Creme de la Creme wrote: Bet domāju ka cidoniju sula pavisam labi stāv arī bez cukura.
kaija wrote:Vai cidoniju sulai obligāti jāliek cukurs 1:1? Varbūt kāds ir provējis vispār bez cukura glabāt? Ja liek cukuru, varbūt var nekarsēt? Lūdzu jūsu pieredzīti.
Demiana wrote:Creme de la Creme wrote: Bet domāju ka cidoniju sula pavisam labi stāv arī bez cukura.
Man bez cukura ilgi nestāvēja
Apmēram - iemetu spirtā un uzberu cukuru. Un burku pēc tam ik pa brīdim sakratu, lai cukuriņš izkūst.LindaS wrote:Tu apber ar cukuru, aplej un nostādini?
Creme de la Creme wrote:Tā kā šogad ķirši bija labi padevušies, meklēju netā interesantas receptes (ķiršu zapte dikti apnikusi...)
Izmēģināju šo:
http://www.dansukker.lv/lv/receptes/vas ... tnijs.aspx
Vasaras čatnijs
Sastāvdaļas
500 g ķiršu (vēlams, skābo ķiršu)
500 g tomātu
2 sīpoli
1 ķiploka galviņa vai 3-4 daiviņas
1/2 svaiga sarkanā čili pipara
125 ml balzāmetiķa
1 tējk. sāls
1 tējk. melno piparu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Marmelādes cukura
Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež kubiciņos. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Noskalo, izņem sēklas un sakapā vai sasmalcina čili. Ieliek katliņā visas sastāvdaļas, izņemot ievārījuma cukuru, un vāra 15 minūtes, periodiski apmaisot. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests