Franču buldogs / French Bulldog

Dog Breeds

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Dambo » 14 May 2014, 14:49

Torijs, izklausās ne pārāk labi :( turaties!!! :estevisamilosu: kā ir ar implantiem, šajā gadījumā tā nav izeja?
PRESTON PACIFIC OCEAN RENUAR http://follow-fb.jimdo.com/
User avatar
Dambo
Puppy
Puppy
 
Posts: 316
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 20:57
Location: Ogre

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 14 May 2014, 18:58

ievish wrote:Attiecībā uz francūzi to saprotu, ka, ja saimnieks regulāri piedāvā vairāk aktivitāšu, tad francis nevis pēc 3 noskrietiem km krīt gar zemi un tālāk ir nesams, bet pielāgojas un pierod pie aktīvākas dzīves. Ja aktivitāšu ilgā posmā nav tik daudz, tad labi tāpat. Te arī kompanjona un darba šķirņu atšķirības.
Mans suns, ja nav aktivitāšu, nevis pielāgojas, bet jau pēc dažām dienām sāk tirināties pa māju un nenomierinās, kamēr nav izskrējies.

Par suņiem un pielāgošanos. Sugai mājas suns viena no spilgtākajām iezīmēm vispār ir spēja pielāgoties – dažādiem klimatiskajiem apstākļiem, dažādai diētai, dažādai fiziskai slodzei utml. Bet vēsturiski ir izveidojušies dažādie suņi ar dažādajām specializācijām. Un tad mēs varam runāt par pielāgošanos attiecīgās specializācijas ietvaros. Bet tā pielāgošanās amplitūda tomēr ir fiksēts lielums, tāpēc, ja man jautā par abstraktu pielāgošanos vispārīgā formā, tad tas mulsina. Franču buldogam ir ļoti skaidra tā amplitūda, kādā viņš spēj pielāgoties – tas ir mazaktīvs līdz mēreni aktīvs saimnieka dzīvesveids. Viņu vienkārši fiziski nav iespējams pielāgot maratona skriešanai, garām pastaigām siltā laikā vai ilglaicīgai peldēšanai . Ikviens suns (un arī cilvēks 8-) ) ir pieraduma dzīvnieks, tāpēc franču buldogs, kas ir pieradināts pie ikdienas pastaigām uz viņa maksimālās varēšanas robežas, trīsies pa māju, ja tās viņam pēkšņi tiks liegtas (mans gadījums). Tāpat kā vipets (ievish gadījums), kurš pieradināts pie lielām ikdienas slodzēm, sāks trīties ātrāk kā vipets, ar kuru ikdienā dodas vienu stundu garās pastaigās. Ja haskijam, kas ikdienā pieradināts pie pāris stundu garām pastaigām fleksī pa pilsētu (abstrakts gadījums), pēkšņi liks noskriet 40 km iejūgtam kamanās ievērojamā ātrumā, pastāv liela iespēja, ka viņš satraumēsies. Tādā ziņā franču buldogs pielāgojas sava saimnieka dzīvesveidam tikpat labi kā jebkuras citas šķirnes suns, savas specializācijas un fizisko iespēju robežās :pedinja:
Tas bija rezumējums tiem, kas, ļoti iespējams, lasīs forumu, lai saprastu who is who suņu pasaulē. Konkrēti par ievish teikto - pēc trīs NOSKRIETIEM km kritīs gar zemi jebkurš francis, bet pēc brīža viņš celsies un ies tālāk savām kājām :velnins:
maksis wrote:Bet tas pats Francis, kad atbrauc pie manis, burtiski tajā pašā dienā pārslēdzas uz pilnīgi citu režīmu - dragā līdzi manējiem, tēlo lidojošu lodi utt., utml.. Jā, protams, fiziskā (ne)sagatvotība liek sevi manīt, piemēram, izkārtas mēles veidā :velnins: , bet kopumā - enerģijas iemiesojums. Ir gana daudz suņu, kas vai nu nespēj turēt līdzi pat aktīvākām pastaigām...

Temperamentīgā gala franči ir ļoti azartiski, tas tiesa, bet gribētos piebilst - ne jau nu gluži paranoja, bet šķita labāk pateikt, nekā nepateikt - uzmanīties ar tādām eksplozīvām slodzēm francim, kam tā nav ikdiena, nenāk par ļaunu. Savā azartā dzīvnieciņš slikti jūt savas varēšanas robežas, un, grozies kā gribi, elpošanas īpatnību dēļ francim sirds ir vājā vieta. Īpaši siltā laikā - ja tā dauzīšanās iet par traku, vērts drusku iejaukties un nobremzēt burziņu :pedinja:
Last edited by Boulevard on 14 May 2014, 19:53, edited 1 time in total.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 14 May 2014, 19:06

Torijs wrote: Lauzts nekas nav, laikam kaut kā mazliet izļurkājis tos kaulu fragmentus, kuri kaut kā nebūt saauguši. Nebūtu jau arī brīnums, ņemot vērā viņa aktivitātes.

Par implantu runājot, tad laikam tas nav šis gadījums - nevar jau ielikt jaunu visu kaulu :asaras: Žēl Rodija. Piespiedu atpūta būrī?
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Torijs » 14 May 2014, 21:56

Esam apsvēruši visus variantus. Sākumā, kad apskrēju Saldus labākos vetus, lai dzirdētu vairākus viedokļus, apsvēra domu divatā operēt, nozāģējot stilba kauliem tos gala bumbuļus un tad kaut kā sastellēt kopā. Bet brīdināja, ka tāds eksperiments var arī neko nedot.Tad konsultējos ar Ilgažu, Kozinda tobrīd bija atvaļinājumā, Ilgažs arī teica, ka operācijai jau esot par vēlu, jo tie sīkākie gabali jau daļēji būs iekapsulējušies muskuļos, daļēji kaut kā saauguši un tad visu lauzt vaļā un likt par jaunu... nekādu garantiju par rezultātu :( Labāk cerēt uz brīnumu, ka kaut kā varēs staigāt. Un... brīnums notika! :aptracis: Rodis iet, skrien, joņo!
Arī šodien, atbraucot no darba, mani sagaidīja trakais Rodijs it kā nekas nebūtu bijis. Vēl naktī, grozoties, pāris reizes iekliedzās, bet tagad ne miņas no klibošanas. :aptracis: Tā kā šoreiz, ttt, "proņeslo".
Image
User avatar
Torijs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby ievish » 15 May 2014, 07:37

Boulevard, protams, skaista teoretizēšana, BET, ja kompanjonsuņi var ilgtermiņā (cits ātrāk, cits lēnāk) pielāgoties ilgstošām mazām slodzēm un komfortabli dzīvot bez lielas slodzes, tad, piem., teorētiskajā piemērā minētie haskiji, kā arī citas darba/medību šķirnes no aktīvā gala - nevar. Un arī tad, ja tiek pieradinātas no kucēnības, nepieradīs. Tad mājās būs destruktīvs, mēbeles postošs, rejošs, gaudojošs dzīvnieks. Tādu piemēru nav mazums par haskijiem, kas posta visu, kas tiek nagos un laužas laukā no sētas, par greihaundu un citiem kurtiem, kas ir apēduši nez cik mēbeļu utt.

Par slodzes augšējo robežu, tas, protams, atšķiras no šķirnes uz šķirni un no konkrēta indivīda uz indivīdu.

Par TO bija stāsts, ja kas.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 15 May 2014, 13:20

ievish wrote:Boulevard, protams, skaista teoretizēšana, BET, ja kompanjonsuņi var ilgtermiņā (cits ātrāk, cits lēnāk) pielāgoties ilgstošām mazām slodzēm un komfortabli dzīvot bez lielas slodzes, tad, piem., teorētiskajā piemērā minētie haskiji, kā arī citas darba/medību šķirnes no aktīvā gala - nevar. Un arī tad, ja tiek pieradinātas no kucēnības, nepieradīs. Tad mājās būs destruktīvs, mēbeles postošs, rejošs, gaudojošs dzīvnieks. Tādu piemēru nav mazums par haskijiem, kas posta visu, kas tiek nagos un laužas laukā no sētas, par greihaundu un citiem kurtiem, kas ir apēduši nez cik mēbeļu utt.

Par slodzes augšējo robežu, tas, protams, atšķiras no šķirnes uz šķirni un no konkrēta indivīda uz indivīdu.

Par TO bija stāsts, ja kas.

Iesaku pārlasīt manus pēdējo pāris lapu postus, ja nepieciešamas vairākas reizes :jautri:
Pārlasīju arī pati, kopsavilkums ir šāds:
Vislabāk saimniekam pielāgojas visi ne-specializētie suņi, tas ir, visi, kuru specializācija ir kompanjons, tai skaitā, saprotams, ir franču buldogs.
Francis, saprotams, nav darba vai medību suns un nekādas speciālas slodzes viņam nav vajadzīgas. Un es uzskatu, ka arī ļoti temperamentīgs un kustīgs francis var būt ideāls kompanjons vecāka gadagājuma cilvēkiem.
Tā kā - ja par pielāgošanos, tad franču buldogs noteikti nav nekāda sarežģītā šķirne, kam bez speciālām slodzēm un vingrinājumiem brauks jumts.
Franču buldogam ir ļoti skaidra tā amplitūda, kādā viņš spēj pielāgoties – tas ir mazaktīvs līdz mēreni aktīvs saimnieka dzīvesveids. Viņu vienkārši fiziski nav iespējams pielāgot maratona skriešanai, garām pastaigām siltā laikā vai ilglaicīgai peldēšanai . Ikviens suns (un arī cilvēks ) ir pieraduma dzīvnieks, tāpēc franču buldogs, kas ir pieradināts pie ikdienas pastaigām uz viņa maksimālās varēšanas robežas, trīsies pa māju, ja tās viņam pēkšņi tiks liegtas (mans gadījums). Tāpat kā vipets (ievish gadījums), kurš pieradināts pie lielām ikdienas slodzēm, sāks trīties ātrāk kā vipets, ar kuru ikdienā dodas vienu stundu garās pastaigās :pedinja:
P.S. Skaidrs, ka es NESPIEŽU lasīt to, ko te rakstu. Tā jau katra brīva izvēle. Bet man nepatīk pārmetumi nevietā :)
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 15 May 2014, 16:59

Torijs wrote:Tā kā šoreiz, ttt, "proņeslo".

Rodijs ir varonīgs dzīvnieks, un ar visu tiks galā :samilejies:
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 22 May 2014, 18:26

Lielais moloss - Bordo dogs - un mazais moloss - francītis :pedinja:
Image Image
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby ingaanna » 23 May 2014, 07:43

Boulevard cik daudz franču buldogu jums ir bijis?
http://www.meafiton.com ~ FCI kennel Meafiton ~ Grosser Schweizer Sennenhund & Bouledogue Francais
User avatar
ingaanna
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1970
Joined: 13 Jan 2010, 17:06
Location: Latvia, Ogre

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 23 May 2014, 13:06

ingaanna wrote:Boulevard cik daudz franču buldogu jums ir bijis?

Trīs. Pilnīgi atšķirīgas izcelsmes.
Lai nebūtu pārlieku oficiāli - ingaana, mēs esam tikušās izstādēs. Parasti mana francīte bija vienīgā plankumainā :)
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Boulevard » 24 May 2014, 17:10

Vai es jūsmoju par suņu saģērbšanu cilvēku drēbēs, par visām tām ļoti smieklīgajām bildēm, kur sunim uz purna uzstutētas saulesbrilles un galvā uzlikta matroža cepure? Nē, nekādā gadījumā, vienmēr tēmas - suns kā mazs cilvēciņš - apspēlēšana šķitusi, labākajā gadījumā, apšaubāmas gaumes izpausme... Un tad es ieraudzīju šos ''Zvaigžņu karu'' personāžus franču buldogu godīgā izpildījumā un vienīgais, ko varu pateikt savas mirkļa vājības attaisnošanai, ir, ka izņēmumi apstiprina likumsakarības, tas ir, neko nevaru pateikt :D
Image
May the Force be with you.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Didons » 26 May 2014, 02:13

Boulevard wrote:Vai es jūsmoju par suņu saģērbšanu cilvēku drēbēs, par visām tām ļoti smieklīgajām bildēm, kur sunim uz purna uzstutētas saulesbrilles un galvā uzlikta matroža cepure? Nē, nekādā gadījumā, vienmēr tēmas - suns kā mazs cilvēciņš - apspēlēšana šķitusi, labākajā gadījumā, apšaubāmas gaumes izpausme... Un tad es ieraudzīju šos ''Zvaigžņu karu'' personāžus franču buldogu godīgā izpildījumā un vienīgais, ko varu pateikt savas mirkļa vājības attaisnošanai, ir, ka izņēmumi apstiprina likumsakarības, tas ir, neko nevaru pateikt :D
Image
May the Force be with you.





Mans Ruudolfs ir pats-pats! :sirsninas: lai arii ikdienaa neko vairaak kaa lakatinju neneesaajam, uz sveetkiem gan atljaujamies maaaaaazliet uzcirsties :jautri:

Image
User avatar
Didons
Baby
Baby
 
Posts: 61
Joined: 19 Jan 2013, 15:21

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Dambo » 26 May 2014, 14:39

manuprāt franču buldogs ir varen pateicīgs eksemplārs, kuram piestāv padraiskošanās ar dažādiem tērpiem un aksesuāriem :kanepe:
PRESTON PACIFIC OCEAN RENUAR http://follow-fb.jimdo.com/
User avatar
Dambo
Puppy
Puppy
 
Posts: 316
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 20:57
Location: Ogre

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby ingaanna » 28 May 2014, 22:27

Dambo wrote:manuprāt franču buldogs ir varen pateicīgs eksemplārs, kuram piestāv padraiskošanās ar dažādiem tērpiem un aksesuāriem :kanepe:


Nevaru gan iedomāties saģērbtu Dambo :soks:
Man nav patīkama jebkuras šķirnes izrotāšana ar drānām! Ja vien tas suņukam pārāk īsa un reta apmatojuma dēļ ir dzīvībai nepieciešams :pedinja:
http://www.meafiton.com ~ FCI kennel Meafiton ~ Grosser Schweizer Sennenhund & Bouledogue Francais
User avatar
ingaanna
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1970
Joined: 13 Jan 2010, 17:06
Location: Latvia, Ogre

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Dambo » 29 May 2014, 08:57

ar padraiskošanos es biju domājusi tieši tāda veida tērpus kā bildēs Didodnam un Boulevard, ne jau ikdienā nēsājamus bet šad tad paštātēties un uzbildēt kādu jautru foto :elfs:
par ikdienu runājot viss ļoti vienkārši, kas grib tas velk, kas negrib tas nevelk, mums mājās ir ziemai siltais kamzolis un slapjdraņķim kombinezoniņš, šad tad ir nācies uzmaukt, ā un vēl ir jūrnieciņa kostīmiņš :kanepe: , kuru dabūjām balvā kkādā izstādē, to mēs šad tad paņemam līdzi uz copi, tā teikt lai odi nekož.
PRESTON PACIFIC OCEAN RENUAR http://follow-fb.jimdo.com/
User avatar
Dambo
Puppy
Puppy
 
Posts: 316
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 20:57
Location: Ogre

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Torijs » 29 May 2014, 22:18

Dambo wrote:...ne jau ikdienā nēsājamus bet šad tad paštātēties un uzbildēt kādu jautru foto :elfs: ..........
par ikdienu runājot viss ļoti vienkārši, kas grib tas velk, kas negrib tas nevelk...

:par:
Torija garderobe sastāv no nu jau "vintage"-mohēras džempera un vestes, kurus neesam vilkuši pēdējo ziemu. Vēl mans spontānais pirkums-"Bosa" krekliņš :kanepe: Ja redzu, ka nedrebinās no aukstuma, tad arī neko nevelku, bet pirmajās ziemās, vai nu nebija vēl tas rūdījums, vai pastaigas par garu, šad tad pamanīju, ka trīcinās, tad arī vilkām vesti.
Rodijam drēbju vēl nav, arī šoziem staigāja "pliks" :kanepe:
Nu ja, pa retam paķēmoties jau var, te mans Ziemassvētku rūķis:
Image

Un, lai arī jau redzētas, bet tas bija tik sen, ka atļaušos atkārtoties :smarzas: -pārējā garderobe
Image

Image

Image
Image
User avatar
Torijs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Creme de la Creme » 30 May 2014, 10:37

Labprāt nopirkšu franču buldoga kucīti bēšā vai rudā krāsā, vēlamais vecums 3-5 mēneši, vēlams ar LKF cilcrakstiem, atbilstošām potēm, un labu veselības stāvokli. Gaidīšu un izskatīšu visus piedāvājumus. Rakstīt uz e-pastu zanerudusha@inbox.lv

P.S. Var arī rakstīt man uz p.m., info tālāk nodošu
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Dambo » 31 May 2014, 12:12

raku, raku kamēr izraku vienu bildi "hej marječok" :alinji: saucās mēs copei un odiem gatavi :kanepe:
Image
PRESTON PACIFIC OCEAN RENUAR http://follow-fb.jimdo.com/
User avatar
Dambo
Puppy
Puppy
 
Posts: 316
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 20:57
Location: Ogre

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Torijs » 31 May 2014, 16:39

:jautri: :jautri: :jautri: pilnīgi skaļi sāku smieties :jautri: Tā kabata uz "diferenciāļa"...
Image
User avatar
Torijs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Franču buldogs / French Bulldog

Postby Didons » 08 Jun 2014, 15:46

Dambo hahaaahahahahaaaaa! :jautri: tas tik ir Bocmans-Copmans :pedinja:
User avatar
Didons
Baby
Baby
 
Posts: 61
Joined: 19 Jan 2013, 15:21

PreviousNext

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests