eldberg blog

Blogs and Chats

Re: eldberg blog

Postby pixy » 04 Nov 2014, 12:30

eldberg wrote:Ja aizskāru OBD, atvainojos! (OBD nav tikai dresūra! there - I said it )
Nekas, nekas, nākamreiz uz laukumu ar "Cielaviņu" un Obedešņiki visu ātri aizmirsīs :kanepe: . Var jau būt, ka vienkārši gribas būt sportistam - sportists, eto zvučit gordo, tāpēc arī sāku bozties, ja manu iemīļoto sporta veidu atskaita no sporta kopējā katla. Bet varbūt tas arī tāpēc, ka man nav ar ko frīsbiju sportot un vienkārši elementāri skauž :jautri: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 04 Nov 2014, 20:43

man zināmā mērā skauž "dresētāju" pacietība, jo es nespētu (iespējam ka jā, bet tas cits jautājums) sagatavot suni OBD vai suņu frisbija frīstailam, vai cirka priekšnesumiem... vienkāršī katram savs :)
(es gan ar kolliju izgāju vispārējās apmācības kursu vēl kā bērns (12 gadi)...)
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 31 Dec 2014, 23:20

Sportisku 2015 jūsu suņiem un veselīgu un bagādu pašiem :latvija:
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 07 Feb 2015, 22:16

User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 13 Feb 2015, 11:50

Neliels stāsts par manu jauno telefonu... Gribēju publicēt kā rakstu... beigās kļuva par bloga rakstu.

Cena pret ieguvumu* 2014.gada čempions un kāpēc tas ir aktuāls arī 2015
jeb drakons no Āzijas - IUNI U2 (U810)
IUNI.COM


Image
Image
Image
Image

Tehniskās specifikācija:

Ekrāns: LTPS LCD by SHARP, 4.7 collas, 1080 x 1920 punkti, 469 ppi, Corning Gorilla Glass 3
Procesors: Qualcomm Snapdragon 800, četri kodoli pa 2.15 GHz
Video: Adreno 330 - 450MHz video
RAM: 2 vai 3 GB
Atmiņa: 16 GB vai 32 GB; nav microSD
Savienojumi: Bluetooth 4.0 with HID, WiFi 802.11 b/g/n, Dual Band 5 GHz Wifi, Hotspot, WiFi Direct, USB 3.0, GPS, A-GPS, Glosnass, OTG.
SIM un tīkls: 1 SIM
2G = GSM 850/900/1800/1900 MHz;
3G = WCDMA 900/2100 MHz (HSPA/HSDPA+);
4G = nav;
Kameras:
aizmugurējā - 16 megapikseļi (1/2.3 sensors, auto fokuss, LED zibspuldze, F2.2, 1080p ar 30 fps video).
priekšējā: 4.0 megapikseļi (ultra pixel tipa; 1080p ar 30 fps video)
GPS: GPS ar A-GPS, Glosnass
Skaņa: pastiprinātājs no Yamaha
Izmēri un svars: 136.9 x 65 x 10.2 mm (kameras resnākajā vietā), 144 gr. Alumīnija korpuss.
Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2200 mAh
Krāsas: balta, melna, zaļa
Operētājsistēma: Android 4.3 (atjaunināms uz 4.4.2.)
AnTuTu: +/- 40000
Cena: ap 160-170 euro Āzijas veikalu plašumos (kamēr vēl ir)
IUNI ir tiešs sakars (apakšuzņēmums kvalitatīvākajiem telefoniem) ar Gionee, kas ir Ķīnas Top 3 telefonu izgatavotājs.

Priekšvārds apskatam

4,5-4,9 collas tagad ir jaunais mini standarts, necik sen tas bija flagmaņu standarts. Domājot par jaunu telefonu, gribas tak` spēcīgāko un stilīgāko un varbūt lielāko, nemaz nepārdomājot vai tev to vajag. 5 collas jau ir standarts, vēl vairāk saņemt arī nav nekādu problēmu.
Vai apskatāmais telefons ir IUNI flagmanis vai mini modelis? Jāatzīst, ka mini, jo telefona lielais brālis U3 ir ar 5,5 collu ekrānu. Un šeit man kā autoram iesācējam neliels ego aplauziens – bet kā tas nākas, ka tehniski telefons ir citu flagmaņu cienīgs, bet pēc ekrāna lieluma jāierindo mini kategorijā, kas manā prātā (un gan jau citu arī) ir lētā versija? Starpība starp 4.7 collu ekrānu un 5+ collu protams ir, bet ar vienu roku bakstīt tomēr reālāk ir mazāko. Tieši ego mums neļauj pamanīt, ka var ko atrast arī ērtu, labu un izdevīgu arī mazākā izskatā.

Izskats un uzbūve

Alumīnija korpuss – check! Šauriņš, reāli ar vienu roku bakstāms, pats par sevi saprotams ka plāniņš, kamera tikai nedaudz izbīdās, bet tā no telefona kopējā izskata neizlec, jo ir lēzena pārejā uz telefona apakšējo daļu. Nenoapaļoti stūri. Citi pat saka, ka dizains aizgūts no HTC, bet tas ir maldīgi, jo līdzība saskatāma tikai telefonu aizmugurē. Ražojuma brāķa pazīmju nav. Visas malas smuki sakrīt kopā, ekrāns ar korpusu sapas ideāli.
Tirgū reāli pieejams gan ir tikai zaļais modelis, bet rēķinot ka lielākā telefonu daļa visu mūžu pavada maciņos un ietvaros, liek pārjautāt – nu un? Zaļais ir jaunais „tā tagad ir tava krāsa”.
Ir kāds trūkums? Pirmajā mēnesī domāju, ka Power poga varēja būt citāda. Skaļuma taustiņš ar varēja būt „stilīgāks”. Tagad jau lietojot aparātu - abas pogas no kopējā dizaina laukā nelec un strādā labi, lietošanai ērtas! SIM kartei ir ieliekama kreisajā sānā un atverama tikai ar adatu vai speciālu irbulīti (nāk komplektā). Ja neskaita mazāku par 1mm caurumiņu, nepamanīsi nemaz kur to kartiņu likt.
Telefonam ir nelielas LED paziņojumu lampiņas virs ekrāna. Arī tādas kā HTC stila. Maziņas, bet noderīgas! (zaļa, zila, sarkana). Austiņu izeja augšā, USB apakša un apakšā arī 2 skaļrunīši.
Aparāts nāk komplektā jau ar caurspīdīgu plastmasas aizsargvāciņu, kas kalpos kamēr nenopirksi jaunu. Nav praktisks (un noskrāpē krāsu), zibspuldze atspīd un gruži ar sakrājas, pie kam tas ir cietas plastmasas, gumija domājams labāk aizsargātu no kritieniem.

Ekrāns

4.7 collu ekrāns ir LTPS LCD tipa. Meklējot tehnoloģisko skaidrojumu ar ko atšķiras no piemēram Samsung Amoled vai citiem nevajag ieslīgt detaļās. Vienkāršākais skaidrojums – šo tehnoloģiju izmanto arī Apple iPhone un kaut vai OnePlus One. Viss ir saskatāms, saulē redzams, tai skaitā no visiem leņķiem. Izceļams ir auto ekrāna spilgtums, kas lieliski pielāgojas! Izšķirtspēja – vairāk kā vajag, vismaz šāda izmēra ekrānam. Pa virsu nāk Gorila Glass 3. Ak jā, pašu ekrānu ir ražojis Sharp. Kopumā - ne mazākās miņas no kāda trūkuma.

Saskarsme un aplikācijas (klikšķini uz bildes lai iegūtu to lielāku)

Sāksim ar to ka telefons no kastes ir ar Android 4.3. un turpināsi ar to šī versija ir apgraizīta līdz maksimumam un tas nav tīrs Androīds. Gala rezultāts saucas IUNI OS. Izravēts ir laukā viss, ko vien var. Standarā telefons nāk ar 16 ejošām programmām/procesiem. Ir iebūvētais pārlūks (stipri atgādina Chrome)
Image

Ir viņu pašu i-veikals (viss ķīniešu valodā), maz kas strādā no tā ko var atrast angliski
Image

Ir bilžu pārlūks (piebilde: labs)
Image

Failu menedžerim ar nav ne vainas
Image

Atgādinājumi
Image

Kalkulators Image

Standarta pulkstenis
Image Image

Procesu un programmu menedžeri
Image

Mūzikas atskaņotājs
Image Image

Skaņas ieraksts, „megabaitu plānotājs”, pieraksti un kamera un kaut kas vēl ķīniešiem ne eiropiešiem. Thats it! Jā, nav Google servisu. Un tā reāli ir katastrofa. Ja neskaita pārlūku, mūziku un kameru (par to vēlāk) – ar telefonu nav ko darīt! Latviešu valoda protams nav viņu i-veikalā. Ķīnietim tai i-veikalā droši vien ir viss ko vajag. Latvietim... viedtālruņa vietā ir telefons parastais. Tad kāpēc tādu „telefonu” vispār ņemt? Tāpēc ka visam ir savs risinājums. Atkal vajag paskatīties nedaudz praktiski. Telefonam sen jau ir izveidojusies sava lietotāju kopiena, kas par visu trūkstošo ir parūpējusies. Nedaudz pacietības un pateicoties austrumu kaimiņu puses forumā atrodamai info var uzlikt vitāli svarīgos Google Servisus, ieskaitot Play Store. Un tad viss atplaukst! Tev pēkšņī rokās ir (snap)Drakons, kā jau vēlējies, kad telefonu ieraudzīji!

Vispār IUNI minimālā saskarsme/OS ir laba un tā pēc „atpakaļ kur jābūt uzlabošanas” ar Google servisiem nepazūd! Daudz pozitīvu atsauksmju lasāms citos forumos, to var uzlikt arī uz citu telefonu modeļiem ( http://en.iunios.com/ ). Telefonu pamodināt var tam 2 uzsitot ar pirkstu. Uzzīmējot uz izslēgta ekrāna C burtu, iedarbinām kameru, nobraucot pa ekrāna augšu var izslēgt ekrānu u.c. Ērti. Kaut kur, kaut kas, dziļi dziļi ložņājot uzstatījumu anālēs var izlekt ķīniski. Bet nekas dzīvei vēl nav traucējis.

Vispārējais saskarsmes izskats – vienkārši vienkāršs. Ātrā piekļuve biežāk lietotajām funkcijām ir no apakšas, kas piemēram migrantiem no Samsung radīs apjukumu, līdz piešausieties.
Image Image Image

Telefonu grāmata – varbūt varētu būt ērtāka. Nav sanācis piedabūt zvanīšanas režīmu horizontālā izklātnē, tikai vertikālā. SMS – čata izskatā kā jau visiem.
Image Image Image Image


Organizatoram lielu uzmanību nepievēršu, jo tam daudzi izmanto savas iemīļotās programmas.

Kā jau minēju – telefonam nav „iebūvēto” aplikāciju. Līdz ar to dažādo failu atvēršanai (visi Ofisa dokumenti piemēram) programmas būs visas jāmeklē pašam! Mīnus? Iespējams. Bet ar Play Store tā nav problēma! Androīds taču!


Veiktspēja

Te es gribētu izteikties pavisam vienkārši, žargonā: ar 800to Snapij` un 2GB RAM veiktspēja IR! Viss skrien (ne iet) un griežas. Telefons ir reāls veiktspējas pret samaksāto cenu čempions. Padalām jebkuru Top brenda cenu pret iegūtajiem punktiem praktiski jebkurā testā un IUNI būs divas trīs reizes „izdevīgāks”. Daži populārākie skrīni no populārajiem benčmarkiem.
Antutu:
Image Image

GeekBench 3:
Image

Quadrant:
Image

Epic Castle:
Image

Vellamo:
Image Image Image

Nav slikti? Lai arī kādi saucamie sintētiskie rezultāti – galvenais, ka nekas ikdienas lietošanā nebremzē. Visvairāk lietotā lieta - pārlūks ir samazināms, palielināms, zoomojams u.c. bez aiztures. Patīkami!

Foto un Video
Uz kameru tiek liktas samērā lielas cerības. Nav esošais industrijas standarts ar 13 MP bet 16. Līdzīgu kameru izmanto arī Gionee Elife E7, kas ir (heiteri būs vienmēr) vienā līmenī ar esošajiem top brendu flagmaņiem, savukārt selfiju kamera ir tādi pat kā HTC saucamā ultrapikseļu kamera (tā nav HTC pašu ražota).
Standarta kameras aplikācijas uzstatījumi ir niecīgi. Viena maksimālā rezolūcija, HDR, nakts režīms un vēl panorāma.
Image
Priekšējai kamerai ir pieejami 9 iebūvētie filtri.
Image

Bildes:
Izgrieztās, katra apmēram 2 MB
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard06.jpg (makro ~ 5cm)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard07.jpg (makro ~10 cm)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard05.jpg (makro ~10 cm)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard02.jpg (sniegs, ~20cm)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard04.jpg (sniegs, ~20cm)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard03.jpg (suņi ~1m)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard08.jpg (egle tumsā; ~1m)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/Clipboard09.jpg (suns; ~1m)

Katra apmēram 5MB (neapstrādātas)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc1.JPG (veikala plaukts)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc2.JPG (stāvvieta, apmācies laiks)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc3.JPG (makro, sēne)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc4.JPG (ledus)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc5.JPG (suņi)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc6.JPG (makro)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc7.JPG (makro)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc8.JPG (pilsēta, gandrīz nakts)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc9.JPG (pilsēta, no rīta)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc10.JPG (pilsēta caur auto logu)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc11.JPG (dāvanu galds + zibspuldze)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc12.JPG (konservu kārbas + zibspuldze)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc13.JPG (iepirkumu ratiņi)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc14.JPG (veikals)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc15.JPG (atklāts lauks un suņi)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc16.JPG (sveces)
http://www.suni.lv/images/faili/iuniu2/dsc17.JPG (veikala plaukts, sliktā apgaismojumā)

Video – arī standartā tikai Full HD, bez pauzes, bez nekā, ja neskaita ka var ieslēgt un izslēgt zibspuldzi/lampiņu. Fokusējas diezgan žiperīgi. Ja liekas ka pa lēnu, pieskāriens ekrānam un fokuss parādās momentāni.
Full HD piemērs (standarta iestatījumi)


Uzliekot kādu programmu, viss mainās. Kamera kļūst stipri izmantojamāka, jo matricas izmēri nav minimāli. Vai kamera ir izcila? Nē. Bet sakarīga! Fokusējas labi. Tā pat visi strādājam ar auto režīmu. Un tas ir pietiekami labs ikdienas dzīves mirkļu ķeršanai. Ja ceļojumā aizmirsīsi kameru paņemt līdzi, ar šo tomēr varēs izlīdzēties, lai atmiņas būtu! Kamera protams bieži nosaka par lielu eksozīcijas laiku un tad kadrs izsmērējas, bet toties kompensējas sliktākos apgaismes apstākļos, kur kvalitāte ir krietni virs vidējā līmeņa.
Troksnis tomēr kamerai bildēs ir…

Selfiju jeb priekšējā kamera, nāk kopā ar opciju Beauty camera – lai arī ko tas nozīmētu. Kamera darbojas pat zema apgaismojuma līmenī. Selfiji sanāks! Varēsi arī sevi Full HD līmenī filmēt. Kā jau minēju iepriekš, tā ir vienāda ar HTC flagmani – abi izmanto to pašu 4MP ultrapikseļu kameru.

Video piemērs: 1280*720
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 13 Feb 2015, 11:51

Navigācija

Pirmoreiz ieslēdzot pieslēdzās ātrāk kā 1 minūtē. Atrod pietiekamu skaitu satelītu, gan GPS, gan Glosnass. Ir kompass, līdz ar to parāda uz kuru pusi skaties un ej. Google Maps spēj pavilkt bez bremzēšanas. Īsais verdikts – pieslēdzas un notur signālu labi!

Signāls un savienojumi

Subjektīvi vērtējot signālu/zonu ķer ok (Labāk par S3 piemēram). WiFi strādā bez problēmām. Kādam pietrūks 4G neesamība. Bet ar 3G arī var klausīties interneta radio, jo FM radio telefonā nav. Hotspotu ar var izveidot, ja nu tas nepieciešams.

Akumulātros
2200 mAh. Nav traki, bet nav ne tuvu izcili. Dienu izvelk! (kā jau visi). Pat divas ar pusi, ja neko daudz nedara. Pārlūks un ekrāns nav lielākie tērētāji, bet signāla noturēšana (piezīme: dzīvoju meža apvidū ar vidēju zonu). Kopumā te īsti nav ko piebilst. Vājākā vieta. Aukstumu vispār neciešs… metāla korpuss telefonu atdzesē ātri un telefons ja pats neizslēdzas, tad vienkārši parādās uzraksts „Man ir auksti lūdzu izslēdz mani”…

Konkurenti
Par šo cenu? NAV! Labi, te runā autora ego.
Par +/- 160-170 EUR var dabūt Motorola Moto G (2014). Var nopirkt nu jau 2 paaudzes veco Samsung S3 vai tā pat veco Samsung S4 mini.
Ja skatās pēc ekrāna izmēriem, tad aktuālais Samsung S5 mini, HTC One mini 2, LG mini 2 ir tehniski daudz švakāka un daudz daudz dārgāka izvēle.
Ja skatās ko citu no Āzijas par šo cenu - Elephone P3000S iespējams ir ar potenciālu. Umi Zero arī it kā... abiem ar metāla korpusi, bet tie jau ir ar cita izmēra ekrāniem.

Gala vārds
Iesākot rakstu bija skumja sajūta, ka rakstu jau par aizgājēju, jo to noņēma no ražošanas - ja paspēsiet varbūt vēl noliktavas uzkrājumos kādam būs (13.02.2015. vēl tirgo), bet ir kas vēl labāks un tai pat laikā sliktāks, ko pats biju līdz šim palaidis garām! Būs Eiropas versija... zem brenda „AllView” (Rumānija, 1 000 000 ierīcu nopārdots 2014 gadā) ar nosaukumu X1 Xtreme Mini ( http://allviewmobile.com/x1-xtreme-mini.html )... tehniski viss tas pats (cits logo, procesora numurs cits un citāds Androīds, varbūt vēl kas), bet Eirpoas cena... Mājas lapā stāv 299 EUR... Kā Homērs Simpsons teica meitai (S26e08): „Lisa, how many times have I told you to bow down to our corporate overlords?” Redz, arī viņiem gribās nopelnīt vairāk. Pievilcīgs tas ir kamēr tas ir kā atradums... 2015.gadā jau būs citi atradumi... uz Āziju kamēr vēl var!
P.s. Ja gribās tērēt vairāk un ekrāns ar patīk lielāks, par Eiropas modeli vienalga lētāks būs lielais brālis U3 ar visu 4G...

*kā jau visam no Āzijas, ir jāliek asteriks. Sākotnēji gribēju teikt čempions, bet tas nebūtu tomēr viennozīmīgi teikts.

Ok, vēl verdikts:
Ko iegūstam, ja telefons mēģināts salikt kopā izmantojot izcilākās komponentes par zem-budžeta cenu? (lai ieietu tirgū) Ne jau izcilu telefonu... bet ļoti ļoti labu aparātu par šo cenu!


Apskats ar to ir beidzies... ir vēl – kā līdz tam telefonam vispār nonācu, par to zemāk.

Reizi divos gados tev lasītāj kā minimums rodas vēlme pēc jauna telefona. Iespējams vecais telefons strādā, bet no mazcenas telefona akcijas „bērna kājas” Latvijā, zināms, ka telefons jāmaina ieteiktajā termiņā. Jo tā vajag! Stilīgi taču. Morāli vieglāk to izdarīt ja telefons ir saplēsts... tad tas ir vienkārši obligāts uzdevums. Bet ja nu tu izraujies no šī loka un aizej uz citu apvārsni, nevis to ko tev piedāvā? Šis ir mans stāsts, par mana aparāta maiņu un maniem bradājumiem Āzijas (Ķīnas) virtuālajos tirgos.

Saplēsu savu Samsung Galaxy S3 (jā jā, forumos jau rakstīju) – otreiz. Taisīt ekrānu neatmaksājas, jo pieliekot trešdaļu remonta naudas klāt var dabūt jaunu telefonu. Ne Top populāro brendu, bet jaunu, principā pat tehniski spēcīgāku un raksta gaitā nonāksim pie secinājuma vai arī labāku. No šī aspekta es arī vadījos dodoties meklējumos.

Man svarīgākā lieta ir iegūtais labums par manu iztērēto naudu. Stils? Tikai tik daudz, lai telefonam nav lielas malas ap ekrānu... Citādi, ja tas funkcionē, pārējais man ir vienaldzīgs. Ja jau esmu atteicies izvēlēties Top brentu, nekas cits kā mazāk zināmie neatliek, garantija tikpat kā nebūs – samierinos iepriekš, bet mans personiskais ieskats - top brenda garantijas/izmaksas (lasi – pārsvarā sasists ekrāns) ir tik pat lielas, kā nopirkt jaunu mazāk cināmu (ne)brendu. Ieskats veidojas no tā, ka divarpus gadus pēc Samsung S3 iznākšanas, ekrāna maiņa joprojām maksā 100 EUR un tas nemaz nav oriģinālais ekrāns).

Kur lūkoties, ja gribas ko citu? Lielākoties visi skatās AliExpress, Pandawill, Banggood u.c. virzienā. Garantija ka atnāks ir (papildus droši ir ja maksā ar PayPal), muita un nodokļi – piemēru skatīt pie OnePlus One prikuma

Mana meklējuma „ēdienkarte”:
Budžets ~150 EUR;
Ekrāns 4.5-5.0 collas, ne mazāk par 720p
Izmērs: ap S3 (~140*72*10) – tā lai var džinsu kabatā ielikt un apsēsties
RAM: min 2 GB
Atmiņa: min 16 GB vai lielāka (8 pieļaujami ja ir SD kartes atbalsts)
Kamera: tādu ar ko ir cik necik reāli arī ko nobildēt.
Androīds (vēlams 4.4.)
4G ja ir ar labi


Aizejot Āzijas plašumos, tu nestādies priekšā cik tik nav to firmu, kas telefonus ražotu. Un pat Just5 „pusbrāļus” redzi, kam tāda pati vai gandrīz tādi pati tehniskā specifikācija. Protams dažiem nosaukumi tādi, ka gribas pa gabalu mukt. Otra lieta – tu nespēj atrast tiem vispār mājas lapu, vai ja ar atrodi, tā ir, uzminēji, ķīniski un pat Google atsakās to tulkot. Tādus ir vienkārši jāatmet, ja vien tavs budžets nav zem ~70-80 EUR. Tad man liekas ir vienalga. Ceri ka gadu ies un tad ņem jaunu! Ies ilgāk – super!
Paļauties uz to, ka saucamais ražotājs izlaidīs jaunākās Androīda versijas telefonam, nav ko. Noderīgs resurs ir XDA Developers forums vai kāds cits lielāks forums, kur ir iespējams pameklēt vai minētajam telefonam ir kāds neoficiālais atbalsts – ir jau izveidojusies pietiekami liela kopiena šo telefonu lietotāju.
Līdz ar to lēnām atlasās brendi, kas ir par centu labāki par pārējiem (lasi populārāki): THL, Doogee, Cubot, Coolpad, Umi, Gionee un protams lokālie milži Lenovo un Xiaomi. Citu ieskatos būs vēl vai kāds no šiem nav nekur derīgs. Jau nosauktie ražotāji piedāvā tik modeļus, ka saskaitīt nevar. Samsung, ar liekas nebeidzamo modeļu skaitu, Lenovo priekšā nobāl.
Nākamais aspekts. Ne viss, kas der ķīnietim, der latvietim. GSM ies gandrīz visiem, tas ir 2G, bet lai ietu 3G ir jāskatās, lai tas atbalsta WCDMA (2100 frekfrence), lai derētu 4G ir jāskatās FDD versija, ne TDD (paredzēta Ķīnai)! Daudzi ražotāji uz pakas nenorādīs, ka tas atbalsta Eiropai draudzīgās frekfrences, jo tad ir jāmaksā par sertifikāciju.
Vēl kāds aspekts – ķīnieši vilto pat vietējos no-name brendus! Spilgtāks piemērs gan ir Lenovo viltojumi – ja tehniskā specifikācija ir super, bet cena nez kāpēc ir zemāka – neņem! Pirms pērc un kas nav skaidrs – aprunājies ar pārdevēju. Pārsvarā atzīstas ja uzprasa vai nav viltojusm (viņi gan to sauc par „one to one copy”). Skaties atsauksmes, īpaši negatīvās, uzsavru liekot uz dārgāku produktu atsauksmēm.

Lielais vairums ir ar 5 collu ekrāniem. Vispārīgs standarts! Ir lielāki, bet tiem daudziem klibo izšķirtspēja. Mazāki, kā jau tipiski – ar sliktākiem tehniskiem parametriem. Tā pat lielais vairums ir uz MTK čipsetu bāzes ne Qualcomm. Manā skatījumā tas gan ir kā kādreiz AMD vs Intel. Lietot varēja abus, arī tagad! MTK 6582 modelis ir novecojis, 6589 arī, 6592 un 6595 ir pēdējie ņemamie. Tiko parādījās jau jaunāki, uz 64-bitu arhitektūras bāzes. Vienmēr ir telefoni kas tūlīt tūlīt būs pārdošanā. Bet, tad ir jāiemaksā nauda, jāgaida mēnesis kamēr beigsies reģistrācija, vēl mēnesis kamēr atnāks un kas vispār zina cik tas modelis būs izdevies.

Ja saliek visu pēc manis izvēlētajiem parametriem, nemaz tik liela izvēle tad nav. Vai nu piedāvā Meizu, kas ir ārpus mana iecerētā budžeta vai kādu mazpazīstamu par nosacīti lielu naudu (ap 200 EUR).

Par manām citām izvēlēm aprakstu veidot nav jēgas. Bet ir cits ieteikums - palīdzēja meklētājs, kurā jau pēc veikalu izpētes tika iedrukāts: „china mobile phone review” . Bez nozares lasītākā GSMarena ir arī citi resursi. No lielajiem, Phonearena raksta arī par mazāk zināmajiem. Youtube var ielūkoties, jo daudziem patīk taisīt review par saviem Ķīnas pirkumiem. Nu lūk – tad arī meklētājā uzdūros rakstam: „Best Chinese Android smartphones 2014 edition” ( http://www.phonearena.com/news/Best-Chi ... on_id63180 ), kur ar atradu to, kas bija jātrod, jo veikalos nebija – bija jau izpārdots un tiem neviens uzmanību tak nepievērš...

Citi apskati:
http://www.gizbeat.com/3994/iuni-u2-rev ... et-prices/
http://www.chinasmartphonereview.com/iu ... el-camera/
http://www.gizchina.com/2014/04/11/iuni ... w-feature/
http://bad-android.com/obzory/728-bolsh ... to-pokazat
http://www.overclockers.ru/lab/66841/ob ... esnoj.html

Forums (krieviski pārsvarā)
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=557225

User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby Ilze » 13 Feb 2015, 14:23

Tu naktīs vispār guli? Pa kuru laiku šo atkodi, savilki... uzrakstīji?! :)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 13 Feb 2015, 14:46

Ilze wrote:Tu naktīs vispār guli? Pa kuru laiku šo atkodi, savilki... uzrakstīji?! :)

Raksts tapa ~8h... vēl bildes...
Atkošana utt gan prasīja nedaudz ilgāk... bet bija tā vērts!
Un jā, guļu :)
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 16 Feb 2015, 14:37

DHL Serviss Latvija atsauksme, atsauksmes, pieredze. DHL Kurjersevriss. Muita, muitas pieredze. http://www.dhl.com (visi atslēgas vārdi lai kāds te no meklētāja nonāk!)

Pasūtīju caur Amazon hronometru+printerīti+vadu.
Free shipping protams pārvērtās ne free shipingā. + Amazons vēl paņēma ievedmuitu (lasi PVN).
Kā izrādās, shippo ar DHL.
Pēc jau 3 dienām - epasts no DHL, lai nosūtu:
Invoisu, Preču aprakstu, maksājuma apstiprinājumu un pilnvaru viņiem, ka var kārtot manā vietā muitu.
Visu stundas laikā iedodu...

šodien jauns epasts no DHL, ka man esot no darba vietas (uz kurieni pasūtīju preces, norādot adresi : Ģirts Eldmanis, darbavietas nosaukums un pašu adresi (ne pirmo reizi un ne es pirmais kas pasūta), jādabūn izziņa, ka preces ir man ne viņiem.
Uzprasu kāpēc. Atbild ka muita sprasība, ja kas nav skaidrs, lai rakstu, zvanu muitai.
Kontrolpunkts mani pasūta pie konsultāciju telefona, tas savukārt pie DHL.
DHL man tik prasa izziņu.. es prasu uz kāda pamata. Atbilde nav nekāda, tikai ka muitas prasība. Zvanu uz muitu, tur man tomēr normālā variantā iedod priekšnieka Nr. Tas man paskaidro, ka muitai tik nav bijis skaidrs, vai prece nav juridiskai personai, jo tad procedūra atšķiras. Lai nosūtu viņam visus dokumentus. Izdarīju.
Pašu DHL darbinieku (Alīnu Konstantīnovu) nav iespējams sazvanīt.
Zvanu uz Klientu servisu. Nomaina man no konsultanta laikam uz konsultantu priekšnieku. Izstāstu visu. Tagad paši zvanīšot uz muitu skaidrošot.
Serviss tas skaitās?
Viņi jau tikai aizvedot dokumentus, ja muita ko paprasot, tad viņi prasot tālāk. Ne, viņi iepriekšējo saraksti neiedod, bet no konteksta izrautu epastu iedod (bez muitas kontaktiem).... ej tad nu zvani kā lohs apkārt...
Super serviss DHL, super serviss! Par slinku lai paskatītos dokumentos, kas ir saņēmējs, maksātājs utt.

p.s. Pagājušo sūtījumu vispār DHL atveda uz darbavietas ēku... iedeva pirmajam parakstīt un tā ar atdeva. Ne man piezvanīja, ne sms, neko... tik paziņoja ka piegādāts... Lai gan uz pakas ir mans VĀRDS!
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby peecis » 16 Feb 2015, 15:35

Par ķīniešu "noname" viedtālruņiem mani nepārliecināsi, pastāsti labāk kā sokas ar suņu gps-gsm sekotājiem :)

Man arī kas tāds interesē :)
"geofence" funkcija normāli darbojas?
ir gadījies mēģināt noķert?
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 16 Feb 2015, 16:26

peecis wrote:Par ķīniešu "noname" viedtālruņiem mani nepārliecināsi

Kam nauda tas pērk ko grib... kam nav tas ko var :D

geofence" funkcija normāli darbojas? ir gadījies mēģināt noķert?

Nelietoju to virtuālo žogu.

Respektīvi, pirku no Aliexpress.com (var arī te http://tracker.lv/ piemēram, bet tad būs 1.5x vismaz dārgāk, ir gan tad arī garantija).

Mums tagad ir šis (vajag gan somiņu un maisiņu pie kakla siksnas likt lai nesaslop, mēs gan brutāli ar duct tape pietinam (izoleni)):
http://www.aliexpress.com/af/tk-102.htm ... =y&catId=0

Mok šis ir labāks (lai gan izskatās ka tajā ir caurumiņi ūdenim...):
http://www.aliexpress.com/af/tk-105.htm ... =y&catId=0

Bija šis (bet slikti ņēma zonu, nav izņemamas baterejas). Neiesaku. Wunjo nograuza Ansim no kakla... :D
http://www.aliexpress.com/item/GSM-GPRS ... 31872.html
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby peecis » 16 Feb 2015, 16:57

ok, tk102 man pašam mētājas plauktā, pirmo nopirku viltojumu, tam nestrādāja ģeožogs, ar otru, pareizo, īsu brīdi viss bija labi, bet tad draudzene aizmirsa to noņemt pirms suņa paldienāšanas. it kā pēcāk iztīrīja visu un tas darbojas, bet tas tika atzīts par nepiemērotu, jo suns vasarā no dīķiem/upēm mēdz paderties iebrienot līdz kaklam ūdenī :D
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: eldberg blog

Postby peecis » 16 Feb 2015, 17:20

eldberg wrote:
peecis wrote:Par ķīniešu "noname" viedtālruņiem mani nepārliecināsi

Kam nauda tas pērk ko grib... kam nav tas ko var :D


jāsaka lielu PALDIES ābolu cienītājiem, kuri uzņēmumā telefonu cenas latiņu ir pacēluši kosmosā un pateicoties kuriem androīdu cienītāji var izvēlēties jebkuru sev tīkamo aparātu :D

pa savu naudu es skatītu ko no sony ericssona aizejošiem modeļiem - piemēram xperia z ultra pagājušā gada vidū tepat Latvijā piedāvāja par 250 eur ar visu garantiju :)
Ieliec tādu iekš "bumper case" un iegūsti mitrum un kritienu (saprāta robežās) drošu telefonu.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 17 Feb 2015, 09:47

Par telefoniem... Nu, ja es esmu ieguvis S5 mini ar S5 veiktspēju par 1/2 vai pat 1/3 cenu... zin, es esmu laimīgs :P
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 17 Feb 2015, 16:08

Lai viss nebūtu tik garlaicīgi, kastē nav printeris ko pasūtīju, tur ir ielikts kaut kāds cits nepareizs priekšmets... labi ka es atvēršanu nofilmēju....
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 23 Feb 2015, 14:12

Image
Paldies http://www.Kursors.lv

Bija tā vērts dažus vakarus pavadīt veidojot aprakstu par savu telefonu un padaloties ar to ar citiem (skatīt pāris postus augstāk telefona apskatu):
kā arī saskārpēt vienu plēvi un nespēt saskrāpēt stikliņu (izturīgs tiešām) - http://kursors.lv/forums/topic/nost-ar- ... tikliniem/
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 05 Mar 2015, 09:26

Ure jeb "sesks" - 8 gadi :)
Joprojām sprauna un no pagājušā gada LV rekordiste frisbijā... gaidām šo sesonu!
(ne, bilde iepriekšēja...)
Image
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby ingars » 05 Mar 2015, 23:40

Mūsu smukā sportiskā mamma :latvija:
Image

Image
User avatar
ingars
Junior
Junior
 
Posts: 621
Joined: 28 Nov 2010, 19:49
Location: Liepaja

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 30 Mar 2015, 19:14

Pīles ir atkal atlidojušas... jāsaka ka jau kādas 2 nedēļas... ignore them I must :D
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: eldberg blog

Postby eldberg » 30 Mar 2015, 19:15

User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests