Kucēnu parks - Kolliju portāla materiāli kucēna audzināšanai

Dogs Teaching

Kucēnu parks - Kolliju portāla materiāli kucēna audzināšanai

Postby corgeous » 14 Oct 2015, 13:29

Vēl divas dienas un mana rutīna sagriezīsies kājām gaisā. :rej: Piektdien dosimies pakaļ savam kučukam un vedīsim mājās.
Droši vien arī Kolliju portāla iemītnieki arī atrodas šeit portālā, bet vēlos jautāt apkārtējiem - vai šis materiāls ir ieteicams kā literatūras avots kucēna audzināšanai? http://www.kucenuparks.gani.lv/?skola.html Varbūt ir vēl kāds ieteicams?
Soft Corgi, Wet Corgi, Little ball of fur!
Happy Corgi, Sandy Corgi, Derp, Derp, Derp!
User avatar
corgeous
Baby
Baby
 
Posts: 19
Joined: 09 Jul 2015, 11:00

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kucēnu parks - Kolliju portāla materiāli kucēna audzināšanai

Postby pixy » 15 Oct 2015, 08:28

corgeous, pirmkārt, apsveicu :pukudupsis: . To, vai šāds teorētisks materiāls internetā būs tas pēc kā izaudzināsi foršu suni, var izšķirt tikai pats. Jo brīdī, kad cilvēks atnāk uz skolu ar kucēnu, praktiski visi nonāk pie atskārsmes, ka ne jau suns mācās tai skolā, bet saimnieks. Izteikt savas vēlmes sunim saprotamā valodā - tas ir tas, kas jāapgūst un vai pietiks zināšanu un sapratnes to izdarīt, lasot metodisko materiālu internetā - citiem ļoti grūti spriest. Dīvains ir šis citāts no portāla - "Tāpat ir vērojama daudzu profesionālo suņu dresētāju nevēlēšanās nodarboties ar audzinošo apmācību, jo ar kucēniem ir jādarbojas ilgi, un peļņa no tā nav liela." Kur viņi kaut ko tādu izrāvuši, grūti saprast. Visi man pazīstamie instruktori sāk strādāt ar kucēniem, pēc tam suns aug, citi treniņus pamet, citi kļūst par sportistiem, citi vienkārši nokārto kādus paklausības normatīvus vai pievēršas kādam citam sportam. Nekad neesmu dzirdējusi, ka kāds atteiktos strādāt ar kucēnu. Ja nu vienīgi šeit domāti tie "dresētāji", kas ņem pie sevis suni un ar to strādā. Man tas liekas pilnīgi garām, bet iespējams, ka tie tiešām negrib krāmēties ar kucēniem. Silti iesaku, ja ir vēlme trenēties, sameklēt instruktoru un tomēr pakonsultēties un vēlreiz saku - instruktors vajadzīgs cilvēkam, nevis sunim.
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests