Page 2 of 2

Re: Kā pats var žāvēt-kaltēt suņiem gaļu?(smirduļus)

PostPosted: 19 Dec 2014, 11:59
by ievish
IneseL wrote:drūp un šmucējas.


Ne drūp, ne šmucējas. Stingri, tīri gabaliņi.

Re: Kā pats var žāvēt-kaltēt suņiem gaļu?(smirduļus)

PostPosted: 19 Dec 2014, 14:39
by wolf-eyes
pixy wrote:
IneseL wrote:apžāvēju vispirms kādu stundu uz 100 grādiem, pēc tam turpinu uz 80 kamēr gatavi. parasti ilgi - vai nu vairākas dienas pēc kārtas pa vairākām stundām, vai visu nakti no vietas
Tas tiešām sanāk lētāk? Cepeškrāsnis, cik zinu, tērē daudz elektrības, esi izrēķinājusi, cik tas izmaksā?

Domāju, ka lētāk par veikalos pērkamajiem žāvējumiem sanāk tāpat, lai gan elektrības patēriņu es personīgi neesmu pētījusi sakarā ar šo.
Manā gadījumā tas galvenokārt ir tādēļ, ka mani zvēri jēlā veidā neēd tādus produktus kā liellopa tesmenis, plauša un traheja. Un tie ir gan noderīgi, gan lēti produkti. Žāvēti tie tiek notiesāti, ka šmakst vien.
Image
Rezultāts pēc veselas nakts žāvēšanas.

PostPosted: 26 Dec 2014, 12:35
by wolf-eyes
wiiii!!!
Ziemassvētku rūķīši atnesa man feināko dāvanu, kādu var gribēt suņinieks :D
Un tā ir- žāvētājs. Augļu, dārzeņu, garšaugu un arī gaļas, zivju žāvētājs.
Tik ērts un parocīgs! Tagad tajā žāvējas apmēram 1.3 kg gaļas (pirmā reize, jāizmēģina)
Tad nu varu ieteikt tādu ierīci visiem, pat nebūdama vēl līdz galam izmēģinājusi to, kaut vai cenas dēļ- pašlaik cenuklubā ir nocenoti sākot no 25 eiro- tieši tāds ir arī man. garantija tāpat 2 gadi. Vienu brīdi domāju krāt dārgajam (ir arī par apmēram 400 eiro), bet tad sapratu, ka , ja tāpat ir garantija , un darbības mehānisms ir vienkāršs, nekas tur nevar saiet grīstē, vai arī- ja saies- nav žēl zaudēt tik sīku naudu. Jo vismaz kādu laiku jau kalpos un sevi atpelnīs ātri vien.
http://www.cenuklubs.lv/iveikals/cita_m ... balts.html

PostPosted: 11 Feb 2015, 23:08
by wolf-eyes
Es gan te sarunaajos pati ar sevi , bet, cerams, ka kadam tomer noder.
Taatad zaaveetaajs darbojas vnk perfekti.
Esmu zaaveejusi visu- plausas, sirdis, aknas, ciipslas, diafragmas, penjus, kungus, trahejas un pat tesmenjus.
Nesazuust gan tik perfekti kaa veikalos pieejamie un nesmird arii (es gan zaaveeju tikai 5-12 stundas + uzreiz lieku saldeetavaa vai lietoju)
Pienjemu, ka, ja es tureetu aarpus saldeetavas, tad saaktu smirdeet, tikai es nezinu, vai nesaaktu puut , jo tomeer mitrums tur kkaads vel paliek.
Bet taa kaa man pamatdoma kalteejumiem ir dot tos aukstaa laikaa, tad no saldeetavas taisni dodu dzivniekiem un vini ir sajuusmaa.
Produkti ir gana sausi, lai tos vareetu grauzt (nevis krama cieti sasalusi , ja tajos buutu uudens) un sasalusi tikai tik daudz, lai nesabojaatos.
Esmu gan vienu reizi zaaveejusi divas dienas katru reizi pa 12 stundaam un tad bija pietiekami izzuvusi, lai tureetu aarpus saldeetavas. Bet tad bija aara -10 graadi un visu loti aatri izlietoju, liidz ar to nenoveeroju, cik ilgi tad tie produkti buutu staaveejusi nesabojaajusies.

Re: Kā pats var žāvēt-kaltēt suņiem gaļu?(smirduļus)

PostPosted: 12 Feb 2015, 10:40
by IneseL
Es domāju, ka nav liela starpība, vai žāvē žāvētājā, vei cepeškrāsnī (kvalitātes ziņā). Tā kā es žāvēju cepeškrāsnī, tad lai varētu stāvēt "ilgi un laimīgi", jāizšāvē tik tiešām pavisam sausi - lai nav nekads mitrums palicis. Man vienreiz gadījās, ka sāka pelēt tie, kas nebija tik sausi izžāvēti. Es principā skatos, lai nekrājas vairs mitrums cepeškrāsnī un lai nav mīkststas produkts nekur. Tad ir arī sausi, var stāvēt un ir treniņš zobiem. :)

Re: Kā pats var žāvēt-kaltēt suņiem gaļu?(smirduļus)

PostPosted: 12 Feb 2015, 14:02
by ash
tas kaltēšanas process cepeškrāsnī ir smirdīgs?
es domāju varētu pamēģināt, tikai ja smird, tad jādomā kā vīru dabūt prom no mājas - viņš ir dikti jūtīgs uz smakām :ieraujpoda:

PostPosted: 12 Feb 2015, 14:33
by wolf-eyes
Smird arī žāvētājā žāvējot. (Ja nav ieslēgts nosūcējs, bet to man negribas uz 12 stundām slēgt, tā kā- smird )
Mans draugs arī mūk prom no mājas, pārjūtīgs. Tāda salkana papretīga smaka it īapši no kuņģiem un tesmeņiem un tagad , piemēram, žāvēju brieža gaļu un cīpslas un arī ir jauna, jocīga smaka.
Nezinu, ko darīt, lai smaka nebūtu :(

Par mitrumu runājot. Cik ilgi un kādā temperatūrā Tu žāvē, lai varētu glabāt ārpus saldētavas?
Es žāvētājā parasti žāvēju kādas 7-8 stundas 65 grādos. Bet ir bijušas arī 5-12 stundas. Ar 12 stundām pietiek maziem un plāniem gaļas gabaliņiem. Bet tādi produkti tad jāizbaro 2 dienu laikā, lai gan jau pat otrajā dienā parādās jocīga salkana smaka. Ne tāda, kā no veikala smirduļiem, kas man īstenībā neliekas ne pretīga, ne nepatīkama pat.
Nezinu, kā viņi to panāk.... jo man liekas, ka, ja es ļautu stāvēt ārpus saldētavas saviem produktiem, tad tiem smaka būtu cita un tā neliecina vis par kaltējumiem, bet par puvuma procesu sākšanos vai pelēšanu...

Re: Kā pats var žāvēt-kaltēt suņiem gaļu?(smirduļus)

PostPosted: 13 Feb 2015, 10:23
by IneseL
Kā jau rakstīju, jāizžāvē pilnīgi sausi - tādi, kā veikalā, tad arī var stāvēt! :)
Es jau iepriekš aprakstīju, cik ilgi un kā, bet nu tā kā tikko žāvēju atkal, tad varu teikt, ka vismaz vistu pēdiņas žāvēju 2x8 stundas 70-80 grādos ar ventilāciju (2x tāpēc ka man naktī lētais tarifs elekrībai, tātad 2 naktis žāvēju :) ) un tad vēl skatos, vai ir pietiekami sauss. Ja vēl ir kaut kur mīksts, lai arī izskatās sauss, tātad nav līdz galam izžāvēts. Ieslēdzu tad vēl uz pāris stundām. Parasti daru tā, ka pirmo reizi - kad svaigas - lieku lielāku temperatūru (80 grādus), tad otrā naktī jau zemāku - 70. Pa starpu viņi vēl pastāv siltā cepeškrāsnī - izslēgtā, jo tur ilgi siltums saglabājas - un turpina žūt.
Pārkaltēt nevajag, tad vismaz tās vistu kājas kļūst trauslas un nav vairs nekāda jēga zobiem.