Churashana

Ask a question and get an answer

Churashana

Postby Ligal » 01 Nov 2011, 19:24

4. Menshi anglju buldoga meitenitei, pekshnji sakas nekontroleta churashana, splejas spelejas un pekshnji ka no spainja izlist urins, var redzet suns pats parsteigts, ta vairakas reizes. Kads zin, kas tas varetu but?
Ligal
Baby
Baby
 
Posts: 13
Joined: 21 Aug 2011, 15:21

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Churashana

Postby zirdzinsh » 02 Nov 2011, 15:09

Terminu „urīna nesaturēšana” lieto, lai apzīmētu neapzinātu urīna noplūdi.

Par urīna nesaturēšanu visvairāk satraucas suņu un kucīšu saimnieki pēc mīluļu sterilizēšanas, lai gan šāda veselības problēma pēc šīs operācijas rodas tikai pieciem procentiem dzīvnieku, turklāt biežāk liela auguma īpašniekiem – dobermaņiem, bokseriem. Īpatnība ir tā, ka nesaturēšana parādās nevis uzreiz pēc ķirurģiskās iejaukšanās, bet gan visbiežāk pāris gadus vēlāk.

Visbiežāk urīna nesaturēšana notiek, jo sarūk endrogēno estrogēnu rašanās. Šie estrogēni uzlabo izvadkanāla noslēgšanos un urīna normālu uzkrāšanos pūslī. Tomēr pēc sterilizēšanas problēmas var rasties arī tad, ja dzīvnieks bijis pārāk jauns, kad tad veikta operācija, līdz ar to, mīlulim augot, kādas šuves var nākt vaļā, radot veselības problēmas, tajā skaitā nesaturēšanu. Tāpat uzmanīgi jāizvērtē, pie kāda veterinārārsta doties veikt sterilizēšanu, jo nekvalitatīvas operācijas laikā var traumēt urīnpūšļa slēdzējmuskuli un līdz ar to var rasties šī problēma.

Lai noskaidrotu, kāpēc ir nesaturēšana, ir jāveic urīna analīzes un ieteicams veikt arī asins analīzes. Jo iemesli var būt dažādi – urīnpūšļa muskuļu atslābums, kad atbrīvojoties vai satraucoties notiek nesaturēšana, nieru slimības, problēmas ar vielmaiņu, neatbilstoša sausā barība.

Diemžēl šīs veselības problēmas ārstēšanai ir maz variantu. Pēc ārsta norādījumiem var lietot tabletes, nevēlamāk ir uzsākt hormonu terapiju. Ir tabletes, kuru aktīvā viela ir dabīgais hormons estriols. To lietošana der, ja ir nepieciešams ārstēt homonatkarīgu urīna nesaturēšanu. Tās der tikai sterilizētiem dzīvniekiem.

Nepieciešamības gadījumā var veikt ķirurģisku operāciju. Izvēloties zāles, vēlams noskaidrot iespējamās blakusparādības, jo ir tādas, kurām ir daudz nevēlamu bakņu, jo īpaši, ja suns jau ir vecs vai viņam ir kādas veselības problēmas, piemēram, ar sirdi, asinsvadiem, aknām, vai nierēm.

Iveta Rozentāle (pārpublicēts no calis.lv)
User avatar
zirdzinsh
Puppy
Puppy
 
Posts: 154
Joined: 31 Jan 2010, 20:32

Re: Churashana

Postby OrlandoSeaHorse » 03 Nov 2011, 11:58

Paga, tur diez vai ir šitādas problēmas, tas taču 4 mēnešus vecs kucēns! Drīzāk kaut kas ar ārā vešanu, nokārtošanos ārā, kad ir izvests, nevis atnest visu "labumu" atpakaļ uz māju, padevības izrādīšana vai kas tāds. Ja spēlējoties, tad varbūt pārāk aizrautīgi spēlējas, bet pirms - nav pačurāts.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Churashana

Postby Wolfinsh » 08 Nov 2011, 16:36

Mēs arī pagaidām nesam savu "labumu" atpakaļ uz mājām.
Ka lai izskaidro ka to ārā arī var darīt?
Wolfinsh
Baby
Baby
 
Posts: 17
Joined: 07 Nov 2011, 00:46

Re: Churashana

Postby Eklēriņš » 09 Nov 2011, 09:49

Ir nepieciešams laiks un pacietība! Labi, ja jums būtu kāds pastaigu biedrs, kurš visu jau zina un dara kā vajag, tas būtu labs piemērs sīcim. Suņi ļoti ātri mācās no citiem suņiem (gan labo, gan arī blēņas :jautri: )
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22


Return to Jautā un saņem atbildi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron