Ģimenes suns

Want to Buy a Dog

Re: Ģimenes suns

Postby Retrīvers » 19 Jun 2016, 16:14

Pirmā doma man bija - Zeltainais Retrīvers, bet par cik rakstīji, ka vajag ar īsu spalvu, tad es domāju par īsspalvaino Vācu aitu suni.
Māju sargā, rej, ja kāds nāk.. Un ļoti civilizēts suns. Nediedelē, kad ciemiņi atnāk, sunim pasaku vieta un viņš aiziet un guļ.
Ar Vācu aitu suni arī sacensībās varētu labi iet. :)
User avatar
Retrīvers
Junior
Junior
 
Posts: 756
Joined: 19 Sep 2011, 15:32
Location: Cēsis

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 19 Jun 2016, 19:30

Vācu dogs ir pie mūsu favorīt šķirnēm! Vēl jāpēta informācija. Drusku laikam baida īsais mūžs, ēdināšanas un kustību ierobežojumi dēļ lielā auguma un straujās augšanas. Un vel daudz kur redzēts, ka saimnieki staigā ar lupatiņām dēļ siekalām.
Par vācu aitu suni arī ir domāts. Apbrīnoju kaimiņu suneni- sēž pie mājas un nekur neiet! Bet drusku nepatīk tās piezemētās pakaļkājas.

Ui nezinu, katrā atrodu kur piekasīties. Jo vairāk domāju, jo mazāk skaidrības!
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 19 Jun 2016, 19:47

Boulevard wrote: Tad nu jāizvēlas tā, lai labās īpašības patiktu tik stipri, ka to dēļ trūkumi šķiet nebūtiski.

Šis man kaut kā lika aizdomāties par labradoru. Pa lielam ir viena lieta, kas man tracina labradorā- tas ka viņš ir rīma. Diedelē un ir gatavs aiziet līdzi svešiniekam dēļ cepuma gabaliņa. Visādi citādi ideāls suns. Bet apzinot citu šķirņu trūkumus(priekš manis trūkumus), kaut kā labradora trūkums sāk šķist mazsvarīgs. Tā ka ar vien vairāk briestu vēl vienam labradoram. :)
Paldies, ka dalījāties ar idejām un pieredzi. Un, ka palīdzējāt tikt pie kaut kādas skaidrības manā galvā.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 19 Jun 2016, 20:15

Par to dogu īso mūžu - fakts, ka tāda problēma ir, kā jau visiem milzonīšiem. Bet, šķiet, var atrast līnijas, kur suņi dzīvo normāli ilgi.

Varbūt vienkārši pieņemt, ka ir procesēts pietiekams informācijas daudzums, un ļaut, lai tas viss mazliet nosēžas prātā un sirdī. Nekas jau ar varu mīļš nekļūs šā vai tā. Vēl citreiz palīdz paskatīties konkrētus interesējošo un piemēroto šķirņu kucēnus - ja nu gadās mīlestība no pirmā acu skatiena? Man tādā veidā gadījās tikt pie visgudrākā un viedākā suņa no visiem, kas bijuši - mazliet aizsēdējies kucēns, kura bildi ieraudzīju sludinājumā. Tur gan bija pareizs viss, kam jābūt pie 'pareizas kucēna iegādes', tai skaitā, audzētājs un augšanas apstākļi, bet nevar noliegt, ka paša kucēna atrašana - tīrā nejaušība.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby fedelta » 20 Jun 2016, 10:42

Var atrast arī VASińus, kam tās pakaļkājas ir normālos leņķos, un dibens pa zemi nešļūc :jaa:
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 20 Jun 2016, 11:49

Ir mums favorīt šķirņu sarakstiņš (tiesa tas ir gana garš :sarkstosa: ) un tagad ļaušu, lai visa informācija nosēžas prātā un sirdī.
Boulevard wrote: Vēl citreiz palīdz paskatīties konkrētus interesējošo un piemēroto šķirņu kucēnus - ja nu gadās mīlestība no pirmā acu skatiena?

Tieši šo es arī gaidu!To klikšķi- mīlestību no pirmā acu skatiena. Kad jūti- jā tas ir mans. Varbūt nedaudz muļķīgi, bet es ticu, ka katram kucēnam liktenis lēmis savu konkrētu saimnieku.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Šarlote » 10 Jul 2016, 00:34

ingucel wrote:Lūdzu palīdzat izvēlēties īsto šķirni. Ģimenē esam mēs ar vīru, 5gadīgs dēls un 8gadīga labradora meitene. Nesen uz labākiem medību laukiem aizgāja mūsu otra 11,5 gadīgā labradora meitene. Tad nu lēnām domājam par kucēna iegādi. Ar vienu suni māja liekas tik klusa...visu laiku kaut kas trūkst.
Gribētos viegli apmācāmu, draudzīgu vai neitrālu pret svešiniekiem(lai nav jāizolē kad atnāk ciemiņi). Ideāli būtu, ja suns tikai ziņotu par atnācēju. Noteikti jābūt draudzīgam ar bērniem,draudzīgam ar citiem suņiem, bez izteiktas tieksmes dominēt. Īsspalvainu, lai nav bieži jāķemmē un jāvanno. Suns viennozīmīgi dzīvos iekšā. Jā, un laikam vidēja vai liela auguma.
Kaut kur iekšā sēž doma par labradoru, bet gribētu apsvērt arī citus variantus.
Sapnis ir ar suni piedalīties paklausības sacensībās. Līdz šim ir pieredze tikai VAK tik daudz cik nokārtots eksāmens.


Uzreiz godīgi teikšu, nelasīju pārējos, ja atkārtojos, jau iepriekš atvainojos. Bet šīm prasībām:
- viegli apmācāms
- netriāls pret svešiniekiem
- ziņo par atnācējiem
- draudzīgs ar bērniem
- draudzīgs ar citiem mājdzīvniekiem
- nav dominants
- īsspalvains
- nav jāķemmē un jāvanno
- dzīvo iekšā
- vidējs augums

100% atbilst vižla :sirsninas2: (mums piedāvājumā šobrīd palikuši 2 kucēni (abi puikas), kas gaida vislabākās ģimenes)

:samilejies:

Piedodiet, neprotu te ievietot foto :).
User avatar
Šarlote
Junior
Junior
 
Posts: 501
Images: 0
Joined: 22 Jan 2011, 16:39

Re: Ģimenes suns

Postby karalislauva » 10 Jul 2016, 20:41

ingucel wrote:Ui nezinu, katrā atrodu kur piekasīties. Jo vairāk domāju, jo mazāk skaidrības!

No pieredzes varu teikt - kad atradīsiet savu šķirni, tad īsti nebūs pie kā piekasīties (vai kā jau teica iepriekš - pozitīvais atsvērs trūkumus). Man jau izklausās, ka labradors ir jūsu šķirne. :)
Lai veicas!
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 11 Jul 2016, 08:29

Šarlote wrote: vižla


Mazliet palasīju par vižļām- šķiet tiešām atbilst visām manām prasībām,pēc izskata interesanti... bet tomēr nav mans.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 11 Jul 2016, 08:37

karalislauva wrote: Man jau izklausās, ka labradors ir jūsu šķirne. :)
Lai veicas!

Man arī tā sāk likties. Īstenībā jau briestu uz melnu labradora meitenīti. Vēl tik priekšā kucēna meklējumi, kas arī laikam nebūs viegls pasākums, bet interesants gan! Paldies par veiksmes velējumu!
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 25 Oct 2016, 09:41

Vēl joprojām esmu Sava suņa meklējumos. :sarkstosa: Nolēmu uz brīdi par šo tēmu nedomāt, cerībā, ka domas pašas sakārtosies un sapratīšu ko gribu. Paspēju pie sevis uz pagaidu mājām paņemt patversmes kucēnu un laimīgi atrast tam mājas. Bet domas pat nedomā sakārtoties. :kanepe: Un sarakstam piepulcējies lielais PŪDELIS! Varbūt varat ko teikt par šo šķirni? Laikam "paņēma" tas, ka pūdelis visur aprakstīts kā ļoti inteliģents un protams fakts, ka nemet spalvu. Ciest nevaru pūdeļu izstāžu cirpumus, bet ļoti patīk internetā redzētās "mājas" frizūras. Cik nopietna ir tā padarīšana ar spalvas kopšanu?
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby karalislauva » 25 Oct 2016, 17:20

ingucel wrote:Ciest nevaru pūdeļu izstāžu cirpumus, bet ļoti patīk internetā redzētās "mājas" frizūras. Cik nopietna ir tā padarīšana ar spalvas kopšanu?

Neko ne par raksturu, ne kopšanu nezināšu teikt, BET arī nevaru ciest pūdeļu izstāžu cirpumu un ļoti patīk "noaugušie" teddy bears tipa.

Šādi
Image

Image

un ar vēl garāku kažoku, kā nesen satikām parkā divus tādus - brūnus un ar ļoti garu kažoku (bildes diemžēl nemāku piemeklēt, neorientējos trimēšanas leksikā)
Varbūt ieraksti arī savu jautājumu šeit http://www.suni.lv/viewtopic.php?f=3&t=396 :)
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 25 Oct 2016, 17:45

ingucel - cik negaidīts pavērsiens. Nespēju vienaldzīgi paiet garām, jo lielais pūdelis ir mans absolūtais sapņu suns, ja runa ir par lielām šķirnēm. Tā kā iepriekš tika izteikta vēlme pēc molosa, tad pat prātā nenāca piedāvāt pūdeli - molosu cienītāji mēdz būt visai skeptiski pret šo šķirni.

Man arī sākotnēji patika lielais pūdelis tikai, lūdzu, bez tipiskās pūdeļfrizūras, ar apaugušu purnu, tāds goldendūdelīgs. Bet diezgan daudz lasīju, ka skūts purns ir ikdienā daudz higiēniskāks, jo visas tās ūsas un bārda taču ēdot un dzerot un ārā ošņājoties paliek stipri netīri. Šobrīd jau man patīk pūdelis ar vienalga kādu frizūru, es pat teiktu, ka tagad klasiskās pūdeļu frizūras uzskatu par ļoti stilīgām. Skaidrs, ka ļoti kuplā lauvas frizūra, ko var redzēt izstādēs, prasa tik lielu darba ieguldījumu, uz ko es neparakstītos. Bet tādi pusklasiski mājas griezumi, kādēļ gan nē. Ideāli, protams, ka nemet spalvu. Arī ar pieticīgu mājas griezumu nevar izvairīties no tā, ka ķepiņas, purns un ap asti jācērp ļoti bieži, ik pa kādām pāris nedēļām, bet, noskatoties lielu daudzumu video ar šīm procedūrām, izskatās, ka ar mašīnīti un iemanīšanos, tas aizņem maz laika. Vissatraucošākā pūdeļa detaļa priekš manis ir spalvu augšana ausīs - ja rūpīgi un regulāri neizplūkā un neizskuj ausis, tad problēmas nodrošinātas, mūžīgi jāuzmanās, lai pēc peldēšanas nesasustu un tamlīdzīgi. Īsāk sakot - priekš cilvēka, kam bijuši tikai gludspalvaini suņi, tāda pūdeļa ieviešana ir pilnīgi kā pievēršanās citai reliģijai. No otras puses, nav nācies saskarties ne ar vienu gadījumu, kur cilvēks nožēlotu lielā pūdeļa iegādi - ja reiz tā bijusi apzināta izvēle. Šķirne patiešām ir visai intelektuāla un 'tik vien kā runāt neprot', protams, neviens nav atcēlis saprātīgu audzināšanu.
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 26 Oct 2016, 12:19

Boulevard wrote: molosu cienītāji mēdz būt visai skeptiski pret šo šķirni.

Nez tas ir tikai dēļ paskata vai arī dēļ rakstura? Ja par šķirnes neatņemamu sastāvu uzskata to izstāžu frizūras, tad es arī neesmu sajūsmā par pūdeļiem! Plikie kakli, "pižiki" uz galvas un kaulainie nocirptie pirksti- fui! Bet vienkārši apcirpti pūdeļi man ļoti simpatizē.
Varbūt kādam ir kas sakāms par pūdeļu raksturu, uzvedību. Vai nav tā, ka viņi ir ļoti skaļi, strauji, impulsīvi? Lasu, ka kādreiz pūdelis bijis ļoti populārākā šķirne! Tagad uz ielas lielo pūdeli neesmu redzējusi. Tik cik izstādēs un arī tad vien pāris. Vai tas dēļ it kā sarežģītās kopšanas?
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 26 Oct 2016, 15:07

ingucel

Lielā pūdeļa kopšana ir grūta un, ja to dara nevis pats, bet salonā - dārga. Un regulāri dārga. Tam jāatvēl reālu vietu ģimenes budžetā. To var darīt pats, bet - to darīt ir jāiemācās un ir nepieciešami darbarīki - kas atkal ir dārgi. Lielā pūdeļa sagatavošana izstādei ir vēl laikietilpīgāka un dārgāka.

Šķirnē ir gan strauji un impulsīvi, gan mierīgāki dzīvnieki, kā jau jebkurā. Pūdelis noteikti nav flegmatiķis, ir kustīgs un atsperīgs, ātrs.

Diez vai ir laba ideja gribēt šķirni, kuras klasiskais izskats izraisa aktīvu nepatiku. Ir taču bezgala daudz citu izvēļu. Lācīša stilā nocirpts pūdelis izskatās smuki bildītē. Ikdienā smukās lāča ķepas pastaigu gaitā savāks netīrumus un gružus un savelsies, un smukais lācīša purns diezgan nesmuki odīs.

Ja gribas šķirni, kas ir sprogaina, bez īpašas frizūras cērpama, ar lācīša izskatu, tad iesaku lagotto romagnolo, kas ir diezgan populāri skandināvu valstīs. Vai spāņu ūdenssuni (perro de agua español). Vai portugāļu ūdenssuni (perro de agua portugues). Domāju, ka jums vislabāk varētu patikt tieši portugālis. Lagotto ir mazāks. Spānis retāk sastopams.

Nevienai no šīm šķirnēm nav nekāds īpaši sarežģīts un grūts raksturs. Lādzīgi un saprātīgi palīgi medībās vai kompanjoni. Galvenā grūtība - kažoka kopšana.

Varbūt tomēr labāk vēl vienu labradoru?
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby Māra » 26 Oct 2016, 15:09

Ja dikti patīk sprogas, ir tač arī sprogainie retrīveri :) Ļoti skaisti suņi.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Ģimenes suns

Postby Boulevard » 26 Oct 2016, 15:17

Bet sprogainam retrīveram ir pliks purns un ķepas. Nav pēc lācīša :velnins:
User avatar
Boulevard
Puppy
Puppy
 
Posts: 275
Joined: 20 Feb 2014, 20:57

Re: Ģimenes suns

Postby Zeva2 » 27 Oct 2016, 08:11

Nu ja vēlas lācīgu izskatu -ņufs .Viegli apmācāms ,kopšanas nav sarežģīta ,Spalva nesaduras drēbēs.+ vel ziemai var zeķes un cimdus saadīt :)Ir ko ragavās iejūgt :)
Zeva2
Baby
Baby
 
Posts: 99
Images: 1
Joined: 25 Feb 2011, 10:59

Re: Ģimenes suns

Postby ingucel » 27 Oct 2016, 11:11

Nē nē, nav tā, ka obligāti gribu lācīša cirpuma suni. Bildēs jau smuki, bet noteikti taisnība , ka sadzīvē grūti kopjami. Pūdeļi man patīk vienkārši nocirpti, kad spalva atstāta visur vienāda(nekur nav pliks vai atstāti kušķi). Bet ja tā sāk domāt, tad droši vien Boulevard ir taisnība, ka pūdeļa kopšana ir dārga un laikietilpīga.
Romanjas ūdenssuni izstādē pat esmu sabužinājusi, smuki suņi, bet gribētos biki lielāku. Portugāļu ūdenssuns arī patīk, bet nezinu vai spētu nodrošināt viņam nepieciešamās aktivitātes. Lasīju, ka šī šķirne nav piemērota tikai kā ģimenes suns. Tiem vajagot ikdienā aktīvus treniņus.
Sprogainais retrīvers-piekrītu, ka ļoti skaisti suņi. Nav viņiem ne pliks purns, ne ķepas. Bet nezinu vai sev tādu gribētu. Lai gan nopietni esmu apsvērusi šo variantu.
Par ņūfiem arī ir domāts, bet dēļ siekalošanās šis variants uzreiz atmests.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Ģimenes suns

Postby Henriete » 27 Oct 2016, 18:16

Domāju, ņemam rokā grāmatu, meklējam izskatu, kas patīk - un tad lasām raksturu. Atsijāsies visi ,kas neder ;)
Drošvien labradors vien jāņem.
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

PreviousNext

Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests