Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Blogs and Chats

Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 07 Jul 2016, 19:05

Nevarēju nociesties neatverot savu pļāpu lapu, jo mājas visi jau mani uzskata par suņu apsēsto un neviens īsti vairs mani neklausās, bet tā gribas papļāpāt. Pēc profila redzams esmu baby - jauniņā :) , bet šis forums nu ir vieta, kur iegriežos katru dienu, ar interesi lasu citus blogus un pļāpas un sagribēju uzrakstīt pati.

Tātad, es, kam nepatīk liekas klapatas un rūpes, pilnīgi nejauši kļuvu par saimnieci mazam suņu puikam, vārdā Rufuss. Manā dzīvē nekas nav bijis plānots un tā notika arī ar suni. Bērni gribēja, es ne pa kam, tā ir atbildība, rūpes u.t.t. Kamēr dzīvojām vienistabas dzīvoklī, dzelžainais arguments bija, sunim te nav vietas, tad pārvācāmies uz māju, atrunājos, ka negribu problēmas, negribu savu dzīvi pakārtot sunim. Pēc vairāk kā gada, kad bērni un pat vīrs neatlaidīgi dīca, ka mājās vajag suni, es beidzot padevos un vienā jaukā sestdienas rītā piekritu ar norunu, ka man ar viņu nebūs jāņemas. Ha... liktenis par mani pasmējas, mazais kamoliņš, kas ieripoja mūsmājās, jau otrā diena lika saprast, ka es būšu viņa jaunā mamma un saimniece, visi jau smej, ka suns jūt kurš mājās galvenais. Un ta es tiku pie sava, paša mīļākā, labākā un paklausīgākā puikas, nu jau pagājuši 2 mēneši, bet esmu pilnībā pārņemta, līdzīgi, kā mamma ar jaundzimušo.

Tātad iepazīstinu ar savu puiku Rufusu, vārdu deva lielā meita, bet es bieži saucu par puiku vai manu puisīti. Pasē rakstīts bezšķirnes, latviski sakot krancītis. Jā, pavisam vienkāršs lauku puika, kura mammu saimnieki nenovaktēja un atskrēja 3 jauki kucēni, diemžēl vecākus neredzējām, bet saimnieki teica, ka tētis ir Lietuviešu dzinējs, mamma jauktene, bet puika arvien vairāk kļūst līdzīgs tētim un nepavisam nav krancis :). Smejamies, mums aug slaids un skaists leišu puika.

Mums nav dižciltīgi radu raksti, bet tāpat, kā visi suņi, mācamies labi uzvesties, esam apguvuši jau atsevišķas komandas un labi saprotam, kurš mājās galvenais, suņu puikas pienākums ir ēst, gulēt, uzspēlēt spēles ar saimnieku un iet pastaigās, pēdējais jo īpaši patīk, patreiz apgūstam mūsu mazpilsētu un tās smaržas .... Jaunās vietās ļauju ošņāties pēc sirds patikas.

Esmu izlasījusi 4 grāmatas par suņu audzināšana, sākumā galvā bija putra, kā īsti ir pareizi, bet beidzot, šķiet, esmu atradusi to īsto, tieši mums piemēroto draudzības un sadzīvošanas veidu, cerams, ka esam uzņēmuši pareizo kursu, tik mieru un pacietību. Viss, patreiz jābeidz, jāiet staigāties, lai naktī bērnam labāks miegs.

Vēl mēģināšu ielikt bildes:)

Pirmā dienā mūsmājās, apmēram 2 mēneši.

Image

Tagad 4 mēneši.

Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 08 Jul 2016, 09:44

Mūsu interaktīvās rotaļlietas. Tukša sauso brokastu paka, kurā iebērta sausā barība.

Image

Ja paveicas, šeit saimniece nedaudz piepalīdz, var arī tā, tik pēc tam cita problēma, kā to galvu dabūt laukā no pakas :)

Image

Vēl rullē tukša PET pudele, kurā izgriezts caurumiņš un atkal sausā barībā iekšā. Vienīgais nosacījums, ir jāgrib ēst, jo Rufus nav rijējs, ja negrib neēdis, tāpēc arī apgūstot komandas, lietoju vairāk rotaļas un uzslavas. Kārums nestrādā un ja strādā, tad treniņu nākas izbeigt, jo sākas diedelēšana, tāpēc izbeidzu kārumu lietošanu apmācībā.

Te dzenājam PET pudeli.

Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 09 Jul 2016, 09:11

Brīvdienas rītā, dzerot kafiju, pētu suņus :), jā, jā, uz šo brīdi man tas ir Nr. 1, pat traucē darbā, esmu pašnodarbinātā - mājražotāja, bet ar to ražošanu patreiz reizēm pieklibo, jo tak suņi jāpēta, par tiem jālasa un jārunā. Un tā kā bērni vēl guļ, vīrs palaist izklaidē uz kapu svētkiem Latgalē un suņu puika patreiz sevi nodarbina pats. Klejoju internetā un jūsmoju par savas puikas tēvu. Un arvien vairāk iemīlos šajā celajā aristokrātā, tāda asociācija man rodas.

Image

Par tādu šķirni līdz šim nebiju dzirdējusi, ka arī mūsu kaimiņiem ir savs dzinējs, tāpat kā mums, Latvijas dzinējs gan bija zināms, jo bērnībā kaimiņu medniekam tāds bija, varen aktīvs un draudzīgs, cik atceros, ar visiem pagalma bērniem bija gatavs skriet un mums nemaz nebija bail.

Tā nu manam puikam ir tikusi spīdīgi gludā spalva, arī augums izskatās būs līdzīgs, tik galva no mammas, tāda robustākā, mazs bija, mums pat vets teica, ka būs rotveilers ar asti :). Raksturā gan nav tik aktīvs, kā parasti apraksta mednieciņus, diezgan nosvērts, ja nav ko darīt, labprāt guļ, nevis izdomā visādas blēņas, dienas pirmo pusi parasti noguļ, jo tad es strādāju, bet Rufus saritinājies guļ manā darbnīcā uz grīdas. Jā un jūtu, ka vajag stingru un nosvērtu piegājienu, savādāk gan blēņas iet uz urā, ar to stingrumu man gan vēl pieklibo, jo pati pēc dabas esmu maiga, bet nu jāmācās. Bet jau otrā mūsu kopdzīves nedēļā sapratu, jo pati būšu mierīgāka, jo suns tāds būs, man tik tas tagad jāiemāca citiem mājiniekiem (dzīvojam kopā ar vecākiem), jo nu citiem pagrūti saprast, ka tas ka sāksi suni aktīvi mācīt un satraukti audzināt, būs tikai pretējais efekts un suns uzvilksies vēl vairāk un tad man jāiet glābt.

Kā mēs pie viņa tikām? Bērni ieraudzīja sludinājumu, ka saimnieks labās rokās atdod kucēnus, ko sadzīvojusi viņa mednieku jauktenīte, jā, labi saprotu, ka šādas situācijas nebūtu pieļaujamas un ja mums būtu kucīte, pirmais jautājums būtu par sterilizāciju, bet nu kucēni bija un arī viņi grib augt, rotaļāties un arī mācīties, jo ticu, ka arī krancītis var kļūt par gudru, skolotu suni un īstu ģimenes locekli. Vecākus gan neredzējām, jo todien, kad braucām pakaļ, stipri lija un suņi bija salaisti mājās, mums tikai iznesa labi barotu, smuku kamoliņu un ielika tieši man rokās, vīrs saka, ka laikam tāpēc suņuks pieķērās tieši man, kaut gribēja to ļoti lielā meita.

Šodien plānā lielā socializācijas diena, apbruņosimies ar dzeramo un ēdamo un iesim pa pilsētu uz ezermalu, būs atkal ko brīnīties un ostīties.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 09 Jul 2016, 17:47

Tā nu bijām pirmajā pārgājiena, tik ilgi vēl nebija iets un laikam pārcentos, jo suncis bija reāli piekusis, pat nezinu vai 4 mēnešu kucēnam ir labi kātot tādus gabalus. Kopā nogājām apmēram 4 km (3 stundas), vēl izvandījāmies par krūmājiem, pļavu un finālā vēl plunčājāmies ezerā ( tikai suns, ne es, nelabs ieradums, teikt mēs attiecībā uz suni :)) . Tā nu atpakaļ nācām mēlēs izkāruši, es arī :) un mazā meita ar, vienu brīdi pat domāju, ka būs jānes suns pikpaunā, bet nu kaut kā līdz mājām atnācām.
Gājiens pa krūmāju, mednieks pamodās :)

Image

Skrējiens pa pļavu.

Image

Un beidzot ūdenī, Rufus ir riktīgs ūdens suns.

Image

Diemžēl patreiz nevar laist vaļā no pavadas, jo atsaukšana strādā tikai mājas pagalmā, pastaigās ar to vēl iet ļoti grūti, ja neteiktu, ka vispār neiet :( . Ļoti ceru, ka ar cītīgu darbu panāksim, ka varēs skriet arī tā, kā ausis plīvo un nebūs jāpielāgojas saimniecei.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby Imagine » 09 Jul 2016, 20:22

Sirsnīgi apsveicu ar jaunā mīluļa ienākšanu ģimenē un jauna bloga sākšanu. Rufuss ir patiešām smuks suns (lai gan saka - par suņiem tā nevarot teikt, jāsaka - labi), prieks arī, ka sadzīvošana tīri saskanīga. Sevišķi, kad rakaris tāds mazs - man allaž lielāka uzdrīkstēšanās likusies ir paņemt kucēnu, nevis pieaugušu suni, jo ņemšanās krietni vien vairāk un ilgs ceļš ejams, kamēr izaug liels un kārtīgs. Visu cieņu tiem, kas uzņemas un kas vēl jo vairāk darbojas un sekmīgi tiek galā.

Kā ir ar tiem Lietuviešu dzinējiem - cik lieli augumā padodas? Kādi pēc rakstura?
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 10 Jul 2016, 15:56

Imagine wrote:Sirsnīgi apsveicu ar jaunā mīluļa ienākšanu ģimenē un jauna bloga sākšanu. Rufuss ir patiešām smuks suns (lai gan saka - par suņiem tā nevarot teikt, jāsaka - labi), prieks arī, ka sadzīvošana tīri saskanīga. Sevišķi, kad rakaris tāds mazs - man allaž lielāka uzdrīkstēšanās likusies ir paņemt kucēnu, nevis pieaugušu suni, jo ņemšanās krietni vien vairāk un ilgs ceļš ejams, kamēr izaug liels un kārtīgs. Visu cieņu tiem, kas uzņemas un kas vēl jo vairāk darbojas un sekmīgi tiek galā.

Kā ir ar tiem Lietuviešu dzinējiem - cik lieli augumā padodas? Kādi pēc rakstura?


Paldies, man jau pašai prieks par sunci:)

Nu man atkal, kopš esmu uzsūkusi( un turpinu to darīt) informāciju par suņu audzināšanu un apmācīšanu, ir pilnīgi skaidrs, ka neesmu tik stipra, lai ņemtu pieaugušu suni no patversmes, bet iespējams tas mans stereotips, jo nav bijusi saskarsme ar suņiem no patversmes. Nē, ar vienu bija gan, laukos kaimiņiem, un palika nikna suņa iespaids, bet tā saimnieku vaina, viņu suni paņēma, bet vispār ar suni neko nedarbojās, kā jau tas daudz kur laukos notiek. Man biedē šo suņu iepriekšējās dzīves pieredze un attiecības ar cilvēkiem, ko mēs nemaz nezinām, manuprāt te vairāk darba jāieliek, nekā audzinot kucēnu.

Vispār par Lietuviešu dzinējiem ir maz info, un tā kas ir, lielākoties ir lietuviešu valodā, tā kā tik cik angliski atradu, suņi ir inteliģenti, neatkarīgi, saimniekam jābūt stingram un nosvērtam, draudzīgi, labi sadzīvo ar bērniem un citiem suņiem (bet manuprāt tādi ir lielāka daļā mednieku, nu cik man sanākusi darīšana). Manā puikā ir šī neatkarība, ja ienāk prātā ka komandu nepildīs, tad saimniece var kaut no ādas līst laukā, te nu meklēju vēl to īsto pieeju, bet nu tās neklausīšanas ir vairāk uz atsaukšanas komandu, jo apkārt viss tik interesants, ko tā saimniece te traucē ar to "Šurp", mājas pagalmā gan labi to izpilda.
Last edited by lailamasa on 10 Jul 2016, 16:45, edited 1 time in total.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 10 Jul 2016, 16:32

Šodien iedomājos papļāpāt par sava sunča ēšanas paradumiem, tā kā skatos, te tomēr kāds ielūkojas un kas zin, varbūt izlasīs manas vārsmas :), ja ne, būšu vismaz apmierinājusi savu vēlmi runāt par suņiem, nenomokot savu ģimeni.

Kopš pirmās dienas, kad Rufus ienāca mūsu mājās, es intuitīvi jutu, ka nevēlos suni visu laiku barot ar sauso barību, to ka abi mūsu kaķi to ēd visu laiku, man neliekas problēma (mēģināju mainīt šo ieradumu, bet nekas nesanāca), bet suns man šķiet kaut kur līdzīgāks cilvēkam un kā zināms, ēdiens ir bauda un kāpēc šo baudu liegt sunim. Tā nu atkal... izlasīju vairākas grāmatas par suņu barošanu ar mājās gatavotu ēdienu un pieķēros idejai par RAW, diemžēl pēc 3 dienu pūliņiem iemānīt jēlu gaļu, metu mieru un pieņēmu, ka Rufus ir evolucionējis un nevēlas ēst neapstrādātu pārtiku. Tā nu izvēlējos vidusceļu, gaļu pilnībā neizvāru, bet apvāru, reizēm gan tā tomēr izvārās, kad laikus nenoņemu katliņu, bet kopumā cenšos neizvārīt līdz galam, izņēmums, ja vāru buljonu.
Neesmu pilnībā attiekusies no sausās barības un arī rūpnieciskiem konserviem, periodiski dodu arī tos, bet izvēloties rūpīgi izlasu sastāvu, izvēlos tos kuros ir maksimāli daudz gaļas un nav vai ļoti minimāli ir pievienoti graudaugi. Ar rūpnieciskiem konserviem man ir iespēja iedot gaļu, ko pirkt veikalā un gatavot pašai būtu par dārgu, tas ir trusis, jērs, pīle u.c. Arī pati gatavojot pamatā lietoju tikai gaļu, nedaudz subproduktus, dārzeņus, graudaugus ne vienmēr pievienoju, atkarībā cik garu maltīti vajag izstiept, tagad ogu periodā lieku klāt arī ogas, bet Rufus tās labprāt pats plūc no krūma un ēd. Dodu ari vistu kakliņus, pirms tam tos sakapāju ar nazi. Nedaudz lietoju arī svaigus garšaugus-raudeni, pētersīli, dilles. Ik pa laikam ir kāda bundža savā sulā konservētas zivis (lasis, skumbrija, sardīnes), svaiga ola. Šad tad piedāvāju tīrkultūru, vienīgais piena produkts, ko Rufus atzina. Nu principā kā restorānā un to ko neapēd suns, pieliek sāli un apēd paši :), tas protams joks, bet tāda doma bija, pēc tam, kad vienu manu šmorējumu Rufus uzreiz negribēja ēst, bet beigās kaut kā tomēr pievarēja.
Kārumos mums rullē visi tie smirdulīši, kas zoo veikalā nopērkami, vislabāk kuņģi un tesmeņi. Ilgākai graušanai vislabākā ir cūkas auss, kuras mums pat ir vairākas pa abiem mājas stāviem, lai, kad uznāk graušanas lēkme, nav ilgi jāmeklē. Vienu Rufus jau pamanījās norakt dārzā, kas zina, varbūt uznāk grūti laiku :)
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 11 Jul 2016, 21:05

Nu tā, šodien man radās idejas par jaunu diētu - suņu diēta, nē drīzāk fitness. Esmu apmēram 100 kg uz 1,78 m, nu apaļa krietni, bet kopš ar Rufusu ejam ikdienas pastaigās 1,5 - 2 stundas pluss 1-2 reizes dienā pavandāmies pa pagalmu, jūtu, ka vēders paliek plānāks, rīt jāiet nopirkt svariem bateriju, joka pēc jānosveras.

Man ļoti patīk vērot, kad manā puisī pamostas mednieks, patiesībā tas vispār nav gājis gulēt, jo visu laiku viss tiek ostīts, ja ko uziet īpašu, tad iet pa pēdām, bet nu reizēm uznāk tāds mēdīšanas trakums uz bedru rakšanu gan par laimi nav ļoti traks.

Te sienā kaut ko tvarsta, pats, manuprāt, nezin ko, jo es neko neredzēju, ne pat mazāko kukainīti.

Image

Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Jul 2016, 18:02

Mums sestdien pirmā skolas diena, Rufus ies uz skolu. Mūsu mazpilsētā gan nav pārāk liela izvēle, nebija grūti izvēlēties, tik divas skoliņas vien ir. Sākumā būs individuāli un tad jau skatīsīmies, kad puika būs gatavs tikties ar skolasbiedriem.

Nostāstīja man gari un plaši, kas jāņem līdz un kā jāsagatavojas, man lielu izbrīnu izraisīja, ka nedrīkst dot brokastis un arī iepriekšējā vakarā vēlams paēst jau ap 18.00, suņiem ar tukšu vēderu labāk strādājās. Un ko, šodien tiešām nelielu treniņu uztaisījām pirms vakara ēšanas un tiešām, suns man kā pielīmēts, parasti ilgi nedarbojamies, jo Rufusam ātri zūd uzmanība, bet šoreiz likās, ka varēja arī ilgāk, nu nezinu sagadīšanās vai kā. Tik vakariņas gan pēc tam nevarēja sagaidīt, pat uzrēja man, kamēr gatavoju bļodu, sak' ko čamājies, ēst dos vai nedos? Patiesībā nezinu, kā pareizi būtu rīkoties, kad suncis sāk man šādi riet pirms ēšanas (nav jau pirmā reize), patreiz pagaidu, kad apklust, kaut uz īsu mirkli, tad lieku izpildīt kādu komandu un tad ir ēdiens, sestdien būs kinoloģei jāuzprasa.

Mans šodienas secinājums, ka var jau tās grāmatas lasīt krustu šķērsu un rakt netu, bet ir tomēr tādas nianses, kur var palīdzēt tikai kinologs, tā kā mēs sestdien uz skolu, nez puķes arī jāņem līdz, kā ne kā pirmā diena :)
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 18:21

Tikko pamaniju, ka jūs no Limbažiem. No kura gala tieši?
Mēs ar tepat esam, varbūt varam sarunāt kādu kopīgu pastaigu, jo pagaidām esam tikai mazsuńus satikuši, kurus bieži nes rokās.
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Jul 2016, 18:28

fedelta wrote:Tikko pamaniju, ka jūs no Limbažiem. No kura gala tieši?
Mēs ar tepat esam, varbūt varam sarunāt kādu kopīgu pastaigu, jo pagaidām esam tikai mazsuńus satikuši, kurus bieži nes rokās.


Cik gan tā pasaule ir maza :), mēs esam no Zagļu ciema, tas ir rajons aiz nu jau bijušā dzelzceļa, kur jūs esat, Rufusam būtu riktīgs piedzīvojums, es gan nezinu, kā viņš reaģēs, ar ne vienu līdz šim neesam tikušies, staigājot gan, kad redz suni pa gabalu, tad interese liela, bet kā būtu klātienē. Bet vispār jau gribas, lai viņš ir maksimāli socializēts.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 18:32

Mēs esam neilga gājiena attālumā no turienes :kanepe: Dzelzceļš pa mājas logu redzams. :jautri: cik pasaule maziņa :jautri:
parasti ejam pa tiem laukiem pie dzelzceļa staigāt no rītiem un vakaros.
Ja ir vēlme, varbūt varam šovakar apvienot pastaigu?
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 18:35

Mēs esam principā pie apļa.starp Pukšām un apli.
Džokers man draudzīgs puika, rezervēti izturas pret lieliem, negatīvi noskaņotiem suņiem un tādi, kas velk uz kašķi.
Bet kopumā ir gatavs skriet un dauzīties ar jebkuru suni, kam interesē tas pats :)
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Jul 2016, 18:44

Bet mēs esam pavadā, laist vaļā nevar, liels muļķītis man vēl. Nosūtīšu privāti pastu, mēs taisāmies kā reiz iet laukā.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Jul 2016, 18:47

Tā, es neprotu nosūtīt privātu pastu, man tagad jāmeklē, kur jāspiež.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 18:51

Jums pm
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 21:21

Tev noveicās - mums pēc tam, kad pašķīrāmies, pakaļ nesās liels vilkveidīgais. Par laimi aizdzinu prom, aiznesās daudzstāvu mājas virzienā.
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Jul 2016, 21:57

Tiešām noveicās :soks:

Nu tā nu te ir mūsu mazpilsētā, slinkums pakaļu pacelt un izvest suni laukā, vienkārši palaiž.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby fedelta » 12 Jul 2016, 22:09

Bet nikns nebija, skrēja pakaļ un kad apstaajos, pāris soļu attālumā nobremzēja.

Bet jebkurā gadījumā paldies par pastaigu :pukudupsis:
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 13 Jul 2016, 05:49

Man arī reāls prieks un Rufus man šķiet arī palika apmierināts, naktī arī nevienu miegā neķēra :).
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Next

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests