatar
IneseL
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 262
Joined: 20 Sep 2010, 09:34
Location: Rīgas rajons

Re: Virtuves guru

Postby pixy » 18 Sep 2014, 10:37

Es cidonijas lieku spirtā :alinji: . Cukuru vajag diezgan daudz, bet, tā kā spirts ir gana stiprs, tas lipīgums nav tāds kā liķieriem. Šogad plānoju likt nevis spirtā, bet 80% strohā, vai kā viņu tur sauc, man liekas, ka jābūt vēl garšīgāk :) .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 3989
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 19 Sep 2014, 09:19

Katru gadu spiežu ar sulu spiedi un lieku cukuru 1:1, bet man šamā liekas par saldu. Tāpēc cerēju, ka var glabāt bez cukura. Tos izspiestos biezumus arī ar cukuru un burkās iekšā. Noder gan tējām, gan plātsmaizēm.
[/url]Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1046
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: Virtuves guru

Postby LindaS » 19 Sep 2014, 09:36

superīgākā ideja spirtiņam, varētu būt kārtīga sildoša bumba ziemas vakaros, super! Tu apber ar cukuru, aplej un nostādini?
User avatar
LindaS
Junior
Junior
 
Posts: 220
Images: 8
Joined: 15 Jan 2010, 10:10

Re: Virtuves guru

Postby pixy » 19 Sep 2014, 10:30

LindaS wrote:Tu apber ar cukuru, aplej un nostādini?
Apmēram - iemetu spirtā un uzberu cukuru. Un burku pēc tam ik pa brīdim sakratu, lai cukuriņš izkūst.
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 3989
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Virtuves guru

Postby Demiana » 28 May 2015, 08:49

Dalieties pieredzē: rabarberu ievārījums!


Tā kā rabarberi aug griezdamies, izlēmu pamēģināt šo recepti
Sastāvdaļas:
1 kg rabarberi, nomizoti un sagriezti 2.5-3 cm garos gabaliņos
1 kg ievārījuma cukurs
1 gab. citrona sula
http://www.delfi.lv/receptes/rabarberu- ... z3bPghfoXY
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Veteran
Veteran
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Virtuves guru

Postby Demiana » 01 Jun 2015, 10:49

Rabarberu ievārījums sanāca gards, iesaku ziemas krājumiem :par:
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Veteran
Veteran
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 29 Jul 2015, 14:51

Tā kā šogad ķirši bija labi padevušies, meklēju netā interesantas receptes (ķiršu zapte dikti apnikusi...)
Izmēģināju šo:
http://www.dansukker.lv/lv/receptes/vas ... tnijs.aspx


Vasaras čatnijs

Sastāvdaļas

500 g ķiršu (vēlams, skābo ķiršu)
500 g tomātu
2 sīpoli
1 ķiploka galviņa vai 3-4 daiviņas
1/2 svaiga sarkanā čili pipara
125 ml balzāmetiķa
1 tējk. sāls
1 tējk. melno piparu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Marmelādes cukura


Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež kubiciņos. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Noskalo, izņem sēklas un sakapā vai sasmalcina čili. Ieliek katliņā visas sastāvdaļas, izņemot ievārījuma cukuru, un vāra 15 minūtes, periodiski apmaisot. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 29 Jul 2015, 14:53

Balzāmetiķa vietā liku parasto (man balzāmetiķis ne pārāk...). Čilli mūsu veikalos neatradu, pieliku pulvera veidā.
Veči dikti lielīja. Pie gaļas-ideāli. Protams - ja patīk šādas saldi-skābi-asas lietiņas.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby pixy » 29 Jul 2015, 20:25

Creme de la Creme, vienīgais, ko paspēju padomāt - KĀ var apnikt ķiršu zapte :soks: :D .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 3989
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 30 Jul 2015, 08:14

Tāpēc ka mums viņas daudz :jautri:
Mums mājās topā ir avenes un brūklenes. Izlaidušies :kanepe:

Šogad ķiršus nevārīju kā ierasts (izņem kauliņus un vāra ar cukuru), bet sākumā pavārīju ķiršus, kamēr mīksti. Tad liku caurdurī, atīrīju no kauliņiem. Sīrupu vārīju ar parasto cukuru. ''Mizas'' ar ievārījuma cukuru. Sanāca normāla porcija sīrupa un biezs ķiršu džems kas rīktīgi labi smaržo/garšo pēc ķiršiem! Nevis sīrupaini ķirši...
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 09 Aug 2015, 13:06

Es pārsvarā visas zaptes blenderēju. Tad nav tā, ka sīrupu nosmeļ, bet ogas stāv kamēr sabojājās.
[/url]Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1046
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 10 Aug 2015, 08:22

Ķirši tāpat sanāk pašķidri. Tad noteikti jāliek ievārījuma cukurs.
Zemenes arī pamēģināju blenderēt. Pašķidras. Ja ar ievārījuma cukuru - tad sanāk smuka marmelāde.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Virtuves guru

Postby Demix » 11 Aug 2015, 16:37

Creme de la Creme wrote:Tā kā šogad ķirši bija labi padevušies, meklēju netā interesantas receptes (ķiršu zapte dikti apnikusi...)
Izmēģināju šo:
http://www.dansukker.lv/lv/receptes/vas ... tnijs.aspx


Vasaras čatnijs

Sastāvdaļas

500 g ķiršu (vēlams, skābo ķiršu)
500 g tomātu
2 sīpoli
1 ķiploka galviņa vai 3-4 daiviņas
1/2 svaiga sarkanā čili pipara
125 ml balzāmetiķa
1 tējk. sāls
1 tējk. melno piparu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Marmelādes cukura


Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež kubiciņos. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Noskalo, izņem sēklas un sakapā vai sasmalcina čili. Ieliek katliņā visas sastāvdaļas, izņemot ievārījuma cukuru, un vāra 15 minūtes, periodiski apmaisot. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.

O.šis izklausās ideāli!Skābos ķiršus vēl var kur dabūt,nu pm tirgū,nav būts ...
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4090
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: Virtuves guru

Postby Creme de la Creme » 12 Aug 2015, 08:59

Es taisīju no parastajiem ķiršiem. :kanepe: Man ir tādi saldskābi. Nav īsti čerešņa, bet nav arī ''Lavtijas skābie'' :jautri: . Bet man kokā vēl ir ķirši (strazdi līdz pagalmam vēl nav tikuši, tusē pa tālajiem kokiem). Tā kā gan jau tirgū arī būs nopērkami.
Teikšu tikai - sanāca ideāli! Bet noteikti jāliek marmelādes cukurs. Savādāk būs šķidrs sīrups.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
 moderator
 moderator
 
Posts: 3437
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

PreviousNext

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests