Tu esi nokavējispeecis wrote:tad jau drīz ne tikai pēc apģērba un veļas pulvera, bet arī pēc suņiem brauks uz Vāciju

Tu esi nokavējispeecis wrote:tad jau drīz ne tikai pēc apģērba un veļas pulvera, bet arī pēc suņiem brauks uz Vāciju
murkata wrote:starp citu, par PET klasi runājot. ok, var pārdot lētāk, bet tos vajadzētu pārdot tikai pēc pusgada un sterilizētus. jo ss.lv pilns ar šādu "priekš sevis" nopirktu kucēnu pēcnācējiem...
Creme de la Creme wrote:Dažs labs no šiem kucēniem varētu ņemt pirmās vietās pasaules līmeņa izstādēs, bet vaislā to izmantot nevajadzētu. Es arī esmu no tiem, kas uzskata ka ''pet'' ir tāds suns, kuru nedrīkst izmantot vaislā! Ar izstādēm tam visam nav nekāda sakara...Tieši tāpēc arī uz ciltsrakstiem tiek likts zīmogs - „Nav izmantojams ciltsdarbā”.
Creme de la Creme wrote:''Lēkšana krāgā'' lielam sunim vēl nenozīmē to, ka sunim ir medību instinkti.![]()
Ja vien ir vēlēšanās, suni var apmācīt labi un pareizi strādāt. Vienkārši vienam sunim tas prasīs vairāk laika, citam - mazāk.
Takšiem vēl joprojām ir nepieciešams darba diploms lai varētu noformēt C.I.B. čempionu.
Lūk ja Taviem suņiem būs vismaz kāds darba diploms (cik noprotu, tad reālās medībās neiesiet), tas apliecinās to, ka tavs suns patiešām māk strādāt, nevis tikai meklē mantiņas un rej uz lieliem suņiem.
Ļoti daudziem izcilajiem izstāžniekiem ir darba diplomi. Dažs labs pat reāli strādā...vairums saimnieku (kā es piem.) vienkārši nevelās lai suņi tiktu traumēti, tāpēc uz medībām neiet.
Bet kā Tu tiec galā ar kontroli? Praktiski vienīgais drošais veids tiešām būtu tas, ko iesaka Murkata, tikai dārgs un neforšs tai ziņā, ka kucēns agrāk netiek uz jaunajām mājām. Rakstīt līgumā? Bet, ja cilvēks nebūs godīgs, tad arī tas nelīdzēs. Vēl jo vairāk, ja suns nedzīvos ap stūri, bet tiks aizvests labi tālu prom. Teorētiski varētu samaksā iekļaut depozītu, kuru var dabūt atpakaļ suņa kastrācijai, bet vai cilvēki uz to parakstītos, arī grūti pateikt. Ar izstādēm tam visam tiešām varētu nebūt nekāds sakars, vēl jo vairāk, ja uz tām drīkst doties ar kastrētu suni vai kuci (offtopiks, bet ir ziņas, ka kāds ir mēģinājis un kā tas beidzies?)Creme de la Creme wrote: Es arī esmu no tiem, kas uzskata ka ''pet'' ir tāds suns, kuru nedrīkst izmantot vaislā!
Linda B. wrote:Creme de la Creme wrote:''Lēkšana krāgā'' lielam sunim vēl nenozīmē to, ka sunim ir medību instinkti.![]()
Ja vien ir vēlēšanās, suni var apmācīt labi un pareizi strādāt. Vienkārši vienam sunim tas prasīs vairāk laika, citam - mazāk.
Takšiem vēl joprojām ir nepieciešams darba diploms lai varētu noformēt C.I.B. čempionu.
Lūk ja Taviem suņiem būs vismaz kāds darba diploms (cik noprotu, tad reālās medībās neiesiet), tas apliecinās to, ka tavs suns patiešām māk strādāt, nevis tikai meklē mantiņas un rej uz lieliem suņiem.
Ļoti daudziem izcilajiem izstāžniekiem ir darba diplomi. Dažs labs pat reāli strādā...vairums saimnieku (kā es piem.) vienkārši nevelās lai suņi tiktu traumēti, tāpēc uz medībām neiet.
Ar tiem suņiem vairāk izskatās,ka viņas dzen,ja lien tuvāk,tad lec krāgā.Pieŀauju,ka uz cūku reaģēs tā pat.
Un diploms man vienai jau ir...gan būs arī otrai.Katrā ziņā mēğināsim nokārtot ne tikai uz jenotu,bet arī asinspēdu un mežacūku.
alexis wrote:Ja kādam ir kāds foršs takšveidīgais - garens suncis, kuru uzdāvināt, rakstat PM!
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest