Gribam iet ārā

Dog Health

Gribam iet ārā

Postby lauryvally » 02 Apr 2016, 12:17

Pirms gandrīz pusotra mēneša paņēmām 2 mēnešus vecu kucēnu - chihuahua un džeka rasela terjera jauktenīti, iepriekšējie saimnieki teica, ka nav vakcinēts, nu labi, domājām, ka tuvākajā laikā to izdarīsim, taču tie teica, ka nevajagot steigties, jānogaida mēnesi. Tas jau likās tā aizdomīgi, un nu jau 3 dienā šīs aizdomas pārtapa realitātē, kucēnam palika slikti, vēma, neko needa, aizvedām uz klīniku, vakarā diagnoze- parvo vīruss, 5% , ka izdzīvos, mēs noraudājušies ceram, ka viss būs labi, tomēr veiksme bija mūsu pusē un sunītis izveseļojās.
Nu jau ir pagājis vairāk kā mēnesis un tikai pirms 4 dienām saņēmām pirmo komplekso poti, šobrīd viņam ir 3 mēneši un 10 dienas. Sunītis ļoti aktïvs un cik nu iespëjams, cenšamies viņam nodrošināt aktivitātes mājas apstākļos, taču ar katru dienu ir redzams, ka vajag vairāk izskrieties. Kad potējām, teica, ka ārā varēsim iet tikai pēc nākošās potes, kas nozīmēta pēc mēneša.
Laikapstākļi ar katru dienu paliek arvien labāki, un radās doma, varbūt varam viņu aizvest uz jūru, lai izskrienas. Tādēļ nācu šeit, lai lūgtu padomu, vai tas būtu pietiekami droši, vai arī labāk nogaidīt to mēnesi, nevedot ārā? Šis man ir pirmais sunītis, tādēļ neesmu vēl tik pieredzējusi šajos jautājumos. :)
lauryvally
Baby
Baby
 
Posts: 5
Joined: 02 Apr 2016, 12:00

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Gribam iet ārā

Postby Spigana » 02 Apr 2016, 17:00

Man šķiet, ka citā situācijā varētu mēģināt vest ārā sunīti uz puslīdz drošām vietām (tādām, kur nav sastopami citi suņi), bet situācijā, kad kucēns tikko izslimojis kaut ko gandrīz letālu... Es laikam tomēr šinī konkrētajā situācijā klausītu vetam un ārā neietu.
Par nodarbināšanu - iesaku kucēnam mācīt maksimāli daudz paklausības komandas un trikus, visu ko vien spēj iemācīties. Komandu un triku apgūšana bieži vien prasa krietni vairāk enerģijas, nekā skriešana un bonusā būs paklausīgāks suns.

Un mazliet ne pa tēmu - varētu padomāt, ka rasels jau tā nav gana psihs suns, lai to vēl ar čihuahua krustotu... :aknee:
Un kas par idiotismu ir vakcīnas nogaidīšana?! :lamajas:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Gribam iet ārā

Postby lauryvally » 02 Apr 2016, 20:27

Spigana wrote: Un mazliet ne pa tēmu - varētu padomāt, ka rasels jau tā nav gana psihs suns, lai to vēl ar čihuahua krustotu... :aknee:
Un kas par idiotismu ir vakcīnas nogaidīšana?! :lamajas:


Jā, sunītis diezgan traks, bet es tieši gribēju tādu aktīvu, lai pati varu izskrieties, tik ar paklausību ir kā ir. Runājot par ārā iešanu domāju, ja jau ir pārslimojis un ir izstrādājusies imunitāte, nekas trakāks, kā bija iepriekš vairs nevar notikt

Kad uzzinājām diagnozi, un pateicām vetam par to, ka saimnieki lika nogaidīt, ārste bija šokā, paši arī dusmīgi. Acīmredzot inficējies sunītis jau bija pie iepriekšējiem saimniekiem, un tad pēc tām 3 dienām parādījās tie simptomi. :(
Last edited by lauryvally on 03 Apr 2016, 06:31, edited 3 times in total.
lauryvally
Baby
Baby
 
Posts: 5
Joined: 02 Apr 2016, 12:00

Re: Gribam iet ārā

Postby Linda B. » 02 Apr 2016, 23:00

Parvo vīrusu viņš noķert vairs nevar, pret to tagad ir imunitāte. Kucēnam aktīvākais socializācijas laiks ir līdz 4 mēnešu vecumam, pēc tam jau ir krietni grūtāk, risks tikt pie bailīga suņa. Es vestu ārā kaut turot rokās, lai skatās uz to ārpasauli kaut tādā veidā. Varbūt ir kādi radi, draugi ar privātmāju un nožogotu pagalmu? Tur droši var laist arī skriet. Kaut kur mežā es arī noteikti nebaidītos laist, lai staigā un pie jūras, klusā pludmalē arī ne. Man vairāk būtu bail, ka nāksies padsmit gadus dzīvot ar antisociālu suni.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Gribam iet ārā

Postby lauryvally » 03 Apr 2016, 06:28

Linda B. wrote:Parvo vīrusu viņš noķert vairs nevar, pret to tagad ir imunitāte. Kucēnam aktīvākais socializācijas laiks ir līdz 4 mēnešu vecumam, pēc tam jau ir krietni grūtāk, risks tikt pie bailīga suņa. Es vestu ārā kaut turot rokās, lai skatās uz to ārpasauli kaut tādā veidā. Varbūt ir kādi radi, draugi ar privātmāju un nožogotu pagalmu? Tur droši var laist arī skriet. Kaut kur mežā es arī noteikti nebaidītos laist, lai staigā un pie jūras, klusā pludmalē arī ne. Man vairāk būtu bail, ka nāksies padsmit gadus dzīvot ar antisociālu suni.


Katru dienu vismaz divreiz dienā es viņu ņemu uz rokām un ejam uz balkona, viņš skatās apkārt, vēro, bet izejot ārā ir tā grūtāk, uz rokām nesēž, grib skriet. Vakar bijām uz jūru aizbraukuši, nolēmām, ka būs pietiekami droša vieta kur izsktieties, suns priecīgs, mēs arī, nolēmām ka ja ne katru dienu, tad vismaz katras brīvdienas noteikti brauksim staigāties tur.

Es pati dzīvoju blakus mežam, juglā, bet neesmu droša, ka tur suni vajadzētu vest pirms visām potēm, un ar nožogotu pagalmu vietas arī diemžēl īsti nav. Laukos arī bail pagaidām laist, kaimiņu suņi apkārt skraida. Ikdienā ir doma ar viņu iet pie mājas uz stadionu izskrieties, savādāk nevaru noskatīties ka sēž 4 sienās.
lauryvally
Baby
Baby
 
Posts: 5
Joined: 02 Apr 2016, 12:00

Re: Gribam iet ārā

Postby karalislauva » 04 Apr 2016, 13:31

Linda B. wrote:Man vairāk būtu bail, ka nāksies padsmit gadus dzīvot ar antisociālu suni.


:par:
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21


Return to Suņu veselība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests