Virtuves guru

Miscellaneous

Re: Virtuves guru

Postby Torijs » 28 Apr 2012, 21:29

energy wrote: Ja normāli ar birstīti paberž, tad visu izdodas nomazgāt.

Nomazgāt jau izdodas, bet švīkas ta paliek.
Image
User avatar
Torijs
Veteran
Veteran
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Virtuves guru

Postby energy » 28 Apr 2012, 21:48

Švīkas no naža? Nu lai viņas ir, ja ar birsti izmagā, tad viss ir tīrs un ok. Tāpat pēc kāda laika dēlīti nomaina :)
P.S. Ir gadījušies plastmasas dēlīši, kuri ir ļoti mīksti, bet ir arī cietāki, varbūt esi nopirkusi ļoti mīkstu?
User avatar
energy
Veteran
Veteran
 
Posts: 1532
Joined: 29 Jan 2010, 15:19
Location: Liepāja

Re: Virtuves guru

Postby Torijs » 29 Apr 2012, 00:53

Esmu pirkusi n-tos veidus, laikam visi mīkstie trāpījušies :) Tāpēc arī domāju, varbūt var pasūtīt tāpat kā darba virsmas skapīšiem-granīta vai ko tamlīdzīgu.
Image
User avatar
Torijs
Veteran
Veteran
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Virtuves guru

Postby undd » 13 Jun 2012, 19:47

Zinu, ka googlē var atrast 100 un 1 recepti, bet godīgi atzīšos - man slinkums meklēt :sarkstosa:
Gribu uzzināt suņinieku marinādes visgaršīgākajam šašlikam :) Pārsvarā esmu taisījusi ar e/esenci, jau apnicis un vienmēr vienveidīgs, kaut arī garšīgs, pagājušoreiz uz laukiem paņēmu līdzi samarinētu gaļu dillēs, ķiplokos un eļļā, bija gardi, kā arī majonēzē ar kariju un sinepēm, arī ņamma ņamma. Gribu paeksperimentēt ar ko citu. Vienīgi - citronu nepiedāvāt, man citrons garšo tikai ar tekilu :tikainesaki: vai citronūdenī, bet ne pie ēdiena :)
Image
User avatar
undd
 moderator
 moderator
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Virtuves guru

Postby ajame » 13 Jun 2012, 23:32

ja ne undd, tad varbūt kādam citam noder- ļoti garšigs vistas šašliks sanāk citronā un ķiplokos. bet to ķiploku vajag tā diezgan daudz.
vēl var marinādei izmantot gāzētu minerālūdeni + dažādas garšvielas pēc sirds patikas.
User avatar
ajame
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 450
Joined: 03 Mar 2010, 23:36
Location: Tukums

Re: Virtuves guru

Postby undd » 13 Jun 2012, 23:38

ajame wrote:vēl var marinādei izmantot gāzētu minerālūdeni


es priekš sevis jau pāris gadus kā esmu atklājusi, ka neatkarīgi no garšvielām utt utjp, vienkārši labas gaļas pagatavošanas sastāvdaļas ir gāzētais minerālūdens un eļļa :)
Image
User avatar
undd
 moderator
 moderator
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Virtuves guru

Postby BaibaB » 14 Jun 2012, 08:15

es taisu šašliku tā, ka uz kg gaļas griežu kg sīpolu. izklausās briesmīgi, bet sīpolus jau necep, nē, var arī cept, kam garšo. bet sīpols mīkstina gaļu, dod marinādi un ir ok. piešpricēju eļļu, piegriežu arī mazliet citronu (tas ja kas, vēlāk nav ēdams), samaļu visādus piparus, ja ir - pētersīli, visu labi ar rokām samīcu un lieku samarinēties. sāli uzkaisu tikai tad, kad gaļa ir uzsprausta uz iesmiem.
aitas gaļai man riebj aitas specifiskā garša, bet to perfekti noņem svaigi tomāti. sagriež tos un pieliek gaļai kopā ar sīpoliem. esmu mēģinājusi marinēt šašliku ar majonēzi, kefīru, sinepēm, visu ko citu, bet vislabāk man garšo ar sīpoliem, eļļu, drusku citronu un pipariem. nekā pārgudra. :jautri:
http://shnauceri.wordpress.com/
Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra
User avatar
BaibaB
Veteran
Veteran
 
Posts: 1429
Joined: 13 Jan 2010, 13:00

Re: Virtuves guru

Postby vipdu » 14 Jun 2012, 08:45

Mums te draugs taisīja 1,5 kg sagriezti sīpoli, 3 citroniem izspiesta sula, sāls (man prasījās saldumam vēl arī cukurs, jo patīk saldenskābas marinādes). Man jau ar par to citronu deguns raucās, bet sanāca ļoti labi.
User avatar
vipdu
Champion
Champion
 
Posts: 760
Joined: 11 May 2011, 08:45
Location: Ogre, Latvia

Re: Virtuves guru

Postby pixy » 14 Jun 2012, 09:10

Es mēdzu marinādei melno sojas mērci pievienot. Kaut kad nejauši izlasīju, ka tā nu gan ir tik specifiska lieta, ka tikai profesionāļi drīkst ķerties klāt, bet izliekos, ka neko nezinu, 'diezgan bagātīgi mēdzu šķaidīties un sanāk baigi labi. Tas marinādē ar olīvu eļļu, cukuru un sāli un kādu veselu melno vai aromātisko piparu - viss uz čuju, bez receptes...
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4066
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Virtuves guru

Postby čība » 14 Jun 2012, 09:29

pixy wrote:Es mēdzu marinādei melno sojas mērci pievienot.


Es gaišo :jautri: Man jau sāk likties, ka bez gaišās sojas merces vispār nemāku nevienu gaļu vairs uztaisīt, jo kaut kā "nav tas"...
User avatar
čība
Veteran
Veteran
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Virtuves guru

Postby Sisija » 14 Jun 2012, 09:45

čība wrote:
pixy wrote:Es mēdzu marinādei melno sojas mērci pievienot.


Es gaišo :jautri: Man jau sāk likties, ka bez gaišās sojas merces vispār nemāku nevienu gaļu vairs uztaisīt, jo kaut kā "nav tas"...

Man arī sojas mērce ir topā, lietoju to bieži un daudz :jaa:
Image Image
Sisija
Veteran
Veteran
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Virtuves guru

Postby undd » 14 Jun 2012, 19:09

Jautājums par sojas mērci, cik ļoti viņa ir nelietojama pēc derīguma termiņa beigām? Man te savulaik eksis ir pircis, es pati lietojusi nekad neesmu, un vienmēr pie l/skapja revīzijas atstāju tās pudelītes ar domu - varbūt kādreiz, tagad apskatījos, derīguma termiņš svaigākajai ir 2008.gads. Laikam jau jāmet ārā, ne?!
Image
User avatar
undd
 moderator
 moderator
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Virtuves guru

Postby Demix » 14 Jun 2012, 19:12

undd wrote:Jautājums par sojas mērci, cik ļoti viņa ir nelietojama pēc derīguma termiņa beigām? Man te savulaik eksis ir pircis, es pati lietojusi nekad neesmu, un vienmēr pie l/skapja revīzijas atstāju tās pudelītes ar domu - varbūt kādreiz, tagad apskatījos, derīguma termiņš svaigākajai ir 2008.gads. Laikam jau jāmet ārā, ne?!

Ups,apskatījos savējās, vecākā aš no 2006.gada :jautri: Lietoju :kanepe:
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4091
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: Virtuves guru

Postby undd » 14 Jun 2012, 19:37

Demix, uz Tavu atbildību, ja nu kas, tad ātro kāju dēmonu es būšu Tev uzsūtījusi :velnins:
Image
User avatar
undd
 moderator
 moderator
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 14 Jun 2012, 20:00

Vista ir garšīga - majonēze, adžika, sīpoli, sāls. Vai arī - balzamiko mērce, sāls pipari.
Cūka - jāņogu sulā vai vīniņā (sausajā) protams sāls, pipari. Var arī dilles.
Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1047
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: Virtuves guru

Postby undd » 14 Jun 2012, 20:04

jā, starpcitu, ļoti garšīgs šašliks sanāk arī marinējot tikai tomātu mērcē, visparastākajā (protams, sāls, pipari vai kāds garšvielu maisījums), bet gaļai, arī vistai, vislabāk, ja tā t/mērcē pastāv diennakti
Image
User avatar
undd
 moderator
 moderator
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Virtuves guru

Postby Sisija » 14 Jun 2012, 21:14

undd wrote:Jautājums par sojas mērci, cik ļoti viņa ir nelietojama pēc derīguma termiņa beigām? Man te savulaik eksis ir pircis, es pati lietojusi nekad neesmu, un vienmēr pie l/skapja revīzijas atstāju tās pudelītes ar domu - varbūt kādreiz, tagad apskatījos, derīguma termiņš svaigākajai ir 2008.gads. Laikam jau jāmet ārā, ne?!

Nevaru iedomāties, ka man sojas mērcei varētu beigties derīguma termiņš :soks: , man parasti nelaikā beidzas pati mērce :kanepe:
Image Image
Sisija
Veteran
Veteran
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Virtuves guru

Postby Torijs » 14 Jun 2012, 21:36

undd wrote:jā, starpcitu, ļoti garšīgs šašliks sanāk arī marinējot tikai tomātu mērcē, visparastākajā (protams, sāls, pipari vai kāds garšvielu maisījums), bet gaļai, arī vistai, vislabāk, ja tā t/mērcē pastāv diennakti

Cik esmu taisījusi ar tomātu mērci, cepot vienmēr diezgan apdeg, nu tādi ar garozu sanāk. Vai arī nemāku cept...it kā jau nemitīgi jāgroza iesmi, lai būtu pareizi cepts, bet kuram tad ir laika nemitīgi grozīt? :)
Cik ir pārbaudītas receptes, nemainīgi par labāko tiek atzīta ar etiķa esenci, sīpoliem un dillēm taisītie.
Image
User avatar
Torijs
Veteran
Veteran
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Virtuves guru

Postby kaija » 14 Jun 2012, 21:44

Cik esmu dzirdējusi un pēc pierdzes, tad jāgroza pēc iepējas mazāk. Aprauj " miziņu" un tad turpina, lai sula paliek gaļā.
Image

Image
User avatar
kaija
Veteran
Veteran
 
Posts: 1047
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: Virtuves guru

Postby Demix » 14 Jun 2012, 21:47

Sisija wrote:
undd wrote:Jautājums par sojas mērci, cik ļoti viņa ir nelietojama pēc derīguma termiņa beigām? Man te savulaik eksis ir pircis, es pati lietojusi nekad neesmu, un vienmēr pie l/skapja revīzijas atstāju tās pudelītes ar domu - varbūt kādreiz, tagad apskatījos, derīguma termiņš svaigākajai ir 2008.gads. Laikam jau jāmet ārā, ne?!

Nevaru iedomāties, ka man sojas mērcei varētu beigties derīguma termiņš :soks: , man parasti nelaikā beidzas pati mērce :kanepe:

Nu mēs ģimenē esam ļoti iecienījuši paštaisīto sushi,tad nu kad pērk izejvielas,tad vienmēr arī mērci un kaut kā sanāk,ka visi nopērk,tā nu man kādas sešas iesāktas(arī ingvers un vasabi biezā slānī) :kanepe:
undd,ja kas gaidu :pilnmeness:
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4091
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

PreviousNext

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests