Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

All About Forum

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby ezhuks » 15 Jan 2010, 17:33

Sintija wrote:Vnk, viens uzskatīs, ka nav svarīgi vispār kko norādīt - ierakstīs "ir piedzimuši BLĀ BLĀ šķirnes kucēni. Smuki."

Bet, kas liedz mums to anketu neuztaisīt? A?

Offtopic: Es uzskatu, ka jāpārbauda regulāri un to arī daru.

Blaa blaa var sarakstiit ar anketu vai bez. KAA tu paarbaudiisi, ka mans suns tieshaam ir paarbaudiits vai es tikai blaa blaa rakstu? saproti, ka tas viss atkariigs no konkreetaa cilveeka godapraata, nevis no muusu speejaam gjenereet anketu ar zavitushkaam, lai negodpraatiigie uzkjertos.
Anketu var taisiit un var netaisiit. ieprikeshmineeto iemeslu deelj. Bet NEtasiiit nevajag taapeec, ka ezhuks tagad saka - jums tas jaapamaina un tas arii. Prasiijaat domas - tad lasiet! Vot!
malacis, ka acis paarbaudi. Bet man tev jautaajums - tev naudu nav kur likt vai tavi kuceeni ir tik daargi, ka vari atljauties acis paarbaudiit? vai arii - tava shkjirne ir ar tik riskantu veseliibu, ka jau 2 meeneshu vecumaa jaapaarbauda?
ezhuks
Junior
Junior
 
Posts: 775
Joined: 13 Jan 2010, 13:27

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Sintija » 15 Jan 2010, 17:38

Nē, vienkārši, tas nemaksā nemaz tik daudz un man ir profesionāla interese. Vienkārši. Nezinu vai nākotnē turpināšu, bet līdz šim jā...
---

Protams, visu izkontrolēt nevaram - kurš var? Neviens, bet mēs varam darīt max lai būtu labi. :)
User avatar
Sintija
Puppy
Puppy
 
Posts: 267
Joined: 13 Jan 2010, 14:45
Location: Rīga, Liepāja

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Kriste » 15 Jan 2010, 17:41

Nu vispār es arī uzskatu, ka daži labi te mazliet par daudz sarežģī lietas. Nē, nu, ja ir laiks un gribēšana, lūdzu, bet es vispār šo sadaļu biju iedomājusies principā ar tādiem postiem - ir piedzimuši tādas šķirnes kucēni no tādiem vecākiem. Foto. Viss. Lūdzu, tie kas grib, lai raksta vēl ko klāt, memuārus tāpat neuzrakstīs, un ko TTTAAADDDUUU neatļautu varētu uzrakstīt? Vienīgais nosacījums - neminēt cenu! Viss! Tā ir informatīva sadaļa! A dažs te ņemās tā kā dulls. darīt cilvēkiem it kā nebūtu ko... :twisted: Tiem, kam tas patiešām interesē, tālāk var sazināties ar audzētāju!
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Noise » 15 Jan 2010, 19:20

vai nebuutu labaak, ka pazinjojumu ielikt vareetu tikai administrators? audzeetaajs aizsuuta adminam, un tad tas tiek publiceets. lai tieshaam te nesaak likt Vas + vilks :roll:
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby eldberg » 15 Jan 2010, 19:29

Ne, neviens admins negribes kepaties ik pec 2 dienam ar jaunam bildem.

Vismaz mana parlieciba ir, ka sadu formu vajag lai ir kaut kada skaidriba ko tas cilveks piedva.
Dikt lab zinam kadi brinumi ir atrodami SS.lv
Nu un atnaks te tas brinums un pateiks ka vinam ir labradori, lai gan tu piem zeltainais ar labradoru saparots.
Nu a vins uzstas ka tirskirnes. Un pec tam atkal mums tak bus kas velesies uzbraukt...
Preks kam to vajag... butu forma, un tad tur ar sk ir rakstits, kas un ka.
Nosmaukties vares vienreiz.
Isteniba man nebuti problemas noskanet sava suna veselibas parbaudes un tas paradit publiski ja vajadzetu, ja es ar tiru sircapzinu tirgoju.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby murkata » 15 Jan 2010, 19:47

ja jau esam nobriedushi radiit godpratiigu informativu un noderiigu forumu, kaapec gan nepienjemt Sintijas ieteikumu? man skjiet, tam nav ne vainas. erti, paarskataami un saprotami ievietota informaacija pirmajaa postaa par jaunu kuceenu metienu, kuru var papildinat. un minimums komentaaru no malas :mrgreen:
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Greylove » 15 Jan 2010, 19:49

Nu nedomāju, ka baigie brīnumi būs sarakstīti. Teorētiski jau sarakstīt var visu ko, bet tas nav ss.lv, kur cilvēki nenorāda vecākus, utml. Un suņinieki jau zina, kas notiek viņu šķirnē, klubā, kādi pārojumi, utml. Ziņos adminam, ja makaroni pircējam uz ausīm tiks karināti. ;)
Image
http://www.beckettelf.com
Njuse un apvienotā melnā-šokolādes komanda
User avatar
Greylove
Junior
Junior
 
Posts: 624
Images: 2
Joined: 13 Jan 2010, 13:21
Location: Riga, Čiekurkalns

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Sintija » 15 Jan 2010, 19:52

Pareizi, šeit, taču apgrozas šķirnes pazinēji un uzreiz tācu sapratīs, kad nu tur iet muļķības, ziņu taču vienmēr var admiņiem nosūtīt. Labi, varbūt mana forma ir par smalku, bet domāju, ka šim forumam, kurš nav sludinājumu serveris - pilnīgi atbilstoša! :)
User avatar
Sintija
Puppy
Puppy
 
Posts: 267
Joined: 13 Jan 2010, 14:45
Location: Rīga, Liepāja

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby eldberg » 15 Jan 2010, 19:54

murkata wrote:ja jau esam nobriedushi radiit godpratiigu informativu un noderiigu forumu, kaapec gan nepienjemt Sintijas ieteikumu? man skjiet, tam nav ne vainas. erti, paarskataami un saprotami ievietota informaacija pirmajaa postaa par jaunu kuceenu metienu, kuru var papildinat. un minimums komentaaru no malas :mrgreen:

+1
Pilnībā uztvēri ideju
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby gilroy » 15 Jan 2010, 20:38

Man domāt, lai forma paliek sākumā, tiešām. Kaut kāda. Jo ja jau runājam par tiem makaroniem - nu, mēs te tomēr esam reti riebīga tauta, visi visu zina, un man ir pilnīga pārliecība, ka par makaronu karināšanu nories uzreiz un tā, ka maz nelieksies.

UCI vai FCI gan vajag obligāti, jo citādi, es, piemēram, lūkojos uz kucikiem, uci-puci, paskatos uz tētuku, pa smuko, ir kaut kādas pārbaudes, kaut kādi tituli, bet es tak nezinu, vai tas tētuks un mammuks ir no kāda sakarīga vai, piemēram, kāda ASV vai RUS disidentiskā "trešās patrepes" klubiņa :) un iegūtie tituli tik to vien nozīmē, ka bijis aizvests uz vietējo zemnieku pasācienu, un vērtēts vienā ringā ar Annas tantes smuko ābolkūku un Pēteronkuļa jauno traktoru.

Ideja par admina akceptu manuprāt ir forša. IT guru, padomājam, varbūt ir variants, ka 1. postam/jaunas tēmas atvēršanai šajā sadaļā to jāvārdu tomēr saka admins - respektīvi, audzētājs iesūta anketu adminam, un admins ieliek.

Ja ieliek, tad tālāk jau autors pats sāk krāmēt bildes, sīkākus aprakstus, detaļas, atbild uz jautājumiem un varonīgi "atsitas" par to BOBu, ko iedevis tas galīgi kukū tiesnesis tajā galīgi nekādajā izstādē :D.
Ja neieliek, tad ir divi varianti - var vai nu klusi pārcelties ar savu "vilku" uz ss.lv, vai privātos PM pārliecināt adminu, ka konkrētie suņi atbilst šķirnes prasībām un atļauja pārojumam klubā saņemta.

Kaut kā tā - nu nav to metienu te mums simtiem katru mēnesi, nebūtu tas tik traks apjoms akceptēt tikai to vienu, pirmo postu tēmas atvēršanai. Kā jums šķiet?

PS Un komentāru daudzumu vajadzētu tikai pieskatīt, lai kašķi neaiziet par tālu, bet nu neatturēt tautu no uci-puci, ačtelēm un aštelēm :D
Image
User avatar
gilroy
Junior
Junior
 
Posts: 699
Images: 66
Joined: 13 Jan 2010, 15:47

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby ezhuks » 15 Jan 2010, 20:52

Aizmirsaat ieviest punktu: 111. skaneeta paaroshanas atljauja :twisted:
ezhuks
Junior
Junior
 
Posts: 775
Joined: 13 Jan 2010, 13:27

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Bafija » 15 Jan 2010, 20:57

Robins
Varbūt vēl būtu interesants punkts: Pārojuma mērķis.
Piemēram, Pārojām ar Meksikas labāko samojedu, lai uzlabotu Latvijas samojedu nagu kvalitāti. Citam varbūt - Veselības dēļ, un Žoriks bija lētākais piedāvājums


Šo es ļoti, ļoti vēlētos :!: Un Sintijas piedāvājums man liekas vairāk nekā sakarīgs!
Daudzos forumos sadaļa pārdod iet caur adminu.
Piemērs, kas jāuzrāda, lai krievu haskiju forumā var kko tirgot - "Внимание! Форум премодерируемый.
Принимаются объявления с обязательным указанием контактного телефона, данных заводчика щенков (ФИО заводчика, название питомника,принадлежности к федерации (РКФ, СКОР, Добрый мир), город, E-mail, адрес WWW - если есть), датой рождения помета, кличек родителей, фото щенков и родителей в самом объявлении. Один помет щенков- одна тема. Для нового помета открывается новая тема. "
Man tas liekas samērā pieņemami. Cilvēkiem vienuviet būs iespēja izvērtēt kā var atšķirties audzētāji, suņu izskats, pārabudes, utt.
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Sisija » 15 Jan 2010, 20:58

Kriste wrote:Nu vispār es arī uzskatu, ka daži labi te mazliet par daudz sarežģī lietas. Nē, nu, ja ir laiks un gribēšana, lūdzu, bet es vispār šo sadaļu biju iedomājusies principā ar tādiem postiem - ir piedzimuši tādas šķirnes kucēni no tādiem vecākiem. Foto. Viss. Lūdzu, tie kas grib, lai raksta vēl ko klāt, memuārus tāpat neuzrakstīs, un ko TTTAAADDDUUU neatļautu varētu uzrakstīt? Vienīgais nosacījums - neminēt cenu! Viss! Tā ir informatīva sadaļa! A dažs te ņemās tā kā dulls. darīt cilvēkiem it kā nebūtu ko... :twisted: Tiem, kam tas patiešām interesē, tālāk var sazināties ar audzētāju!

Man šis variants arī liekas pieņemams. Kaķu forumā e-cats.lv sen jau eksistē sadaļa par kaķēnu pārdošanu. Līdz šim nekādi brīnumi tur nav redzēti, nekas līdzīgs ss.lv arī nav izveidojies, katrs audzētājs vai audzētava atver savu tēmu un liek iekšā visu viņaprāt nepieciešamo informāciju. Nekā lieka tur tiešām nesmu manījusi, nekādi kašķi arī nav bijuši. Viss notiek civilizēti, kāpēc visu tā sarežģīt :roll: :?:
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby eldberg » 15 Jan 2010, 21:03

Sisija wrote:Viss notiek civilizēti, kāpēc visu tā sarežģīt :roll: :?:

LV pastāvot 4 organizācijām (LKA sadalījies it kā ir 3 daļās) jūs tiešām domājiet ka bez regulēšanas viss pastāvēs civilizēti?
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Sisija » 15 Jan 2010, 21:22

eldberg wrote:
Sisija wrote:Viss notiek civilizēti, kāpēc visu tā sarežģīt :roll: :?:

LV pastāvot 4 organizācijām (LKA sadalījies it kā ir 3 daļās) jūs tiešām domājiet ka bez regulēšanas viss pastāvēs civilizēti?

Nu kaķiem jau arī nav viena, tiesa 2 (FIFE un WCF) ne 4, bet kā par brīnumu mēs nekašķējamies. Katrā no šīm sistēmām ietilpst vairāki Latvijā reģistrēti kaķu klubi. Katram no tiem ir sava reputācija, kura nu pavisam nav atkarīga no sistēmas, kurā klubs reģistrēts. Nosaukumu neminēšu, bet arī kaķiem ir tāds, kurā kaķēni ir stipri apšaubāmas kvalitātes un ar visai problemātisku veselību, un arī tā rīkotās izstādes bieži tiek kritizētas (kaķiem tas ir savādāk, būtiski ir veterinārās kontroles jautājumi, kuri tur stipri pieklibo, un ar citas nelikumības, kuras notiek izstāžu laikā). Bet, lai arī cik jocīgi tas nebūtu, šo klubu pārstāvji pie mums ieklīst reti, viņiem labāk patīk ss.lv, un kašķi FIFE un WCF biedru starpā nav manīti, mēs dzīvojam draudzīgi :) .
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Eta » 15 Jan 2010, 21:36

IMHO, es neredzu jegu lit LOTI sarezgitu formu! Protams, ir loti labi, ka tada ir, bet ar noteikumu, ka VISI formas punkti jaaizpilda OBLIGATI plus var pievienot CITU audzetaja/kuces ipashnieka prat svarigu infu.
Nu sakiet, nafig forma no 10 prasibam, zem kuras vel 10 papildus prasibas, ja VAR NEAIZPILDIT, ja NEGRIB? Kada jega?!
Uzliekam pamatpunktus, kas ir obligati: noradam vecakus (pilns vards plus foto), ieliekam c/r kopiju (ieskenetu; tur bus i raduraksti, i organizacija UCI vai FCI noradita), noradam, ka ir veiktas obligatas pamatprasibas vaislai (kam veselibas parbaudes, piem.uz displaziju, noradam pakapi, ja vajag darba sertifikatu, noradam! P.S. Te tak gandriz katrai skirnei ir speci, kas zina, ko vajag, ja kucenu saimnieks neieliek visu atbilstosho info, noradam!) kucenu bildes un kontaktus. Tas vai tad nav primari svarigakais, un tad, ja audzetajs velas paradit vel kaut ko vairak - a bet ludzu! Tas tachu bus tikai labi!
Un lai var katrs izveidot savu sadalju par saviem kuceniem, ja kas nav ok, admins vai moderi labo, aizrada utt..
Eta
Puppy
Puppy
 
Posts: 243
Joined: 13 Jan 2010, 14:28
Location: Bauska

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby Greylove » 15 Jan 2010, 22:13

Eta wrote:noradam, ka ir veiktas obligatas pamatprasibas vaislai (kam veselibas parbaudes, piem.uz displaziju, noradam pakapi,

eee...cik saprotu, tad šis forums ir atvērts visām organziācijām. Cik zināms, obligātas veselības pārbaudes ir tikai LKFam, citām organizācijām tas nav saistoši. :?
Image
http://www.beckettelf.com
Njuse un apvienotā melnā-šokolādes komanda
User avatar
Greylove
Junior
Junior
 
Posts: 624
Images: 2
Joined: 13 Jan 2010, 13:21
Location: Riga, Čiekurkalns

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby BaibaB » 16 Jan 2010, 10:21

Greylove wrote:
Eta wrote:noradam, ka ir veiktas obligatas pamatprasibas vaislai (kam veselibas parbaudes, piem.uz displaziju, noradam pakapi,

eee...cik saprotu, tad šis forums ir atvērts visām organziācijām. Cik zināms, obligātas veselības pārbaudes ir tikai LKFam, citām organizācijām tas nav saistoši. :?

tas, ka citām organizācijām veselības pārbaudes nav saistošas, vēl nenozīmē, ka tās nedrīkst veikt. ;) ciltsdarba mērķis, vienalga, vai UCI vai FCI, ir veseli kucēni - ja ir veselības pārbaude, lielāka garantija, ka kucēni būs veseli.
turklāt tagad UCI sistēmas audzētāji Latvijā (vismaz tie, kas tusēs te) varbūt pārņems kā tradīciju veselības pārbaudes nākamajiem vecākiem no FCI.
http://shnauceri.wordpress.com/
Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra
User avatar
BaibaB
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1429
Joined: 13 Jan 2010, 13:00

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby biinumz » 16 Jan 2010, 12:16

palasu Sintijas piedāvājumu - nu ir jau bišķi detalizēts - it kā jau varētu pielikt * pie obligāti aizpildāmajiem lauciņiem un pārējos tad atstāt brīvai izpausmei, jo tiešām visas ailes kā obligātas laikam nevar pieprasīt.
Kas mani mazliet mulsina un man nav gatavas idejas kā to atrisināt, bet jums noteikti būs - kā potenciālajam interesentam par kucēniem, norādīt to atšķirību, kādas prasības ir izpildītas veicot pārojumu - ar to es domāju - FCI ir veselības pārbaude, vaislas atļauja, izstāžu vērtējumi utt., UCI nezinu, bet cik es saprotu, prasības mērenākas, šis un tas no iepriekšminētā nav nepieciešams, un trešā kategorija, ar ko es tagad saskaros - izbijuši kādas sistēmas suņi, kas sapāroti un arī turpmāk tiks pāroti bez jebkādām vaislas prasībām, taču negodprātīgais audzētājs vismaz ss.lv sludinājumos braši raksta, ka abiem vecākiem ir FCI ciltsraksti... konkrēts gadījums. un? viņš varēs Sintijas formu aizpildīt ar dažām svītriņām neobligātajos lauciņos - FCI ciltsraksti viņiem ir, suņiem smalki vārdi ir... nu labi, nav īsti kluba, kucēniem nebūs īsti dokumentu (bet par to jau īstenībā neviens dotajā formā nejautā - prasīta tikai vecāku piederība), nu tipa vaislas atļauja arī īsti nav - ievilks svītriņu, ja par tādu aili mēs vispār vienosimies... bet vai potenciālais kucēna pircējs novērtēs un sapratīs, cik liela/maza nozīme ir tām svīriņām kluba ailītē un vaislas atļaujas ailītē? galvenais tak ka vecākiem ir dokumenti, ja vēl tāds advancētāks pircējs, tad būs noskaidrojis kādus tieši dokumentus - FCI/UCI viņš gribētu... viss forši. īsi sakot - man šķiet, ka te nu tiešām ar nelieliem kontroles mehānismiem tomēr jāpaļaujas uz audzētāja godaprātu un nekrietneļus šķirnes zinātājiem vienkārši jānomētā ar akmeņiem. jo labi gribot apiet varēs jebkuru formu, sevišķi jau, ja mērķauditorija ir šajās lietās iesācējs - ciki no tagad rūdītajiem suņiniekiem tikai vēlāk uzzin, kāda atšķirība starp FCI/UCI utt. ok, tas ir gaumes jautājums tālāk, ko izvēlēties, par ko maksāt utt., bet vienā kucēnu izsludināšanas formulārā laikam jau visu info, kas kucēna pircējam jāzin, mēs tāpat nekad neieliksim. turklāt viltīgāki un ar izpušķotakiem aprakstiem parasti laikam ir tieši tie negodprātīgie :twisted:
www.muki.lv
biinumz
Puppy
Puppy
 
Posts: 341
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 18:59
Location: Riga

Re: Kucēnu sadaļas izstrādes jautājumi

Postby ezhuks » 16 Jan 2010, 12:20

biinumz
tieshi tas paC ko es te vakar rakstiiju!
ezhuks
Junior
Junior
 
Posts: 775
Joined: 13 Jan 2010, 13:27

PreviousNext

Return to Par un ap forumu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron