Vajag palīdzību!!!!

Dog Health

Vajag palīdzību!!!!

Postby kobe99 » 19 Aug 2013, 17:08

Sveiki!
Lieta tāda, ir bezšķirnes suņa puika 6 mēnēšus jauns. Dzīvojam dzīvoklī. Problēma ir tāda, ka suņuks visu laiku čurā. Man pašām ir bijuši vairāki suņi, gan suņu puikas, gan suņu meitenes. Esmu vienmēr audzinājis tā, ja suņuks piečurā, tad iebāzu purniņu viņu pašu čurā un nobaru. Problēma ir atrisināta. Suņuks čurā ārā un zin, ka iekšā nevar. Tagad visu esmu izmēginājis. Gan šitā, gan tā. Nesaprotu kas par lietu. Ar suņuku nevar pat paspēlētie. Tikko sapriecājas tā čurā. Kā pieiet klāt viņam tā apčurājas. Tad vienkārši iet pa istabu un izdomā pēkšņi pačurāt. Viņš pat piečurā savu gultas vietu. Par to man visvairāk ir parsteigums, jo zinu ka suņi savu gultas vietu ciena un nepiegānī. Nesarotu ko darīt. Varbūt kādam ir bijusi šāda situācija. Ko darīt? Lūdzu palīdziet
kobe99
Baby
Baby
 
Posts: 1
Joined: 19 Aug 2013, 17:00

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Vajag palīdzību!!!!

Postby seila » 19 Aug 2013, 17:43

Ar urīnpūsli viss ir kārtībā? Varbūt drošāk aizvest atrādīt dakterim?

Neatbalstu sunim mācīt kārtoties laukā izmantojot kaut kādu sodīšanu, viņš jau neko nesapratīs, ja purniņš tiks iemērkts un vēl sabārts. Domāju, ka tas arī ir iemesls kāpēc viņš tagad visu laiku apčurājās - tas ir no bailēm, reāli - suns baidās no sava saimnieka, tāpēc arī nevar ne paspēlēties, neko kopā padarīt, suns baidās, ka tiks bārts. Līdz ar to arī čurā visur, tai skaitā savā guļvietā un man liekās, ka viņš nav sapratis, ka ārā to drīkst darīt, vienkārši tā sagadās. Varbūt kļūdos, nezinu.
Mums pirmajai kucei - taksim - bija paladziņš uz grīdas, kur varēja nokārtoties kamēr nebija saņemtas visas vakcīnas, pēc karantīnas beigām paladziņš tika noņemts un kopš tā brīža neko mājās vairs nedrīkstēja darīt - taču attiecīgi arī suns tika bieži vests laukā. Bija ziema un pirmās pastaigas burtiski uz dažām minūtēm mazam kucēnam, taču kā tikko piecēlās no miega, pēc spēlēm, pēc ēšanas kucēns aši tika izvests laukā tā, lai mājās neko nepaspētu izdarīt, jo es uzskatu, ka vieglāk iemācīties nevis no sodiem, bet no uzslavām! Ja par katru peļķīti sodīs - neko nesapratīs un rezultātā vispār apjuks kur to drīkst darīt un kur ne, bet ja ved laukā tā, ka nepaspēj mājās neko izdarīt un ārā pēc tam, kad nokārtojies saslavē kā pēc varoņdarbu - ātri visu apgūs un mājās nedrīkst nākt līdz viss nebūs izdarīts ārā un saku no pieredzes - visu apgūs viens divi!

Iesaku jums aizmirst par sodīšanu, protams, jums ir sava pieredze ar iepriekšējiem suņiem, taču var redzēt, ka konkrēti šim sunim neder... no sākuma jāizmazgā viss, lai nebūtu ne mazākās urīna smakas. Jo kucēns nokārtojās tur, kur jūt smaku, tāpēc arī guļvieta ir vai nu jāmazgā vai jāmet laukā un jāmaina mācību metode, kamēr tā vēl nav pamatīga problēma un ieradums. :jaa:

Bet bailes mazināt var ar rotaļām - neuzbāzīgi, lēnītēm sāciet dauzīties, dodiet kārumus, izmantojiet rotaļlietas tā, lai suns sāktu uzticēties un viss būs labi.

Taču, ja netiekat galā, tomēr vislabākais variants ir suņu skoliņa, jo suni sabojāt ir viegli. Labāk sākt audzināt pareizi laicīgi.
Veiksmi!
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Vajag palīdzību!!!!

Postby OrlandoSeaHorse » 23 Aug 2013, 14:08

Ja par čurāšanu soda, kucēns var nesaprast, ka ir atšķirība starp pareizo un nepareizo VIETU, bet iedomājas, ka čurāt nedrīkst vispār un sāk to darīt slepeni - pa kaktiem istabā, nevis ārā, kur bargais saimnieks skatās virsū. + apčurāšanās ir padevības zīme, jo vairāk viņš/viņa no jums baidīsies, jo vairāk gribēs izpatikt un attiecīgi - vairāk čurās tiklīdz jūs ierauga. Pareizā metode ir vest kucēnu ārā pēc ēšanas, pēc gulēšanas, pēc spēlēšanās un SLAVĒT un dot KĀRUMUS par pačurāšanu pareizajā vietā, bet izlikties nemanām padevības izpausmes. Jo ja par tām sodīs vai bārs, kucēns tikai centīsies vēl vairāk izspiest no sevis. :chura:
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Vajag palīdzību!!!!

Postby Ssshe » 08 Sep 2013, 11:57

Man šķiet, ka tas ir normāli ,ka līdz gadam sunim sanāk saslapināt visas malas,īpaši jau rotaļu laikā un no bailēm .Bet ja riktīgi piečurā lielo peļķi, tad varbūt tomēr vajadzētu čuru paladziņu un radināt pie tā, papildus pie pastaigām. Pieradināt iet uz paladziņa ir vienkārši- kad sāk čurāt, ātri aiznes un noliec uz tā, un tad paslavē.
Bet es zinu arī vienu "bezkaunīgu" suni ,kurš arī mīl piečurāt mēbeles,tam sunim jau 3 gadi un saimnieki bezspēcīgi, visu izmēģinājuši, jāsaka gan -suns ļoti nervozs.
Ssshe
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 10 Dec 2012, 22:18


Return to Suņu veselība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron