Ņūfaundlends / Newfoundland

Dog Breeds

Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Nesaprasha » 15 Jan 2010, 21:43

FCI standarts Nr.50

IZCELSMES VALSTS: Kanāda

PATRONĀŽA: FCI

ORIĢINĀLĀ STANDARTA PUBLICĒŠANAS DATUMS: 29.10.1996

PIELIETOJUMS: kamanu suns smagu kravu vilkšanai, ūdens suns

KLASIFIKĀCIJA:
2. grupa: pinčeri, šnauceri, molosi un Šveices ganu suņi
2.2. apakšgrupa: molosi, kalnu suņi
Bez darba spēju pārbaudes

ĪSS VĒSTURISKS PĀRSKATS: Šķirne radusies Ņūfaundlendas salā no vietējiem suņiem un lielajiem melnajiem lāču suņiem, kurus ieveda vikingi pēc 1100. gada. Līdz ar zvejnieku ierašanos no Eiropas, parādījās dažādas citas šķirnes, kas palīdzēja šķirni formēt un pārveidot, bet būtiskās raksturīgās īpašības saglabājās. Kad 1610. gadā sākās salas kolonizācija, Ņūfaundlendas suns jau lielā mērā bija ieguvis tam raksturīgo morfoloģiju un dabisko uzvedību. Šīs īpašības ļāva tam pretoties bargajam klimatam un jūras vētrām velkot uz sauszemi smagas kravas vai kalpojot par ūdens suni un slīcēju glābēju.

KOPĒJAIS IESPAIDS: Ņūfaundlendietis ir masīvs suns ar spēcīgu ķermeni, labi attīstītu muskulatūru un labi saskaņotām kustībām.

NOZĪMĪGĀKĀS PROPORCIJAS: Ķermeņa garums mērot no skausta līdz astes saknei ir vienāds ar attālumu no skausta līdz zemei. Ķermenis ir kompakts. Kuces ķermenis var būt nedaudz garāks un ir mazāk masīvs kā sunim. Attālums no skausta līdz krūšu kurvja apakšējai daļai ir lielāks par attālumu no krūšu kurvja apakšējās daļas līdz zemei.

UZVEDĪBA UN RAKSTURS: Ņūfaundlendieša izskats atspoguļo labsirdību un maigumu. Cienīgs, jautrs un radošs, viņš ir pazīstams ar savu patieso lēnprātību un mierīgumu.

GALVA: Masīva. Kuces galva veidota tāpat kā suņa galva, bet ir mazāk masīva.

GALVASKAUSA DAĻA:
Galvaskauss: plats, ar nedaudz izliektu galvaskausa virsdaļu un stipri izteiktu pakauša pauguru.
Pāreja: Redzama, bet ne krasa.

PURNA DAĻA:
Degungals: Liels, labi pigmentēts, nāsis labi attīstītas. Krāsa: melna balti-melniem un melniem suņiem, brūna brūniem suņiem.
Purns: izteikti kvadrātveidīgs, dziļš un samērā īss, klāts ar īsu, smalku apmatojumu, bez krunkām. Mutes kaktiņi skaidri izteikti, bet ne pārmērīgi.
Vaigi: mīksti.

Sakodiens: Šķērveida vai taisnais sakodiens
Acis: Samērā mazas, dziļi un plati novietotas; gļotāda nav redzama. Krāsa - tumši brūna balti-melniem un melniem suņiem, brūniem suņiem pieļaujami gaišāki toņi.

Ausis: samērā mazas, trīsstūra, ar noapaļotiem galiem, novietotas galvas sānos samērā tālu uz aizmuguri un cieši pieguļ pie galvas. Ja pieauguša suņa ausi nostiepj uz priekšu, tās gals sniedzas līdz acs iekšējam kaktiņam tajā pašā galvas pusē.

KAKLS: Spēcīgs, muskuļots, labi novietots plecos, pietiekoši garš, lai varētu cienīgi turēt galvu. Kaklam nevajadzētu būt ar pārmērīgu pakakli.

ĶERMENIS: Kaulu uzbūve viscaur masīva. Skatoties no sāniem, ķermenis ir dziļš un spēcīgs.
Augšējā līnija: Taisna un stingra no skausta līdz krustiem.
Mugura: Plata.
Jostas vieta: Spēcīga, ar labi attīstītu muskulatūru.
Krusti: Plati, apmēram 30 grādu leņķī pret horizontāli.
Krūšu kurvis: Plats, apjomīgs un dziļš, ar labi izliektām ribām.
Vēders un apakšējā līnija: gandrīz horizontāla un nekad nav pievilkta.

KĀJAS

PRIEKŠKĀJAS: Priekškājas taisnas un paralēlas arī tad, kad suns soļo vai lēni rikšo.
Lāpstiņas: ar labi attīstītu muskulatūru, novietotas slīpi atpakaļ apmēram 45 grādu leņķī pret horizontāli.
Elkoņi: Cieši pieguļoši pie krūšu kurvja.
Pēdvidus: Nedaudz slīpi novietots.
Priekšķepas: Lielas un proporcionālas ķermenim, labi noapaļotas un cieši saspiestas, ar stingriem un kompaktiem pirkstiem. Starp pirkstiem izteikta ādas plēve. Nagi melni melni-baltiem un melniem suņiem, raga krāsā brūniem suņiem. Ja ir balti pirksti, nagiem nav jābūt melniem.

PAKAĻKĀJAS: Par cik dzinējspēks, kas nepieciešams kravu vilkšanai, peldēšanai vai plata soļa speršanai, lielā mērā atkarīgs no pakaļkājām, tad ņūfaundlendieša pakaļdaļas uzbūvei ir svarīga nozīme. Gūžas kauliem jābūt spēcīgiem, platiem un gariem.
Ciskas: Platas un muskuļotas.
Ceļa locītavas: Labi izliektas, bet ne tik ļoti, lai suns izskatītos pietupies.
Apakšciskas: Spēcīgas un diezgan garas.
Pēdas: Samērā īsas, attiecībā pret pamatu vertikāli novietotas, labā attālumā viena no otras, paralēlas; nav nedz satuvinātas, nedz izvērstas.
Pakaļējās ķepas: Stingras un cieši saspiestas. Nagu krāsa kā priekšķepām. Ja ir rudimentārie pirksti, tie jānogriež.

ASTE: Kad ņūfaundlendietis peld, aste darbojas kā stūre, tāpēc tā ir spēcīga un plata pie pamatnes. Kad suns stāv, aste nokarājas, iespējams ar mazu izliekumu astes galā, sniedzoties līdz lecamajām locītavām vai nedaudz zemāk par tām. Kad suns kustas vai ir uzbudināts, aste atrodas muguras līmenī ar nelielu izliekumu uz augšu, bet nekad tā nav saritināta uz muguras vai iespiesta starp kājām.

GAITA/KUSTĪBAS: Ņūfaundlendietis kustas ar labu priekškāju izvēzienu un spēcīgu pakaļkāju atspērienu, radot nenogurdināmības un spēka iespaidu. Viegla muguras šūpošanās ir dabiska. Pieaugot ātrumam, ir tendence kājas likt vienā līnijā, saglabājot taisnu muguras līniju.

APMATOJUMS
Apmatojums: Ņūfaundlendietim ir ūdens izturīgs divkārtains apmatojums. Vilna mēreni gara un taisna, bez sprogām. Pieļaujams viegls viļņojums. Pavilna mīksta un bieza, biezāka ziemā kā vasarā, bet vienmēr zināmā mērā atrodama uz krustiem un krūtīm. Uz galvas, purna un ausīm mati ir īsi un smalki. Priekškāju un pakaļkāju aizmugurē apmatojums pagarināts. Aste pilnībā klāta ar gariem bieziem matiem, bet tie nav pagarināti astes apakšpusē.

Krāsa: Melna, balti-melna un brūna.
Melna: Tradicionālā krāsa ir melna. Krāsai jābūt cik vien iespējams viendabīgai, bet pēc izbalēšanas saulē pieļaujama viegla brūngana nokrāsa. Pieļaujami balti plankumi uz krūtīm, pirkstiem un/vai astes gala.
Balti-melna: Šim paveidam šķirnē ir vēsturiska nozīme. Vēlamais krāsu sadalījums: melna galva ar, vēlams, baltu laukumu, kas sniedzas uz purna, melni sedli ar vienmērīgi izvietotiem laukumiem, melni krusti un astes augšpuse. Pārējām ķermeņa daļām jābūt baltām un var būt ar minimālu punktojumu.
Brūna: Brūnā krāsa variē no šokolādes brūnas līdz bronzas krāsai. Pieļaujami balti plankumi uz krūtīm, pirkstiem un/vai astes gala.
Balti-melnie un brūnie suņi izstādās kopā ar melnajiem.

LIELUMS UN SVARS:
Vidējais augstums skaustā: pieaugušiem suņiem: 71 cm
pieaugušām kucēm: 66 cm
Vidējais svars ir apmēram 68 kg suņiem
apmēram 54 kg kucēm
Vēlams liels augums, bet tam nav jādod priekšroka salīdzinājumā ar simetriju, vispārēju veselīgumu, spēcīgu uzbūvi un pareizām kustībām.

TRŪKUMI:
Ikviena atkāpe no iepriekšminētajiem punktiem uzskatāma par trūkumu, kura nozīmīgums ir tieši proporcionāls tā izteiktības pakāpei.
• Kopskats: augstkājains, nepietiekama masa
• Kopējā kaulu uzbūve: irdena veidojuma iespaids, smalki kauli
• Raksturs: agresivitāte, biklums
• Galva: šaura
• Purns: smails vai garš
• Lūpas: izteiktas
• Acis: apaļas, izvalbītas, dzeltenas, labi redzama sarkana gļotāda
• Mugura: kūkumaina, nepietiekami stingra vai ieliekta
• Priekškājas: vājš pēdvidus, izplesti pirksti, izvērstas vai savērstas ķepas, iztrūkstoša ādas plēve starp pirkstiem
• Pakaļkājas: taisnas ceļu locītavas, satuvinātas lecamās locītavas, mucveidā izliektas pakaļkājas, savērstas ķepas
• Aste: īsa, gara, lauzta, saritināts astes gals
• Gaita/kustības: tipinošas, šļūcošas, krabjveida kustības, kustībās pārāk tuvu novietotas kājas, ļodzīga gaita, kustībās krustojas priekškājas, izteikti izvērš vai savērš priekšķepas, augstu ceļ priekškājas, aidinieka gaita
• Apmatojums: pilnīgi bez pavilnas

DISKVALIFICĒJOŠI TRŪKUMI:
• Slikts raksturs
• pārkodiens vai nepilns sakodiens, šķībs žoklis
• īss un gluds apmatojums
• citas krāsas plankumi, izņemot baltos melniem un brūniem suņiem,
• cita krāsa kā melna vai balti melna vai brūna

N.B. Suņiem jābūt diviem skaidri redzamiem, normāli attīstītiem sēkliniekiem, kuri pilnībā atrodas sēklinieka maisiņā.





LKF LŅLK jauno laiku vēsture

1993. gadā Rīgas pilsētas dzīvnieku mīļotāju savienība (RDZAB) maina nosaukumu un pārveidojas par Latvijas Kinoloģisko Federāciju (LKF).
1996. gadā LKF iestājas Starptautiskās kinoloģiskās federācijas (FCI) sastāvā. Tad arī mainās prasības vaislas dzīvniekiem un ar 1997.gadu displāzijas pārbaudes arī ņūfaundlendiem kļūst obligātas. Visu iepriekšējo laika periodu ņūfaundlendieši un sanbernāri bija apvienoti vienā klubā. Bet 24.04.1998. gadā tiek izveidots Latvijas Ņūfaundlendiešu un Lendzīru klubs (LŅLK). Tas tiek piereģistrēts kā biedrība un kļuva par pilntiesīgu LKF biedru.
Šīs pārmaiņas izsauc krasu neizpratnes, atsvešināšanās vilni, kā rezultātā 1998.gadā klubā paliek un vaislā tiek izmantotas tikai divas ņūfaundlendiešu kuces BARDŽES DŽUNA (Barons Monlots x Amur Elf Dzesija), īp.Gabruševa un S.A.BEGIJA (Juromti Gambo x Medoring Bernara), īp.D.Dzērve.
Ņūfaudlendiešu popularitāte kritās, šķirne kļuva par eksotiku un tikai pateicoties šīs šķirnes īstajiem faniem tika radīta Latvijā no jauna. Tā kā esam pavisam neliela valsts, tad šķirnes populācijas palielināšana rit lēni. Mēs apzināmies ka katrs kļūmīgs solis vaislas darbā var izraisīt neatgriezeniskas sekas.
Klubā nemainīgi gadu no gada ir aptuveni 30 biedru ar 40-50 suņiem. Neskatoties uz nelielo suņu skaitu regulāri tiek rīkotas specializētās izstādes.

Lūk neliela statistika, lai taptu skaidrs, cik daudz darba un pūļu klubs iegulda šķirnes popularizēšanā un attīstībā:
No 1994 - 1997.gadam notika četras specializētās ņūfaundlendu izstādes.
1998 - 1999.gadā izstādes nenotika.
2000.gadā Ⅴ specializēto izstādi tiesāja Ligita Zaķe (Latvija) – piedalās 36 suņi.
2001 - 2002.gadā izstādes nenotika.
2003.gadā Ⅵ specializēto izstādi tiesāja Onsetek-Schenk (Nīderlande) – piedalās 19 suņi.
2004.gadā Ⅶ specializēto izstādi tiesāja Inese Pablaka (Latvija) – piedalās 16 suņi.
Sakarā ar lielāku metienu skaitu, aktīvāku LŅLK biedru atbalstu 2005.gadā tiek rīkotas 3 specializētās izstādes:
Ⅷ specializēto izstādi tiesāja Ligita Zaķe (Latvijas) – piedalās 15 suņi.
Ⅸ specializēto izstādi tiesāja Rodu Hubenthal (Norvēģija) – piedalās 34 suņi.
Ⅹ specializēto izstādi tiesāja Inese Pablaka (Latvijas) – piedalās 25 suņi.
Sākot ar 2006.gadu mūsu rīkotajās specializētās izstādēs sāk piedalīties ārvalstu dalībnieki no Igaunijas, Lietuvas, Somijas. Pie tam to skaits ir 2/3 no visu dalībnieku skaita.
Ⅺ specializētajā izstādē tiesāja S.Pastarnakova (Lietuva) – piedalās 25 suņi.
Ⅻ specializētajā izstādē tiesāja R.Kadiķe - Skadiņa (Latvijas) – piedalās 39 suņi.
2007.gadā ⅫⅠ specializētajā izstādē tiesāja L.Liz-Beth C (Zviedrija) – piedalās 40 suņi.
2008.gadā ⅪⅤ specializētajā izstādē tiesāja R.Rotner (Slovēnija) – piedalās 37 suņi.
2009.gadā ⅩⅤ - “Jubilejas - 15” specializētajā izstādē tiesāja Adriana Griffa (Itālija) – piedalās 70 suņi!!!
Last edited by Nesaprasha on 01 Mar 2010, 21:02, edited 4 times in total.
User avatar
Nesaprasha
Puppy
Puppy
 
Posts: 249
Images: 0
Joined: 15 Jan 2010, 21:35

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 18 Jan 2010, 20:13

Nūfaundlendiešiem jubileja- 35 gadi Latvijā

Pirmie ņufi tika reģistrēti RdzAB 1974. gadā.

Viens no pirmajiem ņufiem-Cedors
Image


Image
Last edited by Volts on 19 Jan 2010, 10:12, edited 1 time in total.
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 18 Jan 2010, 21:39

Duty Free of Apachee's Home aicina papriecāties sniegā
Image
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 19 Jan 2010, 23:09

Image
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 19 Jan 2010, 23:15

Kā divas ūdens lāses
Image

Black Imp Good Gangster ar savu mazo draugu.
Image
Last edited by Volts on 15 Dec 2012, 22:12, edited 2 times in total.
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Marco » 20 Jan 2010, 13:51

Sveiciens no jaunaakaa brachkas - Hammurapi

Image
Marco
Baby
Baby
 
Posts: 1
Joined: 20 Jan 2010, 13:46

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 20 Jan 2010, 18:08

Hammurapy māsiņa Hiacinte iesaukta Puķīte

Image

Māsiņa Heidenheima.

Image
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby noringo » 21 Jan 2010, 01:08

Sveiciens ņufistiem!
Mēs arī pievienojamies- Normunds&Inga, Elinois Ruciero, Faina Širdute un Morenas Diamond Angel.
Sveiciens no Elinoisa vēl aizvadīto Ziemassvētku noskaņā!

Image
Image
Kurchāri un ņūfaundlendieši no Bauskas.
noringo
Puppy
Puppy
 
Posts: 160
Joined: 21 Jan 2010, 00:35

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby noringo » 21 Jan 2010, 01:13

Un te jaunā gada pārstaigums- Fainas&Gippera komanda

Image

Faina pati, vēl pagājušās vasaras atpūtā
Image
Kurchāri un ņūfaundlendieši no Bauskas.
noringo
Puppy
Puppy
 
Posts: 160
Joined: 21 Jan 2010, 00:35

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 21 Jan 2010, 19:04

Mazā rūķu meitene HUM HUM

Image

Image
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Inese A » 21 Jan 2010, 22:33

Volts wrote:Mazā rūķu meitene HUM HUM


Ļoti skaista meitene, tik mīļa izskatās Image
http://summersweetdonatella.webs.com
Image
www.nesalsti.lv
User avatar
Inese A
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1656
Joined: 13 Jan 2010, 14:09
Location: Sigulda

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Māriņa » 22 Jan 2010, 23:04

Sveicieni brāļiem, māsām un citiem draugiem no Heidenheimas! ;)

Tāda viņa bija 2 nedēļu vecumā:
Image

Un tā viņa aug neprātīgā ātrumā :D Pievienoju foto ieskatam
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Qui me amat, amat et canem meum! :)
User avatar
Māriņa
Puppy
Puppy
 
Posts: 112
Images: 2
Joined: 22 Jan 2010, 22:15
Location: Rīga

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 24 Jan 2010, 16:55

Black Imp Elfas Eiwaz

Image

Šodien izstādē ,,Kauno žiemo'10'' ieguva novērtējumu- N, CAC, BOO
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Māriņa » 24 Jan 2010, 18:34

Super!
Prieks par Emīti! :)
Qui me amat, amat et canem meum! :)
User avatar
Māriņa
Puppy
Puppy
 
Posts: 112
Images: 2
Joined: 22 Jan 2010, 22:15
Location: Rīga

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Nesaprasha » 31 Jan 2010, 11:25

Apsveicu Elīnu!!! :aptracis:



Atgādinu, ka:
LATVIJAS KINOLOĢISKĀ FEDERĀCIJA Latvijas Ņūfaundlendiešu un lendzīru kluba SPECIALIZĒTĀ IZSTĀDE:

Izstādes datums: 27.02.2010.
Izstādes vieta: Rīga, Salaspils ielā 14 (Rīgas komercģimnāzija).
Izstādes sākums 12.00, reģisrācija no 11.00.
Izstādes eksperts: BEATA PETKEVIČA (LV)

Image
Last edited by Nesaprasha on 20 Feb 2010, 19:00, edited 1 time in total.
User avatar
Nesaprasha
Puppy
Puppy
 
Posts: 249
Images: 0
Joined: 15 Jan 2010, 21:35

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Māriņa » 31 Jan 2010, 17:35

Paldies par izstādes info!

Un vēl viens sveiciens no Heidenheimas - tas trakais skrējiena prieks :D
Image
Qui me amat, amat et canem meum! :)
User avatar
Māriņa
Puppy
Puppy
 
Posts: 112
Images: 2
Joined: 22 Jan 2010, 22:15
Location: Rīga

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 10 Feb 2010, 19:29

Nesaprasha wrote:Atgādinu, ka:
LATVIJAS KINOLOĢISKĀ FEDERĀCIJA Latvijas Ņūfaundlendiešu un lendzīru kluba SPECIALIZĒTĀ IZSTĀDE:

Izstādes datums: 27.02.2010.
Izstādes vieta: Rīga, Salaspils ielā 14 (Rīgas komercģimnāzija).
Izstādes sākums 12.00, reģisrācija no 11.00.
Izstādes eksperts: BEATA PETKEVIČA (LV)

Image




IZSTĀDES PROGRAMMA.

11:00-12:00 reģistrācija un veterinārā kontrole
12:00-16:00
Mazuļi ♂ (3-6 mēn)-3-12:00
Mazuļi ♀ (3-6 mēn)-6
Kucēni ♂ (6-9 mēn)-2-12:35
Kucēni ♀ (6-9 mēn)-3
Juniori ♂(9-18 mēn)-2- 12:55
Starpklase ♂(15-24 mēn)- 4 - 13:05
Atklātā klase ♂(no 15mēn )- 4 - 13:20
Čempionu klase ♂(no 15mēn ) - 6-13:35
Veterānu klase ♂(no 8 gadiem)-1-14:00
Juniori ♀(9-18mēn)-7-14:05
Starpklase ♀(15-24mēn)-4-14:30
Atvērtā klase ♀( no 15mēn)- 5 -14:45
Čempionu klase ♀( no 15mēn ) – 3- 15:05
KONKURSI -BEST IN SHOW –
IZSTĀDES LABĀKAIS KUCĒNS- audzētavas ,,BLACK IMP'' balvas pasniegšana
IZSTĀDES LABĀKAIS VETERĀNS- audzētavas ,,BLACK IMP” balvas pasniegšana
TILULA LŅLK JW'10 piešķiršana
TITULA LŅLK W'10 piešķiršana
BARONA KAUSA piešķiršana

ELFAS BALVAS piešķiršana
CELOJOŠĀS BALVAS,,BALTIJAS PĒRLE'' piešķiršana
IZSTĀDES LABĀKĀ SUŅA - BOB UN BOO izvēle

Dalībnieku saraksts un kataloga nummuri.

1. M. Ajo___________36, 51
2. V. Asbacha_______ 33
3. D. Balode_________18
4. A. Briedis_________24
5. A. Brižš___________32
6. I. Brusova_________12
7. A. Bute____________1
8. I. Cīrule___________21
9. G. Daukša_________39
10. D. Dzērve_________47
11. D. Freimane_______2
12. M. Golubeckis_____17
13. K. Golubecka______45
14. O. Gordejeva______27, 43
15. S. Husieva_________13
16. O. Jansone________4
17. G. Jansons________23
18. A. Jakovļev_______42
19. T. Kāārma________15
20. I. Kairiša_________3
21. A. Kivinurm______9
22. J. Komisārs_______29
23. M. Koops_________26
24. D. Kušnere________11
25. T. Kuzņecova______6
26. R. Lapiņa_________25
27. L. Lind___________20
28. E. Meiere_________41, 50
29. E. Melsa__________16
30. O. Moskvina______38
31. S. Munkevica_____34
32. L. Ose___________31
33. G. Praņevskis_____22
34. Ž. Reihmane______49
35. Ž. Rjabko________28
36. A. Rohilaid_______40
37. E. Slinčaka_______19
38. M. Tammsaare____35
39. I. Tihomirova______5, 8, 44, 46
40. K. Troost_________48
41. A. Vašuka________7
42. A. Vimm_________30
43. J. Začests________10
44. D. Zarāne________14
45. I. Zeltiņa_________37
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Volts » 18 Feb 2010, 13:47

Trīs mazulīši dzimuši 31.10.2009. pacietīgi gaida savus mīlošos saimniekus.

Tēvs Duty Free of Apachee's Home
Māte Zvezda Rostova S Berega Dona
Image

Es esmu viens no trīnīšiem!
Volts
Puppy
Puppy
 
Posts: 215
Joined: 18 Jan 2010, 16:57

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Nesaprasha » 20 Feb 2010, 18:43

Westminster 2010 uzvarētājs:

Ch Bear N Mind's The Guardian
Image

Video: http://video.westminsterkennelclub.org/ ... id=1202086
User avatar
Nesaprasha
Puppy
Puppy
 
Posts: 249
Images: 0
Joined: 15 Jan 2010, 21:35

Re: Ņūfaundlends / Newfoundland

Postby Māriņa » 21 Feb 2010, 13:34

[quote="Nesaprasha"]Westminster 2010 uzvarētājs:

Super!
Tiešām skasti suņi un skaisti izstādās
Qui me amat, amat et canem meum! :)
User avatar
Māriņa
Puppy
Puppy
 
Posts: 112
Images: 2
Joined: 22 Jan 2010, 22:15
Location: Rīga

Next

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests