Līga S. varēja būt pie jums vienīgi ar savu rotveilerīti, tā būs kāda cita Līga bijusiBonny Rain wrote:Šeku-reku Līga S. pie mums bija ar savu mazo Entlebuherīti.

Forši, ka viss ritinās uz priekšuMāra wrote:Gan jau es tev drīz pauzmākšos

Līga S. varēja būt pie jums vienīgi ar savu rotveilerīti, tā būs kāda cita Līga bijusiBonny Rain wrote:Šeku-reku Līga S. pie mums bija ar savu mazo Entlebuherīti.
Forši, ka viss ritinās uz priekšuMāra wrote:Gan jau es tev drīz pauzmākšos
Nejūtos nekāds dižais speciālists, teorētiski droši vien var, jo gan jau kādreiz dabū arī kādu olu vai biezpienu vai kaut ko citu. Bet Tu jau vari turpināt mēģināt viņai kaut ko vēl piedāvāt - tītara atsevišķas detaļas, nevis miksli, varbūt kaut kas no tā garšo, kaut ko no aitas, truša vai pīles. Jo lielāka dažādība, jo labāk, lai gan liellops ir tas, kas arī mums ir pamatā un kādās tur gudrās pamācībās putni+truši varēja sastādīt tikai 15% no kopuma. Jebkurā gadījumā jebkāda kombinācija no šī manās acīs ir labāka par "bumbiņām"...Bonny Rain wrote:Pixy, jautājums Barf/Raw speciālistiem - vai suns var ēst tikai un vienīgi liellopu.
Bonny Rain wrote:Nu jā. To es jau sapratu - jātrenējas kaut kur citur, kur nav pierasts.
Saulkrastos Rimis nav? Tur mēdz būt gan fasēts trusis, gan pīļu sirdis un pusspārni - ledusskapī, kur fasētās gaļas. Elvjos gan esmu redzējusi tikai "smukas" gaļas, ja nu no vistas kāda neglaunāka detaļa. Ogres Topā nesen redzēju liellopu pautus, ļoti neraksturīga prece lielveikaliem. Var jau būt, ka jūsu veikalos nekā no tā nav, bet, ja vispār Rimi ir, varbūt var tur painteresēties, kāpēc nepiedalās kopējā pīļu detaļu vai trušu pasūtījumā, ja reiz citi Rimji to regulāri dara.Bonny Rain wrote:Es pat redzējusi neesmu, kāda izskatās truša, aitas vai pīles gaļa.
Bonny Rain wrote: Viņai jau tā pēc tās ieteicamās devas 300g ir tuvu 3% no masas. Viņa sver 10-11kg.
Bonny Rain wrote:Nu it kā baigi nevajadzētu uzbarot. Ja nu par kādu 1kg. Francūžu meitenēm pēc standarta būtu jāsver līdz 12kg. Maksimums 13kg .
Bonny Rain wrote: Varētu varbūt nedaudz kaut ko vēl dot tad klāt. Gaļu? Vai arī tomēr tos dārzeņus? .
Protams, ja ir izstāžu suns un baile, ka izstādē pēkšņi kāds svērs, tas varētu būt svarīgi, bet citādi pilnīgi piekrītu, ka ne jau standarts vai vidējie rādītāji ir noteicošais. Un par barošanu arī - tikpat labi var būt, ka kādam vajag vismaz 4% no svara, pie tam tāda norma figurē - no 2-4%. Man liekas, ka Māra vienu brīdi Rūsam deva pat vairāk, varbūt kļūdos, bet, ja redzam, ka suns ir izģindis un nenormāli kārns, nedomāju, ka priekšrakstos dotās normas ir aksioma. Cik Reinu redzēju - normāli sportisks suns, ne mirkli neiedomājos, ka viņa ir nenormāli kārna. Dabiski, ka pa vidu var iedot arī olu, biezpienu, lakto, kefīru un vēl kaut ko, galvenais nekļūt par "reliģisko fanātiķi", kurš katru atkāpi uzskata par noziegumu pret svētumuash wrote:Manuprāt suņa kondīciju izvērtē pēc viņa individuālās ķermeņa uzbūves, ne standarta.
ash wrote:Manuprāt suņa kondīciju izvērtē pēc viņa individuālās ķermeņa uzbūves, ne standarta.
ash wrote:Es saviem šad tad iedodu vēl kādus 100 gramus pa virsu, tāpat arī našķus neieskaitu dienas normā.
Ja ribas un krustu kauli neizspiežas, tad tak viss kārtībā
pixy wrote:Protams, ja ir izstāžu suns un baile, ka izstādē pēkšņi kāds svērs,
pixy wrote:Un par barošanu arī - tikpat labi var būt, ka kādam vajag vismaz 4% no svara, pie tam tāda norma figurē - no 2-4%. Man liekas, ka Māra vienu brīdi Rūsam deva pat vairāk, varbūt kļūdos, bet, ja redzam, ka suns ir izģindis un nenormāli kārns, nedomāju, ka priekšrakstos dotās normas ir aksioma.
pixy wrote: galvenais nekļūt par "reliģisko fanātiķi", kurš katru atkāpi uzskata par noziegumu pret svētumu.
Patiesībā man nav ne jausmas, teorētiski, ja tajās šķirnēs, kurās ir skausta augstums pie strīdīgiem gadījumiem mēra, kādēļ lai tajās, kurās noteikts svars, šaubīgus suņus neuzliktu uz svariem? Ja sekretariātā ir pieejams mērāmais, varbūt tur stāv arī svari. Būs jāpainteresējasMāra wrote:To DARA??Katru dienu kaut kas jauns.
Nu šito gan es noteikti neņemtu par vērā ņemamu apstākli, ir nenormāli daudz pārbarotu suņu visās šķirnēs, kur nu vēl tajās, kur suņiem mēdz būt tieksme uz resnēšanu...Bonny Rain wrote:Kad uz viņu vienu pašu paskatās - normāls suns. Bet, kad skatās kopā ar citiem viņas šķirnes brāļiem/māsām - dikti tieviņa.
Jā, būšu. Bez suņiem.Bonny Rain wrote:Pixy, būsi svētdien uz sacensībām?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest