Vēlos nopirkt toj-terjeru

Want to Buy a Dog

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby obrija » 25 Mar 2010, 22:13

Tad sabučo, to foršo, kas guļ tev klēpī arī no mums :samilejies:
Image
User avatar
obrija
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1642
Joined: 13 Jan 2010, 14:11
Location: Latvija

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Jelenka » 25 Mar 2010, 22:40

Parunaju ar draugiem un tiesham izleman labak nopirkt vinam draugu ne viss draudzeni.
Atvainojet visi kurus apvainoju!

Savu toju mes katru menesi vedam uz veterinarkliniku, arsti mums kontrole svaru,parbauda zobinus un griezh nadzinus!
Draugs kuru pirksim ari izies pilno arsta kontroli!

Velreiz visiem atvainojos.
Jelenka
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 25 Mar 2010, 00:45

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Laura » 25 Mar 2010, 22:44

Tas jau izklausās prātīgi. Tikai nagus gan var griezt mājās, toju var nosvērt uz pārtikas svariem un katru mēnesi uz klīniku vest nav absolūti nekādas nepieciešamības, ja vien suns nav slims.
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Jelenka » 25 Mar 2010, 22:52

Pati baidos nogriezt nadzinus, jo vienreiz meiginaju un netisham nogriezu vairak un nadzinsh saka asinot, kopsh ta laika pati ne griezu.
Man veterinar klinika strada draudzene un par tam proceduram mes maksajam simvolisko naudinu.
Ritdien jau brauksim skatities draugu, ceru ka saimniekiem bus kaut poshu pase, jo ieprieksh gadijas ka mums piedavaja suni bez dokumentiem un bez poshu pases, saimnieks teica ka pazaudeja pasi. Domaju ka tas sunuks bija nozagts un vinu meiginaja pardot pa leto 30ls. sunuks bija bailigs un uz rokam negaja!
ceru ritdien viss bus ok!
Jelenka
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 25 Mar 2010, 00:45

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby silverequs » 26 Mar 2010, 00:59

Nu vot super, nepazūdiet vis no foruma, jo kā jau te daži ir izbaudījuši mēs te tā caur ērkšķiem uz zvaigznēm mēģinam citiem ko iestāstīt. :estevisamilosu: Iesaku palasīt visas sadaļas, te jau tagad tāpat kā dogs.lv mājas lapā sāk uzkrāties noderīga informācija. Man ar bija mazsuns, paldies dievam gan uz visiem suņiem nemetās darīties, bet kad bija suņu laiks, tad sunim aizgāja širmis ciet :sajucis: varēja neēst, nedzet pa 3-4 dienām, vienreiz pat dabūju pie ārsta vest dēļ tā un tagad olas nost un visas problēmas atrisisnātas, ja Jūs redzētu manu mazsuni tajos periodos, tad saprastu, ka šie instinkti ir tik spēcīgi izteikti, ka nu nevar tā mocīt zvēru. Jūs vēl minējāt, ka vai tad sunīši to negrib. Savvaļā, ja jau par to iesākās runa pārojas tikai alfas tēviņš un mātīte, respektīvi Jūsu ģimenē saimnieki, pārējiem tas nav atļauts. Ko darītu savvaļā, nokostu un problēmas atrisinātas, jo par jebkādu riktēšanos uz citiem vilkiem nu neviens savvaļā i nedomā. Tā suņiem ir pieņemts. Un tad uz vēl vienu no tekstiem runājot. Suns nav vesels, ja viņu vazā pa izstādēm un grūmingo pa spa saloniem. Suns ir vesels tad, kad tiek normāli izskrieties, ir pareizi barots, aprūpēts un ar izstādēm tam nav nekāda sakara. Vaislas sunim jābūt daudz augstākām prasībām kā vienkārši sunim. 1)Stabilai psihei 2) perfektam sakodienam 3) atbilstošām ķermeņa proporcijām un vēl un vēl, suns ir vesels, ja nav neviena lieka kustība gaitā, visi zobi ir taisni un vienāda lieluma, nav prognātijas vai ņedokusa, ir ļoti daudz lietu, kas nosaka pārošanai piemērotu šķirnes pārstāvi. Nu tas tā rezumējumam, bet tas viss ir atrodams šajā forumā, vajag tikai lasīt, jo šīs lietas ir daudz un sīki skaidrotas.
http://www.silverequs.webs.com
http://www.ambrosius.webs.com
I'm living in an age, that calls darkness light...
User avatar
silverequs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1894
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:00
Location: Rīga, centrs

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Jelenka » 26 Mar 2010, 02:01

Liels paldies par palidzibu visiem!

Obligati visu izlasishu un daudz vairak zinashu par sunem! :esmilu:
Jelenka
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 25 Mar 2010, 00:45

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby murkata » 26 Mar 2010, 10:00

wow, cik lieliski, ka cilvēks nav iespītējies. Jelenka, domājams, ka teikšu visu vārdā - laipni lūgta forumā :)
amn prieks, ka sapratāt, ko mēs visi mēģinājām jums pateikt.
man ir tikai viens ieteikums - abiem puišiem 00 nost! citādi drīz nāksiet un vaicāsiet ko iesākt ar nepareizu orientāciju. zilās darīšamas suņu pasaulē arī ir diezgan izplatīta parādība, īpaši, ja instinkti ir spēcīgi, bet realizācijas tiem nav.
bet ja kastrēsiet, jums būs ievērojami mierīgāki, paklausīgāki un mīklīgāki suņi, kas arī savā starpā nekonkurēs.
ja vien nedomājt par izstādēm. tad gan 00 noderēs. kastrātus, man šķiet, nepielaiž.
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Jelenka » 26 Mar 2010, 11:36

pastastiet man vai tas ir labi un vai gruti tas ir?!
Es gribu nopirkt suni priesh sevis un gribu vinu vest pa istadem,dreset u t.t.
Bet tikai nezinu kadu suni izveleties, vasara man bija vacu aitas suns bez dokumentiem un viss mums bija ok,suns bija paklausigs,vienkarshi superigs- kucite.es vinu panemu no patversmes, bet suns bija tiras shkirnas.
Pec 2 meneshiem mums aplaupija dzivokli, mes majas nebijam, kucite ne bija nikna un ne kad neradija zobus-tikai uz ALKASHIEM reca un zobus radija. No rita mes atnacam najas 6.00, iegajam dzivokli,istaba bija izsists logs, mes dzivojam 1 stava, no dzivokla var teikt bija iznests viss, bet kad sapratu ka mus apzaga es saku domat kur tad ir suns, virs iegaja vannas istaba un musu skaistulite Rema-ta vinu sauca, guleja uz gridas un ne elpoja-vinu vienkarshi tie S.... nogalinaja.
Kad pagaja jau laicinsh mes sakam domat par kadu suniti, loti gribejam nopirkt vacu aitas suni, bet nenopirkam jo man ir bail ka kad sunuks izaugs un bus lidzigs manai Remai es nevareshu vinam iedot tik pat daudz milestidas ka vinai devu. Pat tagad kad redzu kadu cilveku ar tadu suni uzreiz aceros savu skaistuliti.
Varbut jus varat rekomendet kadu suni man nopirkt lai es varetu ar vinu gan uz istadem iet, un lai sunim nebutu tadas milestibas pret pilnigi visiem cilvekiem, varbut to kaut ka ir jadrese? Mana Rema bija loti mila un varbut tieshi tapec tas MAITAS tik vienkarshi ielida dzivokli un varbut vina pat ne saprata ka vinai nodaris pari?!
Ludzu visus kas kaut ko rakstis, nerakstiet ne ko slikto vai apvainojamo.
Gaidishu jusu ieteikumus!
Jelenka
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 25 Mar 2010, 00:45

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby silverequs » 26 Mar 2010, 12:36

Lai būtu kaut kāds atskaites punkts un, lai varētu opredjeljitsa iesaku atnākt uz Latvijas uzvarētāju suņu izstādi 27-28. martā un tad jau varēsiet daudz maz saprast, ko gribās, varbūt paliksiet pie VAS, bet varbūt arī kāda cita šķirne iepatīkas. Ir jāsāk ar to, ko gribās un tad jāskatās tālāk, tāpēc no sākuma opredjiljitjes un tad jau pamazām jāsāk domāt.

Šeit ir ringu saraksti lai varētu paspēt uz interesējošām šķirnēm http://www.dogs.lv/index.php?mode=exb&id=1&depart=1762&sdepart=722
http://www.silverequs.webs.com
http://www.ambrosius.webs.com
I'm living in an age, that calls darkness light...
User avatar
silverequs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1894
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:00
Location: Rīga, centrs

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby OrlandoSeaHorse » 26 Mar 2010, 13:52

Jūtu jums līdzi par jūsu Remu. Bet diez vai draudzīgums vai nedraudzīgums būtu kaut ko izšķīris - ja jau nogalināja draudzīgu suni, tad niknu jo vairāk.
Noteikti ņemiet suni, es vienmēr saku - kucēns vislabāk dziedē sāpošo sirdi un tas ir pierādījums tavam aizgājušajam sunim, ka viņa bija tik laba, ka tu vairs nevari bez suņa.
Jaunais nekad nebūs iepriekšējā kopija, katrs ir personība, katrs ieņem CITU vietu sirdī. Izrādās, ka tur ir nišas un kaktiņi, par kuriem mēs pat nezinām, un katram atrodas sava vietiņa, neviens nevienu ārā nedzen.

Izstādes - nu mums tā ir tāda kopīga ģimenes izklaide, pārāk nopietni neuztveram, bet piedalāmies un patīk. Savs azarts protams ir. Suņu izstādes bērnu audzināšanā: meita 11 gados sāka mācīties par suņu hendleri, praktiski vienīgā, kas manus suņus ir vedusi ringā un aizvedusi līdz 4 valstu čempioniem. Dēls vienmēr bija loģistikas balsts - nesa, krāmēja, fotografēja, visu darīja. Es maksāju un stūrēju auto. Viņiem tagad ir vērtīga pieredze - braucieni ar konkrētu mērķi, kas jāsasniedz, atbildība par suņiem. 13 un 16 gadu vecumā abi ar 2 suņiem uz Pasaules izstādi Poznaņā atbrauca, bez manis, es no otras puses pievienojos teju vai pie ringa.
Suņiem izstādes patīk. Es jau te vienreiz nesen stāstīju, kā viņi priecājas par kompāniju, iespēju sevi parādīt. Visu saprot.
Ja interesē izstādes, tad iesaku pakonsultēties ar speciem pirms ņemt suni, lai ir perspektīvs. Sludinājumos jau visi ir perspektīvi, dzīvē - kā gadās.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby murkata » 26 Mar 2010, 14:06

jā, par audzētājiem var konsultēties arī LKF. tur jums iteiks un palīdzēs.
iepazīties nāciet uz izstādi - tur satiksiet arī lielāko daļu no mums. vēl var palasīt šķirņu sadaļā. tas ir ļoti būtiski, apsvērt, kāda šķirne un dzimums der jūsu ģimenei. visu informāiciju jāpārskata PIRMS pirkšanas.
nekādā gadījumā nepērciet "ieroci". suni var iemācīt sargāt mantu, teritoriju, civlēkus, taču tas ir darāms tikai speca uzraudzībā. ikdienā tāds suns ir pilnīgi pozitīvs un mīlošs. līdz saimnieks dod komandu. bet sākotnēji ir mīlestība un pozitīvisms.
es arī ļoti jūtu līdzi jums. gandrīz katrs šajā forumā jau zaudējis suni. arī es. bet pārsvarā, tie miruši vairāk vai mazāk dabīgā nāvē. nevaru iedomāies ko nozīmē savu suni atrast beigtu. briesmīgi.

izstādes ir lieliska izklaide. dažiem tas pārvēršas par dzīvesveidu, citiem par biznesu. ļoti forša padarīšana. sunim iemācīt uzvesties ringā var pastāvīgi trenejoties. var konsultēties ar hendleri, vai uzticēt viņa arī izstādīt savu suni. iesākumā, protams, ir socializācija - pieradināšana pie visa: pulis, troksni, transports,citi suņi, tumsa u.t.t. to pašā bērnībā. bez socializācijas suns grūti iejutīsies izstādēs un lielā sabiedrībā.
ai, tēma ir plaša :) bet jūs jautājiet, jautājiet :pedinja: :pukudupsis:
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby ezhuks » 26 Mar 2010, 15:30

mans deguns juut desu. Tiiras galjas desu. Lej te tas cilveesinjsh vistiiraako uudeni.
ezhuks
Junior
Junior
 
Posts: 775
Joined: 13 Jan 2010, 13:27

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby link » 26 Mar 2010, 15:35

ezhuks wrote:mans deguns juut desu. Tiiras galjas desu. Lej te tas cilveesinjsh vistiiraako uudeni.

Vai nē? :koncha:
link
 

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby Kriste » 26 Mar 2010, 15:35

Brrr... :huh: A kur toijs palika?
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby obrija » 26 Mar 2010, 16:04

Kamēr zagļi laupīja, tojs slēpās putras katlā, no kura tagad te forumiešus baro :velnins:
Image
User avatar
obrija
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1642
Joined: 13 Jan 2010, 14:11
Location: Latvija

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby link » 26 Mar 2010, 16:06

obrija wrote:Kamēr zagļi laupīja, tojs slēpās putras katlā, no kura tagad te forumiešus baro :velnins:


:kanepe: :kanepe: :kanepe:
link
 

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby murkata » 29 Mar 2010, 09:56

nu nezinu. va jau būt ka cilvēks ir garīgi nelīdzsvarots, jo normāls šitā nemētāsies no viena gtrāvja otrajā. bet ja nu cilvēks ir patiess ? un jūs metaties virsū... :ninja:
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby OrlandoSeaHorse » 29 Mar 2010, 12:23

Principā sanāk: tojam jau tikai 1 gads.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: nopirkshu toj-terjeru

Postby link » 08 Apr 2010, 21:55

No dogs.lv
Jelena wrote:Где можно купить щенка Японского шпица? Есть ли они в Латвии?
Заранее благодарна за любую информацию!

Man liekas, ka tas ir viens un tas pats cilveks, piedodiet :tomati: Te tojs, te jorks, te shpic.
link
 

Previous

Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron