Ash & mana suņu tērzētava

Blogs and Chats

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby Māra » 29 Aug 2016, 17:19

Ak, kāda jauka! Labprāt sekošu līdzi iedzīvošanās un bilžainiem notikumiem jūsmājās. :) Lai aug vesela, skaista un gudra un no 'vecākā brāļa' samācās tikai to labāko ;)
P.S. Pēdējā bilde tiešām pasakaini mīļa.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 31 Aug 2016, 18:19

Neuzpērcieties uz skaistām bildēm, mīļais lielais brālis gulēja pēc komandas - piecēlās un aizgāja uzreiz pēc tam, kad beidzu fotografēt. :velnins:
Mazā knīpa ļoti slikti ēd, pagaidām dodu sauso (kamēr nebūs dabūjusi poti, tikmēr negribu neko rediģēt uzturā, lai neradītu organismam papildus stresu). :apcelta: Ja dodu no rokas, tad vēl paknakstās, no bļodas neēd. Toties izlaiza zālāju tajā vietā, kur lielais ēdis savu RAW ēdienu. Tas rada bažas, jo augšanas periodā biju domājusi dot 50/50 sauso/gaļu. Nejūtos par sevi tik pārliecināta, lai barotu tikai ar RAW, īpaši jau zobu maiņas laikā, kas savukārt atstāj vizuālu ietekmi uz ausīm. Protams, pie audzētājas ēda labi, pie mums ir jau 5 dienas, nu jau stresam par vides maiņu nevajadzētu atstāt pilnīgi dramatisku ietekmi uz apetīti. Bet pagaidām šķiet ka dienā apēd ne vairāk par pusi no normas.
Vēl labprāt uzklausītu ieteikumus – labākie našķi mācībām? Mana mazā ņerga īpaši necenšas par ēdienu (ak, kāpēc man vēl viens suns, kas nestrādā uz ēdienu??? :ludzu: :ludzu: :ludzu: ). Brīžiem liekas, ka atalgojumu pieņem pieklājības pēc.
Klikeris – 3 dienas pa vienai neilgai nodarbībai un Binki jau zina, ka nav jāskatās ne uz klikeri ne uz gardumu, bet man acīs, lai tiktu pie ne īpaši kārotā ēdiena.
Būris – pie audzētājas bija ieradināta gulēt būrī, tāpēc arī tagad būri uztver pozitīvi. Kad esam mājās durtiņas stāv vaļā, bet būrī ieiet reti, jo taču jāspēlējas un jāiet laukā. Barošana būrī gan īpašu ietekmi nedod, jo ēšana nav tik svarīga, kad dodos prom, tad labprātīgi ieiet būrī, kur ielieku mantiņas un kaut ko garšīgu. Šobrīd atstāju uz 4 stundām, kad atgriežos vienmēr rātni čuč.
Ar tualetes lietām šķiet viss ir kārtībā – no vakara līdz rītam izciešas, kad neesam mājās, tad ir būris, kad esam mājās, tad suņi ļoti daudz dzīvojas pa āru. Šis bonusiņš priecē. :jaa:
Ir doma rīt vest uz poti, un tad jau nākamnedēļ varēs sākt tusēt apkārt, vēl tik jāiemācās iet pie pavadiņas. :pastaiga:

nofotogrāfēt divus suņus kustībā, lai kadrā būtu vismaz puse no katra suņa laikam nav iespējami ... ^^
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby Spigana » 31 Aug 2016, 19:10

Oi, man ar Mio arī bija ēšanas problēma, burtiski dzina izmisumā. Es gan atļāvos jau 3 mēnešu vecumā pārit uz rawu, ne sekundi neesmu nožēlojusi.
Uz kārumiem mana knīpa ar izvēlīga un uz dažiem strādā izcili, kamēr citus tikai pieklājības pēc paņergā vai pat vispār neņem. Diezgan labi strādāja vārītas vistu māgas, bet mani besī, ka tās ātri bojājas. Tagad Mio cepu speciālas kotletītes - malto gaļu sajaucu vai nu ar blenderētu aknu vai zemesriekstu sviestu, salieku nelielas gaļas piciņas uz cepamplātes un krāsnī iekšā uz minūtēm 15-20. Pēc tam var viegli noplēst pa mazam kriksītim, ilgi glabājas ledusskapī un pat ārpus tā laivu braucienā pa trim dienām nepalika pretīgi tie kārumi. Bet vislabākais tas, ka Mio par šiem kārumiem jūk prātā un tai dienā, kad nomainīju, man piepeši uzradās teju vai paraugsuns - atsaucama un par gabaliņu kotletītes gatava dvēseli pārdot.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby lailamasa » 31 Aug 2016, 20:02

Mums rullē visi iekšējie orgāni, vārīti, Spiganas kotlešu ietekmē ir doma pamēģināt cept, nevis vārīt, jo pieļauju, ka tieši ceptas gaļas garša ir tā patīkamā. Bet ja mācīšanās notiek pirms ikdienas ēšanas, tad viss der. Bet pēdējā laika lielākais kārums, ko tik nesen pamēģināju, vārītas nieres, kā jau sūdiniekam :) (osta dikti, par laimi neēd) iespējams patīk tas urīna aromāts. Nu un tagad mums nieres topā, vislabāk liellopa, jo tas pēc vārīšanas tādas stingras un sausas, gabaliņus var salikt pat labo džinsu kabatā.
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 07 Sep 2016, 17:45

Mazā ņerga.
Biankai vajadzētu ēst 3x dienā, jo viņa vēl ir pavisam mazulītis. Viņa neēd. Vismaz ne tad, ja noliek priekšā bļodu ar barību. :pagalvu: Tāpēc es sēžu uz grīdas un baroju viņu no saujas. Tas protams ir ļoti jautri (un nepareizi!!), viņa lēkā man apkārt, izbārsta barību pa grīdu, kož man rokās, lec sejā un visādi citādi izklaidējas. Pēcpusdienās, vakaros jau vēl neko, bet no rītiem, kad jāpaspēj laikā aizvest bērns uz skolu un pašai uz darbu, es šo rotaļu izbaudīt nespēju. :aizsvilstas: Ja nolieku bļodu priekšā lai ēd – viņa neēd. Un mana sirds nevar to izturēt, jo viņa ir tik tieviņa, tik smalciņa, ka saprātīgā pieeja nolikt bļodu, ja neēd, novākt un piedāvāt nākamajā reizē man liekas pārāk skarba. Pat barojot no rokas nevienmēr bļoda tiek izēsta tukša. Ar Akimu bija aptuveni tāpat, un es kādu laiku auklējos, bet pēc tam kad pārtraucu, viņš bieži palika tukšu vēderu. Pieaudzis Akim vēljoprojām ir ļoti tievs, pārāk tievs. Un man nav izdevies atrast metodi ar kuru uzbarot, jo ja dodu vairāk, viņš vienkārši neēd.
Es domāju – vai tas neskādē kucēna veselībai, ja viņš paēd tikai 1-2 reizes dienā un apēstais daudzums ir ievērojami mazāks par ieteicamo devu? :jaut:
Vēl es domāju pamazām sākt dot gaļu. Vai labāk būtu sākt ar vistu? Brīvdienās plānoju arī iegādāt kādu produktus, ko varētu sacepināt gardumiem.

Draugi
Man par lielu prieku abi suņi ir iedraudzējušies. :pukudupsis: Vēsais džeks bieži paķer kādu mantu un aicina sīko uz ķerenēm, dzenā viņu, brīžiem pat riedams un klabinādams zobus. Sīkā nebaidas. Lec pretī. Skrien pakaļ un kož kājās. Cīnās par striķi ņurdēdama. Bet priecē, ka ļoti meklē kontaktu ar cilvēku, labprāt spēlējas ar bērniem.
Abi guļ vienā midziņā, tomēr pagaidām bez cieša fiziska kontakta – tā teikt – abi uz viena matracīša, bet tā lai paliek brīva vietiņa pa vidu. :velnins: Domāju, ka Akim savu pagātnes pārdzīvojumu dēļ tā īsti nespēj atļauties šādas vaļības, lai gan pirms 2 gadiem ar māsas suni, kas bija pusaugu vecumā, gulēja kopā. Nu vēl jau nav pat 2 nedēļas pavadījuši kopā, tā ka ceru, ka ar laiku sāks gulēt ciešāk blakus. Esmu lasījusi, ka gulēšana kopā suņiem ir svarīga dēļ savstarpējām attiecībām. Un tā kā mēs, ļaunie saimnieki, suņus gultā neņemam, tad viņi vienmēr ir izraidīti ārpus bara galvenās migas. :velnins:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 22 Sep 2016, 16:19

Prieki un bēdas
Ar prieku skatos, kā vēsais džeks pamazītiņām atveras draudzībai ar mazo knīpu. Nu jau vairs tā nav tikai aicināšana uz rotaļu, bet arī kopīga čučēšana arvien tuvāk, varu ļaut abiem ēst no vienas bļodas (tas krietni uzlabo apetīti mazajai ņergai, kura pa lielam bļodu ignorē, bet ja ēd lielais brālis, tad viņa protams ar, vienīgā problēma, ka nevaru nokontrolēt cik daudz kurš apēd). Un tad vēl tādi mazi sīkumiņi, kas apliecina, ka abi arvien vairāk iedraudzējas. Mazā spindzele ar kucēna atvērtību un mīlestību izturas pret visiem cilvēkiem un Aki, bet vērojot, kāda ir reakcija satiekot citus suņus, secinu, ka laikam jau tomēr viņa atšķir īru terjerus no pārējiem suņiem. Kad pirmo reizi tikās ar Aki, tad metās klāt un pat nesarāvās, ka tas uzrūca un kāpās atpakaļ; neskatoties uz bubināšanu pirmajās dienās turpināja draudzēties. Satiekot citus suņus viņa ir daudz piesardzīgāka, klāt nemetas, pasēž, pavēro vai ir vērts tuvoties.
Par bēdām – pagājušās nedēļas čika laiks mūsmājās nepagāja bez sekām – mana mazā čiepiņa satraumēja kāju – kaut kā iesprūda aiz krēsla kājas. Tik dzirdēju kā iesmilkstas, tad pamanīju ka lec uz trim. Braucām pie daktera, iztaisījām rentgenu, nav jau liela vaina, bet pāris dienas mazam bija jālec uz 3 kājiņām. Iet jau uz labo pusi, bet pāris nedēļas jāierobežo fiziskā slodze un jāsaudzē kucēns. :histerija:
Aizvadītas ir arī pirmās brīvdienas ārpus mājas, lielā cilvēku pulkā, ar skaļu mūziku un ballītes atmosfēŗu, iespēju uzturēties ļoti plašā teritorijā. Un protams ka mums ir īsts party animal – nekāda gulēšana, ja notiek ballīte, jāpadraudzējas ar cilvēkiem un jāizpēta apkārtne, jāpacenšas kaut kas nozagt un sagrauzt. Prieks ka mazais suncis labprāt komunicē ar visiem, kas vēlas viņu pabužināt, bet pati nav izteikti uzbāzīga (tieši tāpat kā lielais), taču vēl vairāk priecē, ka vaktē saimniekus, ik palaikam atskrien palūkot, kur esam un ļoti labi ir piesaucama. Taču ne uz vārdu vai komandu, bet uz svilpienu. Mācījusi to neesmu, bet tā saucu Aki un izrādās, ka Bincītis ļoti sekmīgi dara pakaļ. Bonuss – varu vienlaicīgi pasaukt abus suņus, kluss svilpiens sabiedrībā ir mazāk traucējošs kā divu vārdu izkliegšana, ja apkārt sarunājas daudz cilvēku un spēlē mūzika, suns svilpienu sadzird labāk kā saucienu. :pukudupsis:

Īri vs Toji :paukojas:
Mūsu draugiem ir divi toiterjeri, māte un dēls. Dēls ir nedaudz vecāks par Aki. Pirmajā dzīves gadā Akim cītīgi mēģināja ar šiem abiem iedraudzēties. Nesanāca, jo abi toji bija ļoti nedraudzīgi. Puika vēl arī diezgan nešpetni klupa virsū un dzina Aki prom. Pagāja gads. Un mūsu rudulis izauga 4x lielāks par tojiem…un sāka atriebties par visām bērnības pārestībām – kucīti viņš vienkārši vajā un dzen izmisumā ar to ka vispār eksistē, puikam mēģina sadot bietē. Tā viņi ir nodzīvojuši nu jau vairāk kā 5 gadus mūžīgā karastāvoklī 2 pret 1. Tagad spēlē ienāk jauns spēlētājs – mūsu mazais Bincītis. Ruds, asspalvains, ož pēc īra. Un abi toji viņu nevar ciest. Mazā knīpa mēģina izaicināt uz spēli, rezultātā toji pieskrien un sadod pa mizu, bet viņa nesaprot, kāpēc šie ir tik nedraudzīgi, apsēžas, skatās, domā. Mēģina vēlreiz. Atkal dabon pa mizu. Nevar toji pieņemt īru, mūžīgs naids šais dzimtās valda. Toji tiek norāti. Maziņš saukts prom, žēl ka viņu tā apceļ. Un es domāju – kas būs kad izaugs? Vai Binija pievienosies Akim un abi īri sitīs abus tojus? Kapuleti un Monteki? :paukojas:

Apmācība
Šaušalīgi slinka tā saimniece, vēl arī attaisnojas, ka bērnam kāja kliba un ēd slikti, tāpēc nevar cienāt ar gardumiem. Mācāmies ļoti maz. Bet tas mazumiņš, pie kā ir strādāts iet labi – piesaukšana, sēdēt, dot ķepu, ir iestrādes komandai blakus un lieliski apgūts vārds Fu! Pie pavadas iet labi. Nupat pasūtīju pavadas sadalītāju, lai abus suņus varētu vest pie vienas, ceru ka tandēmā arī ies smuki. Staigājam arī bez pavadas – prom neskrien un ir piesaucama, vismaz pagaidām. Mācamies arī ikdienas sadzīves gudrības, gultās nekāpt, virsū nelekt un pārējās manieres. Galva jau protams ir gudra, pielec ātri, bet pagaidām ir grūtības atcerēties visas tās gudrības tieši īstajā mirklī. Kaut kad būs arī kāda bilde. Nupat staigājām ar salīmētām austiņām un man nepatīk bildēt, kad ausis ir salīmētas, nav estētiski :apcelta:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby karalislauva » 22 Sep 2016, 16:49

Prieks, ka lielais brālis ir pieņēmis mazuli! :pukudupsis:
ash wrote: Staigājam arī bez pavadas – prom neskrien un ir piesaucama, vismaz pagaidām.

Arī vidē, kur apkārt kairinājumi? Tas ir, ārpus mājas. Ļoti aktuāls jautājums man. :pastaiga:
Nezināju, ka īru terjeru ausis tādas nav no dzimšanas, bet gan speciāli jāveido (interese pēc pameklēju internetā un, izrādās, vēl daudzu citu šķirņu suņiem tā dara, piem., šeltijiem).
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby lailamasa » 22 Sep 2016, 17:13

Oi, man arī pirmais jautājums par tām ausīm, arī netā pameklēju, nemaz šo nezināju, es gan nezinu, kā ir patiesībā, bet tagad es saprotu, kad bijām vienā pasākumā, arī redzēju salīmētas ausis dažiem kucēniem, tie gan nebija terjeri, bet varbūt ir vēl citas šķirnes, kam arī šādi formē ausis.

Bet vispār izskatās, jums jautri iet un tu tik forši visu apraksti, bauda lasīt, man tagad daudz laika :)
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby fedelta » 22 Sep 2016, 17:27

varbūt ir vēl citas šķirnes, kam arī šādi formē ausis.


Vēl arī dobermaņiem līmē ausis ;)
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby Spigana » 22 Sep 2016, 18:11

Oi, forši lasīt, ka knīpa aug par uzvedīgu suni. :) Būs interesanti arī dzīvē satikt, īru terjeri šķiet ļoti interesanta šķirne un man vispār būtu interesanti parunāties ar cilvēkiem, kam kopā ar vecaku suni aug otrais kucēns - gribas zināt, kas mani gaida pēc pāris gadiem. :D
Par svilpšanu ar labs stāsts, žēl tikai, ka es neprotu svilpt. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby karalislauva » 22 Sep 2016, 22:35

fedelta wrote:
varbūt ir vēl citas šķirnes, kam arī šādi formē ausis.


Vēl arī dobermaņiem līmē ausis ;)

Kad kupēja, jā. Bet vai tad tagad ar līmē? Rotiem arī redzēju pie attēliem Googlē. Vien nobrīnījos..
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby Korland Rein » 23 Sep 2016, 08:30

Ir rotu kucēni, kam zobu maiņas laikā ir nepieciešams ausis līmēt. Vēl šādi ausis līmē austrāļiem.
http://www.rottweiler.lv/lv/rotveileri- ... iiba-65447

Līmē arī, bet citādi - am stafiem.
Image
Inspired by Rottweiler
"Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.", Satversmes 100.p.
User avatar
Korland Rein
Veteran
Veteran
 
Posts: 3327
Joined: 13 Jan 2010, 13:58
Location: Alžīrija

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 23 Sep 2016, 08:33

karalislauva wrote:Arī vidē, kur apkārt kairinājumi? Tas ir, ārpus mājas. Ļoti aktuāls jautājums man. :pastaiga:


Protams, ka pilsētā no pavadas neatlaižu. bet staigājot pa pļavu, mežu, lauku ceļu ejam bez pavadas. un Binija nāk. kad uzsvilpju. kad saucu vārdā, nu tad drīzāk nē. :kanepe: arī ballītē, kur apkārt bija daudz viņai svešu cilvēku, droši laidu brīvi skriet, nebija problēmu sasaukt suni. parkā visticamāk tik raiti viss neietu.

karalislauva wrote: Nezināju, ka īru terjeru ausis tādas nav no dzimšanas, bet gan speciāli jāveido (interese pēc pameklēju internetā un, izrādās, vēl daudzu citu šķirņu suņiem tā dara, piem., šeltijiem).


īru terjeriem austiņas būs škirnei atbilstošas, ja tās būs glīti nolocītas uz priekšu. dažiem suņiem austiņas stāv labi bez palīdzēšanas, dažiem suņiem austiņas ir nelielas un pastāv iespēja, ka tās pacelsies uz augšu un būs līdzīgas kā VAS. dažiem ausis ir lielākas un var nošļukt uz sāniem - kā putnu suņiem, vai ielocīties uz sānu, kā piemēram kurtiem. tas būtībā nav nekas traks un suņa dzīves kvalitāti nekādi neietekmē. esmu redzējusi foto ar īriem, kam viena auss ir augšā kā VASam, otra kaut kur uz sāniem. man personīgi šāds vizuālais noformējums nepatīk, ja ausis ir pareizi nolocītas uz priekšu, tas īru terjera sejā uzsver modro, dzīvīgo un saprātīgo skatienu. bez tam mums plānojas arī izstāžu gaitas, tāpēc ausīm jābūt glītām. ausu formēšana nav nekas sarežģīts - laikā, kad kucēniem mainas zobi, auss skriemelim nepietiek kalcija, tāpēc var izveidoties nepareiza auss turēšanas pozīcija, tādēļ ausīm tiek palīdzēts tās nofiksējot vēlamajā pozīcijā. Akim ausis maz līmēju, lielākoties palīdzēju ar masāžu - katru dienu austiņu glīti nolocot un izmasējot. ar ausu trennēšanu gan nevar labot tādus trūkumus kā nepareizs auss novietojums vai nepareiza forma. Ausu trennēšana tiek veikta dažādu šķirņu suņiem :pukudupsis:

te daži piemēri ar nepareizi novietotām īru terjeru ausīm:
Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by ash on 23 Sep 2016, 09:10, edited 1 time in total.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 23 Sep 2016, 08:55

un te pretstatam pareizi novietotas austiņas:
Image
Image
Image
īpaši pēdējā foto ļoti labi var redzēt kā ausis maina suņa kopējo izskatu.
protams - runa ir par ausu pozīciju mirkļos, kad suns ir sakoncentrējies. rotaļājoties, guļot, skraidot ausis bieži vien tiek pieglaustas. bet ja ir plānots plūkt laurus izstādēs, tad ausu pozīcijai ir būtiska nozīme.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 23 Sep 2016, 09:31

Spigana wrote:Oi, forši lasīt, ka knīpa aug par uzvedīgu suni. :) Būs interesanti arī dzīvē satikt, īru terjeri šķiet ļoti interesanta šķirne un man vispār būtu interesanti parunāties ar cilvēkiem, kam kopā ar vecaku suni aug otrais kucēns - gribas zināt, kas mani gaida pēc pāris gadiem. :D
Par svilpšanu ar labs stāsts, žēl tikai, ka es neprotu svilpt. :D


var nopirkt ultraskaņas svilpīti - cilvēkiem nedzirdamu. un iemācīt suni nākt pēc tādas. šo apsveru, varbūt ka suņiem būs prieks. :)
vēl jau tas uzvedīgums ir procesā, bet noteikti strādāsim pie tā, lai suns būtu adekvāts. šajā ziņā mums ir paveicies, ka īriem temperaments ir līdzsvarots, tā ka pamats, uz kura strādāt, ir labs, līdz ar to pie laba rezultāta tikt vieglāk.
Tik pabrīdinu, ka kursinga pasākumos mans rudais zvērs ir pilnīgi neadekvāts, līdz ar to secinājumus par šķirni kopumā rīt nevajadzētu izdarīt. :velnins:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby Māra » 23 Sep 2016, 14:43

Tā jau smuki tie pareizo ausu īriņu, bet nu šis izkausēja manu sirdi ^^
ash wrote:Image
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 23 Sep 2016, 16:06

Māra wrote:Tā jau smuki tie pareizo ausu īriņu, bet nu šis izkausēja manu sirdi ^^
ash wrote:Image


protams, ka ausis ir gaumes jautājums. ne visiem īriem ausis tiek līmētas, īpaši jau ja neplāno apmeklēt izstādes.
man savukārt labāk patīk tās Vveida ausis un es līmētu arī tad ja izstādes nebūtu plānā.


Mazais mežonis
Mums no mājas ir 2 iespējamie pastaigu maršruti. Līdz šim vienmēr gājām uz labo pusi - tur sanāk pa ceļam tikai dažas mājas, kurās mīt suņi, un sagadīšanās pēc tie ir arī mierīgākie, klusākie suņi rajonā. Bet vakar nolēmu doties uz otru pusi, un tur sanāk iet garām kādām 8-9 mājām, kurās mitinās zvērīgi rejoši suņi, gan lieli gan mazi, un visi ārprātā trako. Līdz šim Binija mierīgi gāja garām mierīgi rejošajiem suņiem. bet vakar... :paukojas: kas to būtu domājis - pie pirmās mājas ar rēcošo nezvēru aiz žoga - uz brīdi sabijusies apstājās, bet tad spalva gaisā, kaujas pozā un riedama-rūkdama metīsies pretī :paukojas: :paukojas: un tā pie katras nezvēra mājas. tā kā man pie vienas rokas Akis, kurš negribīgi valdās, bet pie otras Binija, kura ir gatava mesties kaujā un vēl perifērijā bērns uz velosipēda, paņēmu tik pavadu īsāku, pasaucu un vedu prom. Atpakaļceļā tas pats. būs jāsāk izglītošanās nolūkos regulāri staigāt gar mežonīgajiem suņiem.
bet bažīgu mani dara viņas reakcija. ceru ka man neaug krokodils, kurš būs gatavs mesties pie rīkles katram. jāpiebilst ka Akis līdz pat 2 gadu vecumam vispār neizrādīja ne mazāko agresiju pret citiem suņiem. :neparliecinats:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby lauva » 24 Sep 2016, 11:01

Tu Akim ar ausis līmēji vai tikai mazā tagad jums jēriņa lomā?
Diezgan daudzām šķirnēm kucēna vecumā līmē ausis, bet ar to ar jābūt uzmanīgiem. Asim viena auss iekaisa, dauzoties ar otru suni saskrāpēja un tā momentā iekaisa,ilgi ņēmāmies.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby karalislauva » 24 Sep 2016, 13:34

Jā, nu dažās bildēs īrs ar nelīmētām ausīm izskatās pēc riktīga dukša! :D
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Ash & mana suņu tērzētava

Postby ash » 26 Sep 2016, 13:18

lauva wrote:Tu Akim ar ausis līmēji vai tikai mazā tagad jums jēriņa lomā?


Akim ar līmēju, bet ne tik daudz kā vajadzētu. būtībā viņš pa lielam ausis nes pareizi, tomēr reizēm izlien bērnības gremlina daba. mājās pameklēšu vizuālu uzskates materiālu :)
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests