Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Blogs and Chats

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby dresetajs » 30 Nov 2012, 09:32

Un atkal nepiekritīšu :medos: :sarkstosa: Kas ir LKF? KLUBU, juridisko personu, apvienība. Ko Tu domā sakot "LKF"? Kura konkrēti persona (fiziska) no 5 oficiāli strādajošiem LKF domas par sportu?!? Viņu pienākumos nav tādu opciju! Sports ir vajadzīgs MUMS, klubu biedriem, fiziskām personām - vai nav vajadzīgs... Un tikai mēs, konkrētas fiziskas personas un varam kaut ko popularizēt. Un LKF vadība var atbalstīt vai neatbalstīt mūsu iniciatīvu. Un sakara ar šo jautājums- ko konkrēti IPOšņiki izdarīja? Lai LKF būtu ko atbalstīt. Obidensņiki un adžilitisti, piemēram, rīko starptautiskā merogā sacensības CACIB istādēs - un Tu zini, mūs nez` kapēc atbalsta: dod vietu, kaut ne vienmēr tas ir viegli, jo zāles tilpums ierobežots; uzņem materiālo atbildību, t.i. apmaksā tiesnesi (un rūpējas), šķēršļu piegādi, sniedz nepieciešamo aprīkojumu, nodrošina balvas. Jā, organizatoriskas rūpes attiecībā uz sporta daļu uz mums pašiem - ringā mēs paši strādājam (nu Tu tak zini, tu pati palīdzēja!), tiesnesi izvēlējamies, palīgus. Bet zini, es varu salīdzināt - to, ko uzņem LKF, ir daudz. Kad man pašai to visu jādara daudz grūtāk...
T.i. mēs (Obd, Ag) piedāvājam aktivitāti, LKF novērtē un atbalsta vai neatbalsta to. Un IPO sportisti?

Šogad, piemēram, LKF apmāksāja vienam Obd tiesnesim FCI apmācību (semināru tiesnešiem) Vācijā, kādreiz sūtīja un līdzīgo mācību adžiliti tiesnešus - tas skaitas neatbalsta sportu?

Mans viedoklis- par koncepciju, sistēmu jādomā pirmkārt tiem, kuri nodarbojas ar konkrēto sportu + Mācību komisijai. MK mums ir jaunā, IPO pārstāvis tur ir - uz priekšu! :) Bet - kaut ko tak jādod arī, nevar visu laiku tikai lūgt... Un kaut tie, kuri tagad aktīvi nodarbojas ar IPO iespējams neizjūta to, ko kādreiz sniedza LKF, bet tas bija, un par sniegto labumu sliktu izmantošanu jāpateicas tikai jūsu kolēģiem - atvainojiet ja kādam nepatik šis viedoklis :roze: Jums deva, jūs neko nedevat pretī = vairs jūs neatbalsta; loģiska situācija no malas skatoties... :neparliecinats:
User avatar
dresetajs
Veteran
Veteran
 
Posts: 4743
Joined: 15 Jan 2010, 09:45
Location: Rīga, Ķengarags

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 01 Dec 2012, 00:35

NARDICUM wrote:Sveiki, Sanita!
Apsveicu ar tēmas atklāšanu! :sirsninas2: Beidzot varam visi paskatīties uz foršajiem BK vasiņiem! :sirsninas: :samilejies: :sirsninas:
P.S. Runājot par murkatas jautājumu, nu es nemaz neredzu iemeslu apvainoties. VAS-istu kopējā vaina ir tā, ka uzreiz apvainojas, nezinu, var būt, ka vienkārši pārāk daudz ir dzirdēti uzbraucieni un liekas, ka labākā aizsardzība ir pretuzbrukums, bet ne jau visi jautā ar domu uzbraukt! Visas, vai gandrīz visas šķirnes ir mainījušās savā attīstībā, citas uz labu, citas uz sliktu pusi, bet no tiem laikiem, kad man bija VAS, atceros, ka izmaiņas šai šķirnē tika izskaudrotas no mehānikas viedokļa, piemēram, ka sunim ar kakla izeju 45 grādi ir fiziski vieglāk ilgstoši iet pa pēdu ar nolaistu galvu, nekā ja viņam būtu 90 grādu leņķis utt.Tā tikai liekas- nu jebkurš suns taču var nolaist galvu līdz zemei! Bet, ja viņam šādi ir jāiet vairāki km, tad tas ar augsto kaklu tomēr ātrāk nogurst.
P.S.S. Un kāpēc Jūs te visi domājat, ka LKF neatbalsta tikai IPO? :sarkstosa: Diemžēl, situācija ir tāda, ka mūs te visus (jo tā nopietni skatoties, LKF esam mēs visi!) interesē tikai un vienīgi izstādes, mums praktiski nenotiek suņu darba pārbaudes un sacensības, reģionos šajā sakarībā vispār ir sviests, ja cilvēkam ir ne izstāžu suns, viņam praktiski nav ko darīt LKF, jo citas aktivitātes nav praktiski pieejamas (tas, kas notiek uz izstāžu fona ir asaras) un tie cilvēki atbirst- sēž mājās vai aiziet pie disidentiem. Es to redzu ar medību suņu apmācībām, Kurzemē ir liela interese par tām, bet aktivitātes notiek tikai Rīgas reģionā, kur ne visi var atļauties izbraukāt.


Sveika, Žanna! Paldies par maniem foršiem suņiem. :estevisamilosu:

Par Kates jautājumu. Es neesmu apvainojusies nekādā gadījumā ( neredzu par ko, ceru ka Kate arī, ja es izteicos nekorekti, kate atvaino, nebija nevienas sliktas domas! :roze: ) un esmu izlikusi savas kuces ( no VASista viedokļa) apkaunojošo bildi ( kuru fotogāfeja viens no krutakiem pasaules fotogrāfiem un ir nobildējis tā, ka gribētos rokas noraut), lai varētu salīdzināt. :) Par jmehāniku un VASa uzbūvi, standarts nav mainijies un visam ta aŗī jābūt, ka tu raksti, visa VASa anatomija ir pakļauta spējāj strādāt dažādos darba veidos. Vienīgais, kādreiz suņu barību fasēja celafāna maisos, tagad uzlabotā kvalitātes maisos kura firma būs krutāka noformejuma, tas pats notiek ar VAS šķirni, prasības pret anatomiju ir tadas pašas, tikai spalviņai jabūt nedaudz sakoptakai, velams lai būtu svarciņi un biksītes, lai glītāk un košāk izskatītos, principā , mainās tikai gaume pret suņu tipu, šķirnīgumu. VAS anatomija ir ļoti precīzi aprakstīta standartā un interpritēt to ir grūti, tikai nezinot to, var atkapt tā, kā par VASiem runā , ka viņi ir ar līkam mugurām, zaķa kājām un t.t. Starp citu ir vēl viena nelaime mūsu šķļirnei, Vina ir ļoti plaši pazīstama un ir daudz "viltojumu" un darbojās vēl cilvēkos stereotipi, kā VASam ir jāizskatās, strīdu par toiterjēra izskatu nav tik dzirdami, jo ši šķirne mūsu vidē ir mazi pazīstama, toties jebkurš zin kādam ir jābūt VASam. :medos:

Piemēram, galva.
Suņa galva 80-tie gadi
Image

Suņa galva tagatne
Image

Es centos neņemt galvu, kura ir ļoti mēlna, nokrāsota( man tādas ļoti patīk), lai vieglāk varētu salīdzināt. Vai redzam atšķirību? Suns pirmā bildē bija viens no stiprākiem 80-to gadu suniem, un uz otrās billdes ir suns, kurš uzvarēja daudz izstades šo sezon( bildē viņam ir 1,5 gadiņš).
Ja uzmanīgi paskatīties mūsu Latvijas izstādes bildēs, cik daudz jūs atradīsiet sunus ar pirmā suņa tipa galvu un cik ar otrā? Tas arī parāda šķirnes stāvokli un atīstību, tipa uzlabošanu un audzētavas seju ( saprotams, ka katrā audzētavā ir savs redzējums , kuru audzētājs realizē savā vaislas darbā). Un tas ir ar jeb kuru anatomijas daļiņu ( ja uzmanīgi pētīt).
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 01 Dec 2012, 01:07

NARDICUM wrote:Sveiki, Sanita!
P.S.S. Un kāpēc Jūs te visi domājat, ka LKF neatbalsta tikai IPO? :sarkstosa: Diemžēl, situācija ir tāda, ka mūs te visus (jo tā nopietni skatoties, LKF esam mēs visi!) interesē tikai un vienīgi izstādes, mums praktiski nenotiek suņu darba pārbaudes un sacensības, reģionos šajā sakarībā vispār ir sviests, ja cilvēkam ir ne izstāžu suns, viņam praktiski nav ko darīt LKF, jo citas aktivitātes nav praktiski pieejamas (tas, kas notiek uz izstāžu fona ir asaras) un tie cilvēki atbirst- sēž mājās vai aiziet pie disidentiem. Es to redzu ar medību suņu apmācībām, Kurzemē ir liela interese par tām, bet aktivitātes notiek tikai Rīgas reģionā, kur ne visi var atļauties izbraukāt.


čība wrote:
Tas, ka LKF neatbalsta šādus seminārus ir sāpīgi :neparliecinats: Pēc būtības jau vienalga vai atbalstīt, ka atbrauc soms, vai krievs. Bet LKFam šo sportu nevajag - tas ir vairāk kā skaidrs un viss balstās uz entuziastiem. Kaut gan pēdējās sacensības skatījos, bija daudz dalībnieku - vismaz atsevišķās daļās :jaa: Bet tas ir audzetāju, treneru un pašu saimnieku entuziasms, nevis LKF nopelns. Man jau šķiet, ka vaislai LKF prasa arvien mazāk - vai tad VASiem vaislas atlasi neatcēla? Tests - BH, vai tas maz ko nozīmē? Nezinu vai atceries kā mēs nolikām BH pie Grūbes - es pati sevi cauri nebūtu palaidusi :tikainesaki:


čība wrote:Es neredzu, ka LKF vispār atbalstītu sportu, ja godīgi - nevienu. Kādu semināru jau atbalsta, bet vienotas sistēmas nav un nav arī regularitātes nav, nekādas skaidrības. Un pie tā jucekļa, nekādas izaugsmes arī nebūs.
Neredzu, ka LKF kaut ko darītu, lai sportu popularizētu. Nerunāju par InterSportCanis, bet LKF kā vienotu organizāciju. Neredzu sistēmu un LKF mērķi :jaut:


Ļoti interesanta diskussija.
Man, škiet, ka domu virziens ir pareizs. IPO ir viens no smagākiem sporta veidiem, runājot par visu pārējo apmācību kopumā, esam vēl tālajos 80-tos gados, jo netiek strādāts ne pie skolām, ne pie apmācību metodikas atīstību, es neesmu pret OKD ( viņš tagad saucās savadāk), nebūt nē. Jebkura apmacība ir super, jo tā organizē sunus, pavadoņus un t.t., bet kā to māca.... un gala rezultāts? iespējams Rīga un to apkārtnē vēl kaut kas notiek, bet reģionos, pilns bezcers. pareizi raksta Čība nav sistēmas, nav gala mērķā, prioretāšu. Domāju , ka tas kādam nav izdevīgi. Sports sākās ar fizkultūru. Ja bērms fiskultūrā nezin pamatkustības, tad viņš nekad nevarēs atīstīties pareizi šajā virzienā un nekļūs par sportistu, pat ar labu potenciālu, bet ja bērns ir ar novirzēm veselības ziņā tad itsevišķī, pamat kustību zināšanas viņam dos spēju dzīvot un valdīt pāri savam ķērmenim. tas pats ir ar suniem, ja nav pamatu, nav sporta. Pamati nesākās no cilvēka parastā, pamati sākās no skolotaja ( mūsu situācijā , no trenera ( no vinu zināšanām, spējām, ieinteresētības, harizmas vēlmes ne tikai pelnīt, bet arī veidod savu apmacību sistēmu un sasniegt rezultātu). Cilvēks parastais saņem to, ko mēs dodam. Un ko mēs, ka speciālisti dodam? Zemas kvalitātes pakalpojumu, šauru apmacību instrumentu loku, ja suņs neiekļaujās tajā, tad suns ir vainīgs bet ne treners, ka neatrada pieeju un nespēj apmacīt ( skolās , paldies dievām tā nenotiek, ja tev nav instrumenta, ka apmacīt bērnu, uzredzēšanos).

Vaislas atlasi LKF neatcēla( atcela LVASK , kā obligāto), kā prasība vaislas darba pielaidei, bet ja gribi startēt izstādēs un saņemt atzīmi "teicami", to gan tev ir jānokarto. Un tas ir pareizi, jo atkal atgriežoties pie reģioniem, kur tad viniem nabagiem tai sagatavoties un pie kā? Un vēl problema, ja pat mācies, pie mūsu spečukiem, tu steidzies sunu sagatavošanā, un notiek otrādi, steigā sabojā suni un tad viņš ir norakstāms ( bet ģenētika sunim no ta nebojājās, ka viņs ir apmacīts pie "dunduka") Bet tas ir mans, personīgais viedoklis, saistībā ar vaislas atlasi.

čība wrote:
sanita wrote: Par hovavartiem un somiem nepiekrītu. ja jau ir doma macīties, labakus par somiem neatrast. Tik caurspidīga un saprotama apmacību sistema , kāda ir viniem, vāciesiem nav, krieviem nav, varbut beļģiem, bet tie ir mums nesasniedzami.


Somiem ir laba skola, ļoti laba skola - domāju par to liecina rezultāti. Sev es redzētu jēgu mācīties pie soma, bet - bez suņa. Un galu galā viss atkarīgs ir no konkrētā trenera. Ir treneri, kas uzskata, ka ja sunim nav tā "draiva", viņš jānoliek uz dīvāna un jāmeklē labāks suns. Nez kāpēc tieši tāds priekšstats man ir radies par somiem - iespējams, maldīgs :neparliecinats:
Bet tas man atkal patīk krievu skolā (ja Kuzjutinu var saukt par krievu skolu, jo ir ļoti liela beļģu ietekme) - filosofija, ka jāstrādā ar to suni, kas ir un jāstrādā uz maksimumu. Tam pašam Ļihačovam ar nebija tieksmē kādu suni "norakstīt".
Vācu skolu piekrītu - tur kaut kas nav. Pie vāciešiem bijusi neesmu, bet to var redzēt pēc tā, kā startē suņi. Tai pat laikā tā ir vienīgā skola manā šķirnē, kas var lepoties ar pieredzi - un tas nav mazsvarīgi. Tiki, protams, kamēr nebūs pasaules hofavartu IPO čempionāts - neko pateikt nevarēs. Bet vācieši savā barā nemaz netaisās nevienu no malas laist iekšā un paskatoties startus - ir saprotams kāpēc...
Respektīvi atliek man strādāt kopā ar Jums un piegrozīties malinua un VAS standartiem :kanepe: Un iespējams, tas nemaz nav slikti :koslene:

čība wrote:
sanita wrote: Par hovavartiem un somiem nepiekrītu. ja jau ir doma macīties, labakus par somiem neatrast. Tik caurspidīga un saprotama apmacību sistema , kāda ir viniem, vāciesiem nav, krieviem nav, varbut beļģiem, bet tie ir mums nesasniedzami.


Somiem ir laba skola, ļoti laba skola - domāju par to liecina rezultāti. Sev es redzētu jēgu mācīties pie soma, bet - bez suņa. Un galu galā viss atkarīgs ir no konkrētā trenera. Ir treneri, kas uzskata, ka ja sunim nav tā "draiva", viņš jānoliek uz dīvāna un jāmeklē labāks suns. Nez kāpēc tieši tāds priekšstats man ir radies par somiem - iespējams, maldīgs :neparliecinats:
Bet tas man atkal patīk krievu skolā (ja Kuzjutinu var saukt par krievu skolu, jo ir ļoti liela beļģu ietekme) - filosofija, ka jāstrādā ar to suni, kas ir un jāstrādā uz maksimumu. Tam pašam Ļihačovam ar nebija tieksmē kādu suni "norakstīt".
Vācu skolu piekrītu - tur kaut kas nav. Pie vāciešiem bijusi neesmu, bet to var redzēt pēc tā, kā startē suņi. Tai pat laikā tā ir vienīgā skola manā šķirnē, kas var lepoties ar pieredzi - un tas nav mazsvarīgi. Tiki, protams, kamēr nebūs pasaules hofavartu IPO čempionāts - neko pateikt nevarēs. Bet vācieši savā barā nemaz netaisās nevienu no malas laist iekšā un paskatoties startus - ir saprotams kāpēc...
Respektīvi atliek man strādāt kopā ar Jums un piegrozīties malinua un VAS standartiem :kanepe: Un iespējams, tas nemaz nav slikti :koslene:

nezinu, kapēc tev ir tāds priekšstast par somiem, Man tāda nav un strādāju es diezgan sen ar viniem. ja sunim nav "draiva" neviens negribēs strādāt ar to suni ar pilnu atdevi, jo tas sportam nav derīgs, tikai normatīva izpildei un ja pats pavadonis ir gatavs strādāt. Jebkurš treners, kurš ir cieši saistīts ar sportu vēlās būt labakais un uzvarēt. Somi ne ar ko neatšķirās no citiem. Tu vienkarši nezini kādi viniem ir darba suni ar ko viņi strādā un domāju, ka pat mūsu darbinieki tiem netuvojās pēc klases, tas ir saistīts ar sunu ģenētiku un vini zin pēc kādām pazīmēm viņi tos veido, pie mums sporta suņus pērk, kādi sanāk, vaislas darbs ir tikai paša ceļa sākumā ar tiem un ir jāpaiet illgam laikam, lai saprastu, ka nodarboties ar šo kategoriju suņu vaislas darbu. Runājot par Lihačevu, tev nav taisnība, tici man, es to zinu ļoti labi. Vīņs ir sportists visstīrākā veida, un tas liecina , kapēc viņš tagad vairs nebrauc. Ja cilvēks nesaka, to ir pašiem jāsaprot. Iespējams skarbi rakstu, bet cenšos rakstīt taisnību un nevienu neaizskart. :roze: Par vāciešiem. nezinu, man gan šķiet, ka vini ir ļoti atklāti un pretīmnakoši, arī asmu vairakus gadus strādājusi ar viniem un nevaru neko tadu teikt, bet viniem ir citas problēmas, kas ir saistītas ar VASu , ka šķirni un ir pārāk sākuši spēlēt politiku, kas uzreiz ietekmēja sunu kvalitati un skolu. kaut prekš mums tas nav svarīgi, jo mums būtu labi sasniegt kaut 10 daļu no viņu līmeņa.
Vlada, es neciteju tevi, jo principā , esmu arī atbildējusi uz taviem postiem arī. :) Vienīgais par LKF vai Mācību komisiju. Es domaju, ka visi diskussijas dalībnieki to vienkārši ta arī domā, bet komisija ir tomēr LKF struktūrvienība, tapēc nedalāma. Un vēl. Viss par ko tu raksti, notiek cīnā, un pierādījumos. kapēc ir jācīnās par to, kas ir pats no sevis saprotams un ja sēž funkcionāri, kas to nesaprot, kā vini tur tiek, ja vini nav speciālisti, Birokrātija( ja tā vēl atpaliek no mūsdienu tendēncēm) vienmēr ir traucējusi atīstībai un visi mūsu vārdi, kas šeit ir rakstiti, to pierāda.
Es , piemēram, savu iespeju robežās daru, ko varu,tu to nevarēsi noliegt, bet braukt un bļaut par to, ka es daru labi un pareizi neuzskatu par vajadzīgu, jo ja cilvēku neprot vērtēt pēc viņa darbiem , bet vērtē tikai pēc vārdiem un cik skaļi māk runāt, un kādi viņam ir stipri un nopietni sakari, izpatikt, lai sasniegtu savu mēŗķi, tad man nav pa ceļam ar tādu vadību. Pie mums tā arī notiek......
Last edited by sanita on 01 Dec 2012, 02:01, edited 2 times in total.
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 01 Dec 2012, 01:21

dresetajs wrote:A suņi smuki :estevisamilosu: Un semināri ir vajadzīgi! :jaa:

To gan es uzreiz neievēroju.
Mīļš paldies!!!!!! :sirsninas: Un semināri ir vajadzīgi! :) Izskatās , ka jā, bet tagad tendence parastos treniņus ar ārzemju speciālistiem saukt par semināriem arī. Tās tomēr ir divas dažādas lietas.
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby čība » 01 Dec 2012, 11:59

ja sunim nav "draiva" neviens negribēs strādāt ar to suni ar pilnu atdevi, jo tas sportam nav derīgs, tikai normatīva izpildei un ja pats pavadonis ir gatavs strādāt. Jebkurš treners, kurš ir cieši saistīts ar sportu vēlās būt labakais un uzvarēt.


Tas ir atkarīgs no trenera un viņa filosofijas. Ir viens iemesls, kāpēc tik ātri iemīļoju Kuzjutinu - no "trases" noiet nedrīkst.
Sanita, lai būtu sports, vajag izpildīt normatīvus. Mēs varētu runāt par to, ka Latvijā ir interesanti strādāt ar tiem suņiem, kas strādā pāri normatīviem - tikai, kur tad viņi ir? Jo šeit jau izklausās pēc tā, ka mums tādu ir jābūt kaudzēm. Jebkurš labs treneris arī saprot to, ko Tu teici par to fizkultūru, mēs nevaram izlaist pamatskolu un vidusskolu un ielēkt uzreiz Sporta akadēmijā.

Starp citu, tieši Ļihačovs bija tas, kurš teica, ka man jāturpina strādāt un, kad mēs ar Pēteri beigšot salīdzināt manu suni ar VASiem un malinua un salīdzināsim ar hofavartiem - redzēsim patieso rezultātu. Par vāciešiem - nu mūsu šķirnē viņi ir citādāki, ne treneri vai audzētāji, bet pati organizācija nevēlas ielaist citus, no malas. Trenēties jā, sacensties - nē, Par draivu un hofavartu - draivs nekad nebūs tāds kā VAS, bet šeit ir VASu blogs un savai šķirnei vairs nepieskaršos :tikainesaki:

Iespējams skarbi rakstu, bet cenšos rakstīt taisnību un nevienu neaizskart.

Nu bet tā arī ir jārunā un taisnību jau vien saki :jaa: Neredzu par ko būtu jāapvainojas. Ļoti labi apzinos, ka man būtu mans suns Latvijas apstākļos jānoliek uz dīvāna un jāņem cits un jātērē sava enerģija tur. Bet es esmu spītīgs zvērs :medos:
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby Korland Rein » 01 Dec 2012, 13:01

kapēc ir jācīnās par to, kas ir pats no sevis saprotams un ja sēž funkcionāri, kas to nesaprot, kā vini tur tiek, ja vini nav speciālisti, Birokrātija( ja tā vēl atpaliek no mūsdienu tendēncēm) vienmēr ir traucējusi atīstībai un visi mūsu vārdi, kas šeit ir rakstiti, to pierāda.

Tāpēc, ka sistēmas ietvaros tā ir izdevīgi. ;(
jo ja cilvēku neprot vērtēt pēc viņa darbiem , bet vērtē tikai pēc vārdiem un cik skaļi māk runāt, un kādi viņam ir stipri un nopietni sakari, izpatikt, lai sasniegtu savu mēŗķi, tad man nav pa ceļam ar tādu vadību. Pie mums tā arī notiek......

Precīzi! :par: Vai arī novērtē tos, kas visam piekrīt un labāk neko nerunā! :kanepe: Lai no malas viss izskatītos balts un pūkains. 8-)

Par reģioniem: ir izdevīgāk neko nedarīt, nekā atbalstīt tos, kas vēlas darīt. Tāpēc arī jaunus klubus atsakās uzņemt, nedod Dievs kādas aktivitātes par daudz sāks notikt ! :koslene:
Patiesībā ir tā, ka audzētāji pelna naudu birokrātijas attīstībai, nekam vairāk! Kaut arī viss varētu būt savādāk - ar ieinteresētību visu sakārtojot būtu iespējams skaisti un pareizi strādāt. Šobrīd Latvijā ir kā ar ābolu - tas pūst no serdes - lēnām, bet pārliecinoši. :stiligs2:
Image
Inspired by Rottweiler
"Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.", Satversmes 100.p.
User avatar
Korland Rein
Veteran
Veteran
 
Posts: 3327
Joined: 13 Jan 2010, 13:58
Location: Alžīrija

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby dresetajs » 01 Dec 2012, 20:42

Es laikam citā LKF esmu un ar citu vadību satiekos ik pa bridi :kanepe:
LKF ka sistēmai ir japarada savu darbu, arī sportā.
Un par grūtību- MGD ir grūtāk :medas: Jo no suņu apmācības kvalitātes un darba var būt atkarīga cilvēka dzīve... Bet runa protams ne par merīšanu kas grūtāk, mieru! :estevisamilosu: Bet ziniet, vispār bez nekāda atbalsta MGD tomēr attīstas, suņi kārto starptautiskos eksāmenus, piedālas reālajos meklēšanas darbos. Sēcinājums - mazāk vajag palīdzēt! :kanepe: Jokoju!!!! :tikainesaki:

Sanit, a vari pēc iespējas vienā rakursā pagriezinu galvām atrast? Es ka Čaiņiks neredzu atšķirību (nesaku ka nav, rakurs dažāds, grūti salīdzināt) -lūdzu!
User avatar
dresetajs
Veteran
Veteran
 
Posts: 4743
Joined: 15 Jan 2010, 09:45
Location: Rīga, Ķengarags

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby dresetajs » 01 Dec 2012, 20:49

A vispār un kopumā viss ļoti vienkarši: gribat nodarboties ar FCI sporta veidu nopietnā līmenī = jābūt FCI sistēmā. Es tam cauri jau izgāju, sensenos laikos, pārbaudīts :jaa:
Cita lieta, ja ir sporta/nodarbošanas veidi, kur ir neatkarīgas organizācijas...
User avatar
dresetajs
Veteran
Veteran
 
Posts: 4743
Joined: 15 Jan 2010, 09:45
Location: Rīga, Ķengarags

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 02 Dec 2012, 01:09

čība wrote:Sanita, lai būtu sports, vajag izpildīt normatīvus. Mēs varētu runāt par to, ka Latvijā ir interesanti strādāt ar tiem suņiem, kas strādā pāri normatīviem - tikai, kur tad viņi ir? Jo šeit jau izklausās pēc tā, ka mums tādu ir jābūt kaudzēm. Jebkurš labs treneris arī saprot to, ko Tu teici par to fizkultūru, mēs nevaram izlaist pamatskolu un vidusskolu un ielēkt uzreiz Sporta akadēmijā.


Lūk, pilnīgi piekrītu. IPO nolikums joprojām nav iztulkots un publicēts!!!!!!!! Un tas gan ir jādara atbildīgai organizācijai, jo tas ir svarīgs dokuments vailstij ,kura ir FCI dalībniece. Bet normatīvu izpilde notiek, un ar katru ganu vien vairāk, jo vairak cilvēki kļūst drošāki un mērķtiecīgāk iet uz eksāmeniem, bet atkal tuvāk Rīgai, jo laukumu, kuri būtu ar nepieciešāmo inventāru vienkarši nav. pat es nerunāju par laukumu, galvenais nav barjēru , tas nozīmē, ka lai nokartot eksamenu vienkārši palekt sunim eksamena līmeni nav kur. :lamajas:
Aktivitāšu, prekš mazas valsts mums ir pietiekoši un ir izvēlē kur piedalīties. Diemžēl , joprojām informācija par sacensībām, eksāmeniem nav publiska un apkopota un tas ļoti traucē mērķtiecīgam darbam.
Bet par to, ka Latvijā ir interesanti tiem suniem, kas stradā pāri normatīviem es nepiekrītu pilnībā, tieši viniem ir viss grūtāk, jo nav mūsu treneri tik slīpēti, lai varētu sagatavot augsta līmeņa sacensībām suņus, vēl eksim kaut kāda viedā, bet sporta suniem un sacensībām, neeee.
bet lai būtu fizkultūra ir jabūt spečukiem, tas ir būtiskākais, jo fizkultūra viņa vienmēr ir, nav kam vinu virzīt, bez skolotaja tas nav iespejams un tas arī paliek līmeni skrējiems pirms brokastim, lai formu nezaudēt.
čība wrote: Par vāciešiem - nu mūsu šķirnē viņi ir citādāki, ne treneri vai audzētāji, bet pati organizācija nevēlas ielaist citus, no malas. Trenēties jā, sacensties - nē, Par draivu un hofavartu - draivs nekad nebūs tāds kā VAS, bet šeit ir VASu blogs un savai šķirnei vairs nepieskaršos


Nesapratu tavu domu. Oficiāli nekādu ierobežojumu šķirnēm ekšu kartošanā un piedalīšanās sacensībās nav ( izņemoa auguma problēma var traucēt sunim piedalīties). Tet tas, ka ja ir vienādi dalībnieki un prikšroka būs tam kurš ir ātrāks, precīcāks tas ir tiesa. Vērtējuma skala arī ir ierakstīta normatīvos un tur visās vietās tiek akcentēts uz ātrumu un precizitāti, kontaktu un līzdsavu. bet ir nianses, ja suns ir ar lielu draivu bet nav valdāms nekādas jēgas nav no tā, kad viņš ir ātrs, viņš zaudē daudz punktu , bet tas , kas ir salīdzinoši lēnāks, bet ir precīzs, viņš būs priekšā tam, kurš ir ātrs. Tā kā tev ir jāliek pareizi akcenti ir jameklē ar ko tu vari paņēmt un uzprikšu. nevajag sevi negatīvi noskaņot un neļauji to darīt citiem, un uzpriekšu. tavas apņēmības pietiks, lai sasniegtu daudz ko. Arī runājot par Grūbes eksi, ko tu pieminēji augstāk, tu padomā, kapēc tu nokārtoji? Tu domā savādāk, atšķirīgi no ārzemju tiesnieša. Viņš vērtē BH komandu pavadonis-suns, jūsu atiecības, attieksmi pret apkārtējiem, komandu precīza izpilde ir otrā plānā. Bet tu tieši domā otrādi, cik nekorekti tu un suns ir izpildījusi tehnuku. Bet runa iet par emocijam starp tevi un suni un apkārtni. Ja tu to neredzi, mūsu tiesnešiem ir tāda pati mentalitāte, ka tev un normatīva sapratne, kur ņēmsies sapratne par emocijam?
Ceru, ka es tevi, tā pat, ka Andrejs , uzmundrināšu uz lieliem darbiem! :jaa:
Korland Rein wrote:Tāpēc, ka sistēmas ietvaros tā ir izdevīgi.
Precīzi! :par: Vai arī novērtē tos, kas visam piekrīt un labāk neko nerunā! :kanepe: Lai no malas viss izskatītos balts un pūkains. 8-)

Par reģioniem: ir izdevīgāk neko nedarīt, nekā atbalstīt tos, kas vēlas darīt. Tāpēc arī jaunus klubus atsakās uzņemt, nedod Dievs kādas aktivitātes par daudz sāks notikt ! :koslene:
Patiesībā ir tā, ka audzētāji pelna naudu birokrātijas attīstībai, nekam vairāk! Kaut arī viss varētu būt savādāk - ar ieinteresētību visu sakārtojot būtu iespējams skaisti un pareizi strādāt. Šobrīd Latvijā ir kā ar ābolu - tas pūst no serdes - lēnām, bet pārliecinoši. :stiligs2:


Ko es varu teikt! :alinji: Es nezinu vēl tādu valsti, kur audzētājs ir absolūta nulle, bet pie tam, visa sistēma izjuks, ja audzētāja nebūs, jo tikai no audzētāja viņa barojās un eksistē.

dresetajs wrote:Es laikam citā LKF esmu un ar citu vadību satiekos ik pa bridi :kanepe:
LKF ka sistēmai ir japarada savu darbu, arī sportā.
Un par grūtību- MGD ir grūtāk :medas: Jo no suņu apmācības kvalitātes un darba var būt atkarīga cilvēka dzīve... Bet runa protams ne par merīšanu kas grūtāk, mieru! :estevisamilosu: Bet ziniet, vispār bez nekāda atbalsta MGD tomēr attīstas, suņi kārto starptautiskos eksāmenus, piedālas reālajos meklēšanas darbos. Sēcinājums - mazāk vajag palīdzēt! :kanepe: Jokoju!!!! :tikainesaki:

Sanit, a vari pēc iespējas vienā rakursā pagriezinu galvām atrast? Es ka Čaiņiks neredzu atšķirību (nesaku ka nav, rakurs dažāds, grūti salīdzināt) -lūdzu!


Vlada, lūdzu nevajag liekuļot. Tu nevari aizmirst, tos laikus, kad tu un Peters bijāt "под копаком" un cik grūti viss bija. Jūs arī aizgājāt savā laikā ne sava prieka pēc. Tu varēji pielāgoties, bet tas nenozīmē, ka tevi tur cien.
dasrbu ir jārād, viennozīmīgi, bet rezulāts sportā nevar būt ātrs, jo pārāk daudz nosacījumi ir to veidošanā. Tas fakts, ka uz doto brīdi kārto starptautisko apmacību vairāk suņu ( runaju par IPO), tas ir tiesa, un tas ir pats svarīgakais rezultats. Būs arī sacensībās rezultāti, tikai jauniem suniem ir jāizaug, jo arī sapratne par suņiem sporta ir mainījusies. Un vēl daudz kas cits. Žēl, ka nav līdera, ka tu savā jomā un Peters tādu lomu neuzņēmās. Jagaida.
Par grūtību( runājot par dažādiem apmācību veidiem), tavs salīdzinajums nav sevišķi korekt, jo IPO ir sports bet MGd nē.

es atradīšu tev vēl atšķirīgākas galvas. Velāk. OK? ( Šajās paskaties izteikmi, purna apjomu, proporciju, pārēju no purna uz pieri un platumu starp acīm, lūpu uzbūvi, ausu izvietojumu , pašās pieres platumu un garumu.) ;)
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby čība » 02 Dec 2012, 12:33

sanita wrote:Lūk, pilnīgi piekrītu. IPO nolikums joprojām nav iztulkots un publicēts!!!!!!!! Un tas gan ir jādara atbildīgai organizācijai, jo tas ir svarīgs dokuments vailstij ,kura ir FCI dalībniece. Bet normatīvu izpilde notiek, un ar katru ganu vien vairāk, jo vairak cilvēki kļūst drošāki un mērķtiecīgāk iet uz eksāmeniem, bet atkal tuvāk Rīgai, jo laukumu, kuri būtu ar nepieciešāmo inventāru vienkarši nav. pat es nerunāju par laukumu, galvenais nav barjēru , tas nozīmē, ka lai nokartot eksamenu vienkārši palekt sunim eksamena līmeni nav kur. :lamajas:


Nolikums ir iztulkots un tur LKF nav korekti vainot. Jo cik esmu dzirdējusi, tas nolikums ir iztulkots tādā kvalitātē, ka tik pat labi varēja netulkot...

sanita wrote:Bet par to, ka Latvijā ir interesanti tiem suniem, kas stradā pāri normatīviem es nepiekrītu pilnībā, tieši viniem ir viss grūtāk, jo nav mūsu treneri tik slīpēti, lai varētu sagatavot augsta līmeņa sacensībām suņus, vēl eksim kaut kāda viedā, bet sporta suniem un sacensībām, neeee.
bet lai būtu fizkultūra ir jabūt spečukiem, tas ir būtiskākais, jo fizkultūra viņa vienmēr ir, nav kam vinu virzīt, bez skolotaja tas nav iespejams un tas arī paliek līmeni skrējiems pirms brokastim, lai formu nezaudēt.


Es biju mazliet citādāk domājusi - vairāk semināru sakarā - par to,ko teici, ka labiem speciālistiem gribas strādāt ar labiem suņiem. Mana doma bija tāda, ka bez labiem saimniekiem, labu suņu nebūs un, ja nestrādā ar to, kas ir, neveidojas augsne tiem labajiem rezultātiem un pamati ir svarīgi un pagaidām trūkst arī pašu saimnieku profesionalitātes (ja tā var teikt).

čība wrote: Par vāciešiem - nu mūsu šķirnē viņi ir citādāki, ne treneri vai audzētāji, bet pati organizācija nevēlas ielaist citus, no malas. Trenēties jā, sacensties - nē, Par draivu un hofavartu - draivs nekad nebūs tāds kā VAS, bet šeit ir VASu blogs un savai šķirnei vairs nepieskaršos


Nesapratu tavu domu. Oficiāli nekādu ierobežojumu šķirnēm ekšu kartošanā un piedalīšanās sacensībās nav ( izņemoa auguma problēma var traucēt sunim piedalīties).


Jā, piedalīties ar visiem - nav problēmu. Bet ar līdzīgiem tak ir interesantāk 8-) Vācieši pagaidām ir vienīgie, kuri veido specializētu čempionātu, bet ierobežojumi ir. Pirmais, ka jābūt klubā (kas nav problēma), otrais, ka ne-vietējos tiesā citādāk - un to saka ne tikai tie, kuri notiesāti citādāk, bet audzētāji, kuri savējos atbalsta... Respektīvi vācieši ne-labprāt grib salīdzināt savu apmācību ar citu valstu apmacību.
Mans mērķis tāds arī ir - iegūt stabilu rezultātu, jo uz draivu tiesnesi nepaķeršu :D Cik es zinu, nolikumā ir arī punkts, ka suns jāvērtē atbilstoši šķirnei.

Tu domā savādāk, atšķirīgi no ārzemju tiesnieša. Viņš vērtē BH komandu pavadonis-suns, jūsu atiecības, attieksmi pret apkārtējiem, komandu precīza izpilde ir otrā plānā. Bet tu tieši domā otrādi, cik nekorekti tu un suns ir izpildījusi tehnuku. Bet runa iet par emocijam starp tevi un suni un apkārtni. Ja tu to neredzi, mūsu tiesnešiem ir tāda pati mentalitāte, ka tev un normatīva sapratne, kur ņēmsies sapratne par emocijam?

Kā reiz es tieši par emocijām runāju. Tehnika nebija tas trakākais, jo izdarī jau izdarīja visu. Bet suns izgāja kā uz nošaušanu, tieši emocijas bija vissliktākais, kontakts vispār nulle.

Ceru, ka es tevi, tā pat, ka Andrejs , uzmundrināšu uz lieliem darbiem!


Ar gudriem cilvēkiem vienmēr ir svētīgi komunicēt :estevisamilosu: Un tas, ka ir atbalsts no tiem, kurus uzskatu par zinošiem savā jomā ir ļoooooti patīkami un motivācija, protams, aug! Un domāju, ne tikai man. Ja katru, kurš pienāk uzņem pozitīvi, tad arī ir vēlme darboties :jaa:
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby NARDICUM » 02 Dec 2012, 15:01

ne-vietējos tiesā citādāk - un to saka ne tikai tie, kuri notiesāti citādāk, bet audzētāji, kuri savējos atbalsta...

Es pat nezinu, vai esmu vai neesmu pārsteigta... :sarkstosa: Izskatās, ka vāciešiem (nu es te domāju cilvēkus, ne suņus), tas tā ir visās šķirnēs un visur. :tikainesaki:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby dresetajs » 02 Dec 2012, 22:08

sanita wrote:
Vlada, lūdzu nevajag liekuļot. Tu nevari aizmirst, tos laikus, kad tu un Peters bijāt "под копаком" un cik grūti viss bija. Jūs arī aizgājāt savā laikā ne sava prieka pēc. Tu varēji pielāgoties, bet tas nenozīmē, ka tevi tur cien.


Sanitiņ, es NEKAD neaizgāju no LKF. Jo pēc manas pirmas Pasaules Čempionāta skaidri zināju, ka gribu nodarboties ar sportu Pasaules Čempionātu līmenī, un tas ir iespējams tikai FCI (UCI arī, bet līmenis cits - neinteresanti). Jā, nevaru pateikt ka mani īpaši mīl LKF (brīžiem tieši otrādi :kanepe: ), bet es nepielagojos - es sapratu ko es gribu darīt un daru to, panācu savus mērķus. Un ta kā esmu auns, ar pieri atveru visas durvis un salauzu šķēršļus ejot pie sava izvirzīta mērķa :medas: :sarkstosa: :jaa:

Viņš vērtē BH komandu pavadonis-suns, jūsu atiecības, attieksmi pret apkārtējiem, komandu precīza izpilde ir otrā plānā. Bet tu tieši domā otrādi, cik nekorekti tu un suns ir izpildījusi tehnuku. Bet runa iet par emocijam starp tevi un suni un apkārtni. Ja tu to neredzi, mūsu tiesnešiem ir tāda pati mentalitāte, ka tev un normatīva sapratne, kur ņēmsies sapratne par emocijam?


Tieši tapēc nolēmu pavasarī rīkot BH eksāmenu ar ne-LV tiesnesi. Ieteikumi? Es skatos uz Igauniju, jo tomēr lētāk sanāks, bet izskatas, ka mana kompānija būs pietiekoši liela lai izskatīt arī citas iespējas 8-)
Hmmm, Grube tak arī ar MGD nodarbojas cik atceros... Sanita, ja Tev ir kontakti iedosi, lūdzu? :roze: Kaut uzzināšu cik tas varētu maksāt...
User avatar
dresetajs
Veteran
Veteran
 
Posts: 4743
Joined: 15 Jan 2010, 09:45
Location: Rīga, Ķengarags

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 02 Dec 2012, 22:13

Ļoti cienījamās dāmās, es nedaudz savus sunīšus parādīšu. nebūs pretenziju? :)

Šodien bija burvīgs laiks ( nelija) un mēs bijam izbraukuši pastaigāties jūrmalā.

Liepājas jūra

Image

Tradicionalās spēles

Image
Hardena un Stīvens

Image
Nu jau senjors Aurora

Image
Paulīna vēro

Image
jauna paaudze neatpaliek ( Vachel)

Image

Hardena pēc kuceniem ir noilgojusies pēc ilgām pastaigām
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby dresetajs » 02 Dec 2012, 22:15

Jauna paaudze pagaidam tāda smieklīga, mīļa (bērnišķīga)
User avatar
dresetajs
Veteran
Veteran
 
Posts: 4743
Joined: 15 Jan 2010, 09:45
Location: Rīga, Ķengarags

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby sanita » 02 Dec 2012, 22:16

Stīvens ( 2 gadi, meklē jaunu ģimeni).

Image

Image

Image
sanita
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 07 Mar 2010, 23:58

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby Henriete » 02 Dec 2012, 23:03

Fantastiski skaists suns! Ļoti patīkamas krāsau variācijas un tonis! :samilejies:
Sapņoju par tādu :)
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby čība » 02 Dec 2012, 23:08

Par Auroru nu galīgi nepateiksi, ka seniors...
Stīvens nu ļoti skaists puisis :samilejies: lai atrodas vislabākie saimnieki!
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby NARDICUM » 03 Dec 2012, 07:36

Sanita, pastāsti lūdzu kaut ko vairāk par Stīvenu! Kālab Tu esi nolēmusi meklēt viņam jaunas mājas?
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby chiba » 03 Dec 2012, 13:14

Man Vachel ļoti, ļoti patīk :sirsninas2: Skaistule!
User avatar
chiba
Puppy
Puppy
 
Posts: 110
Images: 1
Joined: 02 Aug 2012, 11:50

Re: Vācu aitu sunu audzētava " no Bārtas Krasta"

Postby Umka » 03 Dec 2012, 16:59

Henriete wrote:Fantastiski skaists suns! Ļoti patīkamas krāsu variācijas un tonis!


:jaa: man arī liekas skaists puisis!
Umka
Puppy
Puppy
 
Posts: 169
Joined: 26 Oct 2010, 20:01
Location: Ikšķile

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests

cron