NARDICUM wrote:Agnese, bet Tu iedomājies, ka esi galīgi Aļaskā dzīvojošs ziemeļu cilts indiānis, un sabāz gaļu saldētavā!
Ā, domu sapratu
, bet tūlīt paskaidrošu.
Manā gadījumā ir runa gan par suņiem, kuriem ir lieli žokļi, gan par sīkāku radību, Tu jau zini, par ko runa
Un tā doma ir tāda- kaltējumus es dodu ziemā, ja temperatūra ir ļoti zema, jo tajos nav ūdens- nav kam sasalt. Dzīvniekam līdz ar to nav jāsaskaras ar to, ka viņa barība sasalst kopā lielā klucī, kuru nevar īsti vairs apēst. Vismaz maniem
cimperļiem tā ir problēma tad.
Un tad man ir divas metodes šādiem lieliem saliem.
1. Sagriezt gaļu (liellopa sirdis, visu mādziņas un tamlīdzīgu viegli sagriežamu gaļu) ļoooti plānās šķēlītēs un tad sasaldēt tā, lai tās šķēlītes izveidojas par viegli sagraužamām plēksnēm. Tādi kā gaļas čipsi. Lielākiem zvēriem mazāk plāni tie čipsi, mazākiem- pavisam plāni.
2. Dodu vairāk kaltējumus.
Bet parasti es kombinēju abus kopā- gaļas čipsus ar kaltējumiem, jo, cik saprotu, kaltējumus tik daudz nemaz nevar dot, vismaz uz paciņām tā ir rakstīts.
Un tā kā man, kā jau teicu, patīk noņemties ar tādām lietām+ kaltējumus pirkt ir padārgi, ja vajag daudz, tad arī nolēmu izdomāt, kā to darīt pašai.