Suns privātmājai

Want to Buy a Dog

Suns privātmājai

Postby frukte » 04 Mar 2015, 19:01

Vēršos pie jums pēc padoma par šķirnes izvēli! Dzīvojam privātmājā pilsētā un kopš mūsu vecais labais draugs un sargs dēvies labākos medību laukos, esam palikuši bez sarga un bez sarga nedaudz bailīgi, tā kā bieži palieku viena milzīgā mājā vīra komandējumu dēļ! Meklējam suni (pareizāk suņus, jo noteikti ņemsim 2) dzīvei ārā, pagalms liels, vietas daudz, bet daudz laika ko veltīt suņiem nebūs. Nemeklējām suni,kas plēsīs visu, kas ienāk sētā, un ries visu dienu uz garāmgājējiem, bet gan vairāk sargu, kas brīdinās, ja kāds pienācis par tuvu. Arī saskaņa ar bērniem un citiem dzīvniekiem būtu vēlama, jo bieži pie mums ciemojas bērni un drīzumā noteikti arī paši plānojam. mājā dzīvo vēl 2 luteklīši mopsis un kaķenīte.
frukte
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2015, 18:27

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 04 Mar 2015, 23:57

Labdien! Varu ieteikt Jums paskatīties uz Pireneju kalnu suņiem, ļiekas viņi atbild visam Jūsu prasībam:
Te ir īss šķirnas apraksts:
Šai šķirnei ir gara un bagātīga vēsture. Eiropas teritorijā minēta 1800-1000g.p.m.ē. un bija izolēta evolūcijā no citām šķirnēm. Tā saglabājusi savu īpatno izskatu, stāju un raksturu. Šīs šķirnes suns pirmo reizi tiek pieminēts jau 12. gadsimta hronikās.
1675.gadā jaunais Francijas troņmantnieks iemīlējās lauku kucēnā un paņēma līdzi uz Luvru. Tiklīdz viens baltais suns nokļuva galmā, uzreiz visi galminieki iekāroja baltos “lācēnus”. Laukos sākās suņu audzēšana lai pārdot turīgiem pilsētniekiem. Kalnu ganu palīgi kļuva par franču galma mājas suņiem. Tādā veidā šķirne kļuva pazīstama un viņus izmantoja gan aitu un lielopu ganāmpulku apsargāšanai no vilkiem un lāčiem, gan apsardzei mājās un pilīs, bet franču aristokrāti izmantoja tos kā personīgos miesassargus
Pirmais šķirnes standarts tika pieņemts 1923. gadā. Lielais Pireneju kalnu suns ir populārs arī ASV, Lielbritānijā un Japānā. (Latvijā 2010.g. sākumā bija reģistrēti 7 pieauguši suņi, šobrīd 35.) Tur tas ir gan bērnu draugs un ģimenes mīlulis gan palīgs psiholoģiskai rehabilitācijai atveseļošanas iestādēs. Šie suņi ir spējīgi pieņemt patstāvīgus lēmumus cilvēka prombūtnes laikā, kas padara to par lielisku sargu. Šīs šķirnes suņiem piemīt ļoti maigs un komunikabls raksturs. Suns ir pēcīgs un izturīgs, viņam piemīt neatkarīga daba un lepnums. Izteikta tieksme izcīnīt dominanci. Suns jāapmāca jau no mazotnes. Pret ģimenes locekļiem izturas ar īpašu maigumu, var neuzticēties svešiniekiem. Nav piemērots turēšanai pilsētas dzīvoklī. Suņa fiziskajām aktivitātēm nepieciešams liels plašums, tam nepatīk, ja to ieslēdz telpās. Kažoka kopšana īpašas pūles nesagādā - tam jāpārslidina ķemme katru dienu vai jāizsukā pāris reizes nedēļā. Suņu izstādēs izskatās lēnīgs un neveikls, mežā vai tīrumā skrien kā stirna. Ja suns nav turēts nebrīvē ( voljers, ķēde, būda ) ir īpaši maigs pret maziem bērniem pat zīdaiņiem. Labi audzināts suns var padzenāt kaķi bet neuzbruks tam. Nereti suņu īpašnieku foto albumos ir saimnieku vai bērnu fotogrāfijas ar blakus gulošu suni gultā vai šūpuļkrēsla. Tas vēlreiz liecina par suņa tīrīgumu. Sunim nepieciešama regulāra komunikācija ar saimnieku vai ģimeni, turēšana vienīgi pagalmā šiem gudrajiem suņiem uzdzen depresiju. Suņi labi atceras pāri darījumus un vienmēr atceras savus draugus. Ar nepazīstamiem suņiem pirmkārt cenšas iepazīties un draudzēties. Jau mazi kucēni ir ārkārtīgi gudri, pat 3 mēnešus mazs kucēns rīkojas kā lielais, rūpējas par jaunākiem, saprot pilnīgi visu . Atkarībā no plānojamā suņa dzīvesveida, jāizvēlas attiecīgu priekšteču līniju, kurā dominē vēlamās suņa īpašības. Jākonsultējas ar audzētājiem par suņu (vecāku) raksturiem un veselības pārbaudēm. Izvēlieties veselīgu un labestīgu draugu, ģimenes locekli .
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 00:16

Pašreiz Latvijā ir divi metieni. Mums palika divi tīri baltie puikas (tagad gandrīz 5 mēneši) un vel vien metiens sūcītei no mūsu audzētavai (kucēniem gandrīz 4 mēneši), tur ir gan meitenes gan puikas, ar plankumiem.
Ja Jums liekas šī šķirne interesanta, varat piezvanīt Viktoram (26454642) vai Jelenai (26612217).
Mūsu sait, kur var redzēt vairāk informāciju : http://www.great-pyrenees.lv/. Tur galerijā ir daudz bildes.
Bet labāk zvaniet, un atbrauciet apskatīt. Tā ir patiešām fantastiska šķirne
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 00:22

vel! Var paskatīties filmu par Pireneju kalnu sunijem šeit:
https://www.youtube.com/watch?v=bQldcdh4tQs
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 00:30

Mūsu suņi - reāli strādājoši terapijas suņi. Te ir šodienas raidījums , kur piedālās Viktors:
https://www.youtube.com/watch?v=4vRPj5a ... 9C&index=1
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 00:54

Te var apskatīt sludinājumu otram metienam, kur ir kucēni ar plankumiem:
https://www.ss.lv/msg/lv/animals/dogs/c ... lmgxb.html
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby NARDICUM » 05 Mar 2015, 08:49

Ar AVVA kucēnu reklāmu esam iepazinušies visos rakursos, rodas sajūta, ka kāds ir speciāli piereģistrējies forumā. lai varētu pareklamēt AVVA iesēdušos kucēnus!
Vispār, vajag padomāt, pirms taisīt metienu pēc metiena, tad nebūs no biksēm jālec laukā :sarkstosa:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Suns privātmājai

Postby LindaS » 05 Mar 2015, 08:50

Vidusāzijas aitu suns.
Pati tos neaudzēju, taču nekad neklusēju, ja cilvēks vaicā padomu- kāda veida suni izvēlēties privātmājai.
Mums bija līdzīga situācija- dzīvojam apdzīvotā vietā (piepilsētā), gribējām sētā modru aci, taču tādu,aks sadzīvos ar mūsu vienu mazsuni un kaķi un bērni un draugi mums ir bieži viesi,kopā ar četrkājaiņiem. No otras puses abi strādājam 9-17 un vakaros mētāt kociņu negribam. Ilgi izsvērām, lasījām un skatījām, bija priekšszināšanas suņu turēšanā.
Iegadājām kucīti, kura jau no pirmās dienas dzīvo laukā, precīzāk- trīs dienas paturējām mājā, tad sapratām, ka suns mokās, biezais kažoks rada neciešamu karstumu un suns vnk izlīmējās pa grīdu elsodams. Tātad dzīve ārā- ir siltināta būda un norobežota teritorija.
Apmācījām vispārējo paklausību,jo pieaudzis suns sasneidz milzu svaru un ar tādu nekontrolējumu spēku nevar mēroties, jāievieš hierarhija jau no pirmās dienas. Šķirne tiesām kā aprakstos raksta- apdomā lēni, bet kad izlemj- neapturēs pat dzelzsbetona siena. Ja kāds iet garām- lai iet, bet kāds pienāks tuvāk žõgam- riešana dobja. Bez iemesla nerej un nekvankšķ, kas ļoti svarīgi, jo kaimiņos VAS un tas rej 24/7, skrien ap māju 24/7 un trešā nodarbe- gaida saimnieku žēlām acīm pie loga vai sētas :( tādu situāicju negribējām. Izvēlaties usni,kas ir paredzets teritorijas apsardzei, nevis darbam ar cilvēku (tas jālasa šķirnes parakstos)- tas nosaka 90% no tā, kāds suns būs.
Mūsējai patīk,ja esam laukā, vasarā durvis ir vaļā, pati nekad iekšā nenāk, bet ļoti patīk vērot rosību, pa kājām nepinas, vienmēr sevi nodarbina ar mantām, patīk ja kasa aiz auss vai vēderiņu, taču nekad neuzmācas vai neprasas virsū... Liels dziļdomīgs milzis.Ar bērniem fantastisks, mīl visus,kurus mēs ielaižam sētā(ja neesam, tad rej)- kolīdz esi ienācis pei mums, viņai viesis jāaposta un tad jāgaida,ka kāds pakasīs :) no kājām nost negāž, nekad nelec, tikai pienāk un noliek galvu :dejosuns:
Ēd daudz, loti daudz un brīvdienās vedam arī ārpus sētas pastaigāties,lai paspēlējas ar citiem suņiem,ko pazīst un izskrien enerģiju(tas vajadzīgs katrai dzīvei būtnei). Darba dienu vakaros parasti kāds no mums iziet pasēdēt pie suņa ar tēju, kafiju- no sērijas parunāt,kā pa dienu gājis, nekādi kociņi nav jāmet, jo tāda veida spēles šie suņi nesaprot- patīk cilvēciskais kontakts un bužināšana. Skaidri nošķir saimnieku un viņa ģimeni no pārējiem(kurus uztver daudz vienaldžīgāk)-saimnieks ir Dievs :)
Pie sarga īpasībam uzsveru- ja gribi sargu- ļauj tam sargāt-mums ir tā, pa dienu susn guļ mājas priekša un atpūšas, uzskatu ar savu skatu viņa atbaida nevēlamos viesus vairāk kā pietiekoši :)) vakarā sākas viņas " maiņa" ,kad uzsāk patrulēšanu gar sētu lēnā solī- un nedod dies aiz tās kas nočab vai iet kāds garām- ja ir iemesls- dod pa basiem. Parasti pāris reizes. Ja rej nepātraukti,mēs parasti ceļamies skatīties,jo tad ir kaut kas ĻOTI ievērības cienīgs. Mēs ar šo darbu esam ĻOTI apmierināti. No rīta,kad izejam pateikt- Labrīt, suns samiegojies dodas jau uz guļu un pavada mūs uz darbu.
Izsver šo iespēju un aizej apskatīt uz kādu suņu izstādi, tad redzēsi cik dažādi(krāsas) un cik lieli (izmēros) viņi ir. Vīriešiem parasti ĻOTI patīk šie suņi- jo tie ir vīrišķīgi,masīvi un drosmīgi, nosvērti, neraustās saites galā, bet pat sieviete var noturēt saiti 3 pirkstos,ja suns ir apmācīts pamatam.
Piedāvājums patreiz arī ir, cenas dažādas, bet ļoti viduvējas :)

http://www.gani.lv/?vidusazijas_aitu_suns.html
User avatar
LindaS
Puppy
Puppy
 
Posts: 220
Images: 8
Joined: 15 Jan 2010, 10:10

Re: Suns privātmājai

Postby čība » 05 Mar 2015, 09:19

NARDICUM wrote:Ar AVVA kucēnu reklāmu esam iepazinušies visos rakursos, rodas sajūta, ka kāds ir speciāli piereģistrējies forumā. lai varētu pareklamēt AVVA iesēdušos kucēnus!
Vispār, vajag padomāt, pirms taisīt metienu pēc metiena, tad nebūs no biksēm jālec laukā :sarkstosa:


Ou vau, vienā tēmā salikta info par kucēniem :D
Turklāt izskatās, ka Jūs ienācāt šajā tēmā tik tāpec, lai kaut ko nosodītu. Audzētājs neatdod kucēnus kuram katram un nekad nevar zināt, no kuras puses uzradīsies paši labākie saimnieki.

Bet par "tēmu" ieteikt suni nav ne teikuma. Kā Jūs palīdziet ar savu komentāru diskusijas veidotājam izvēlēties šķirni?

Man ir stipras aizdomas, ka Jūs izteicāties arī par manu metienu tikai citā forumā. Ja nē, tad atvainojos, vienkārši izteiksmes stils dikti līdzīgs :D
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Suns privātmājai

Postby čība » 05 Mar 2015, 09:22

Par šķirnes izvēli - jūsu pagaidu vēlmēm atbilst gana daudz šķirnes. Kas man nāk prātā - pireneji, leonbergeri, bernes ganu suņi, podhales ganu suņi.
Bet katrai šķirnei ir sava specifika, drīz (21.-22.martā) Ķīpsalā būs liela izstāde, kur noteikti varēs iepazīties ar vairumu šķirņu, satikt gan saimniekus, gan audzētājus un aprunāties.
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Suns privātmājai

Postby NARDICUM » 05 Mar 2015, 11:17

čība
Par Jūsu metienu es neesmu izteikusies, man vispār nav ne jausmas, vai Jums ir/bija metiens. Citos forumos es vispār maz kur esmu, ja vien Jūs neesat ielikusi informāciju vidusāziešu, zīda sunīšu forumos vai kādā no mednieku forumiem 8-)
Man patiešām liekas aizdomīgi, ka viens jauniņais uzcep tēmu un praktiski momentāli , kamēr vēl neviens nav attapies, parādās veseli pieci lietotāja AVVA posti, kas ir šī lietotāja VIENĪGIE posti pāris gadu laikā šai forumā. Tātad, kopš reģistrācijas lietotājs AVVA šeit vispār nav rādījies (maz ticams, ka lasa, bet nu nekad nevienā tēmā galīgi neizsakās).
Šitais triks nav jauns, ir redzēti visos suņu forumos. Mazs %, ka es kļūdos :smarzas: :sarkstosa:
Par kucēniem neko sliktu neesmu teikusi.
Par audzētājiem, nu ir jāpadomā, pirms pāro kuci, it sevišķi, lielas, nepopulāras un daudzauglīgas šķirnes kuci! Jo iesēdušies Pirenejieši (sanbernāri, dogi, vidusāzieši utt.) nav tas pats, kas iesēdušies čivavas vai zīda sunīši. Es zinu, par ko runāju, jo pati 25 gadus esmu audzējusi vidusāziešus :tikainesaki: ... un zīda sunīšus arī :kanepe: Neviens (nu vismaz vislielākā daļa) audzētāju neatdod kucēnus pirmajam pretīmnācējam! Man rodas iespaids, ka Jūs par tādiem bezatbildīgiem uzskatat tieši tos audzētājus, kuriem kucēni nesēž... :sajucis: Bet morāle ir vienkārša- ja nav klientu, nav ko pārot kuci! Par piemēru, man pašlaik ir vidusāziešu metiens, brīvi ir puika un meitene, kucēniem ir 3 nedēļas. Tā nav reklāma :sarkstosa: , bet fakta konstatācija. Nav jāražo nevienam nevajadzīgi kucēni! Es tos aziātus varu "pieražot" kaut vai 100 gadā, bet es tik daudz izdzert nevaru :kanepe: , lai kaut ko tādu darītu.
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Suns privātmājai

Postby frukte » 05 Mar 2015, 14:18

Ahaa! Paldies par izsmeļošajām atbildēm! AVVA pireneju kalnu suņi bez šaubām varētu būt lieliska izvēle, bet piebildīšu, ka 1000eur par kucēnu nebūtu īsti mūsu variants, ne jau tāpēc, ka varbūt maciņš par plānu, bet gan tāpēc, ka absolūti nekāds ciltsdarbs neinteresē, visdrīzāk abi suņi tiks sterilezēti, jeb kastrēti, arī izstādes it nemaz nesaista un vairāk kā 1000eur par 2 kucēniem noteikti maksāt nevēlos!
Mums ieteica berniešus, varbūt kādam ir pieredze ar šiem skaistuļiem! Kāds temperiments? Vai viņi pilda arī sarga funkcijas?
Last edited by frukte on 05 Mar 2015, 14:51, edited 1 time in total.
frukte
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2015, 18:27

Re: Suns privātmājai

Postby frukte » 05 Mar 2015, 14:50

NARDICUM wrote:čība
Man patiešām liekas aizdomīgi, ka viens jauniņais uzcep tēmu un praktiski momentāli , kamēr vēl neviens nav attapies, parādās veseli pieci lietotāja AVVA posti, kas ir šī lietotāja VIENĪGIE posti pāris gadu laikā šai forumā. Tātad, kopš reģistrācijas lietotājs AVVA šeit vispār nav rādījies (maz ticams, ka lasa, bet nu nekad nevienā tēmā galīgi neizsakās).
Šitais triks nav jauns, ir redzēti visos suņu forumos. Mazs %, ka es kļūdos :smarzas: :sarkstosa:

:jiihaa: Jūsu pieņēmums ir kļūdīgs! :jiihaa: Ar pireneju suņiem pirmo reizi iepazinos šodien, izlasot lietotāja AVVA aprakstu un apskatot linkus, bet ne vairāk!
frukte
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2015, 18:27

Re: Suns privātmājai

Postby NARDICUM » 05 Mar 2015, 16:53

frukte
Jūsu pieņēmums ir kļūdīgs! :jiihaa: Ar pireneju suņiem pirmo reizi iepazinos šodien, izlasot lietotāja AVVA aprakstu un apskatot linkus, bet ne vairāk!

Mums ieteica berniešus, varbūt kādam ir pieredze ar šiem skaistuļiem!

Vēl mazāk ticu :sarkstosa: , jo pēc lietotāja AVVA lunka ir arī bernieši un samērā plašs šķirnes apraksts arī pieejams! :kanepe: :kanepe: :kanepe:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Suns privātmājai

Postby NARDICUM » 05 Mar 2015, 16:56

bet piebildīšu, ka 1000eur par kucēnu nebūtu īsti mūsu variants, ne jau tāpēc, ka varbūt maciņš par plānu, bet gan tāpēc, ka absolūti nekāds ciltsdarbs neinteresē, visdrīzāk abi suņi tiks sterilezēti, jeb kastrēti, arī izstādes it nemaz nesaista un vairāk kā 1000eur par 2 kucēniem noteikti maksāt nevēlos!

Tulīt sāksies nākamā sērija par tēmu, " kāpēc šķirnes suņi ir tik dārgi un cik audzētājam izmaksā kucēns". :smarzas: :jaa:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Suns privātmājai

Postby ash » 05 Mar 2015, 17:16

frukte wrote: vairāk kā 1000eur par 2 kucēniem noteikti maksāt nevēlos!


neuztveriet burtiski, bet skopais maksā divreiz!
varbūt arī ir šķirnes, kur labi, veselīgi kucēni maksā ap 500 eur un tad var dabūt 2 par 1000. bet noteikti bernes ganu suns, pirenejietis, vidusāzietis un citas, kas nāk prātā kā atbilstošas jūsu prasībām, nebūs tik lēti, ka varētu iekļauties 1000 eiro par diviem suņiem. neesmu speciālists un neesmu pētījusi cenas šādiem suņiem, bet domāju, ka kucēnu cenas varētu būt no 700-800 eiro un uz augšu.
tam vai plānojat izstādes/ciltsdarbu/sterelizāciju nav būtiskas ietekmes uz cenu. jā, var meklēt pet klases kucēnus, kas maksās nedaudz lētāk. var arī ieiet ss.lv un nopirkt kucēnu bez ciltstrakstiem par 300 eiro - var gadīties ka paveiksies un izaugs un būs izskatā un raksturā atbilstošs tam ko gaidījāt, var arī gadīties ka izaugs pavisam savādāks - bet arī tas nav tas būtiskākais.
būtiskākais ir izvēlēties kucēnu no vecākiem kam veiktas visas veselības pārbaudes, citādi var gadīties iepirkt kucēnu ar pamatīgu veselības problēmu komplektu. lētāk sanāk vienreiz nopirkt kucēnu par 1000 eiro, nevis par 300 un tad regulāri tērēt milzu summas vetārstam + visi kreņķi un raizes, jo sunītis taču mīļš.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns privātmājai

Postby Alpina » 05 Mar 2015, 17:40

ash wrote:lētāk sanāk vienreiz nopirkt kucēnu par 1000 eiro, nevis par 300 un tad regulāri tērēt milzu summas vetārstam + visi kreņķi un raizes, jo sunītis taču mīļš.


Un tas vēl pie nosacījuma, ja šis iepirktai suns vispār būs dzīvotspējīgs arī pēc pus gada, gada. Aptuveni šādā veidā mani paziņas nonāca pie lēmuma iegādāties šķirnes suni - kad aptuveni gada laikā nācās atvadīties 3 krancīšiem, ko pieņēma savā ģimenē labu gribēdami. Pēc tam tika pieņemts lēmums meklēt šķirne suni, jo īpaši pievēršot uzmanību veselībai.

Bet gribu vēl atgādināt, ka ne visiem papīriem var ticēt.. Ir ļoti rūpīgi jāizvērtē ko un no kā perk.
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 18:11

Cienījamie diskusijas dalibnieki ! Man patīk ka Pireneju kalnu suņu šķirnes aprakst izsauca tik asas diskusijas !
Man nav ko slēpt, mēs esam FCI audzētava Gamuvel Patou. Mūms ir divas šķirnes – Pireneju kalnu suņi un Bernes ganu suņi.
Bernes kucēnus tagad nevaru piedāvāt, vienkārši pārsēž nav , bet cena būtu lidzīga . Droši varu pateikt ka apsardzes funkcijas Bernitim stipri mazāk, viņš ir vairāk ģimenes draugs nekā sargs.
Bet ja gribas nopirkt lēti, tad vai tiešam vajag šķirnes suni?
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Re: Suns privātmājai

Postby frukte » 05 Mar 2015, 19:22

AVVA wrote:Cienījamie diskusijas dalibnieki ! Man patīk ka Pireneju kalnu suņu šķirnes aprakst izsauca tik asas diskusijas !
Man nav ko slēpt, mēs esam FCI audzētava Gamuvel Patou. Mūms ir divas šķirnes – Pireneju kalnu suņi un Bernes ganu suņi.
Bernes kucēnus tagad nevaru piedāvāt, vienkārši pārsēž nav , bet cena būtu lidzīga . Droši varu pateikt ka apsardzes funkcijas Bernitim stipri mazāk, viņš ir vairāk ģimenes draugs nekā sargs.
Bet ja gribas nopirkt lēti, tad vai tiešam vajag šķirnes suni?

Tieši tāpēc lūdzu Jūsu padomu forumā, jo lielas saprašanas par šķirnēm un cenām nav! Tagad zinu, ka 1000eur ir par maz! :jautri: Kā jau teicu, cena mūsu situācijā varbūt nebūtu pat galvenais. Šķirnes dzīvniekam par labu izlēmām tikai tā iemesla dēļ, ka vieglāk prognozēt pieauguša dzīvnieka raksturu un temperamentu, protams to ietekmē daudzi citi faktori...un tomēr ģenētikai ir liela nozīme.
Kā berniešiem veicas ar paklausību? Nācies dzirdēt, ka esot ārkārtīgi stūrgalvīgi?
frukte
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2015, 18:27

Re: Suns privātmājai

Postby AVVA » 05 Mar 2015, 19:35

frukte ! Diemžēl tagat man nav laika, šodien jālido prom. Ja gribat, varat piezvanīt Viktoram (26454642) viņš var pakonsultēt pa abam šķirnem. Es būšu atpakaļ tikai otrdien.
AVVA
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 21 Nov 2012, 16:59
Location: Latvija, Carnikavas novads, Gauja

Next

Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron