- atrast jau skolu un skolotāju laicīgi?
- nopirkt gultu, krātiņu, puzli?
- turpināt tikai lasīt un kautko reāli sākt darīt un pirk tikai, kad kucēns patiesi jau mājās?
Paldies

Elbe wrote:Spigana wrote:Ja gribas jaunas asinis, tad jau tieši varētu lūkot citu audzētavu virzienā, ne?
Vai lv audzētāja nav gatava palīdzet ar palūkošanu Eiropas virzienā?
Nolūkotā Krievijas audzētava ir milzīga, domāju, ka tās būtu gana svaigas asinis, bet var jau būt, ka nē..
Zin kā, ja LV audzētāja pati taisīs kucēnus šogad, nebūtu īsti korekti no manis prasīt viņai palīdzību, bet esmu saņēmusi pāris ieteikumus no citiem Entlbuhera saimniekiem ar audzētavām - lēnu garu kontaktēju tās..Elbe wrote:Ar lielaudzētavām ir savas problēmas. Tur, protams, audzētājus pa lielam interesē tikai pārdot, ne tik daudz popularizēt. Un es noteikti negribētu saistīties ar krievu lielaudzētavām. Es nesaku, ka tās ir sliktas vai suņi slikti - ir jau tepat pazīstami daudzi forši suņi no tādām, bet...
Esmu ciemojusies audzētavā Somijā, kur ir tuvu 100 suņu, pārdesmit metienu gadā un tam visam ir tikai ģimenes locekļi un kādi 3-4 algoti kopēji. Kāda tur var būt socializācija, kāds mīļums! Lai gan par viņu suņiem neko sliktu nevarēju teikt, gan uz vietas, gan satiekot izstādēs.
Un, ja audzētājs ne par ko citu neinteresējas, kā tikai ātrāk pārdot, tad tur arī nekāda tālāka kontakta nebūs. Visus jautājumus vajadzēs risināt pašai.
Elbe wrote:Vēl no savas pieredzes varu pateikt tādu lietu: pētot potenciālo metienu ciltsrakstus nevajag sapriecāties par tajos redzamo senču popularitāti, jo ja sākotnēji vaislas kobelis ir devis labus pēcnācējus, tad 10xn-tajā pārojumā tie nepavisam vairs nebūs tik labi, it sevišķi, ja kaut kādos senčos tas pats kobelis pavīd arī sānu līnijās. Es arī sākotnēji priecājos, ka manu suņu senči ir no slavenām audzētavām ar skaļu vārdu un kupliem tituliem, bet kad sāku papētīt pēc bildēm, tad atklājās, ka, jo nākami pēcnācēji, jo vairāk redzamas tās iezīmes, kuras man nu nepavisam nav vēlamas. Un, ja vēl arī mātei senčos ir tādi paši, nu tad sanāk galīgi ne gaidītais. Un tā nu arī mana Patiņa ir ar nepilnīgi pigmentētu degunu un acu/zobu problēmiņām, kas tiešajos vecākos nebija redzami, bet paskatoties agrākos metienus un brāļu /māsu pēcnācējus, arvien biežāk šis pašas problēmas ik pa laikam parādās. Un tas viss, neskatoties uz spīdošajiem veselības pārbaužu rezultātiem un audzētavu atbildīgumu.
ligakrista wrote:RUS audzētāja teica,ka atklās vecākus, kad piedzims
Spigana wrote:ligakrista wrote:RUS audzētāja teica,ka atklās vecākus, kad piedzims
Šis ir milzīgs, skaļš un pa visu ģīmi red flag. Šausmīgi aizdomīga šāda audzētāja atbilde un es no tāda kucēnu 100% neņemtu.
ligakrista wrote:bet ir aizdomas, ka Šveicē šķirne neesot līdz galam tīra..
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests