Jagdterjera audzināšana

Dogs Teaching

Jagdterjera audzināšana

Postby Dancis » 17 Sep 2015, 08:13

Labdien visiem suņu mīļiem!

Es ceru, ka šī tēma būs "spirdzinoša", jo.. par jagdiem lielākoties info nav. Kamēr vēl biju suņa meklējumos,lasījos cik vien var par jagdiem, un tikai sliktās atsauksmes, labās ja bija, tad bija 1 % :)
Neesmu ne medniece, ne makšķerniece, vienkārši aktīva dabas mīļotāja, tāpēc gribēju neliela auguma suni, kuram mašīnā nenāk vēmiens, un kurš nenogurst pie 5 km pastaigas laikā.
Satiku mežā vīriņu, šim Jagdterjers, sāku izprašņāt, šis saka, jā, suni atradis pilsētā, saimnieki izmetuši, neesot varējuši sadzīvot, tā nu šamais dzīvo pie viņa, esot labākais suns pasaulē.
Tā nu es nonācu pie jagda. Suns aug, gaidu raksturu. Bet, man arī ir raksturs, kas varbūt pat labi. Atliek vien uzsaukt, kas nu būs, ka mazais jau rāms. Bet nu, pieredze suņu audzināšanā nav liela, tāpēc gribu zināt, kas tad īsti ir ar viņiem, un ko praksē pielietot, kas labi strādā.
Čurāšana istabā ātri pārgāja. Šitāds lepnums sunī, tas nav redzēts. Nepārdzīvos, ja pa dupsi dabūs, labāk pacietīsies, līdz tiks laukā.
Jagdterjera saimnieki, atsaucieties, pastāstiet par saviem suņiem, padalieties! :pastaiga:
Dancis
Baby
Baby
 
Posts: 5
Images: 2
Joined: 17 Sep 2015, 08:03
Location: Liepāja

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby Creme de la Creme » 17 Sep 2015, 12:42

Ar jagdiem mums te Nardicum nodarbojās...No savas pieredzes - jagdu raksturi ir ļoti dažādi. Daudz kas atkarīgs no iedzimtības. Daudz kas no audzināšanas. Terjers ar ''slepkavas'' instinktiem. :kanepe: Mežā var galīgi ''iet ciet'', bet sadzīvē būt mīļuma iemiesojums.
Tas labi ka Jums stingrs raksturs. Tas noderēs :jautri: Biedēt netaisos. Man tikai vienu reizi nācies sastapt pret cilvēkiem agresīvi noskaņotu jagdu. Un tas suns tika audzināts (ja to tā var nosaukt) nenormālos apstākļos! Jebkurš suns tādā situācijā varētu kļūt agresīvs...
Mežā noteikti būs jābūt uzmanīgiem...medību suns ir un paliek medību suns, pat ja nav apmācīts. Un jagdiem tomēr medību instinkti ir ļoti spēcīgi.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby Dancis » 17 Sep 2015, 15:00

Paldies par atbildi, noderīgi!

Nu,cerams, ka vēl kāds, kuram mājās ir jagds, iekomentēs.
Jo es esmu tik daudz slikta salasījusies, ka necieš kaķus, necieš citus suņus, ķerās kājās velisopēdistiem, automašīnai kož riepās, u.t.t. Plēš tapetes mājās, nu vienvārdsakot psihopāts demolants. :histerija:

Velisopēdistus it kā neaiztiek, jo pati braucu ar velo un smuki skrien blakus. Pastaigājamies mežā, katru rītu un vakaru, jo dzīvojam pie meža, no rīta kādus 2-3km noskrienam, vakarā vairāk, citreiz 5, citreiz vairāk. Kad braucu ar mašīnu, atveru durvis, smuki izlec laukā, skrien blakus mašīnai, nekur nekož.

Citi suņi ļoti patīk. Protams, neviens nav tik aktīvs un nevar izskriet līdzi, vienīgais, ko esmu ievērojusi, ka labāk patīk lielie suņi, mazie nu tā, laikam ne īpaši. Ar kaķiem dikti grib draudzēties, bet nu kaķi nelaiž klāt. Citus cilvēkus dikti mīl, pat par traku.

Saimnieks vispār ir Dieva vietā. Pilnīgi ķeras ap kaklu, nolaiza no galvas līdz kājām. Naktī tikai bakus saimniekam, ja dzen ārā no gultas, tad gan rej un skrien pa apli, tas ir šizīgi, bet tā laikam izrāda dusmas.

Vienīgais mīnuss šobrīd ir tāds, ka negrib ēst veikala paiku, bet tikai to, ko paši ēdam. Maize, pelmeņi, dajebkas, tikai ne sauso barību.
Un otrs mīnuss ir tāds, ka pielipis man kā kožļene, neatkāpjas ne soli.

Viss, ko iepriekš esmu lasījusi liek man domāt, ka man nav jagdterjers.
Dancis
Baby
Baby
 
Posts: 5
Images: 2
Joined: 17 Sep 2015, 08:03
Location: Liepāja

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby madja » 17 Sep 2015, 16:04

par jagdiem neko nezinu, bet - cik suns ir vecs? Cik man atmiņā palicis, nav labi nepieaugušam sunim skriet blakus velo. Pārslogojot augošu kucēnu var saķert veselības problēmas vēlāk.

par tiem visiem šausmu stāstiem - audzināšanai ir ļoti liela nozīme. Jagds ne jagds, bet vismaz dažas vizītes pie instruktora visiem nāk par labu.

un - nav tāda "negrib ēst". Ja nedosiet neko no galda, tad pāris dienas pabadosies un trešajā ēdīs savu sauso ar sajūsmu. Vēl labāk - ja barība tiek dota pēc "padarīta darba".
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby Dancis » 17 Sep 2015, 19:16

Būs 7 mēneši, dūšīgs puika.Pie daktera atrādīts, zobi izauguši. Es jau braucu tik ātri, cik tiek līdzi, 20km/h jau nebūs ;) :dejosuns:
Dancis
Baby
Baby
 
Posts: 5
Images: 2
Joined: 17 Sep 2015, 08:03
Location: Liepāja

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby ievish » 18 Sep 2015, 07:22

Dancis wrote:Būs 7 mēneši, dūšīgs puika.Pie daktera atrādīts, zobi izauguši. Es jau braucu tik ātri, cik tiek līdzi, 20km/h jau nebūs ;) :dejosuns:


Pie velo skriet (un arī aiz auto!) neiesaka ātrāk par 12 mēnešiem, jo tā sunim ir piespiedu slodze, bet saites, kauli vēl nav līdz galam nobrieduši. Kad suns pats pa mežu skrien, cik tīk, ir savādāk, bet piespiedu slodzi tikai pēc 12 mēnešiem.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby Dancis » 18 Sep 2015, 18:38

Paldies par info! :jaa:
Dancis
Baby
Baby
 
Posts: 5
Images: 2
Joined: 17 Sep 2015, 08:03
Location: Liepāja

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby NARDICUM » 18 Sep 2015, 21:37

Interesanta tēma! :koslene:
Jāsaka, ka jagdterjers laikam ir tā šķirne, kurai veltīts visvairāk šausmu stāstu. :kanepe: Kāds tam ir iemesls? Grūti pateikt. Liels % pilnīgi neaudzinātu suņu, suņu ar patalo'ģisku psihi izmantošana ciltsdarbā un citi faktori dara savu melno darbu.
Īstenībā tik traki nav, jagdterjers, ja vien ir pienācīgi audzināts un nācis no labām asinslīnijām ir suns kā suns, ļoti aktīvs, ar izcilu mednieka instinktu un tipisku terjera raksturu.
Es gan šo suni NEmedniekiem ņemt neiesaku.
Tas nekas, ka šodien 7 mēnešus vecs kucēns draudzējas ar kaķiem un mežā nekur prom neiet, jebkurā brīdī var pamosties mednieka instinkts un suns, paņēmis pēdu, aizies uz ilgāku laiku, kas, atkarībā no iedzimtības, var būt no 2 līdz 72 stundām. Jebkurā brīdī kaķis var tikt nomedīts (te gan neiet runa par saviem ģimenes kaķiem!) , bet svešs kaķir nav terjera draugs, tas ir medījums. Var panākt, lai suns kaķus nemedī, bet tas nebūs stabili- līdz pirmai provokācijai no kaķa puses.
Jebkurā gadījumā jagdterjers prasa stingru audzināšanu, Viņam ir arī nepieciešama patiešām milzīga fiziskā slodze.
Dancis ieliec kādu bildīti!
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby NARDICUM » 18 Sep 2015, 21:40

ievish
7 mēnešus vecs jagdterjers ir fiziski jau pilnībā nobriedis suns, kas var izturēt pilnu medību slodzi!
Drīzāk jau riteņbraucējs kājas noaus, nekā jagds nogurs! :kanepe:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Jagdterjera audzināšana

Postby Dancis » 19 Sep 2015, 12:22

Hmm, nu jāskatās galerijā ;)
Dancis
Baby
Baby
 
Posts: 5
Images: 2
Joined: 17 Sep 2015, 08:03
Location: Liepāja


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests