suns gaudo, kad paliek mājās viens

Dogs Teaching

suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby lasse » 06 May 2015, 11:58

ļoti lūdzu jebkādu iespējamo informāciju/padomus par tēmu - kā atradināt suni no gaudošanas!
un kvankšķēšanas. un smilkstēšanas. kas visas iet mezzo soprānā un pilnā skaļumā tiklīdz suns paliek mājās viens.
šobrīd situācija jau ir vairāk nekā nopietna, jo salūzuši ir jau arī paši pacietīgākie kaimiņi. un es viņus tiešām arī saprotu. bet ko darīt, nezinu.
mums ir Ķīnas cekulainais puika, 2 gadi apmēram. Adoptējām suņuku no patversmes gadu atpakaļ. Brīnišķīgs suns! Ar šo vienu prātam neaptveramo problēmu ar kur netiekam galā. Pie kinologa gājām, visu, kā mācīja, darījām, esam sēdējuši trepēs veselām brīvdienām, lai radinātu suni, ka izejam uz arvien ilgāku laika posmu, nervu zāles devām, kārumus un tv/radio atstājām, draugu (kaķi) viņam paņēmām..nekas nepalīdz, pilnīgi nekas:(
ko darīt??
Last edited by lasse on 07 May 2015, 14:59, edited 1 time in total.
lasse
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 03 Jul 2014, 13:16

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby Linda B. » 06 May 2015, 13:01

Kā izpaužās jūsu aiziešanas rituāls?Cik daudz aktivitāšu suns saņem pirms jūs ejat prom?Varbūt,ja pirms dodaties prom suni aktīvi ārā nodarbināsiet,pēc tam pabarosiet viņš noguris aizies gulēt.
Cekulainie vispār esot emocionāli suņi,vieni neprotot palikt,varbūt draugu-suni? Ko viņš ar to kaķi darīs?Kaķim ir pilnīgi cits dzīves ritms,intereses,viņš taču neies un nespēlēsies ar suni un negulēs ar viņu kopā.Čoms suns ir pilnīgi cita lieta,var kopā padauzīties,paēst,pagulēt.Bet tad domāju,ka jāmeklē mazāk emocionāla šķirne,kaut ko nosvērtu,klusu un mierīgu,ka nesanāk,ka abi pēc tam kopā kauc.
Man ir 4 takši,palikuši vieni nekauc,viņi ir viens otram,ja 3 paņemšu un vienu atstāšu,tas palikušais gan kauks uz vella paraušanu.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby lasse » 06 May 2015, 13:11

Pirms aizejam sunim ir 1-1,5stundas ārā, kad viņš skrien un nodarbina smadzenes komandās un paklausībā. Aizejot samīļojam, piesakam gaidīt un atstājam viņam blakus viņa mantas un kaut ko savu, smaržai. Kaķis, starp citu, ir viņa draugs:) abi kopā guļ un dauzās, kad mēs ARI esam mājās. Otru suni es nevaru atļauties pavisam vienkāršu finansiālu iemeslu dēļ. Ja varētu, jau būtu paņēmusi!
lasse
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 03 Jul 2014, 13:16

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby Lafanyette » 06 May 2015, 16:21

Es gan teiktu, ka arī kaķis- draugs ir laba izvēle. Mans suns ar kaķi ir nešķirami, spēlējas tā ka visa māja ir pēc tam otrādi apgriezta, kaujas reizēm kā māsa ar brāli, ir gatavi dalīt bļodas un arī guļ kopā. Domāju, ka tieši tāpēc arī mans suns uzvedas labi un neizdvešs ne skaņu, kamēr esam prom!
Lafanyette
Baby
Baby
 
Posts: 82
Joined: 06 Mar 2015, 21:15

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby Linda B. » 06 May 2015, 18:43

Minēšu-kad esat mājās suns jums visur iet pa pēdām? Nav patstāvības,jāmāca to.Nevajag sperties varbūt laukā no dzīvokļa,ieviesiet sunim "vietu",ja tāda nav,iedodiet tur kaut ko darīt,nopērciet kādu pildāmo kong mantu,piepildiet ar kaut ko garšīgu(aknu pastēte garšo vairumam suņu),sasaldējiet un iedodiet,lai ņemās,izejiet no istabas uz īsu brīdi,sunim tur jāpaliek,nāciet atpakaļ.Staigājiet tā šurpu turpu,lai sunim šķiet,ka nu nekas īpaš,staigā te visu laiku,aiziet un atnāk.Kad nemēģina skriet jums līdzi,bet mierīgi paliek vietā,pamēģiniet iziet no dzīvokļa,aizvērt durvis un uzreiz nākt atpakaļ,līdz kādā brīdī suns pieradīs,ka mēdzat iziet,bet tūlīt nākat atpakaļ,tad paildziniet to laiku,ko esat prom līdz dažām minūtēm un tā ar vien ilgāk un ilgāk.Nu tas ir vienīgais,kas man nāk prātā. Varbūt strādā,man tiešām nav bijušas tādas problēmas.Suņi jau no kucēna kājas pierod,ka es mēdzu degungalā istabas durvis aizvērt un kaut kur aiziet,pēc kāda laika būšu atpakaļ.Ja ļaušu nāks pakaļ,protams,bet nepārdzīvos arī ja neļaušu nākt.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby lasse » 07 May 2015, 15:08

Suns mierīg paliek citā istabā, ja mēs esam mājās. Paēd un angļu mierā guļ savā vietiņā. Jo viņš jūt, ka mēs tepat kaut kur esam. Ja neesam bijuši mājās pa dienu, tad - jā, vakarā viņš staigā pakaļ. Arī mantas un pat visgaršīgākās lietas viņu interesē tikai tad, ja esam mājās. Visu, kas ir atstāts, kad neesam, tā arī atrodam - neaiztiktu. Faktiski, tie ir divi dažādi suņi - viens, kurš ir tad, kad esam mājā, un otrs, kad neesam..esmu sēdējusi trepēs un klausījusies ko viņš tur izpilda:( tas ir vairāk nekā traki. Visādi citādi brīnišķīgs un gudrs suns, bet, paliekot vienam, saprāts burtiski aiziet ciet.
lasse
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 03 Jul 2014, 13:16

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby ElinaF » 07 May 2015, 15:42

Manai dāmai arī uznāk tādi periodi, kad viņa kauc. Parasti izejot treptelpā man jāsmejas par tām skaņām, jo ikdienā nekad tādas nav. Bet paldies dievam, tas notiek labi, ja minūti un tad ir klusums. Atnākot mājās, viņa mani pat nesagaida, bet smuki guļ uz sava spilvena. Šie kaukšanas periodi ir tieši meklēšanās laikā, tad laikam suns paliek jūtīgs un emocionālāks, tāpēc arī negrib atlaist saimnieku. Arī esmu atstājusi savu džemperi, devusi kārumus, visu iespējamo, bet tikvaitā veselu minūti dāma kauc.
ElinaF
Baby
Baby
 
Posts: 41
Joined: 08 Sep 2014, 15:24
Location: Rīga

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby lauva » 15 Oct 2015, 14:06

nu man taa pati probleema un suns,kuram tagad buus 8 gadi, tikai tagad saak nomierinaaties. un mees izmeegjinaajam VISU! es internetu apgriezu kaajaam gaisaa un izmeegjinaaju visu,ko vareeja atrast. mantinjas,kur lietas jakjeksee aaraa, otrs suns un kakjis mums maajaas arii bija, fiziskas aktivitaates - taa ka suns no kaajaam gaazaas nost, bet gaudoja vienalga. ar peedeejiem speekiem, bet gaudoja un otru suni uz gaudoshanu panesa. un beigaas ne mani, ne kaiminju nervi neiztureeja un es vinjam nopirku elektrisko siksnu. pashi uz savas aadas izmeegjinaajaam un uz suni nostraadaaja shoka faktors, ne saapes. jo nesaap, bet noshokee gan. un tagad ir miers maajaas. mees to siksnu pat vairs nesaleedzam ieksha, pietiek,ka uzliek uz kakla un kungam ir skaidrs - nekaadas auroshanas. atnaakam maajaas, siksnu nonjemam un tad ljaujam vinjam ¨izrunaaties¨. iesaku,pirms iegaadaaties shitaadu aparaatu, izmeegjinaat visus citus variantus, bet mums 4 gadus mekleejot un izmeegjinot nekas neliidzeeja. un kad viens rotveilers palaizh savu basu, tad jaa....neviens kaimninjsh paaris km attaalumaa negulj.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: suns gaudo, kad paliek mājās viens

Postby Henriete » 15 Oct 2015, 17:50

Grūti saprast, kas sunim ir vislabākais veids konkrētajā gadījumā. Ir dažas lietas, kuras var ieteikt. Kā jau augstāk minēja, suni iepriekš ļoti nogudrināt - pastaiga garā, rotaļas ilgstošas, iedot paēst nedaudz vēl, un varbūt suns būs noguris un gulēs.
Vēl variants ir pārcelt suņa "vietiņu" uz būri. Un kamēr esiet mājās, suni radināt palikt būrī, lai tā ir viņa vieta. Kur ,kamēr esat mājās, ierādīt viņam vietu un kontrolēt troksni. Arī, kad esiet mājās, sunim iemācīt palikt būrī ar durtiņām ciet (vienam un klusēt).
Kad suns būs pieradis pie būra un klusuma tajā, varbūt izdosies atstāt viņu vienu arī tur, kad būsiet prom. Līdz suns iemācītos palikt mājās viens arī ar būra durtiņām vaļā.
Kaut kur forumā jau ir tēmas par radināšanu pie būra.
Bet tas ir tikai varinats..
Cik nav skatīti video, kā saimnieki iedod sunim lielāku, gardu kārumu, kamēr suns to ēd, klusām izlavās pa durvīm, tikmēr miers un klusums ir kamēr suns apēd kārumu un saprot, ka plicis viens.
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests