Spigana wrote:
Zini, es esmu šausmīgi priecīga, ka tomēr izlēmu par labu būrim, nevis tām drošības siksnām. Galvenokārt mašīnas tīrības dēļ - redzot, cik būris ir smilšains pēc pludmales apmeklējuma, es priecājos, ka man ir tikai sega jāizpurina un jāiemet veļas mašīnā, nevis mašīna jāšrubē. Vai vēl ļaunāk - bija mums viens tāds gadījums, kad Mio braukšanas laikā parāva drausmīgi pretīga, šķidra kaka. Es būtu iekšas izrīstījusi mašīnu tīrot, a šitā ar būri sāpe bija krietni mazāka...
Mašīnas tīrību mani nedaudz mazāk uztrauc (atskaitot, protams, apķēzīšanos - kā tev Mio gadījumāi), jo mašīnu mēdzam aizlienēt drauga brālim, tā nu reizēm būtu jāuztraucas par suņa balles kleitu, ka drīzāk nesasmērējas sēžot aizmugures sēdeklī

Joks, kas joks.
Bet lietas tik un tā mēs vēl apspriedīsim visus pros & cons. Piemēram,
man ir krietni vieglāk mašīnā uzņemt citus suņus, jo zinu, ka viens otram klāt netiks.
Plus ir ļoti forši, ka uz mājām var atnākt dajebkādi meistari un izdarīt, kas nu vajadzīgs
ja jau tāpat domājat par sacensībām vai izstādēm, tad jau labāk uzreiz no mazotnes radināt.
Tagad domāju - bet samojeds kucēns izmēros tomēr atšķiras no pieauguša suņa, tas ir, būris, kas derēs kucēna atvešanai mājās/vadāšanai mašīnā, nederēs pieaugušam sunim. Kā darāt - pērkat uzreiz pieauguša suņa būri vai no sākuma kucēna, un tad to pārdodat/glabājat pagrabā ar domu - noderēs nākamajam?

Jo ar maza izmēra suni uzreiz pērc pieauguša suņa izmēra būri. Kā darat lielāka izmēra suņu īpašnieki? Nav arī kam vairs pajautāt, paziņām, kam ir lielāki suņi, tie sēž mašīnā bez būra un izstādēs nepiedalās, bet toreiz neienāca prātā pajautāt samojedu audzētājai, kad vēl bijām kontaktā.
Un ikdienā, pieaugušam sunim, kur turat būri? Goda vietā dzīvojamā istabā, jo arī dzīvoklī suns tur guļ vai nobāztu kaut kur no acīm prom un tiek lietots vien pēc vajadzības/turat viņu mašīnā?
Danute,
ingo,
Alpina?
Māra, tu uz izstādēm ar būri?

Silma wrote:Piedodiet par spamu samojedu tēmā, bet es arī iznākšu no skapja ārā - cik labi zināt, ka neesi vienīgais, kas tā dara

Turklāt mani mēreni tracina cilvēki, kas domā, ka mobilā tālruņa esamība uzliek par pienākumu atbildēt 24h jebkur un jebkādos apstākļos un teju apvainojas, ja necel klausuli.
Kas nu tas par spamu! Kā jau te kaut kas teica - spams ir tad, ja reklamē ātros kredītus un Dormeo matračus

Visu citu - gan par samojediem, gan vispār, ja pa tēmu, droši!

Māra wrote:karalislauva, viena no rakstura iezīmēm, kas krita par labu saluki, bija tieši nemīlestība pret bērniem. Nu vismaz patika kā tāda nav iedzimta. Un jāatzīstas, ka arī man bērni nemaz nemaz nepatīk, tad šķita - ar šo suni mums būs pa ceļam.
Man bērnu mīlestiba nav dabiska, bet rūpīgi izkopta

Ar vienu izņēmumu - meitenīte, par kuras suni iepriekša rakstīju, ka nemīl bērnus, tā ir mana mīlulīte!

Nezināju, ka man tik ļoti dabīgi var patikt kāds bērns. Ir kontakts, tā teikt, kas ir svarīgi, ne tikai suņiem, bet arī cilvēkiem.
Noteikti ļoti atkarīgs, kā un kur saļuks aug... Nedomāju, ka ar samojediem varētu būt kaut uz pusi tik slikti.
Nu tā, ka bēg no bērna, nedomāju, arī ja pietiekami nesocializēts. Spriežu, jo vienkārši tādu nav gadījies satikt

Sliktākajā gadījumā varētu būt rezervētība, tādu gan vienu zinu. Tāds vēsā tipa samojeds. Bet bērnam jau vienalga - vai tas suns tur laimē kūst, jo apkārt bērni vai arī stoiciskā mierā atļauj mazajām roķelēm sevi apčamdīt, ka tikai atļaujas.