Ģimenes suns

Want to Buy a Dog

Ģimenes suns

Postby ingucel » 02 Jun 2016, 18:06

Lūdzu palīdzat izvēlēties īsto šķirni. Ģimenē esam mēs ar vīru, 5gadīgs dēls un 8gadīga labradora meitene. Nesen uz labākiem medību laukiem aizgāja mūsu otra 11,5 gadīgā labradora meitene. Tad nu lēnām domājam par kucēna iegādi. Ar vienu suni māja liekas tik klusa...visu laiku kaut kas trūkst.
Gribētos viegli apmācāmu, draudzīgu vai neitrālu pret svešiniekiem(lai nav jāizolē kad atnāk ciemiņi). Ideāli būtu, ja suns tikai ziņotu par atnācēju. Noteikti jābūt draudzīgam ar bērniem,draudzīgam ar citiem suņiem, bez izteiktas tieksmes dominēt. Īsspalvainu, lai nav bieži jāķemmē un jāvanno. Suns viennozīmīgi dzīvos iekšā. Jā, un laikam vidēja vai liela auguma.
Kaut kur iekšā sēž doma par labradoru, bet gribētu apsvērt arī citus variantus.
Sapnis ir ar suni piedalīties paklausības sacensībās. Līdz šim ir pieredze tikai VAK tik daudz cik nokārtots eksāmens.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Ģimenes suns

Postby Traderjv » 02 Jun 2016, 20:41

Traderjv
Baby
Baby
 
Posts: 3
Joined: 12 Oct 2015, 13:30

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 03 Jun 2016, 11:38

Traderjv wrote:http://www.sennenlatvia.com/%C5%A1%C4%B7irnes/entlebuhas-ganu-suns/

Pēc rakstura liekas super, varbūt nedaudz par enerģisku, bet vizuāli gan kaut kā ne priekš manis.
Vizuāli ļoti patīk rotveileri, bulmastifi, kane korso, stafi.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby lauva » 03 Jun 2016, 13:10

Nuuuuu shie sunji nebus neitrali pret sveshiniekiem, vinju darbs ir savu gjimeni uzraudzit. Nebus nekadi reejeeji, jo tas vinjiem nav raksturiigs. Super gjimenes sunji, pashai ir rotveilers, ja njemts no sakariigiem vecaakiem. Darba sunji - aktivitaates buus vajadziigas un apmaaciiba ar, vinjiem to vien vajag. Ja esat gatavi,kaa gjimene,ar suni stradaat, tad vari raudziities jau uz rotinju, cane corso, utt pusi.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 03 Jun 2016, 23:21

lauva wrote:Nuuuuu shie sunji nebus neitrali pret sveshiniekiem, vinju darbs ir savu gjimeni uzraudzit.

Tas arī ir iemesls kāpēc neizvēlos šīs šķirnes. Baidos, ka tā sargāšana būs vairāk kā vajag. Mans pirmais suns bija rotiņmeitene. Kucēna vecumā bija ļoti bailīga, vēlāk kļuva agresīva pret svešiniekiem, pret bērniem, pret suņiem savā teritorijā. It kā ieguldīju lielu darbu apmācībā, izgājām divus kursus vispārējā apmācībā, mājās cītīgi strādāju ar suni. Viss bija labi līdz 2 gadu vecumam. Visticamāk problēma bija tajā, ka nespēju būt sunim līderis. Plus vēl socializācija iespējams bijusi nepietiekama. Baidos otru reizi "uzkāpt uz tā paša grābekļa".
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 04 Jun 2016, 22:20

Varbūt vērts paskatīties bokserīša virzienā? Labi atbilst aprakstītajām vēlmēm, tai skaitā vizuāli - ja saista korsas un bulmastifi, bet gribas, lai suns nebūtu dikti nopietna un cieta rakstura. Bokseri, protams, var apmācīt kā dienesta suni, bet mūsdienās jau viņš pārsvarā ir kompanjons un sargāšanu neuztvers tik nopietni kā korsa vai rotveilers. Toties būs lieliski piemērots paklausības apmācībai. Grūti arī iedomāties, ka kucīte no laba audzētāja varētu būt nepamatoti agresīva pret cilvēkiem vai suņiem, lielākā daļa sastapto bokseru bijuši bez kādām dīvainībām. Ja es gribētu bokseri, vērstos pie Ineses Pablakas, kas ar šķirni darbojas jau sen un to lieliski pārzina, turklāt ir jauks cilvēks, Bokseru klubs pie LKF.
Image
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 06 Jun 2016, 10:05

Paldies, Boulevard, par ieteikumu! Bokserīts tagad ir favorītu sarakstā. Jāpapēta būs vairāk viss par šķirni. Vai nav tā, ka viņi ir šausmīgi enerģiski? Sen atpakaļ pazinu vienu boksera puiku, tas bija suns kā suns, pat lēnīgāks kā labradors. Bet cik lasu par bokseriem, tad visur rakstīts, ka ļoti enerģiski.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 06 Jun 2016, 13:37

Par lielu bokseru ekspertu negribētos uzdoties, man personiski nav bijis, spriežu pēc tiem, kas gadu gaitā bijuši pastaigu biedri vai tāpat sastapti un redzēti izstādēs. Tā tomēr ir šķirne, kas domā, ko dara, nevis visi instinkti pa priekšu, un par to enerģiskumu jau ir tā, ka šķirnes ietvaros ļoti dažādi var būt, tāpēc noteikti jārunā ar audzētājiem, var pameklēt kucēnu no mierīgākas kuces, viena metiena ietvaros arī kucēni atšķiras. Diez vai kā šķirne bokseris ir enerģiskāks par dobermani, kas man ir bijis. Mājās rāms, pastaigās ļoti aktīvs, grib darboties (kas ir labi, ja interesē apmācība). Tāda veida enerģiskums, ka mājās visus dīvānus apēd, tas noteikti nav.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 06 Jun 2016, 13:52

Gribēju piebilst, ka labākais veids, kā noskaidrot, vai ar šķirni sapas, tomēr ir satikt un aprunāties ar taustāmu bokserīti. Manuprāt, plus šķirnei ir tāds, ka uz doto brīdi viņi galīgi nav komercšķirne, audzē tikai entuziasti, katru metienu rūpīgi pārdomājot un braucot arī diezgan tālu pie labākajiem šķirnes pārstāvjiem.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby Vendeta » 10 Jun 2016, 15:30

Ja interesē arī Kane Korso - tad patreiz ir pieejami daži kucēni (FCI/LKF). Audzētāja ir ļoti pieredzējusi un atbildīga, nesen biju pie viņas ciemos - kucēni ir burvīgi, ļoti komunikabli un droši. Grūti bija noturēties pretī un aizbraukt bez kucēna, bet tā jau pilna māja ar suņiem :) Audzētājas kontakti: http://www.corso.lv/ vai FB: https://www.facebook.com/julia.kuznecova.9?fref=ts
User avatar
Vendeta
Puppy
Puppy
 
Posts: 407
Images: 10
Joined: 13 Jan 2010, 13:17

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 15 Jun 2016, 10:20

Vendeta, paldies par info., tomēr kane korso mums nederēs. Tas ir nopietns sargs.
Izlasīju visu bokseru sadaļu, baidos vai priekš mums nebūs par spontānu, impulsīvu. Nezinu...varbūt pārāk nopietni uztveru šķirnes izvēli. Tā jau pie suņa netikšu. Vīrs arī saka, ka es pārāk daudz domājot un analizējot. Bet vot gribās sajust to klikšķi, ka "tas ir īstais!"
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby beebee » 15 Jun 2016, 12:54

Pareizi dari, ka kārtīgi apdomā, tas tomēr nav kurpju pāris. :D
Testus Animal planet esi mēģinājusi pildīt? Filmiņas par suņiem tajā pašā Animal Planet skatīties?
Es savu ar ilgi meklēju, pēc tam arī ilgi gaidīju kamēr piedzima. Bet tagad esmu 100% pārliecināta, ka mūsu ģimenei ir ideāls suns - kurchārs. Kaut gan par tādu šķirni vispār nebiju dzirdējusi, pirms nopietni pieķēros meklējumiem. :D
beebee
Baby
Baby
 
Posts: 42
Images: 4
Joined: 18 Mar 2013, 12:49

Re: Ģimenes suns

Postby karalislauva » 15 Jun 2016, 14:01

Jā, tās 101 Dogs Animal planet īsfilmiņas ir ļoti labas. Nav, protams, visas šķirnes, bet populārākās savā grupā ir.
Es arī šķirnes izvēli uztveru ļoti nopietni un pēc ilgas pētīšanas un interesēšanās esmu atradusi savējo - samojedi! Un vispār ļoti piesaista špici. Bet, ja kādreiz gribēšu ņemt mazsuni kompanjonu, tas viennozīmīgi būs papiljona falene. Tā kā - veiksmi atrast savu! ;)

draudzīgu vai neitrālu pret svešiniekiem(lai nav jāizolē kad atnāk ciemiņi). Ideāli būtu, ja suns tikai ziņotu par atnācēju. Noteikti jābūt draudzīgam ar bērniem,draudzīgam ar citiem suņiem, bez izteiktas tieksmes dominēt.

Ja izlaižam viegli apmācāms un īsspalvains, es teiktu špici. :kanepe: Cik runāts ar tiem, kam tāds ir, visi saka, ka esot stūrgalvīgi, bet, protams, ar labu gribu visu var iemācīt. Ja interesē sīkāk, gan jau špicu īpašnieki saausīsies un padalīsies ar info. Vēl, cik man te pašai kādreiz ieteica - Korgijs tavā gadījumā izklausās pēc laba kandidāta.
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 15 Jun 2016, 14:47

Špicveidīgie ļoti mīl parunāt, savukārt, korgijam ganu suņiem raksturīgais rakstura un uzvedības komplekts. Es to ne tāpēc, ka tie būtu slikti suņi, bet par tēmu, ka katrai šķirnei ir gan savas pievilcīgās īpašības, gan kaut kas potenciāli traucējošs. Tad nu jāizvēlas tā, lai labās īpašības patiktu tik stipri, ka to dēļ trūkumi šķiet nebūtiski.

Man nav nekādas personiskas ieinteresētības lobēt bokserus, tikai, izlasot tēmas autora vēlmes, bokseris šķita visatbilstošākais. Ja vizuāli saista molosi, tad, pie tām vēlmēm, kas minētas, izvēle nekāda plašā nesanāk - lielākā daļa ir diezgan nopietni sargi un/vai potenciāli nesaticīgi ar svešiem suņiem. Vai arī nepavisam ne viegli apmācāmi, kas sarežģītu sapņa par apmācību īstenošanu, tie paši bulmastifi ir pagalam spītīgi.

Godīgi sakot, šķirnes izvēle jau ir tikai, tā teikt, ceļa pats sākums. Pēc tam jāķeras klāt, lai šķirnes ietvaros atrastu sev atbilstošāko kucēnu gan vizuāli, gan temperamenta ziņā. Katrā šķirnē dažādām līnijām taču savas tipiskās sejas izteiksmes, rakstura iezīmes utt. Ļoti labi tur palīdz papētīt dažādu audzētavu mājas lapas un šķirnes forumus angliski, krieviski vai kā nu ērtāk. Man jau šķiet, ka no temperamentīga kucēna nevajag baidīties, svarīgākais, lai stabila psihe un ar prāta spējām viss kārtībā, ja paņem mazu kucēnu, tad tomēr tā amplitūda, kādā viņu var izaudzināt savam dzīvesveidam atbilstošu, ir pietiekami plaša.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby Māra » 15 Jun 2016, 15:36

Lasu Boulevard rakstīto un štukoju līdzi par šķirnēm, un lai gan gaaaalīgi neesmu autora minēto šķirņu zinātāja, ne arī dižens fans, bet pēēkšņi, kā zibens no skaidrām debesīm...
Laikam pēc tā apraksta, kā būtu jābūt...
Reiz draugiem centāmies palīdzēt ar īstās šķirnes atrašanu, apraksts un vēlmes gandrīz vispār neatšķiras no ingucel minētajām! Un pēc kārtīgu par un pret atlases veikšanas tak nonācām pie burvīgā Kadebo jeb Maljorkas mastifa. Protams, mazliet spītīgs, taču ārkārtīgi ģimenisks suns un maigāks dvēselē nekā iepriekš minētie (izņemot gan bokseri, tam jau ar tāda maiga dvēsele). Atbilst arī tipam, kāds autoram iet pie sirds.
Īsāk sakot - iesaku uzmest šim aci. :pastaiga:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Ģimenes suns

Postby karalislauva » 15 Jun 2016, 15:49

Tad nu jāizvēlas tā, lai labās īpašības patiktu tik stipri, ka to dēļ trūkumi šķiet nebūtiski.

:par:
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 16 Jun 2016, 09:05

Špici noteikti nebūs man domāti. Korgijs arī ne. Tīri vizuāli nepatīk īskājainie.
Animal Planet filmiņas esmu noskatījusies 101 reizi! Testu gan nebiju pildījusi.Izpildīju- sanāca 98% labradors un visi pārējie retrīveri, pointers un jau pieminētais korgijs, spanieli.
Par ka de bou jau agrāk interesējos. Pēc šķirnes standartā aprakstītā raksturojuma liekas vienkārši ideāls. Dēļ tā arī sākotnēji tik ļoti iepatikās šī šķirne. Īstenība ļoti maz informācijas par šķirni. Izstādē aprunājos ar vienu ka de bou īpašnieci. Viņiem bija arī otrs suns- ķīnas cekulainais. Un fakts, ka viņi neatstāj abus suņus kopa kad paliek vieni, kaut kā lika aizdomāties. Tad lasot šķirnes aprakstus audzētavu mājaslapās arī šur tur bija teikts, ka nesatiek ar citiem suņiem. Tad automātiski izslēdzu šo šķirni no saraksta.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 16 Jun 2016, 09:06

karalislauva wrote:
Tad nu jāizvēlas tā, lai labās īpašības patiktu tik stipri, ka to dēļ trūkumi šķiet nebūtiski.

:par:

:par:
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby ingo » 16 Jun 2016, 10:42

Tad nu jāizvēlas tā, lai labās īpašības patiktu tik stipri, ka to dēļ trūkumi šķiet nebūtiski.


Šim pilnīgi piekrītu!
Špicu runātīgums mani traucē tik minimāli, ka viss pārējais to atsver daudzkārt. Pēc izskata man patīk ņufi, bet siekalošanās traucē tik daudz, ka pat nekad neesmu apsvērusi sev tādu. Tā kā atliek domāt, iegūt informāciju un saprast ir vai nav tava šķirne. Vislabāk "aptaustīt"dzīvē, ja vien ir tāda iespēja, aprunāties ar vairākiem īpašniekiem, jo katram sunim raksturs atšķiras, bet ir arī kopējās, šķirnei raksturīgās iezīmes.
Tas varbūt nav īpaši pareizi, bet manējie pie manis atnākuši "caur sirdi", arī tad, kad ar prātu domāju, ka man to suni tajā brīdī nevajag (un ģimene arī mēģināja atrunāt) :-)
User avatar
ingo
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1147
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 19 Jun 2016, 15:27

Ir taču tomēr vēl viena molosu šķirne, kas lādzīguma ziņā var konkurēt ar retrīveriem - vācu dogs. Protams, ja XXL izmērs nemulsina.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Next

Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests