Page 1 of 11

Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 00:00
by undd
Jautājums sekojošs - kuru saulespuķu eļļu vērts pirkt, lai tā patiešām garšotu pēc saulespuķu eļļas, bet nebūtu ar rūgtenu piegaršu?

Re: Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 07:08
by Laura
Krievijā ražoto, tumšā stikla pudelē. Nosaukumu tiešām neatceros, mums bija nerafinētais variants- tieši tāda pati kā astoņdesmitajos...

Re: Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 08:09
by Creme de la Creme
Es ņemu arī Ukraiņu, plastmasas pudelēs. Un noteikti - nerafinētu.

Re: Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 21:16
by undd
Es tā saprotu, ka tās eļļas nav standartlielveikalu piedāvājums?!
Man vienkārši sakārojās vecāsmātes vinegretu, kuram kā reiz bija tā patīkamā saulespuķu eļļas piegarša, vinegretu bez šī vienkārši nespēju iedomāties, citādāk taisītie ir prosta biešu salāti. Kaut kad vienreiz nopirku, neatceros jau vairs kādu, saulespuķu eļļu, kura ēdienam piedeva visai izteiktu rūgtenu garšu, bet jebkura itkā normālā veikalos pirktā saulespuķu eļļa manā skatījumā ir tāda kā visas - nekāda.

Re: Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 21:39
by Vendeta
Vai nav tā, ka to nerafinēto eļlu var lietot tikai salātiem/vinegretiem? Cept ar tādu taču nevar - rodas putas? (Bērnības atmiņas :neparliecinats: ).

Vakar Rimi bija lēti konservētie persiki - lielā bundža, 800g. Sanāca superīgs saldais ēdiens:
1. 500 ml.saldā krējuma (saputot ar nedaudz cukura un vanilīnu)
2. konservētās persiku pusītes sablenderēt (iepriekš nolejot sulu-kompotu)
3. persiku sulai pievienot 1 paciņu želatīna (vislabāk Santa Maria), izšķīdināt želatīnu, lēni sildot
4. sajaukt visu kopā un saliet trauciņos (man sanāca precīzi 10 vienreizējās lietošanas glāzītes), ielikt ledusskapī
5. iegūstam ļoti garšīgu persiku suflē (šodien darbā novērtēja - labs!) :flirts:
Ātri un garšīgi! :)

Re: Virtuves guru

PostPosted: 30 Mar 2012, 22:07
by undd
Vendeta wrote:Cept ar tādu taču nevar - rodas putas?


Man ir pieredze, ka putas rodas no jebrukas parastās eļļas, vai tā augu, rapšu vai kāda cita, bet varbūt atkarīgs no tā, ko gatavo. Es neesmu baisais kuharītājs, eļļas pērku neiedziļinoties, bet cik atceros, ar jebkuru cepot frī vienmēr ir bijis putu mākonis pa virsu. Pieļauju, ka tiktiešām tas varētu būt atkarīgs no eļļas kvalitātes, es pārsvarā izvēlos akcijas eļļas, tb. kura lētāka.

Re: Virtuves guru

PostPosted: 31 Mar 2012, 07:53
by Creme de la Creme
undd - es pērku Elvi veikalā. Es ar to gan cepu, gan taisu salātus u.tml. Nekas neputojās. Pēdējā reizē gan veikalā nebija, nācās ņemt mūsu pašu rapšu eļļu.

Re: Virtuves guru

PostPosted: 31 Mar 2012, 08:23
by kaija
Es pērku šādu. Liekas, ka garša ir pietiekama un nekādu rūgtumu arī nejūtu.

Image

Re: Virtuves guru

PostPosted: 01 Apr 2012, 22:57
by undd
Nopirku šodien krievu ražojuma saulespuķu eļļu "Sloboda", cik nu mēli pieliku, liekas būs laba, pēc puķēm garšo un rūgtumu nejutu :) Paldies par ieteikumiem :)

Re: Virtuves guru

PostPosted: 02 Apr 2012, 07:56
by Creme de la Creme
undd wrote:Nopirku šodien krievu ražojuma saulespuķu eļļu "Sloboda", cik nu mēli pieliku, liekas būs laba, pēc puķēm garšo un rūgtumu nejutu :) Paldies par ieteikumiem :)

Jā, šitā arī ir laba!!!

Re: Virtuves guru

PostPosted: 12 Apr 2012, 10:31
by čība
Jautājums virtuves guru - kur var nopirkt mīklu priekš spring rolls? Nu labu mīklu. Biju nopirkusi Rimi... vairāk kā puse mīklas bija nederīga - bija pārāk sakaltusi, kopā salipušas plāksnes, nevarēju normāli atritināt, plīsa... Līdz ar to nevar būt ne runas par kaut kā satīšanu - ja tur jau ir caurums... :(
Vai varbūt kāds zina labu mīklas recepti (mīklai jābūt elastīgai, plānai, bet izturīgai-pīrādziņu mīkla īsti neder :kanepe: ). Neviens jau nav teicis, ka spring rolls jātaisa tikai ar spring rolls mīklu :kanepe: Bet nav ne jausmas, vai kaut ko tik plānu kā nepieciešams, vispār var uztaisīt mājas apstākļos...

Re: Virtuves guru

PostPosted: 12 Apr 2012, 19:46
by undd
kas ir spring rolls? :sarkstosa:

Re: Virtuves guru

PostPosted: 12 Apr 2012, 20:23
by emy
undd, spring rolls ir tādi plānas mīklas rullīši, kuros iekšā dārzeņi vai jebkascits. Piemēram, garneles. Ķīniešu ēstuvēs visās ir. man šķiet arī Čilli picā.

Esmu dzirdējusi, ka labu spring rolls mīklu varot Stokmanī un mc2 dabūt. Vēl citi iesaka nevis speciālo mīklu, bet filo mīklu. Esmu lasījusi arī, ka ir kaut kāds rīspapīrs, kas nav īsti spring rolls mīkla un tajā arī taisot. Pati gan tālāk par padomāšanu par šo tēmu neesmu tikusi :sarkstosa:

Re: Virtuves guru

PostPosted: 12 Apr 2012, 21:14
by undd
mm, izklausās garšīgi :)
īsti nezinu, kāda ir tās mīklas struktūra, bet ja runā par tām saldētajām dažnedažādām mīklām, tad par ļoti labu jau vairākus gadus esmu atzinusi tešla kārtaino mīklu, atlaidināta ļoti labi izrullējas un neplīst

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 08:24
by čība
emy wrote:undd, spring rolls ir tādi plānas mīklas rullīši, kuros iekšā dārzeņi vai jebkascits. Piemēram, garneles. Ķīniešu ēstuvēs visās ir. man šķiet arī Čilli picā.

Esmu dzirdējusi, ka labu spring rolls mīklu varot Stokmanī un mc2 dabūt. Vēl citi iesaka nevis speciālo mīklu, bet filo mīklu. Esmu lasījusi arī, ka ir kaut kāds rīspapīrs, kas nav īsti spring rolls mīkla un tajā arī taisot. Pati gan tālāk par padomāšanu par šo tēmu neesmu tikusi :sarkstosa:


Nu jā, man pēc pirmās vilšanās tagad bail pirkt tās plāksnes... Nezinu kuras ir jēdzīgi iepakotas, jo tām, kuras nopirku es, klāt bija ticis gaiss un mitrums, līdz ar to vietām bija salipušas, vietām izkaltušas - nu nekādi roļļi nesanāk. Tiesa Stockmann un mc2 varetu būt labāka kvalitāte kā Rimi...
Kas ir filo mīkla?

Es vienreiz saņēmos un gribu vēl :kanepe: Paiet laiks kamēr tos mošķus satin, bet ir garšīgi - pats var salikt iekšā, kas sirdij tuvāks :jaa: Es sarīvēju dārzeņus - papriku un burkānu (izmēģināts, bet var jebko), sīki sagriežu zaļumus, ņemu svaigo sieru (man patīk "Kārums") - visu sajaucu vienā masā. Nu un tad ielieku iekšā springroļļos to maisījumu (uzcepu, protams) un ēdu ar saldo čilli mērci... Maigais siers + saldā čilli mērce... mmmm (un tagad man gribās est :jautri: )

P.S. Kur ir palicis tas ēdošais ģīmītis?

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 08:25
by čība
undd wrote:mm, izklausās garšīgi :)
īsti nezinu, kāda ir tās mīklas struktūra, bet ja runā par tām saldētajām dažnedažādām mīklām, tad par ļoti labu jau vairākus gadus esmu atzinusi tešla kārtaino mīklu, atlaidināta ļoti labi izrullējas un neplīst


Tešlas mīkla ir laba pīrādziņiem, bet viņa ir kārtainā... Neesmu aizdomājusies, varbūt ka var "paplānināt" un kaut ko satīt - viena tāda stāv saldētavā :jaa:

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 12:28
by vipdu
Man vīramāte taisa tādus ar lavašu (to plāno).

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 13:05
by čība
vipdu wrote:Man vīramāte taisa tādus ar lavašu (to plāno).


Kā viņa to lavašu aizlipina? Es ari esmu dzirdējusi, ka ar lavasu var taisīt un sanākot pat ļoti garšīgi. Bet - man viņš nekad nav turējies ciet :(

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 14:36
by Demix
vipdu wrote:Man vīramāte taisa tādus ar lavašu (to plāno).

:par: Es arī,varen gardi!!! :dejo:

Re: Virtuves guru

PostPosted: 13 Apr 2012, 15:03
by čība
Demix wrote:
vipdu wrote:Man vīramāte taisa tādus ar lavašu (to plāno).

:par: Es arī,varen gardi!!! :dejo:


Kā tu viņu aizlipini? :jaut:
Tā kā es lieku iekšā sieru, caurdurt nevaru - iztek viss ārā :(