Francis grauž ķepu

Ask a question and get an answer

Francis grauž ķepu

Postby Krieger » 02 Feb 2015, 21:23

Mūsu franču bulldoga meitene pirms kāda laika iesāka grauzt savu ķepu iekšpusē. No sākuma domājām ka nagus apgrauž... bet pēc laika pamanījām ka jau līdz jēlai ādai un asinīm nožužļājusi. Itkā viņai nesāp,kad to visu tīra, bet manuprāt tas tā īsti normāli nav. Laikam jau tomēr būs jāved pie Veta.
Krieger
Baby
Baby
 
Posts: 8
Joined: 23 Jun 2010, 12:52

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Francis grauž ķepu

Postby seila » 02 Feb 2015, 22:26

Pēdiņu tieši?
Varbūt no ārā izbērtā sāls un ķimikālijām. Tādā gadījumā ieteiktu mazgāt ķepiņas ar siltu tekošu ūdeni pēc katras pastaigas un ārā tās pasargāt ar zooveikalos nopērkamu aizsargvasku, tie tiešām palīdz. Vai arī ar spec. zābaciņiem, bet jāskatās tādi, kas ir ērti, pielāgojas ķepai un nekrīt nost, mums tādus atrast bija īstas mocības.
Ja ir kāds apsārtums vai nepāriet - būs vien jāparāda dakterim, jo pati no sevis taču negrauž nost sev ķepu, tātad ir iemesls, pat, ja ar aci nesaskatāms.
Un vēl prātā ienāca - aiz garlaicības. Bet tad tas noteikti nebūtu vienā dienā hop un sāk nemitīgi laizīt.
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Francis grauž ķepu

Postby Linda B. » 02 Feb 2015, 23:42

Varētu būt tā pati sāls vai cita ķīmija uz ielām,varētu būt arī alerģija.Neesat ievērojuši,kad viņš tās ķepas grauž?Neatkarīgi no laika vai tieši pēc pastaigām?Un,jā tas ķepu vasks palīdz ļoti.Pasargā arī no sala,pret mehāniskiem bojājumiem un visādi citādi ir laba manta.Ļoti palīdzēja mums,kad biju tikko dabujusi ļoti resnu kucēnu,kuram ar steigu bija jādabū nost svars,lai nesabojājas kājas,kas beidzās ar noberztiem diviem pirkstiem pakaļkājām(pakaļkājas lika jocīgi+vēl liekais svars un neierasti lielā slodze),vasks pasargāja ķepas no tālākas beršanās un veicināja ātrāku sadzīšanu.Vēlāk nomēģināju arī pati sev uz rokām,kad biju kārtīgi iegriezusi pirkstā,un vispār baigais brīnumlīdzeklis,ļoti ātri sadzija.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Francis grauž ķepu

Postby Krieger » 03 Feb 2015, 10:02

Nu viņai nav precīzu laiku,kad to ķepu grauž. Šorīt pamodās, pavibrēja pa māju un uzreiz dīvānā ieleca un sāka zelēt ķepu. Pat tā īsti nēsu piefiksējis,kad tas sākās... Bet nu kāds mēnesis jau būs. Tas,ka viņai patīk zīst savu plīša putnu likās arī kautkas līdzīgs ar ķepu. Bet tad piefiksēju ka tikai vienu ķepu un tā jau tiek līdz jēlumam nozīsta/nograuzta iekšpusē.
Krieger
Baby
Baby
 
Posts: 8
Joined: 23 Jun 2010, 12:52

Re: Francis grauž ķepu

Postby Demiana » 03 Feb 2015, 13:30

Bet ar to salaizīto jēlumu patiešām labāk pie ārsta griesties.
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45


Return to Jautā un saņem atbildi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests