Erdelterjers / Airedale Terrier

Dog Breeds

Re: Erdelterjers / Airedale Terrier

Postby scvaer » 12 Nov 2011, 23:28

Šodien aizbraucām uz izstādi Kauņā, varētu jau teikt, ka kā jau vienmēr, rezultāti nav īpaši spīdoši, taču tomēr man šodien pietiekami labs garīgais, lai uzrakstītu par to, kā mums gāja šajā izstādē! :) Šī bija pirmā pieredze braukt uz izstādi ārpus Latvijas, un, diemžēl, nebija tā labākā.

Viss sākās ar garo ceļu uz šo izstādi, kurš jaunajā mašīnā noritēja vienkārši ideāli, taču izkāpjot no mašīnas bija nežēlīgi auksts, tikai +3°C. Nu ko, ja jau tik auksts, tad vajadzētu ātrāk kravāt mantas ārā un iet uz telpām. Izrādījās, ka tur bija tikpat auksti. Bija ieslēgti diezgan primitīvi sildītāji (tika svilināta gāze, gluži kā parastai plītij, un pūsts vienkārši siltais gaiss). Nu ko, ja jau sildītāji ir ieslēgti, tad gan jau, ka sasils, tāpēc ieņēmām to ērtāko vietu, nevis siltāko blakus sildītājam (patiesībā bija nelielas bailes sēsties blakus karstajiem sildītājiem ar suņiem). Rokas saldējot, beidzot saķemmējām suni, un aizgājām vienā izmēģinājuma skrējienā. :pastaiga: Segums it kā bija okey, bet biju nedaudz kļūdījies, kāpēc tas būs aprakstīt vēlāk.

Drebot, sagaidījām ringu, protams, iepriekš vēl reiz sakopjoties. Vispirms izstādījās mūsējais paziņa Junioru klasē, dabūja JCAC, ar ko arī mēs viņu apsveicām. Izskrēja vēl viens suns un tad bija mūsējā kārta. Un te es sapratu, ka tas grīdas klājums nav nemaz tik labs un to, ka patiesībā visas izstādes, par kurām es nebiju apmierināts bija nieks salīdzinājumā ar šo. Nezin kāpēc - paklājiņi bija izklāti tikai pa perimetru, taču skatoties uz suni, ekspertu, skatīšanai uz ceļu pat īsti laika nepietika, tikai tā , lai aptuveni zinātu, kur atrodos. Ringi nebija atdalīti viens no otra, paldies dievam, tajā laikā, kad mēs skrējām, neskrēja kāds blakus ringā. Nu ko, pienāca kārta mūs apskatīt - it kā up&down izpildījām pat ļoti skaisti, taču nostāties īsti nevarējām, jo tieši blakus ringam stāvēja liels bars citu izstāžu dalībnieku, rezultātā, ja pagriezu suni uz to suņu pusi, Jola nevarēja ciest elpot cita suņa dibenu tik ilgu laiku, pagriezu uz pretēju, viņai radās interese, ko tie suņi dara. Ja paietu tālāk no tās malas, būtu slidenajā grīdas daļā, un tad arī nesanāktu nostādīt. Rezultātā, nostādīju viņu vairāk uz to "dalībnieku" pusi, taču nostādīt pareizā stājā jau bija neiespējami, tiesnese piesējās par kompaktumu (mūsu mūžīgā dižķibele), ja kads nezin, tad suns izskatās pārāk garš.. Rezultātā, mēs nedabūjām CAC, tātad arī LT CH :( . Salīdzināšanās ar citu kuci mums sanāca zaudēt. :(

Nu ko, ja jau neveicās, tad var jau arī paskriet, galu galā izstāde ir nevis kaut kas nopietns, bet tikai un vienīgi tusiņš. :jiihaa: Izgājām ārā, un tur Jola atrada kaut kādu purvu, kurā arī padzērās. No purva mums vienmēr ir visgaršīgākais ūdens :kanepe: .

Nu ko, ja jau tas Juniors tika līdz junioru bestam, tad pienācās tik gaidīt. Rezultātā, vienkārši pārsalām, kakls sāp, vismaz man... Junioru bestā nekādu labo panākumu nebija, erdeli pat nepamanīja, taču izbrīnīja lielais jauno hendleru daudzums, kas tik tiešām iepriecināja.

Nu ko, tagad turpināsim ar slikto, uz izstādes bestiem, visa grīda bija apdirsta(atvainojos par izteicienu), izmīdīta, sačurāta. :noliedz: Daudzi nejēdza pļavā novākt sava suņa kakšus, gandrīz iekāpu 7 mīnās, izvedot suni ārā.. Mūzika, kas skanēja tur visas izstādes garumā, mani nedaudz traumēja :aknee: . Un tas drīzāk ne tāpēc, ka dziesmas bija tizlas, bet drīzāk bija tizla, arī nepatika, ka bestus komentēja tikai lietuviešu valodā.

Nu ko, tā arī beidzās šī diena, atbraucot uz mājām un liekoties saldā miegā :) . Šī izstāde man paliks atmiņā kā viena no sliktākajām izstādēm, kurā esmu bijis, un kaut kā pat negribās atgriezties uz Lietuvas izstādi vēl reiz, it īpaši, ja ringi ir tik pretīgi atdalīti un darbinieki nejēdz palūgt cilvēkiem atiet tālāk no ringa. Kopā redzēju tikai 2 tādus ringus, kur cilvēki kāpa bezmaz vai uz ringa, gaidot savu kārtu - mūsējais un vēl viens.

Nu ko, un beidzot arī pāris bildītes.

Te redzams, kā izskatījās ringi:
Image
Te redzams, ka esam otrie starp kucēm :(
Image
Un reku arī mēs pēc purviņa :D
Image

No bildēm tas laikam būs arī viss.

Ups, laikam aizrāvos ar rakstīšanu, parasti galīgi nav fantāziju, ko rakstīt a te vesala eseja skolā sanāktu/
User avatar
scvaer
Puppy
Puppy
 
Posts: 330
Joined: 23 Mar 2010, 14:49
Location: Riga, Latvia

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Erdelterjers / Airedale Terrier

Postby scvaer » 18 Jan 2012, 17:59

Un tomēr vēlos aprakstīt kā gāja @ Tartu!

Tātad, pirmajā dienā fočuka nebija līdzi un tieši tad mums bija vislielākie panākumi! Ieguvām CAC un BOB un par to Yola ieguva īpašumā ļoti daudz mantiņu! Galu galā šitāds panākums! :latvija:
Bestā Yola izstādījās vienkārši perfekti, nostājās uzreiz tik ideālā stājā, par to es viņai esmu ļoti pateicīgs :ludzu:

Otrā dienā gan bija švakāk , arī apraksts man galīgi nepatika. Yolu nolika pēc pilnas programmas... Te būs arī citātiņš:
Very good type, needs much better quality of coat and stronger and better topline. Good proportions. Needs better augulation front & back, dem-expression


Kā patīk? :sajucis:
User avatar
scvaer
Puppy
Puppy
 
Posts: 330
Joined: 23 Mar 2010, 14:49
Location: Riga, Latvia

Re: Erdelterjers / Airedale Terrier

Postby scvaer » 21 Jun 2012, 23:18

Sen neesmu te neko rakstījis, kā arī licis bildes, so te būs pārītis! :)
Image
Image
User avatar
scvaer
Puppy
Puppy
 
Posts: 330
Joined: 23 Mar 2010, 14:49
Location: Riga, Latvia

Re: Erdelterjers / Airedale Terrier

Postby LittleLionheart » 22 Jun 2012, 17:20

AICINĀM PIEDALĪTIES! Skaista vieta, jautrs pasākums, izstāde +atpūta!

28.07.2012. SPEC. TAKŠU UN TERJERU (3. un 4. grupas) ISTĀDE-FESTIVĀLS
PIRMOREIZ - TĪTULS BALTIJAS UZVARĒTĀJS TAKSIS- 2012!

FCI eksperts - JUAN NAVEDA CARRERA (Spain) visi asspalvainie takši, īsspalvainie miniatūrie un trušu
FCI eksperts - MASSIMILIANO MANNUCCI (Italy) īsspalvainie standarta takši, visi garspalvainie takši
FCI eksperts - RADE-KICA DAKIC (Serbia) - terjeri

Uzmanību! Izstādes orgkomitejai ir tiesības izdarīt izmaiņas ekspertu sarakstā !

Līdz 26.06.12.
Kluba un LKF biedriem (katrs nāk. suns) Ls 12 (11),

27.06. - 06.07.12.
Kluba un LKF biedriem (katrs nāk. suns) Ls 15 (14),

07.07. - 14.07.12.
Kluba un LKF biedriem Ls 20,
Visu dalib. kucēni, veterāni - 50%

Konkursi: Junioru hendleru, pāru un kokteiļpāru - 5 Ls, senioru hendleru - 2 Ls.
Audzētavas, pēcnācēju konkurss, bērns un suns (līdz 8 gadiem) - bezmaksas!

Ringu laiki būs vēlāk, kad beigsies reģistrācija.
Pēc ringiem dažādi konkursi, bērns un suns, karnevāls (gatavojiet suņiem kostīmus!). Fotokonkurss. Vēlams iepriekš sagatavot bildes ar parakstiem.

Naktī - ugunskurs un nakts pārbaudes (izstādes dalībniekiem 5 Ls, pārējiem 10 Ls).
Nākama dienā 29.07.12. - lauku (medību) sacensības alās.


Visos jautājumos var zvanīt pa tālr.
29576700 (Natālija),
29295812 (Aleksandrs),
28674932 (Artis)

Kluba e-mail: ltmtk@inbox.lv
Vairāk iINFO
http://www.ltmtk.lv/Forum/viewthread.ph ... 1#pid13066


REGISTRĀCIJA: Dokumentus var sūtīt uz mūsu e-mailu: ltmtk@inbox.lv.
Obligāti jāpievieno ciltsrakstu kopiju, čempionu vai darba sertifikātus kopijas, jā suni piesakāt attiecigajā klasē un banka izdruku par maksājumu.

Maksājumu varat veikt SWEDBANK AS, SWIFT HABALV22, Riga, Latvia, account No (IBAN) LV21HABA0551017207439, NATĀLIJA BORODAJENKO p.k. 071057-10925 (par specializēto izstādi)

Esiet mīļi gaidīti!


EKO DALDERI CARD

КАРТА ПРОЕЗДА от РИГИ /

Image
"Little Lionheart" audzētava, littlelionheart118@inbox.lv
Latvijas Takšu un Medību Terjeru Klubs
http://www.ltmtk.lv
LittleLionheart
Baby
Baby
 
Posts: 25
Joined: 17 May 2012, 15:44

Previous

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests

cron