Sāc ar sevi. Māras blogs.

Blogs and Chats

Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 03 Oct 2014, 20:59

Ilgi dīdījos, kamēr atļāvu sev tomēr rakstīt.

Šobrīd dzīvoklī esam tikai es, mans vīrs un pāris desmiti Indijas kalnu zarkukaiņi, taču jau šobrīd notiek nežēlīgais gaidīšanas process, līdz, cerams, agrā pavasarī pie mums ieradīsies mūsu jaunais ģimenes loceklis - saluki.
Tā kā gaidīšanas posms (bez maz kā grūtniecei) ir ļoti emocionāls, ar atklājumiem un notikumiem, nolēmu, ka būtu labi to visu piefiksēt kaut vai sev, lai vēlāk būtu jautri pārlasīt, kā tad bija "pirms".

Par mani.
Mani sauc Māra, šobrīd 27 gadus jauna. Dzīvoju Rīgā. Precēta, vīrs - Edgars. Gribu suni. Esmu ar putniem. Strādāju nopietnu darbu lidostā, tādēļ viss ir līdzsvarā (ar tiem putniem :medos: ).

Kādēļ suns.
Pēdejā laikā dzīve ieviešas arvien vairāk pieaugušo gultnē, vairāk pienākumi un atbildības, mazāk prieka un baudīšanas. Attiecīgi - ļoti daudz sāku pārdomāt, kādēļ vispār dzīvoju (ļoti filozofiski), kas dzīvē jādara un kā mēģināt to tomēr baudīt, cauri visam tam skrējienam. Mans secinājums - dzīve ir viena (esmu ģeniāla), tad nu tā arī būtu jādzīvo. :alinji: Bet - ir viens bet - tas nemaz nav vienkārši un joprojām visi svarīgie darbi, nepatīkamās lietas un pārējais nav izslēdzams. Izrādās - nevajag arī. Jāiemācās tikai ieviest tie daudzie mazie dzīves prieciņi. Atgriezties bērnībā. Tagad, kad visu pats sev var atļaut. Ja gribas kasti saldējuma, nopērc uz izēd (pat ja ir klepus), lec peļķēs, notīri rokas biksēs, nenāc mājās cik ilgi vien sirds kāro, staigā puspliks pa lietu, neizmazgā krūzīti 3 dienas, aizbrauc uz atrakciju parku vai zoodārzu, dodies ceļojumā, ēd savu mīļāko ēdienu kaut nedēļu no vietas, nopērc kucēnu... :pukudupsis:
Tā nu arī sev atļāvu suni. Jo tā dzīve - viena un jabauda.


Kādēļ saluki.
Tajā brīdī, kad aptvēru - es taču drīkstu, man vajag, suns - sākās lielie meklējumi. Pēdējos gadus, ik pa laikam braucu ciemos uz Ulubeli pie pamestajiem astaiņiem, taču tieši tur sapratu, ka man tas ir žēlums, kas rosina kādu no viņiem vest mājās, nevis kāds iekritis sirdī vai radusies saskaņa, un tad jau atkal tā dzīve - tikai viena. Jādara tā, kā sirds to visvisvairāk alkst - šķirnes suns. Un protams arī arguments, ka zini, kas no tā mazā kunkuļa izaugs un iespējams paredzēt vismaz galvenās rakstura iezīmes, vadlīnijas, plus veselības problēmas. Protams, gan bezšķirnes, gan šķirnes suņiem ir savi plusi, mīnusi, diskusija iespējama grāmatas garumā, taču šoreiz lai ir šķirnes. Sirdij jāklausa.
Sākumā šķita, ja jau dzīvoklis, tad sunim jābūt maziņam, tādu arī visur varēs vienkāršāk paķert līdzi. Agrāk biju ļoti skeptiski noskaņota pret mazajiem vaukšķiem, jo glupi taču, kož, nervozi, bet kopš atklāju, ka ne jau suņi pie vainas, bet saimnieki, plus iepazinos ar vairākiem mazsuņu pārstāvjiem - punduršpiciem, čivavām, krievu tojiem, izmēra dēļ atļaušos te pieskaitīt arī Kavaliera Kinga Čārlza spanielus, un citus, iemīlēju tās mazās sirsniņas. Draudzenei mazais garspalvanais čivava īpaši aizķēra manu sirdi ar savu pieķeršanos un smaidīgumu (pēdējā laikā, katrreiz kad ciemojos, ņēmos šo arī dresēt - nu ļoooti gudrs suns). Draudzene izstāstīja, ka kā reiz plāno savu dāmu tuvākajā laikā izvest tautiņās un būtu ļoti priecīga vienu no bēbjiem uzdāvināt man. Ļoti sapriecājos, jo galu galā - šķirnes, kā arī dāvināts, nav jātērē lielās summas. Taču draudzenei piedzima bēbītis (cilvēkbērns) :starkisp: un uzmanība suņiem kritās, attiecīgi - nebija laika vest dāmu pārot. Pēdējais, ko teicās, ka oktobrī meklēsies, tad arī mēģinās suneni apbērnot, bet vai tas notiks - rādīs laiks. Tā nu man varbūt būs, varbūt nebūs mazs garspalvains čivava. Joprojām gaidu.
Taču jau sākumā, kad bijām norunājušas man sagādāt mazo pūkaini, nezināma iekšēja spēka dīdīta turpināju rakt internetus par suņiem, šķirnēm un visu par to saistīto. Tā arī nonācu šeit.
(Milzu paldies visiem par padomiem, dalīšanos un visu pārejo - viss šis forums man ir āārkārtīgi palīdzējis daudzos jautājumos un neskaidrībās, kā arī izklaidējis.)

Lai gan tie mazie sirdī iekšā bija tikuši, tie ir par mazu, lai izstumtu mīlestību pret lielāka izmēra suņiem. :pastaiga: Pētīju veimāriešus (vai zinājāt, ka tiem pelēkajiem skaistuļiem ir arī garspalvainā versija?!), taču tie ir lieli enerģijas kamoli, tāpat arī citi putnu suņi. Darbā iepazinusies ar dienesta suņiem - Beļģu aitu (malinosiem), iemīlējos arī tajos, taču tas ir enerģisks/hiperaktīvs suns, pāriemīlējies savā saimniekā un nespēj bez tā ne mirkli. Izsvītrot. Bez VAS un dobermaņa, kas ir divi vienīgie pieņemamie suņi mana vīra izpratnē, vēl viens, kur mēs abi muļķīgi smaidījām un priecājāmies, kas tas nu ir īsts suns (vīrs nudien mani pārsteidza šajā) - borderkollijs. Tas mums būs. Kāddien. (: Pret šiem mums mīlestība radās ceļojot pa aitu pielietām pasaules malām, kur attiecīgi blakus vienmēr bija šie ārkārtīgi gudrie un saprātīgie suņi. Par aktīvu un nepieciešamā uzmanība šobrīd krietni pārsniedz mūsu iespējas. Korgiji - tie ir mana mīlestība :sirsninas: , kopš bērnībā izstādēs iepazinu. Diemžēl ikdienā šos suņus sastapt nav sanācis un nemaz neapjaušu kāda ir ikdienas dzīve ar tādiem, tagad tikai pateicoties stāstiem par Kiru rodas neliela apjausma, cik lielisks šis suns ir.
Bērnībā saucu par lapsu suņiem, jo lielākoties bija rudi un tādu pufīgu lapsu atgādināja. Man šķiet, ka ja nebūtu atradusi kurtus, būtu spēcīgi apdomājusi šo variantu.

Ak jā, galīgi aizmirsu - sākumā, kad vēl bija doma par mazo suni un vēl nebija tāda čivavas versija parādījusies, skatījāmies uz takšiem (ak šis garais ceļš cauri visām šķirnēm un izzināšanu), bet tieši tajā laikā meklējām ar vīru dzīvokli, ko Rīgā īrēt. Visi dzīvokļu saimnieki aizliedza suni dzīvoklī tikai tadēļ, ka visiem (kaut kāda sazvērestība?) bijusi saskarsme ar takšiem, kuri dzīvokļus apēduši, izdemolējuši, nograuzuši un apčurājuši. :jaut: Un mēs pat neteicām, ka domājam par taksi, vien ka mazs suns būs. Tiešām to nespēju iedomāties par takšiem, lai gan aktīviem, tomēr gudriem suņiem, bet tomēr tāds vairums sliktas informācijas lika mums diezgan ātri pārdomāt šī tik aktīvā mednieka iegūšanu, lai gan - kā reiz bija piedāvājums iegūt šķirnes pārstāvi dāvanā (kobelim pienākošos kucēnu).

Bet atpakaļ pie kurtiem. Pašai par nožēlu - neatminos, kā uzdūros šiem suņiem (būtu interesanti), jo sērfojot pa šķirnēm, nebiju piefiksējusi, bet kaut kur konkrēti biju atdūrusies, pret Afgāņiem šķiet (vai greihaundiem?), un tā ieskatījos šajos suņos. Sāku padziļināti pētīt, ka viņu daudz un dažādi, dažādu izmēru. Tas, kas mani fascinēja visvairāk - to maigā daba, nepakļaujas dresūrai un ir ļoti patstāvīgi savā domāšanā. Fantastiski. Bezmaz cilvēks ne suns.
Afgāņi diezgan ātri atkrita lielās kopšanas dēļ (kad būs mājoklis ar piemērotākiem apstākļiem tā biežai mazgāšanai, tad jau varēs) un kaut kur lasīju, ka esot arī agresīvaki par pārējiem kurtiem. To gan apšaubu. Levrete - par mazu. Greihaunds. Vipets. Kaut kas pietrūkst... Un tad es ieraudzīju saluki. Perfekti. Neko pielikt, ne atņemt. Skaists bez gala un malas, perfekts raksturs, der dzīvoklim, liels, neuzbāzīgs... Nevarēju vairs iedomāties sev ideālāku suni.

Nodevos dažādiem ārzemju fõrumiem (LV trūkst gan suņu, gan informācijas), lasīju, pētīju, domāju. Un nolēmu. Paziņoju vīram. Parādīju arī bildi. Vīra reakcija nebija ne tuvu pozitīva, pēc tam, kad bija samierinājies, ka viņa vīrišķība tiks sagrauta jau ar mazu čivavu... :lasu:

Tas tad nu ievadam. Kā gāja ar vīru, saluki iepazīšanu, kucēnu meklēšanu un maniem iepriekšējiem zvēriem - turpinājumā.

P.S. "Sāc ar sevi" - aizgūts no budisma. Nevar gaidīt, ka pasaule, cilvēki, ikdiena mainīsies. Sūdzēties, bet neko nedarīt. Jādara pašam. Jāsāk ar sevi. :)
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby fedelta » 03 Oct 2014, 21:49

Apsvecu ar bloga uzsākšanu :dejosuns:

Par garspalvainajiem veimāriešiem - skaistuļi. Tikai, cik man zināms, nav bieži sastopami. Ja te ienāk kāds veimāriešu pazinējs, tīri ziņkāres vadīta - Latvijā vispār ir kāds garspalvainais?
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 03 Oct 2014, 22:39

Fedelta, paldies! Pašai tāds slēptais prieciņš par bloga atvēršanu un saņemšanos. Un arī es pievienojos - labprāt uzzinātu, kā ar tiem garspalvainajiem Latvijā. (:

Atminējos nesenu pārsteigumu sev pašai.
Pirms pāris nedēļām ar mammu bijām izgājušas brokastpusdienās, kur nenoturēju savu mēli un izstāstīju ka plānoju un gaidu kurtu ienākam savās mājās un man par brīnumu - mamma vispār neizskatījās pārsteigta. Izteicu viņai savu nelielo sašutumu un tad nāca pārsteigums man, ko joprojām nesaprotu, lai gan savā ziņā priecājos.
Viņa izstāstīja, ka savos padsmitnieka gados, kad man bija lielā staigāšana pa suņu un kaķu izstādēm (jā, citi gāja uz ballītēm, pīpēja ap stūriem, bet es gāju apskatīt un aptaustīt suņus), kādā no izstādēm esmu iepazinusies ar levretēm un to saimnieci, un tā sadraudzējušās, ka esmu braukusi ciemos, vedusi tos suņus pastaigās un pat līdzi uz kaut kādu izstādi/-ēm braukusi. Viss jau būtu skaisti - mani pirmie mīlestības soļi kurtos, Bet - es NEKO no tā neatminos. Neko!!!! :sajucis: Es atminos izstādes, pat to kā iepazinos ar Mārtiņa Rītiņa skaisto itāļu spinoni, kā pirmo reizi sev liku lauzt priekšstatus par "asinssuņiem" un glaudīju bulterjeru (tā ir neprātā spēcīga atmiņa, es pat atminos kā tas suns izskatījās, ko darīja, kā smaržoja...visu!), jo manī bija spīts pierādīt pasaulei, ka nav tā, kā viņi domā par suņiem. Lai gan neviena bulterjera paziņu lokā nav, esmu kaislīgākā aizstāve un fans - cilvēki nudien ir par traku iesprūduši dažos nelāgos avīžrakstos. Arī tos pašus iepriekšminētos korgijus kā satiku... Visu ko atceros, bet ko tik būtisku kā fanošanu par levretēm - pat ne mazākā atmiņas kripatiņa, pat ne nojausma par to!
Tā mani pārsteidza mamma, ko joprojām mēģinu sagremot un kaut kā izvilkt no atmiņu apcirkņiem. :neparliecinats:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby fedelta » 03 Oct 2014, 22:45

Par bullīšiem - pilnīgi piekrītu. Viens bulterjers spēja apgāzt visus manus ne visai labos stereotipus un izkliedēt bailes pret šo šķirni. Ļoti skaisti, gudri un lojāli suņi, manuprāt. (kādreiz es domāju pavisam citādāk :jautri: )
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 03 Oct 2014, 22:53

fedelta wrote:Par bullīšiem - pilnīgi piekrītu. Viens bulterjers spēja apgāzt visus manus ne visai labos stereotipus un izkliedēt bailes pret šo šķirni. Ļoti skaisti, gudri un lojāli suņi, manuprāt. (kādreiz es domāju pavisam citādāk :jautri: )


Jā, es arī kādreiz domāju citādāk. Bet tikai tādēļ, ka tas tika ierādīts. Šajā ziņā nevaru teikt paldies vecākiem un citiem radiem, kuri uzsūc visus stereotipus par visu. Ai, tam neej klāt, tas ļauns, briesmīgs, kož... Bet reizēm pusaudžu spīts dara labu - jāiespītējas. Pat ja nemaz neesi pārliecināts par to faktu :viltigs: Tagad kaimiņu mājā (Āgenskalnā), dārzā dzīvo bullīts, nu konfekte ne suns. Mierīgs, nekad nerej, tikai vēro. Melllas ausis un acs. Ceru, ka kāddien varēšu iepazīties. Viņi ir mana klusā dziļā mīlestība. :samilejies:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 04 Oct 2014, 21:06

Vīrs.

Tātad - vīrs ierauga to "sievišķīgo" suni un jautā - man ar to būs jāiet uz ielas?? Jā, viņš man tāds aizspriedumains, ka tikai kaut kas neiedragā viņa vīrišķību, bārdaino tēlu un mīlestību uz skarbām lietām. Manuprāt, to čivavu viņš redz kā kaut ko tik nebūtisku un mazu, ka nu jau uzskata, ka tas jau būs tikpat kā jauna vāze mājās, bet saluki... Tas ir kaut kas liels, to var pamanīt. Nu ja - un "sievišķīgs". :meitenedejo:

Kad paziņoju, ka man sarunāta tikšanās ar Natāliju Fedčenko (es protams nezinu reālo situāciju, bet mans priekšstats - saluki dzīves galveno kūrētāju Latvijā) un viņas saluki, vīrs pieteicās (man par pārsteigumu) līdzi - ies tak aplūkos to lopu, kas varētu būt arī mūsu mājās drīzi. Aizbraucām pastaigāties pa Natālijas tuvējo mežu, kur man tas bija vairāk jautājumu atbilžu vakars, vīram - suņa izpēte. Mums abiem - pirmo reizi dzīvē satiekam dzīvu saluki.

Vīra sašutums bija nenoslēpjams. :neparliecinats: Saluki uz viņu pat nepaskatās, kamēr viņš ir pieradis, ka visi suņi viņam skrien klāt, osta, lai beigās tiktu "pakļauti" viņa Alfas būtībai. Ko darīt, ja suns pat nevirzās Tavā virzienā, gluži pretēji? Vīra patika pret šo suni nespēja pieaugt pat par centimetru. Man šī pastaiga ir īsts ieguvums, lielisks priekšstats par suņa dabu, galvenajām rakstura īpašībām, turēšanu gan dzīvoklī, gan mājā, veselību...visu! Tas bija lieliski satikt Natāliju. Man joprojām ir kāds, kuram jautāt VISU. Paldies par to, paldies Natālijai! Manam vīram - skepse pret šādu suni pieaugusi un braucam mājās bezmaz strīdoties - tas ir lielisks versus nekam nederīgs suns.
Protams - arī es mazliet nelaimīga. Ja būs tik traki, ja vīram TIK loti nepatiks šis suns - nekāda turēšana nesanāks, jo, galu galā, jārūpējas par šo suni būs mums abiem, citādāk nav iespējama šī suņa pilnvērtīga dzīve ar mums, pateicoties mūsu abu darba grafikiem. ;(

Pa vidu visam, vīrs tomēr laikam mazliet piefiksējis kurtus un kaut ko papētījis, mēģināja mani pievērst vipetiem. Mazāki, lētāki, vieglāk sagādājami utt. Praktisks vīrietis. Pat veda mani no Rīgas uz Ventspili pie savas skolas biedrenes iepazīstināt ar diviem nudien brīnišķīgiem eksemplāriem - Morisu un Bruno. Neliegošos, suņi bija dievīgi, bet tie saluki tā ielīduši sirsniņā.... :sirsninas:

Nu neko. Ik pa laikam stāstu lieliskākās šī suņa īpašības vīrieša izpratnē, rādu video, piesaistu medības, ka spēcīgs un spējīgs suns..utt. Mēģinu. Nekas diži neuzlabojas.
Paralēli tomēr meklēju arī audzētavu, kamēr uzduros Dabkas Kennel. Sākās sarakste ar šo Zviedrijas audzētavu. Nepagāja ne mirklis, kad tikām savestas kopā ar Osu. Zviedru dāma, kura šobrīd dzīvo Latvijā (jau 4 gadus) un viņai ir 3 saluki meitenes tieši no Dabkas audzētavas. Mums obligāti esot jāsatiekas. To arī darām.
Aizbraucam ciemos pie Osas un viņas vīra Marka, ļoti sportiska un maskulīna vīrieša, un viņu trīs maigajām saluki būtnēm, ko Marks dievina (un joprojām ar visu to ir normāls vecis - vīram nav nekas ko iebilst). Vakars pie viņiem mājās, pastaiga ar suņiem Rīgas suņu laukumā Eksporta ielā un mans vīrs vakarā mājās jau priecājas - paskat, kādi jauki suņi, nemaz ne tik sievišķīgi, gudri arīdzan un vispār - neesot jau nemaz tik slikti... Es iekšēji gavilēju un situ plaukstas! Ir!!!!!!!! :aptracis: Arī viņu (kaut nedaudz) saluki ir aizķēruši. Jessss!!! :eglite:

Arī šodienu, pēc savas balss nodošanas Kongresu nama vēlēšanu iecirknī, pavadījām ar brīīīnišķīgo Osu un viņas fantastiskajām saluki dāmām. Vīrs jau veda pavadā jaunāko, spēlējās ar suni metot tam bumbiņu, fotogrāfēja un acīm redzami izbaudīja saluki klātbūtni. Neaptverams prieks manī. Būs mums mūsu saluki mīlēts un lolots.
Ja vien es Jums savu miera un prieka sajūtu spētu šajā izteikt :estevisamilosu:

Viss protams vēl procesā, bet ticu, ka saluki kucēna ienākšana mājās visu saliks pa plauktiem līdz galam. Saliks punktiņus uz i.

Tā nu notika mana vīra adaptācija ar nepazīstamo, par ko esmu droša, ka visiem tomēr vienkārši ir bail no nezināmā. Ticu, ka arī bulterjeri spēs iznīdēt sliktos stereotipus par sevi, ja tikai vairāk būs iespējas cilvēkiem viņus iepazīt. Un tā ar jebkuru šķirni un aizspriedumiem par to. 8-)
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 04 Oct 2014, 21:16

Šodienas pasakainā pastaiga Vecāķos.

Reti pasakains skats - saluki skrējienā.
Image

Image

Visas trīs skaistules.
Image

Image

Mana vīra mīlule Nobless.
Image

Image

Mana laime nav aprakstāma.
Image

Viena no dāmām bija pasprukusi - gaidījām laimīgu atgriešanos no meža ar saimnieci.
Image

Lūk arī atgriešanās un miers sirdī.
Image

Neizsīkstošā enerģija.
Image

Image

Kamēr mēs dzeram un dzirdinam, jaunākajai damai jau nākamā atrakcija acu priekšā.
Image

Aiziet spēles!
Image

Image

Un mana mīļākā dienas bilde.

Image

Tāda lūk mums skaista 6diena sanāca. :foto:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Elbe » 04 Oct 2014, 21:23

Suņu dāmas ārkārtīgi labi prot pievērst vīriešus pareizajai ticībai. Pavisam neilgā laiciņā vismužiciskākais vīrietis pārvēršas dūdojošā balodītī, kad pūkainā būtne ierāpjas klēpī un dod bučas.:) Un tad ir jānoķer un jānogriež saknē moments, kad brutālais vīrietis sāk izlutināt suni.
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby fedelta » 04 Oct 2014, 21:28

Tā melni baltā(?) ļoti skaista :samilejies:
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 04 Oct 2014, 21:44

Elbe wrote:Suņu dāmas ārkārtīgi labi prot pievērst vīriešus pareizajai ticībai. Pavisam neilgā laiciņā vismužiciskākais vīrietis pārvēršas dūdojošā balodītī, kad pūkainā būtne ierāpjas klēpī un dod bučas.:) Un tad ir jānoķer un jānogriež saknē moments, kad brutālais vīrietis sāk izlutināt suni.


Jā, vīrs jau minēja, ka ja kļūs pārāk mīksts, sūtīs suņus pie manis un brauks uz mežu malku cirst, dzers alu, svīdīs un atgūs savu vīrišķību, lai atkal atgieztos spēka pilns un ar nostāju. He! Lai veicas :) Galvenais, lai viņš šo visu izbauda tikpat, vai vismaz - tuvu tam, cik es :samilejies:
Ja mīlēs suni, tad jau arī pratīs nospraust robežas, tīri aiz tā - lai labākais mājas mīlulim tiek. Cerams.

fedelta wrote:Tā melni baltā(?) ļoti skaista :samilejies:


Jā, viņai tās ausis garumgarās un tas piedod tālu cēlumu, lai gan aste - īsākā. Viņa arī visvecākā, tādēļ baltais - sirmo. Saimniece teica, ka agrāk bijusi "beige" nevis "white". Skaista tik un tā. Un vecuma dēļ arī pie siksnas vairāk, lai nepārskrienas.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Rona » 05 Oct 2014, 07:24

Apsveicu ar blogu! :roze:

Skaistas bildes, man arī visvairāk melnā patika :samilejies:
User avatar
Rona
Puppy
Puppy
 
Posts: 300
Images: 0
Joined: 30 Oct 2013, 12:54
Location: Rīga

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby ievish » 05 Oct 2014, 17:31

Apsveicu ar bloga atvēršanu! :)
Ļoti skaistas bildes ar Åsas meitenēm! :jaa:
fedelta "melni baltā, ir klasiskais "black and tan" krāsojums, kas ir raksturīgs arī saluki, tikai Enjai "tan" ir pagaišs un nu jau sirms.

Māra, sasmējos atkal par mazo Latviju, jo Tava seja uz bildēm man ir pazīstama no VeA laikiem ;)
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 05 Oct 2014, 18:25

ievish wrote:Apsveicu ar bloga atvēršanu! :)
Ļoti skaistas bildes ar Åsas meitenēm! :jaa:


Liels paldies! :)

ievish wrote:Māra, sasmējos atkal par mazo Latviju, jo Tava seja uz bildēm man ir pazīstama no VeA laikiem ;)


Ak jēziņ, tas taču bija sen* un nav taisnība :kanepe: Pietam, es jau tur tikai gadu pabiju. Tev ir ģeniāla atmiņa. Pieņemu, ka nestudēji tulkos?

*pirms gadiem 8, ja nemaldos.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby ievish » 05 Oct 2014, 19:54

Māra wrote:
Ak jēziņ, tas taču bija sen* un nav taisnība :kanepe: Pietam, es jau tur tikai gadu pabiju. Tev ir ģeniāla atmiņa. Pieņemu, ka nestudēji tulkos?

*pirms gadiem 8, ja nemaldos.



Nē, nav tik laba gan :D Atceros Tevi pēc sejas, bet precīzu saikni neatceros.... Koris?
Nē, ne tulki, administrācija ;)
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 05 Oct 2014, 20:49

ievish wrote:Nē, nav tik laba gan :D Atceros Tevi pēc sejas, bet precīzu saikni neatceros.... Koris?
Nē, ne tulki, administrācija ;)


Hm. Koris noteikti nē, VeA laikā darbojos AIESEC un uz foto nodarbībam gāju. :foto: Es pat neatminos, kur atradās administrācijas telpas, tā ka laikam tieši ciemos neesmu gājusi, bet Ventspils liela nav un tur jau kaut gar jūru pastaigājoties visi redzēti šķiet (izņemot tās tantes, kuras rūdīties vēlā rudenī plikas iet un met krūtis pār plecu, lai skalotu krūšapakšas :dejo: ).
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby Māra » 05 Oct 2014, 20:53

Ā, ievish, Tu tak ģitāru spelēji, vai ne? Es nācu komplektā (atbalstītājos gan tikai :tikainesaki: ) Tomam Žeikaram, vēl bija ari Ieva, kura spēlēja vijoli... Un vēl droši vien spelēji kopā ar Edgaru Andersonu?
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby ievish » 06 Oct 2014, 08:33

Māra wrote:Ā, ievish, Tu tak ģitāru spelēji, vai ne? Es nācu komplektā (atbalstītājos gan tikai :tikainesaki: ) Tomam Žeikaram, vēl bija ari Ieva, kura spēlēja vijoli... Un vēl droši vien spelēji kopā ar Edgaru Andersonu?


Māra, foto + ģitāra, jā! :jaa: Biju gan vienā, gan otrā :viltigs: Kad atgādināji, arī atceros :kanepe:
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby julika » 06 Oct 2014, 09:30

Oooo, beidzot mums būs blogs par saluki! Es neesmu kurtists, taču kopš cieši sadraudzējos ar ievish un Rendiju, saku skatīties uz kurtiem savadāk un tieši saluki ir tā šķirne, kas man nenormāli patīk vizuāli - tik skaisti, tik eleganti suņi!
Un es domāju, ka ar korgijiem viņi arī labi sadzīvos ;) Rendijs ar Kiru ir labākie draugi.
Image
User avatar
julika
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1243
Images: 5
Joined: 20 Aug 2013, 14:20
Location: Rīga, Purvciems

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby ievish » 06 Oct 2014, 09:32

julika, saluki nav tik sabiedriski kā vipeti ;) Viņi ir kurtīgāki, atturīgāki.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Sāc ar sevi. Māras blogs.

Postby magnola » 06 Oct 2014, 09:49

melnajai lēdijai arī pēdas ir ar garu spalvu- skaisti! ^^ ļoti graciozi suņi, jūrmala vieņiem piestāv :jaa:
Image
Image
Laipni gaidīti manā blogā: viewtopic.php?f=29&t=5279
User avatar
magnola
Junior
Junior
 
Posts: 995
Images: 9
Joined: 19 Jan 2012, 13:26

Next

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests