Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Blogs and Chats

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 11 Aug 2016, 18:17

Māra wrote:Ui, ar šo jāstrādā dikti, citādi pēc tam būs daudz problēmu.
Suncim laikā līdz 16 nedēļu vecumam ir jāredz vismaz 50-150 citi suņi, lai vēlāk nebūtu problēmu.

Šo tā īsti līdz galam neesmu sapratusi, par socializāciju ar suņiem, vakcināciju un karantīnu.
Vai ar svešiem suņiem var sākt tusēt jau uzreiz pēc vakcīnas, jeb tikai pēc karantīnas beigām? Jeb varbūt tā karantīna ir vajadzīga tikai robežu šķērsošanai un ES potēšanas pases saņemšanai?
Jo, ja pote ir 3 mēn (12 ned. vecumā), karantīna ir 21 diena, kad krantīna beidzas - jau ir 15 nedēļas (ja man ar matemātiku viss kārtībā, bet var gadīties, ka kļūdos), tad sanāk, ka atliek vien viena nedēļa saradināt ar dažāda izmēra, rakstura un temperamenta suņiem, ja jāgaida līdz karantīnas beigām. Jebšu tā "redzēšana" ir domāta arī no klēpja augstumiem vai no neliela attāluma?

lailamasa wrote:Pie tevis arī iegriežos palasīties, jo ir interesanti, kā citiem iet ar saviem suņu bēbjiem. Tā kā man suns ir pēc bērniem, tad teikšu godīgi, stress un pārdzīvojumi reizēm ir lielāki, nekā, kad abas meitas auga.


Paldies, tikai priecājos arī par klusajiem lasītājiem. :) Ir man jāsaņemas piesēsties pie kompja pie ilgākas rakstīšanas, jāpastāsta, kā mums tagad iet.
Tā varētu būt par suņiem un bērniem. Bērns jau tomēr skaļi paziņo - vārdiski vai ar raudām, ka kaut kas sāp. Suns var arī stoiciskā mierā paciest un slimības sākums nepieredzējušai acij var paslīdēt garām...
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 11 Aug 2016, 19:05

karalislauva

Nu būs man arī pie tevis jāierakstās, jo tā es te kautrīgā, tāds beibuks un tā arī jūtos suņu pasaulē.

Nu pēc manas saprašanas socializācija it vajadzīga, jo, ja suns būs bailīgs, tad nākotnē bailes var pāraugt agresijā (tipa jāaizstāvas no iedomātā baiļu avota), bet bailīgums, manuprāt, ir ļoti izteikts tieši bezšķirniekiem, kā manējais, jo šķirnes suņu audzētājiem kucēni ir jāsocializē jau agrā vecumā (vismaz cik esmu lasījusi), kā arī liela nozīme ir tam, ka arī kucēnu vecāki ir socializēti, jo tas jau tiek nodots ģenētiski. Bet krancīšiem, kā jau krancīšiem, mamma neko vairāk par pagalmu un būdu un nav redzējusi un ar kucēniem neviens arī nekrāmējas.

Mums poti uztaisīja uz 3 mēnešiem, vets karantīnu noteica 10 dienas, tas nepieciešams imunitātes izstrādei, kad arī sākām iet uz suņu skolu, bet pastaigās gājām arī jau pirms.

Bet vispār ar to socializāciju ir tā, ka mēs abi ar to nodarbojamies, jo arī es iepazīstos ar arvien vairāk cilvēkiem, zinu jau visus rajona bērnus, jo visiem patīk Rufus un viņam arī bērni ļoti patīk. Sveicinos jau ar visiem kaimiņiem, jo rīta pastaigai tas kaut kā piedienas un Rufusam viss jānopēta, tad nu kamēr šams vēro kaimiņu, es ar viņu parunājos. Laba paziņa jau mums ir sieviete, kas katru vakaru baro rajona ielas kaķus, tāpat jau pieminētā takša saimniece, kundze gados, pienāca mums klāt pat gājienā, lai apjautātos, kā Rufusam iet. Tā nu es, pateicoties sunim, arī beidzot iepazīstu mūsu mazpilsētu cilvēkus, jo te esam salīdzinoši nesen, tik 3 gadus, pirms tam 12 gadus nodzīvojām Rīgā.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby pixy » 11 Aug 2016, 19:23

karalislauva wrote:Vai ar svešiem suņiem var sākt tusēt jau uzreiz pēc vakcīnas, jeb tikai pēc karantīnas beigām?
Vienmēr būs vetārsti, kas drošības dēļ ieteiks sēdēt mājā. Bet viņiem ar to suni nebūs visu mūžu jādzīvo :lamajas: . Tepat forumā ir gana daudz piemēru, kad cilvēki cīnās ar tām problēmām, kas nepārprotami ir pārāk vēlas socializācijas dēļ. Saimnieks nevar gribēt, lai suns līdz 15 nedēļām sēž kā mucā un pēc tam iznācis laukā, viss ir kārtībā. Sunim ir jāmācās dzīvot, šīs nedēļas ir ļoti svarīgas. Nevajag iet uz netīriem laukumiem, kur pilns ar kakām, nevajag līst pie nepazīstamiem apšaubāma izskata suņiem, bet sunim ir jāredz, ka pasaule ir lielāka par istabu, viņam ir jātiekas ar draudzīgiem dažāda vecuma suņiem, cilvēkiem, jāredz putni, kaķi, akmeņi, smiltis, ūdens utt. Sportisti savus kucēnus ved uz treniņiem jau uzreiz pēc paņemšanas, jo tuvāk tām 8 nedēļām, jo labāk (un tāpēc ļoti daudzi pārkāpj debīlo Eiropas regulu, kas neļauj vest pāri robežām kucēnu bez visām vakcīnām un karantīnas...), ja sunītis ir vienkārši kā mājas mīlulis, tas nebūs tik bezgala svarīgi, tomēr pietiekami, lai vienmēr būtu dusmas uz tiem, kas saka, ka jāsēž mājā iemērkušamies dezinfekcijas šķidrumā (ironizēju).
lailamasa, prieks, ka Jūs cenšaties atgūt nokavēto, droši vien vajadzēs mazliet lielāku pacietību, nekā ar labi izaudzinātu 8 nedēļas vecu šķirnenieku, bet izskatās, ka Tu esi uz īstā ceļa. Lai veicas, Limbažos ir lieliski suņinieki, gan tiksiet galā :) .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 11 Aug 2016, 20:41

lailamasa wrote:Mums poti uztaisīja uz 3 mēnešiem, vets karantīnu noteica 10 dienas, tas nepieciešams imunitātes izstrādei, kad arī sākām iet uz suņu skolu, bet pastaigās gājām arī jau pirms.
(..)
Tā nu es, pateicoties sunim, arī beidzot iepazīstu mūsu mazpilsētu cilvēkus, jo te esam salīdzinoši nesen


pixy wrote: jo tuvāk tām 8 nedēļām, jo labāk (un tāpēc ļoti daudzi pārkāpj debīlo Eiropas regulu, kas neļauj vest pāri robežām kucēnu bez visām vakcīnām un karantīnas...


Savējo paņēmu, kad viņai bija 11 nedēļas. Ar sanāca nočamāties visādu (manu) iemeslu dēļ. Bet, protams, labāk ir, nekā ja būtu vedusi no ārzemēm jau 3+ mēnešus vecu kuciku.

Ārā ejam jau kopš brīža, kad viņa ir pie manis. Vienkārši neļauju iet klāt pie suņu kakām un ostīt čuras, kā arī nekad tuvāk par metru nav satikusi nevienu svešu suni. Bet sapratu, ka ar zināmiem suņiem drīkstot.
Piekritīšu par pēc iespējas agrākā vecumā pieradināšanu pie visa - Yuki rada iespaida, ka ne no kā praktiski nebaidās, ir jau pieradusi pie pilsētu trokšņu trokšņiem (dzīvojam visai trokšņainā rajonā), pērkona, braukusi mašīnā (kas gan viņai nepatīk), vairākkārt braukusi metro, satikusi daudz cilvēkus un bērnus, tie viņai ļoti patīk. Man tagad prioritāte likt iepazīties ar apkārtnes suņiem, jo piemājas parkā to netrūkst, kā arī mūsu pašu daudzstāvenē ir vairāki, tāpēc tā jautāju. Ok līdz vakcinācijai. Bet, vai pēc vakcinācijas karantīnā arī jāaturas no suņošanās, to nesaprotu! Negribas nodarīt sliktu, bet socializēt arī vajag. Gribu beidzot uz suņu parku sākt vest! Vai vismaz katrreiz necelt opā, kā garām iet svešs, pārāk ziņkārīgs suns, kura saimnieks, izskatās, nenovaldīs viņu... Drīz jau būs pāri 7 kg..

Man ir līdzīgi - suns ir iegansts iepazīt kaimiņus un apkārtnes ļaudis. :jaa: Iepriekšējā nodzīvojām 3 gadus un es tā arī īsti nevienu kaimiņu neiepazinu, nesveicinājāmies arī gandrīz nekad, turklāt, suns kaimiņu dzīvoklī bija agresīvs aiz bailēm. Kontrastam - jaunajā mājā esmu vien pusotru nedēļu, bet jau visi zin, ka esam tie ar to mazo, balto sunīti. Un bārā, kur eju katru rītu dzert kafiju, barista jau tagad visiem slavē - ka Yuki ir kvartāla skaistākais suns. :D Īsumā - esmu cilvēks, kurš pats nekad bez vajadzības neuzsāks sarunu, bet tagad, kopā ejot ar suni, tik daudzi cilvēki uzsāk runāties (un ir jau arī kopīgas intereses - vai nu viņiem pašiem ir suns vai arī patīk suņi). Protams, vai man šāda papildus uzmanība vienmēr patīk - tas atkal ir cits stāsts. :D

Ai, kā te aizrunājos Rufusa topikā. :D
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby Māra » 11 Aug 2016, 20:52

Absolūts un milzu :par: pixy rakstītajam. Neko pielikt, neko atņemt. Tieši tā arī ir. Un es nudien ceru, ka līdz manam nākamajam kucēnam to debīlo likumu atcels. :(
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 11 Aug 2016, 21:53

Paldies pixy par iedvesmojošiem vārdiem, patiesībā, ja es jau, pirms ņemt suni, būtu izlasījusi pusi no tā, ko zinu tagad, būtu daudz ko darījusi savādāk. Jo patiesībā pati nolažoju to pirmo poti līdz 3 mēnešiem un tad vēl likās, ka visu vajag tā pakāpeniski, tāpēc tāda aktīva socializācija atlikās. Bet nu ir tā, kā ir, kopumā jau progress ļoti jūtams, gan uz paklausību, gan uzvešanos pilsētā uz ielas. Un jā, te ir tiešām liela suņinieku saime, es tik pirms tam par to nezināju.

karalislauva

Viss kārtībā par manas tēmas pierakstīšanu. Tev tik 7 kg, man jau ir 20 kg un es tos katru vakaru nesu uz otro stāvu, jo guļamistaba mums ir otrajā stāvā un suncis ne pa kam nebija ar mieru gulēt no manis citā telpā, bet trepes ļoti stāvas un slidīgas piedevām, tā nu es katru vakaru un rītu stiepju tos 20 kg, bet nu jau tam jāpieliek punkts, jāmeklē paklājs uz trepēm un jāmāca Rufusu uzkāpt pašam, būs mums sportiņš.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 12 Aug 2016, 20:04

Šodien Rufusam bija pirmā dienā skoliņā kopā ar diviem citiem kucēniem. Gāja jautri. Nedaudz piekliboja komandu pildīšanas, nespēja uz mani visu laiku koncentrēties, bet nu tā, ka nebija vispār savācams arī nebija, bet nu starplaikos kā uzburts uz franču buldoga kucīti, kas bija viens no suņukiem un man jau sāk likties, ka tās nav bailes, kas Rufusam liek tā izpildīties, viņam ļoti gribas dauzīties, gāja kā traks, bet nu man, kā mammai :) sirds juta, likās, ka tie ir aicinājumi uz rotaļu. Par to vismaz liecināja viņa izpildīšanās. Buldodziņš arī nebija pret, bet nu temperaments cits, pietrūka tā straujuma, kas bija manam suncim un izmērs cits.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 12 Aug 2016, 22:59

lailamasa wrote:Paldies pixy par iedvesmojošiem vārdiem, patiesībā, ja es jau, pirms ņemt suni, būtu izlasījusi pusi no tā, ko zinu tagad, būtu daudz ko darījusi savādāk.

Pievienošos, eh, ja ar pirmajiem suņiem zinātu visu, ko zinu tagad... Kas to lai zin. :)

Jo patiesībā pati nolažoju to pirmo poti līdz 3 mēnešiem

Vai tad trakumsērgas pote nav no 3 mēn vecuma, jeb LV viņu arī agrāk potē? Es tagad tieši gaidu 3 mēnešus, kas būs apm. pēc nedēļas, lai varam beidzot vakcinēties pret to.


Tev tik 7 kg, man jau ir 20 kg un es tos katru vakaru nesu uz otro stāvu, jo guļamistaba mums ir otrajā stāvā

Hehe, VĒL pagaidām 7 kg... :D
Runājot par kāpnēm, kad var sākt mācīt kāpt pa tām? Pirmos 2 pakāpienus viņa kāpelē katru dienu kāpņutelpā, bet tā citādi neļauju vēl pašai kāpt.

Apsveicu ar Pirmo skolas dienu! :pukudupsis:
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 14 Aug 2016, 15:55

karalislauva

Īsti pirmā diena skoliņā tā nebija, mēs jau 3 reizes bijā individuāli un tad instruktore nolēma, ka var mēģināt mūs laist kopā ar citiem.

Par to poti, laikam jau ir tik no 3 mēnešiem, bet es novilku vēl ilgāk, jo mums kā reiz tas laiks iekrita pēc Jāņiem, kad nācās pagaidīt līdz kāda jauna naudiņa ieripos kontā.
Vispār jau nedrīkst gan mazajiem likt kāpt pašiem pa trepēm, tas man liekas, ka no šķirnes atkarīgs, kaut kur, piemēram, esmu dzirdējusi, ka takšus ilgi nevar laist pašiem kāpt.

Bet vispār Rufusam tik šodien atklāju, ka sācis kustēties viens mazais priekšējais zobs, mācu viņu ļaut man apskatīt muti pēc komandas un šodien redzu, ka jā, viens zobiņš pie smaganas asiņo un kustas, bet ko tas nozīmē, ka iespējams mans suņuks ir jaunāks nekā domājam, jo priekšējie zobi nomainās it kā līdz 4 mēnešiem (tā man šodien google pateica), bet Rufusam it kā esam pieņēmuši, ka ir jau 5. Nu izskatās, ka ir jaunāks nekā domājām. Bet vispār par to zobu smieklīgi, mūsu ģimenē bez maz svētki, sunim sākuši mainīties zobi :), meita jau uzreiz skrēja jaunumus paziņot tētim.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 15 Aug 2016, 09:20

Rufusam ir 3 stihijas pastaigā - pēc iespējas dziļāki grāvji, garāka zāle un lielāki brikšņi, pēdējo apgūšana gan apgrūtina pavada, bet kaut kā galā tiekam. Bet noteikti jāizvairās no augstākam kāpnēm, tādēļ vakar jau speciāli meklēju pilsētā, kur lielākas kāpnes un aicināju kāpt, diemžēl drošāk izrādījās apiet kāpnes pa maliņu, nu nekas, būs jāstrādā.

Nopirku grāmatu Amazon Kindle https://www.amazon.com/Help-Your-Fearful-Step---Step-ebook/dp/B004IARWBI/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1471245129&sr=1-1&keywords=Help+for+Your+Fearful+Dog#nav-subnav

Par bailīgu suņu audzināšanu un apmācīšanu, pie reizes papildinu savas angļu valodas zināšanas, bet lasās viegli.

Rufus grāvī, mums te pēc apvedceļa uzbūves šitas prieks ir visādās variācijās un vislabāk, ja vēl ūdens ir apakšā un ja vēl gadās kāda caurteka..., tik tur diemžēl saimniece nelaiž iekšā, bet ak, kā varētu.

Image

Un pilsētas mežā Rufus atrada šitādu pūpēdi, nebiju tik lielu redzējusi, nav vēl gatavs, bet esmu dzirdējusi, ka šādus tos var ēst, Rufus gan nemēģināja, vīrs gan teica, ka vairs neēdis manas sēņu mērces, mazums, mēģināšu iebarot pūpēdi.

Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 15 Aug 2016, 16:51

lailamasa wrote:karalislauva
mūsu ģimenē bez maz svētki, sunim sākuši mainīties zobi :), meita jau uzreiz skrēja jaunumus paziņot tētim.

Tā jau ir - kucēns paliek par pilntiesīgu ģimenes locekli! :sirsninas: Mūsējā bija apslimusi uz neligu laiku (nu jau viss labi, kaut kad arī sekos ieraksts blogā, tik jāsaņemas..tas karstums ir tik nogurdinošs! ) un visa ģimene sekoja līdzi, uztraucās tā it kā viens no savējiem būtu apslimis. Pat īsti neSuņu cilvēki. :)
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 16 Aug 2016, 17:25

Vislielākais suņa kārums mums ir kaķu sausā barībā :), rullē kārtīgi, kad bija mazs, visu laiku bija jāvaktē, lai neēd no kaķu bļodas, tagad kaķu galds pārcēlies augstāk uz kumodi, bet par pāris graudiņiem kaķbarības Rufus ir gatavs darīt visu.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby Lafanyette » 16 Aug 2016, 19:28

lailamasa wrote:Vislielākais suņa kārums mums ir kaķu sausā barībā :), rullē kārtīgi, kad bija mazs, visu laiku bija jāvaktē, lai neēd no kaķu bļodas, tagad kaķu galds pārcēlies augstāk uz kumodi, bet par pāris graudiņiem kaķbarības Rufus ir gatavs darīt visu.


Galvenais neaizrauties ar kaķu barību, suns var iedzīvoties nopietnās veselības problēmās.
Lafanyette
Baby
Baby
 
Posts: 82
Joined: 06 Mar 2015, 21:15

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 28 Aug 2016, 17:08

Nu būs garum, garš palags, bet gribas piefiksēt svarīgāko.

Tātad:
1. Rufus beidzot… :aptracis: ir nopelnījis šad tad tikt vaļā no pavadas, tas notiek, kad ejam uz pļāvām, kas mums te netālu no mājām un ja aizbraucam uz laukiem, tur vispār pavada tiek nolikta plauktā un visas pļavas, meži (bijām sēnēs) un krūmi ir Rufusam ar piebildi, ja es esmu netālu, jo mani šādās reizēs pasē jo īpaši un lai kur būs aizbizojis vai aizrāvies, nāk uz pirmo saucienu. Vēl gan nav sanācis šādās reizēs satikt cilvēkus un citus suņus, par meža zvēriem nemaz nerunājot, neesmu vēl droša, ka tad atsauktos, tāpēc pavada tomēr ir pa rokai un pati pasēju teritoriju, lai to svešo pamanītu pirmā.

2. Rufus palēnām pārvar bailes no cilvēkiem un citiem suņiem, un progress ir acīm redzams, es gan vēl līdz šim brīdim neesmu pārliecināta, vai tās tiešām ir bailes un ja ir, tad nav tik spēcīgas, tā drīzāk ir piesardzība, jo līdz ko objekts ir apostīts, tā ir pats lielākais draugs, man liekas viņš vienkārši ir ļoti zinātkārs un kā kārtīgam medniekiem (deguns visu laiku iet pa zemi) visu vajag vispirms apostīt. Un šajā jomā mums bija vairāki nozīmīgi notikumi. Pie Rufusa atkal bija atbraucis bīgls Lello, kurš beidzot atraisījās un arī ļāvās aktīvai komunikācijai. Man par lieliem brīnumiem, mans biklais suns, dienas beigās savās darbībās parādīja un panāca, ka viņš ir galvenais abu attiecībās un bigliņš labprāt ieņēma zemākā lomu. Bijām arī suņu sacensībās, lai socializētos, nu dikti gribēja ar visiem spēlēties, pat mūsu kinoloģes labradors vairs nebiedēja un nomētas tam pie kājām, kā kucēns parādīja cieņu 6 gadus vecajam kungam. Bet favorītīti ir Franču buldogi viennozīmīgi, ar tiem iet vispirms iepazīties, tad ļoti interesē VASi, kas bija vairākums sacensībās, bet te interese mijas ar bailēm, tādu kā adrenalīnu Rufusam, iet klāt ostīties, bet līdz ko arī vilciņš izrāda interesi tā metas prom, bet pavisam prom neskrien. Diemžēl nebija neviena VAS saimnieka, kas gribētu reāli ļaut sunim komunicēt, tiem todien bija citi pienākumi.

3. Rufus vakar bija kafejnīcā, mūs pat uzaicināja iet iekšā, par ko esmu pateicīga kafejnīcas darbiniekiem, Rufus nodemonstrēja visaugstākās savas paklausības spējas, iekštelpās vienkārši nogūlās zem mūsu galdiņa, bet tā kā iekšā bija karsts un suncis pat sāka nedaudz žēli īdēt, izlēmām tomēr pārcelties pie galdiņa laukā, Rufusu arī apkalpoja, atnesa ūdeni speciālā trauciņā un pasūtījām nevārītus cīsiņus, kas tika izsniegti pa gabaliņiem, par labu uzvedību.
4. Un lielākais mans prieks, šodien pilsētā gadatirgus, urā… :aptracis: cilvēku pūlis, jāizmanto, ņemam īso pavadu un ejam uz pilsētu un tirgū iekšā, dodu komandu Smuki un turu saujā kārumus un man pa lieliem brīnumiem , Rufus soļo man blakus un skatās tik uz mani, jā, ik pa laikam grib novērsties, lai atkal kādu apostītu, bet uz manu Smuki atgādinājumu un pāris reizes arī nelielu pavadas pavilkšanu pievēršas man un tā nogājām pa tirgus laukumu kādus 10 metrus turp un atpakaļ un mana sirds priekā lēkāja, tas man dod cerību, ka mans suns tomēr iemācīsies iet smuki pa pilsētu, necenšoties katru apostīt. Kādēļ komanda Smuki, tas nozīmē, ka ir jāiet man blakus, bet nav būtiski, cik pareizi, var iet vai nu pie labā, vai kreisā sāna, vai pat nedaudz iepakaļus, ja vēlas, bet ir jābūt pie manis. To mums ieteica kinoloģe, kad izteicu vēlmi, ka gribētu kādreiz arī piedalīties kādās sacensībās, ka ir divas komandas, kuram ir jābūt tehniski pareizi izpildītām laukumā, tās ir Blakus un Šurp, tāpēc ielai labāk izvēlēties citu, kas nenosaka tik striktu pareizību.

Kopumā paklausībā ir progress, pastaigas tiek apvienotas ar komandu izpildi, gribas arī iemācīt jau kādu triku, bet nesanāk īsti tam laika, kaut kad taču saimniecei ir jāstrādā arī, tā nu ķepu vēl dot neprot, brīvākos brīžos speciāli piestrādāju pie acu kontakta trenēšanas. Vēl Rufus ir ticis pie superīgiem iemauktiem un atbrīvojies no kakla siksnas. Ideju pariet uz iemauktiem aizguvu no augstāk pieminētās grāmatas, ko tagad lasu, par bailīgu un nervozu suņu audzināšanu. Autores uzskats ir ka pieturēšana pie kakla siksnas ļoti uzbudina nervozus suņus un tā nav vēlama un mums tas strādā tiešām, kopš Rufus staigā iemauktos, pastaigās ir kļuvis mierīgāks un paklausīgāks, man arī vieglāk viņu vadīt, ja vajag kaut kur pavilkt, vai pieturēt, ja pavelk suns. Pirmie iemaukti, ko paveicās nopirkt humpalās mums nerullēja, suns bija kā sapīts, tiem bija siksna starp kājām un arī izlikšana nepatika, suns bija stipri jātur, jo rāvās prom. Tagad mums ir divu siksnu iemaukti, viena virs kājām zem kakla un otra ap skaustu, uzliekas pār galvu, Rufus pats pieliec galvu pirms uzlikšanas.
Nu tiešām palags sanāca, nez vai kādam būs pateicība lasīt, nu paliks vismaz man piemiņai.

Un te pāris bildes.
Pēc kārtīgas sēņošanas.
Image

Prieks skriet bez pavadas, bet saimnieci nedrīkst izlaist no redzesloka.
Image

Mūsu bars :)
Image

Rotaļas ar Lello
Image

Te var redzēt mūsu iemauktiņus, izskatās pēc ļoti nopietna un svarīga suņa :)
Image

Un Rufus kafejnīcā.
Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 28 Aug 2016, 22:50

Eh, tā bilde ar Rufusu un sēņu spaini... :samilejies: Izteiksme tāda it kā pats to visu būtu pielasījis. :D
Lasām, lasām palagus. :)
Mana meiča arī ir sākusi bez pavadas izskraidīšanos parku vistālākajos nostūros. Protams, kad nejauši uzrodas kāds kārdinājums (kuru mana ērgļa acs tomēr nav laicīgi pamanījusi), kurš stiprāks par apbalvojumu - nevaru atsaukt un nākas kātot pakaļ sunei. Ļoti cītīgi strādājam ar šo katru rītu. Eh, šīs sekektīvās dzirdes... :D
Par bailes + zinātkāre, mums ar lieliem suņiem līdzīgi kā Rufusam ar VASiem. Ir tā kā baile, bet gribas arī spēlēties. Bet ne vienmēr tam lielajam gan galvā spēlēšanās... :D Vai arī tā svara kategorijam tomēr liek man būt piesardzīgai un tālāk par apostīšanos, saluncināšanos neļaut.
Vispār, interesanti par to komandu Smuki. Nekad nebiju tiktāl aizdomājusies, ka, kolīdz iemācās Blakus kā kādu citu komandu, nekad vairs to kā īsto nevarēs izmantot.
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 29 Aug 2016, 18:25

karalislauva

Jā, mums par šīm divām komandām īpaši pieteica, Blakus laukumā nozīmē ,suns iet cieši blakus pie saimnieka kreisā sāna, ideāli, ja skausts ir pret saimnieka kāju. Uz ielas tas nav obligāti, bet komandu Šurp laukumā sunim ir jāatskrien pie saimnieka un tā priekšā jāapsēžas bez atsevišķas komandas. Loģiski, ka uz ielas, katru reizi ieņemt pozu, lai suns varētu tev pieskriet klāt un apsēsties būtu visai sarežģīti.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 29 Aug 2016, 18:36

Nu mums gan ir priekšrocība - ar Blakus mācu iet smuki, bet, ja nu kaaadreiz gribēsies kaut ko nopietnāku abām (maz ticams), vienmēr varu vietējā valodā mācīt pareizi. :D
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 30 Aug 2016, 08:12

Rufus nedēļu atpakaļ tika pie sava Konga, rullē mums ļoti, tik jādod pirms ēšanas, jo Rufusam, kā īstam vīrietim viss iet tikai un vienīgi caur vēderu.

Image
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby karalislauva » 30 Aug 2016, 10:06

Saki, kādu izmēru tu pirki?
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Rufusa darbi un nedarbi un saimniece iesācēja

Postby lailamasa » 30 Aug 2016, 15:27

Mums ir Puppy Kong L izmērs, paņēmu lielo, jo mans jau paliels, 50 cm skaustā un mute ui, ui, lai košļātu, mutē nedabū, par lielu, bet tad nu laiza to caurumu ar mēli cik, var un piepalīdz uzspiežot ar ķepu, to uzspiešanu gan tikai šodien atklāja, tā visu laiku laizīja un ripināja, kamēr dabūja tukšu. Bet var jau būt, ka šī bumba nemaz košļāšanai nav paredzēta, bet tieši tādai spaidīšanai ar ķepu un mums izmērs ir OK. Košļāšanai Kongam ir tādi kauli, kuriem galus var piebāzt ar kārumiem.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests