Lūdzu palīdziet!

Dog Health

Lūdzu palīdziet!

Postby Bu Kimi » 14 Sep 2013, 17:03

"Vakardiena, 13.septembris mūsu mīlulim bija smaga diena. Nevarētu teikt, ka šodiena un nākamās būs vieglākas. Šodien Džimbo pārcieta operāciju, nežēlīgi ciešot no VAS tipa suņa, jo apkārtnē ir saimnieki, kuri uzskata, ka viņu suns paredzēts kā asins suns - sargs, kas itkā sargās no zagļiem, tajā pašā laikā viņam ļauts plosīt arī garāmgājējus/braucējus. Vēl nezinu, kā norēķināšos ar atsaucīgajiem cilvēkiem F.Candera ielā 4, kur atkopjas Džimbo, jo naudas nav pat pašai ko aiziet pie ārsta, kur nu vēl ģimenes mīlulim veikt smagu operāciju. Mums ir smagi. Ceram, ka suņuks izķepurosies, priekšā būs smags mēnesis kopjot. Dēliņš teica - kāpēc nav tādu cietumu, kur ieliktu tādus agresīvus suņus/ es teiktu - kāpēc tādus saimniekus neliek cietumā. Nez kā viņi justos, ka tiktu nežēlīgi saplosīts viņu suns? Vēl ļoti gribētos pateikties par nesavtīgu palīdzību pilnīgi svešiem cilvēkiem, kas palīdzēja Džimbo aizvest no saplosīšanas vietas līdz klīnikai. Es pat šokā nepavaicāju viņu vārdus....jauki cilvēki Ķekavā dzīvo, PALDIES Jums!"

Image

Lūdzu palīdziet sakostam suņukam kaut ar latiņu, ja variet, jo operācija maksāja 250 Ls, un klīnikā mediķi tūliņ ķērās klāt pie operācijas, pat nedomādami, kaut arī saimniecei tajā brīdī tādas naudiņas nebija, ko samaksāt:

LV31HABA000130A219346 Vita Ciesniece 190470-11357
User avatar
Bu Kimi
Puppy
Puppy
 
Posts: 236
Images: 0
Joined: 16 Jan 2010, 20:51
Location: Rīga, Grīziņkalns

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby emy » 14 Sep 2013, 17:55

Piezvanīju uz klīniku - puika dakterējas. Lai veselība! Cik šobrīd varēju, tik aizskaitīju. Lūgums painformēt arī par tālāko - kā puikam iet.
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Elbe » 14 Sep 2013, 18:04

Informē, kā jums iet. Un ja nesavācas naudiņa, pasauc vēlreiz! Turaties!
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Bu Kimi » 14 Sep 2013, 18:14

Paldies, mīļie!!! :sirsninas:
User avatar
Bu Kimi
Puppy
Puppy
 
Posts: 236
Images: 0
Joined: 16 Jan 2010, 20:51
Location: Rīga, Grīziņkalns

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby NARDICUM » 14 Sep 2013, 20:26

Šausmas!
Jums noteikti jāgriežas policijā ar iesniegumu un jācenšas piedzīt zaudējumus caur tiesu!
Turieties!
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby maksis » 15 Sep 2013, 08:13

Sunītim veselību!
Bu Kimi wrote:jauki cilvēki Ķekavā dzīvo

Vai šis viss atgadījās Ķekavā? Gribu zināt, kur tieši uzbrucējs dzīvo - mēs arī tepat vien ganāmies, negribētos uzrauties garāmejot. Un, jā, ceru, ka iesniegums policijā par uzbrukumu būs!
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Bu Kimi » 15 Sep 2013, 12:10

Kā mīļukam iet šodien:

"Sirsnīgi pateicos visiem, kas snieguši palīdzību šajā grūtajā brīdī....šorīt zvanīju uz klīniku - suņuks ir tagad tikai sapratis savu stāvokli, bet nepadodas. Vakarā vai rīt Džimbo varēs doties mājās, bet viegli nebūs - muti aizvērt nevar, būs jābarojams laikam ar pudelīti, cik noprotu. Plus vēl antibiotikas jāšpricē, gan jau vēl būs visādas zāles jādod." - tā Vita Ciesniece

ja kāds grib ko precizēt, te viņas profils "sejasgrāmatā":

https://www.facebook.com/vita.ciesniece

uzrakstiet gan, ja ir kas sakāms, jo tādā grūtā brīdī palīdz katrs vārds
Last edited by Bu Kimi on 17 Sep 2013, 10:46, edited 1 time in total.
User avatar
Bu Kimi
Puppy
Puppy
 
Posts: 236
Images: 0
Joined: 16 Jan 2010, 20:51
Location: Rīga, Grīziņkalns

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 15 Sep 2013, 12:38

Sveicināti!
Paldies visiem par palīdzību - gan par aizvešanu līdz klīnikai, gan par šo izvietošanu mēdijos pēc palīdzības, gan, protams, tiem, kas jau atļāvušies noziedot Džimbo veselībai.
Īsumā pastāstīšu - notika tas Rāmavā, pie pēdējās mājas "Ādiņas", tālāk ir krustojums un sākas Katlakalns. Džimbo uzprasījās uz velokrosiņu - aizbraucām līdz veikalam, kur tika arī viņa kārumiņš, kā parasti braucām atpakaļ, bet šoreiz līdz mājām netikām....pie minētās mājas pēkšņi uz ceļa izskrēja jau uzvilcies vilkveidīgais, kas momentā sagrāba Džimbu un sekundes 20 plosīja. Es mēģināju ar savu ričuku to visu novērst, bet bezcerīgi. Pieskrēja saimnieks, ne pārāk ātri viņam izdevās tomēr atraut savu mežoni, bet Džimbo šoka stāvoklī kliegdams aizskrēja māju virzienā, kur pēc metriem 100 paklupa. Pretī brauca melns džips, kas apstājās un jaunie laipnie cilvēki mūs uzņēma savā auto - gan iedeva segu, ar ko apklāt saplosīto suņuku, gan sieviete aizveda manu riteni mājās. Piebraucām, bet viņi uzreiz saprata, ka pati nebūšu saviem spēkiem aizvest suni uz tuvāko klīniku, jo arī es biju nenormālā šokā par šo visu. Tikām līdz klīnikai, uzreiz Džimbo tika sašpricēts un nākamajā rītā jau tika veikta žokļa operācija - skats bija briesmīgs - pusžoklis karājās..tālāk var nestāstīt, katram skaidrs, cik smags bija stāvoklis. Sestdienas rītā aizbraucu pie vainīgā saimniekiem, tie solījās segt tikai Ls 100, jo itkā vairāk neesot. Kur man ņemt naudu, lai suns tiktu operēts????? Alga mazāka par iztikas minimumu plus vēl pāris dienu iepriekš jau bija neparedzēta boilera nomaiņa. Paldies saprotošajiem klīnikas vetiem, kas atļāvās izņēmumu un veica operāciju, kuru atlikt nozīmētu smagu mūsu ģimenei zaudējumu...
Tātad, ja šie saimnieki solījās tikai segt Ls 100, zvanīju policijai, kas pēc stundas atbrauca, bet protokolu NESASTĀDĪJA!Es arī neesot "tīra un balta", jo mans "mikroba suns" (tā viņi teica) esot bijis bez pavadas. Jā, bez pavadas - Džimbo nav sporta suns, kas māk skriet ar velo, bet gan klausīgs maltas zīda suns (bez papīriem), kas paklausīgi skrien blakus un nemaz neskrien projām, viņš mīl ļoti ātri skriet.
Atkal atkāpos emocijās, bet to man šobrīd pilna sirds - vienīgi tika uzrakstīta no manas puses vienošanās vai kā lai to nosauc, kur es rakstīju, ka esmu saņēmusi pirmos Ls 100 suņa ārstēšanai paredzētos līdzekļus un, ka vainīgie sola atmaksāt pārējos. Parakstīju šo papīru tikai es - pat policija teica, ka tā jau esot garantija, kas man gan tā nez kāpēc neliekas.
Šovakar vai rīt Džimbo tiks palaists mājās - šovakar dežurējošais vetārsts pateiks - vai vajag vēl atstāt vai varēs doties mājās. Ik pa pāris stundām zvanu, vakar redzēju suni pēc operācijas, stāvoklis stabils, bet smags - `muti aiztaisīt suņuks nevar, žoklī bijis liels audu iztrūkums, kā vispār izdevies to salikt kopā.
Sakosta arī suņa mantība, ielikta drenāža, kodumi ir visur, bet Džimbuks izķepurosies un mēs skriesim atkal! Šis manā dzīvē ir 7.suns, bet tik uzticīgs nav bijis vēl neviens. Man droši vien vēl būtu labi uzzināt kāda cita bēdu brāļa pieredzi, kā kopt un ātrāk izveseļoties.
Vēlreiz paldies par palīdzību,
Vita
vitac@apollo.lv - ja kāds var sniegt kādu vērtīgu padomu kopšanā vai ko darīt policija sakarā (viņi ieteica vienoties savstarpēji, jo protokols nesegšot suņa ārstēšanu, bet gan tikai sodu tiem saimniekiem, kur nauda aizplūdīs valstij, bet ne cietušajam sunim.)
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 16 Sep 2013, 18:33

Sirsnīgi pateicos visiem, kas jūt līdzi un palīdz Džimbo!
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 18 Sep 2013, 20:47

Sveiki!
Kā jau nojautu (par ko mani nolamāja, ka neticot tādiem cilvēkiem un kā es varot strādāt par pedagogu, ja neticot cilvēkiem - intuīcija nostrādāja)- pēc iedotajiem Ls 100 tālāk vainīgā suņa saimniece, kas arī vairs sevis par saimnieci nesauc - atsakās ko maksāt par Džimbo ārstēšanu. Jāsaka, šodien ieraudzīju gultā vienu lielu ilkņa zobu- tātad viens jau zaudēts, viss tur tāds "uz puņķiem" turas, ka jau tikko salikts kopā.
Zvanīju policijai vēlreiz - uzklausīja, bet vēlreiz lika saprast, ka jātiek galā pašai, jo viņi varot uzlikt adm.sodu, bet neko vairāk, tas ne kapeikas netikšot Džimbo ārstēšanai. (tātad- policijā protokola vēl joprojām nav)
Dabūju arī tel.nr. "itkā saimniekam". Sazvanījos, rīt redzēs kā ies. Ja ne - zvanu "Degpunktam" - gali jau ir.
Tā saimniece, kas deva man pirmos Ls 100, mani nozākāja visos iespējamos veidos - itkā es būtu vainīga notikušajā. Pagājušā bija pirmā nakts kopš piektdienas, kad varēju daudz maz gulēt - Džimbo tāpat naktī bija pamanījies caur visu apkakli noraut drenāžu savai mantībai, lai gan varēja tikai rīt.
Ko un kā man darīt? Naudas cīniņiem tiesā man nav, saprotu, ka arī ārstēšanas izdevumi būs vēl un vēl....kā viņš raud pie katras šprices, kad antibiotikas jāšpricē... vēl 12 dienas...tad pusdienu trīc - šodien labi, ka bija laiks pa māju - pa klēpi dzīvoja, tad netrīcēja, pat sāka krākt iemiga! Un vakarā Hills a/d konservs garšoja - tā jau var ātri izlutināt!
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby emy » 18 Sep 2013, 21:00

1) noteikti vajag protokolu, t.i. panākt, ka ir tā administratīvā lieta;
2)ja iespējams, uzzināt to cilvēku vārdus, kas Jums tur uz ceļa palīdzēja
3) vākt visus čekus par ārstēšanos, operāciju u.t.t.,

ja nemaksās, tad tas viss būs vajadzīgs civillietā, ceļot prasību. Tiesa, protams, nebūs ātrs process, bet no tā nevajag baidīties. Par izdevumiem - var lūgt tiesu atbrīvot no nodevas, un var atrast kādu, kas arī ppar mazu vai nemaz naudiņas pastrādās suņa aizstāvībai. Ja būs nepieciešams - dodiet ziņu (e-pasts baiba@ collegium.lv) , izdomāsim. + man praksē bija lieta (tiesa gadus 5 atpakaļ), kur tiesa piesprieda zaudējumus no suņa , kas sakoda otru suni, saimnieka - ja atradīšu rīt to spriedumu, aizsūtīšu uz e-pastu

ar šo gan man nav nekāda pieredze - bet vai nav iespējams rakstīt arī ziņojumu kādam PVD par bīstamu suni???
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Kriste » 19 Sep 2013, 08:21

Nu, bļin, kārtējā policijas bezatbildība! Kā var nerakstīt protokolu?! Tā taču skaitās tīša tava īpašuma bojāšana! Jā, labi, bija bez pavadas, lai uzraksta protokolu, bet tev taču ir nodarīti lieli zaudējumi!!! Ja pašai dūšas nav, tad tiešām var būt ir vērts meklēt palīdzību kādā TV raidījumā...
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Sisija » 19 Sep 2013, 08:35

Kriste wrote:Nu, bļin, kārtējā policijas bezatbildība! Kā var nerakstīt protokolu?! Tā taču skaitās tīša tava īpašuma bojāšana!... Ja pašai dūšas nav, tad tiešām var būt ir vērts meklēt palīdzību kādā TV raidījumā...

Pilnīgi piekrītu. Tāpēc mēs mūsu valstī esam tur, kur esam. Kārtējo reizi saskaramies ar amatpersonu bezatbildību, un nav svarīgi kādā līmenī tas ir.
Dzimbo, skaidrs, ka Jums tagad ir sarežģīti risināt šo jautājumu, bet, manuprāt, tas būtu ļoti svarīgi aizstāvēt savas un sava suņa intereses, un, iespējams, pasargāt arī kādu citu. Man liekas, ka šajā gadījumā, ja nevar atrast abām pusēm pieņemamu variantu, jo plašāk tas izskanēs sabiedrībā, jo labāk, var būt vismaz vēl kāds aizdomāsies un kļūs kaut nedaudz apzinīgāks... Iespējams, naiva cerība, bet tomēr...
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby adzenda » 19 Sep 2013, 09:49

Pēdējā laikā cik dzirdu/lasu un pēc manas pieredzes policijas attieksme vairāk kā dīvaina - krata ar pirkstu par pavadām, bet pie reālām problēmām protokolus pieņemt nevēlas.
Dzimbo - turaties un veseļotajies :estevisamilosu: un no palutināšanas šobrīd, manuprāt, nav jābaidās, tas pat ir vajadzīgs :)
Last edited by adzenda on 19 Sep 2013, 10:19, edited 1 time in total.
User avatar
adzenda
Puppy
Puppy
 
Posts: 348
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 15:45

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 19 Sep 2013, 10:11

Labrīt!
Džimbo vakar vakarā zaudēja labo ilkni, šorīt pamostos - skatos, ka ārā izkritis un vienā diedziņā karājās blakus zobs....2 vismaz jau nav, droši vien neturēsies vēl kāds. Vetārste par zobiem gan mierināja jau iepriekš, kad pēc operācijas prasīju vai turēsies tie. Nu ja, tāpat kā cilvēkiem, var jau bez kāda, jācer, ka visa apakšpriekša neizkritīs. Trīcēšana joprojām vēl ir - emocijas jau tik ātri nezudīs. Tagad vismaz guļ uz loga un skatās savu "televizoru" (tad var nedomāt un netrīcēt). Rīta pastaigā šorīt bija dikti tramīgs - apstājās, kad ieraudzīja garu, nepazīstamu vīrieti. Bailes. Toties, kad prasīju viņam vai nevēlas savu mīļo "Hey Jude" manā telefonā - atbilde bija astītes paluncināšana un vajadzēja atskaņot - uzreiz sākās sirsnīgā dziedāšana, kas līdz šim bija ikdiena. Ilgi gan nespēlēju, lai nedzied, lai žokli lieki nekustinātu. Mazliet atkāpusies tūska žoklī, izskatās, ka arī vīrišķā mantība sadzīs labi.
Ķepai gan sestdien droši vien būs rentgens vajadzīgs. Image - tāds vakar gulēja sev mīļā pozā.
Vēlāk došu ziņu kā ies ar naudas piedziņas lietām.
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Laura » 19 Sep 2013, 10:42

Mazais, baltais nabadziņš... Kaut ko uzskaitīju uz konta, lai draudziņš veseļojas!
Šis viss man atgādina pirms ~ pieciem gadiem piedzīvoto ar manu balto šnaucerpuiku Vilsonu, kad viņu saplosīja vidusāzietis. Toreiz bija precīzi tā pati situācija - mazais baltais bija bez pavadas, lielais - nožēlojamā piecmetrīgajā brezentenē, kuras otrā galā karājās vārgas miesasbūves tantuks. Policijā iesniegumu uzrakstījām (tad tikko bija sākušās tās agresijas pārbaudes caur PVD). Tā kā nebijām vienīgie, ko šis suns bija apgrauzis, šķiet, ka sodīta saimniece tika (es nebiju spējīga tam izsekot līdzi pēc visa notikušā). Man saimniece samaksāja 250 latus tajā pašā dienā. Pārējo (VĒLREIZ MILZĪGS PALDIES!) saziedoja forumieši un kaut kādā mistiskā veidā izspiedām no saviem ienākumiem.
Vilsonam bija putrā samīcīts viss kakls, izņemot mistiskā veidā maz bija cietusi miega artērija (toties lāpīja pat trahejas un barības vadu). Pirmā ārste, pie kuras aizskrējām (turpat rajonā), bija arī minētā vidusāzieša "ģimenes ārste", tāpēc zināja vismaz to, ka viņš ir vakcinēts. Kad sāka operēt, saprata, ka pati galā netiks un veiksmīgi mūs nosūtīja uz Candera ielu, kur Vilsoniņš tika salāpīts, apmīļots un apčubināts. Darbā paņēmu "suņa kopšanas" atvaļinājumu - citādi nebūtu tikuši galā. Izdevumi, protams, bija drausmīgi, bet, pateicoties ārstu profesionalitātei, Vilsons šogad maijā nosvinēja 10 gadu jubileju...
Kas attiecas uz policiju, viņiem vienkārši ir slinkums ar "šitiem krančiem" (citāts no policista mutes) krāmēties, pietiek ar "siņkām, narikiem un huļikiem" (atkal citāts). No vienas puses, viņus var saprast, no otras - kas cits audzinās nikno suņu turētājus? Iesniegumu vajag iesniegt (viņi nedrīkst nepieņemt), bet prasot nevis administratīvo sodu piespriest, bet gan suņa "agresijas pārbaudi".
Baigi gari sanāca, bet man tas viss joprojām spilgtā atmiņā, cīņa par suņuka dzīvību tik viegli neaizmirstas.
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 19 Sep 2013, 12:03

Paldies, Laura, šis atbalsts ļoti noder! Nupat bijām pastaigā - sanāca pirmā garākā kopš nelaimīgās piektdienas. Pēc 5 minūšu staigāšanas Džimbo apstājās, paturēju kādu minūti ķepu gaisā, gājām tālāk. Tad vēlreiz apstājās un ļāva sevi ienest mājā.
Njā, man arī jau izdevumi oi oi oi...plus vēl sakritis viss maka tukšums vienlaikus - skolnieka apģērbšana, boileris bija pēkšņi jānomaina, mašīna jau mēnesi rūc kā traktors, nesanāk salāpīt izpūtēju. Nu tās manas ķibeles. Tikai traki, ka nevaru atļauties katrai dienai labos konservus - manu blenderējumu jau neatzina....
Laura - kad varēja lietot kaut ko no normāli lietojamas pārtikas? Man solīts vismaz mēnesis.
Pagaidām trakākais ir dzeršana - ir tikai ar šļirci un to uzņem dikti negribīgi. Nupat ļāva apskatīt zobus - trūkst 4 - ilknis un 3 blakus. Ceru, ka pārējie turēsies.
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Laura » 19 Sep 2013, 12:49

Džimbo tā vaina ir žoklī, līdz ar to droši vien ilgāk nāksies konservus pirkt... Mums sanāca kādu nedēļu vai desmit dienas, bet pēc tam viņš pats sāka fenderēt sauso barību no otra suņa bļodas - sapratām, ka ir gatavs "pārslēgties" atpakaļ.
Tāds izskatās Vilsons piecus gadus pēc traģiskajiem notikumiem (tas lielākais):
Image
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Dzimbo » 19 Sep 2013, 13:08

Laura - skaistulis!
Džimbo izskatījās šāds (tā pirmā bilde tāda skumīga izskatās Image - te ir tāds, kad prasa, lai telefonā atskaņo kādu dziedamu dziesmu viņam.
Nu neko, dzīve ir dzīve - ķepurojamies!
Vēlreiz sirsnīgs paldies par atbalstu!
Dzimbo
Baby
Baby
 
Posts: 35
Joined: 15 Sep 2013, 12:10

Re: Lūdzu palīdziet!

Postby Creme de la Creme » 19 Sep 2013, 13:15

Dzimbo - man ir sekojošs jautājums. Vai izsaukta tika Pašvaldības policija, vai arī Valsts policija? Pieļauju ka atbrauca pašvaldībnieki...
Mans ieteikums - jāraksta iesniegums Valsts policijā (Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknis, Rīgas iela 20, Baloži). Var iesniegumu arī sūtīt pa pastu (ierakstītā vēstulē). Ja iesniedzat uz vietas iecirknī, tad uztaisiet kopiju un palūdziet lai uz kopijas uzliek parakstu par saņemšanu. Aprakstiet visu situāciju sīki un smalki. Pieminiet arī atbraukušos policijas darbiniekus, to ka nekas netika izdarīts u.tml. Jo vairāk faktus minēsiet, jo labāk! Jums ir izziņas no klīnikas? Pievienojiet klāt kopijas. Jūsu suns skrēja bez pavadas, bet viņš neprovocēja to otru suni, nemetās tam virsū, nerēja uz to. Ja suns iet bez pavadas, tas nenozīmē ka cits suns to drīkst nokost! :akes:
Dotajā brīdī Jums galvenais ir savākt dokumentus tiesai! Jebkurā gadījumā policija nevar piespiest segt izdevumus, ir jāvēršas tiesā. Bet tiesai vajadzēs daudz dažādus dokumentus...
Policijas darbiniekiem bija jāuzsāk administratīvā lietvedība! Vienalga kurš vainīgs, kāda tam nozīme! Kaut vai abus saimniekus atzītu par vainīgiem, bet fakts bija jāpiefiksē!
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Next

Return to Suņu veselība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests