Netieku galā...:(

All About Dogs

Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 05 Oct 2016, 18:42

Sveiki!
Jau iepriekš biju atvērusi tēmu par labradora jauktenīša kucēna barošanu. Ar barošanu viss ir kārtībā, viss normalizējās. Ir vairākas nelāgas problēmas, ar kādām audzinot iepriekšējo suni, nebiju saskārusies. Viena ir tāda, ka suns nekādi nepierod braukt mašīnā. Nē klēpī, ne kastītē, ne savā braucamajā būdā. Kucēns, visu ceļu, skaļi kauc. Bet trakākā lieta ir nepārtrauktā košana kājās! Man, jau beigti nervi... bērni sēž savās istabās, aiz aizvērtām durvīm, nevar pa dzīvokli pastaigāt, suns skrien pakaļ un momentā kājās iekšā. Tas pats man, kā pamostas tā kož. Esmu izmēğinājusi visus interneta ieteikumus, spēlējos ar suni, mantiņu pietiek un nekā! Meita pat šodien sāka raudāt un teica, ka labāk vispār suni nebūtu pirkuši. Vienīgi vīram viņš vairs nekož, laikam par barvedi uzskata, kaut visa ņemšanās ap suni ir uz mani- ceļos, baroju, vedu ārā, vācu čuras.Manā pusē, pie gultas, viņš guļ. Kad saku nedrīkst, suns vēl vairāk satrakojas, pilnīgi zobus atņirdz . Un neiesakiet ignorēšanu, jo tas nav iespējams brīdī, kad tev tiek kosts potītē.
Kucēnam 2 mēneši.
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Netieku galā...:(

Postby Alpina » 05 Oct 2016, 20:55

Netēlošu te nekādu speciālistu, tikai mans, cilvēka parastā, viedoklis :)

Viens.. ir uzmanības trūkums. Tas, ka ir mantas, tas nenozīmē, ka viņam pietiek jūsu uzmanības
Otrs.. tā pat kā mazs bērns visu apgūst caur muti. Mamma un pārējie kucēni viņam nav devuši iespēju saprast, ka tas otram sāp un, ka tā nedara. Tas ir jādara Jums. Ja jau tagad bērni no suņa baidās, kas būs, kad suns pieaugs? Liksiet ss sludinājumu, ka "pārvākšanās uz citu valsti" dēļ meklē jaunu saimnieku? Ar suni ir jāstrādā, tas ir jāmāca.
Kaut kuciks vēl maziņš, bet ja pašiem nepietiek zināšanu, jāsauc palīgā kinologs. Uz suņu skolu diez vai kāds ņems, bet paši galā netiksiet - drošvien jāsauc pie sevis. Lai tad arī pastāsta, kā ar suni runāt, ko darīt. Neaizmirstiet, ka jums kopā vēl daudz, daudz gadu priekšā!
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Netieku galā...:(

Postby Linda B. » 05 Oct 2016, 21:06

Mašinā braukt vajag radināt, pa maziem gabaliņiem, dodot našķus, kad labi uzvedās. Tas, ka kož tik stipri ir sekas tam, ka viņš atrauts no pārējā metiena par agru. Ar tām mantām ir jāspēlējas, kā kož, tā mantu mutē, var vienkārši peicelties un neko nesakot aiziet prom, aizvērt durvis un lai sēž un domā par ko viņu atstāja, var mēģināt imitēt smilkstiena skaņas tā liekot saprast, ka sāp. Taču nekas nebūs uzreiz, prasīs laiku. Bet vispār jau tas pāriet un tā ir pilnīgi normāla uzvedība kucēnam šajā vecumā
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Netieku galā...:(

Postby Spigana » 06 Oct 2016, 01:03

Es šādā situācijā ņemtu kinologa konsultāciju, lai atbrauc, novērtē situāciju un iemāca, kā šādā situācijā labāk suni audzināt. Un mācīt šo noteikti uzreiz vajadzētu arī bērniem - kā ierādīt sunim viņa vietu, nevis slēpties istabā. Man bērnībā laukos ļāva tā slēpties no lielā, draudzīgā suņa, kas leca virsū un man bija bail, vēlāk ar to bija ļoti grūti sadzīvot.

Savukārt mans neeksperta viedoklis - kucēns sev pieprasa uzmanību un nesaprot, ka dara pāri citiem. Kad mans suns bija pavisam maziņš, es skaļi un aktīvi izrādīju to, ka man sāp katru reizi, kad viņa man iekoda (man gan nekad nebija tik traka situācija), skaļi "īdēju", teicu "au" utt. Un pēc iekošanas momentā pārtraucu spēlēties ar viņu uz brīdi. Bet noteikti nevajag vispār ignorēt košanu.

Bļaušanu mašīnā (man vispār ir ļoti vokāls suns un viņai dikti patīk pīkstēt, īdēt un gaudot) sākumā mēgināju ignorēt, bet ātri atklāju, ka uz manu suni ignorēšana pārāk labi nestrādā. Un, protams, nav vērts uz viņu bļaut vai aizrādīt, jo kucēns vienkārši nesaprot par ko. Es šo atrisināju tādējādi, ka mašīnā bļaujošam sunim rādīju kārumiņu, kuru atdecu tikko kā viņa apklusa un dikti slavēju, plus slavēju katru reizi, kad viņa apklusa pati no sevis.
Bet vispār mans suns mašīnā bļāva kādus pāris mēnešus un pēc tam diezgan strauji noklusa bez īpašas apmācības maiņas un atzīstos, ka es arī tii cītīgi suni neradināju pie braukšanas mašīnā. Toties palīdzēja tas, ka sākumā suni vedu tikai un vienīgi uz vietām, kur viņa uzreiz pēc izkāpšanas no mašīnas varēja izklaidēties - skriet ar citiem suņiem, dauzīties. Ātri izveidojās pozitīvā asociācija, ka braukšana mašīnā nozīmē došanos uz kādu labu izklaidi.

Atgriežoties pie košanas - manam sunim šo procesu diezgan palīdzēja saprast tas, ka viņu laidu dauzīties kopā ar viņas māsu, kurai bija raksturīgas brutālākas spēles metodes, attiecīgi manējā ātri iemācījās, ka kost ir sāpīgi. Varbūt jums ir iespējas socializēt kucēnu ar kādiem drošiem (sapotētiem) suņiem? Noprotu, ka ar audzētāju jums dikti nepaveicies, bet varbūt var dabūt kontaktus metiena citu kucēnu saimniekiem un ļaut kucēniem kopā paspēlēties?

Un vēl - ja rakstāt, ka vīru suns respektē un viņam nekož, ir vērts padomāt, kā atšķiras vīra attieksme un uzvedība pret suni, iespējams, ka viņš ir pratis sunim ierādīt vietu un citi mājinieki varētu rīkoties līdzīgi.

Bet vispār - vēlu izturību ar sarežgītu kucēnu un maksimāli ātri risiniet problēmu, talkā aicinot profesionāli. Un bērniem māciet, ka slēpties istabā nav risinājums, būs ļoti grūti dzīvot ģimenei, ja bērniem būs bail no gimenes suņa.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Netieku galā...:(

Postby ash » 06 Oct 2016, 08:09

neesmu eksperts, bet manam kucēnam lieliski strādā abi varianti pret košanu
1. kā iekož tā iesaucos Au! parasti ar to pietiek.
2. ja kucēns ir satrakojies un nespēj nomirināties no mana Au!, tad saņemu viņu aiz purniņa un paturu kādu brīdi - 10-20 sekundes. ja pēc pirmā mēģinājuma nelīdz, nākamajā reizē turu drusku ilgāk. parasti šāda pieturēšana palīdz kucēnam savākties, ja viņš ir stipri satrakojies.

mums ir arī pieaudzis suns, kurš ir ļoti saudzīgs un maigs pret kucēnu, uz to tad arī sīcene izlādē savus košanas priekus - jo viņš neuzrūc un nepaklabina zobus, kad viņa kož par stipru, vienkārši iet prom (cenšas ignorēt) - jāsaka ka šī taktika īpaši nestrādā. :kanepe:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 06 Oct 2016, 08:41

Es, jau saucu gan au, gan ņau- nekādas jègas. Ar vīru-ideāls sunītis- smuki sēž blakus, nolaiza roku,luncina asti kad vīrs nāk. Mani uztver kā tādu kožamo materiālu, kaut noteikti neesmu nekāds oduvančiks, kas sev ļauj uz galvas kāpt. Kas bija atšķirīgs vīra uzvedībā- nekas īpašs. Pēc pāris košanas mēģinājumiem uzbļāva, uzšāva pa sēžamvietu un ar to arī pietika, tagad paraugsunītis. Uzmanības kucēnam pietiek un ar viņu spēlējos,nevis iegrūžu mantiņu, lai sēž. Man uz viņu gan dusmas, gan žēl,ka tik daudz jābaras :asaras: Būs kā tajā filmā, kur sunim jautā kā viņu sauc un viņš atbild- mani sauc "nedrīkst". Tagad guļ- nu eņģelītis! Bet tad pamostas un riktīgs velnēns :velnins: Varētu doties garākās pastaigās( pie pavadas iet salīdzinoši labi), bet viņam nepatīk ārā- pīkst, čīkst un ātri vien velk mani atpakaļ uz māju pusi. To kur ir mūsu māja un kāpņutelpa Leo iegaumēja ļoti ātri, uz turieni tad arī velk.
Es, laikam, tik ļoti salīdzinu šo kucēnu ar savu iepriekšējo taksenīti, ka tādēļ esmu diezgan pamatīgi vīlusies. Keita nekad nekoda, ar prieku gāja ārā, brauca mums visur līdzi un lielākā laime viņai bija būt ar mani kopā ;(
Vīrs ne par ko vairs negribēja taksi...gribēja,kā viņš izteicās, riktīgu suni. Tagad dabūja RIKTĪGU, kurš mūs visus apkodīs!
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Re: Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 06 Oct 2016, 08:48

Vēl gribēju piebilst, kā mums kaimiņos dzīvo 2 skotu terjeri.Viens ir 7 mēnešus jauns un kož kā traks! Viņu saimniece ar suņiem nodarbojas ļoti nopietni, suņi ir ar visiem papīriem un nav atrauti par ātru no mātes.
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Re: Netieku galā...:(

Postby Linda B. » 07 Oct 2016, 14:39

Kost jau viņi visi kož, tas ir normāli, kurš vairāk, kurš mazāk, viņi tā spēlējas. Taču atšķirība no kucēna, kam bijusi iespēja socializēties ar savu metienu pienācīgi, jūsējais visticamāk nepaspēja nevienam savam brālim vai māsai iekost par stipru, lai tie pavēstītu viņam, ka tas sāpēja un neviens viņam nav iekodis par stipru, lai viņš saprastu, ka tas sāp, es domāju, ka tas vien varētu šo situāciju sarežģīt. Man pašai tagad ir tūlīt mēnesi veci takšu kucēni, viņi vēl pat nav sākuši kosties pa īstam, ap 6 nedēļām parasti iet vaļā ņigu ņegu, kur šie viens otru kož, rausta aiz ausīm un tas plēstais nabags pilnā rīklē kauc. Es godīgi nesaprotu, kā cilvēki var atdot šitik mazu kunkuli, viņi taču ir galīgi bēbji, knapi tenterē un vēl pupu zīž.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 08 Oct 2016, 16:04

Nevar, nevar tik mazu pirkt, tagad man tas ir pilnīgi skaidrs. Vienkārši , pēc takša, šis kucēns man likās, jau liels- no skata, protams.
Cerams, ka augot, kļūs prātīgāks. Tagad jāsāk vairāk pie ārā čurāšanas piestrādāt. Nelāgi, ka Leo, katru rītu ap 4 ceļas nokārtoties. Nezinu, kā lai sevi piespiež tik agri skriet no 5. Stāvā lejā. Kaut kādā zolīdāka pidžama jānopērk, vai? :meitenedejo:
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Re: Netieku galā...:(

Postby Linda B. » 08 Oct 2016, 17:42

Halātiņā, halātiņā! :D
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 11 Oct 2016, 07:36

Labrīt! Man atkal ir par ko pažēloties un paprasīt padomu. Suns ārā nekakā! Staigā kaut 2h- nekā! Var redzēt,ka ciešās un gaida kad būs atpakaļ dzīvoklī,lai uzreiz noliktu čupu :soks: Vakar,gandrīz visu dienu pavadīju ar viņu ārā,pēc katras pagulēšanas un ēšanas un nekāda rezultāta.Šorīt tas pats.Garu gabalu izstaigājām,kā ienāca istabā tā momentā nostutējās un visu izdarīja. Pačurāt,reizēm čurā,jo to laikam nevar tik ilgi noturēt. Ko lai dara? Varbūt,kautkur ārā viņa kakas jāiznes,lai smaka ir? Man tik vajag to vienu reizi,lai saprot,ka nekas nenotiks,ja to darīs ārā. Mums te zaļš,kluss ,neviens viņam netraucē.Noņēmu pavadu un tāpat nelīdz. Kā vispār suņiem iemāca kārtoties laukā,ja dzīvo dzīvoklī? Vai,ja vedīšu garās pastaigās 3x dienā,viņam aizies? Tā skriešana, ik pēc brīža ,neies cauri. Mums 5.stāvs,suni nesu rokās. Vakar,jau vēders un mugura sāka sāpēt. Daudziem,taču dzīvoklī ir suns un neviens cauru dienu ārā nestaigā,kā tas notiek?(nezinu,jo pirmais suns tika ņemts pavasarī un visu vasaru dzīvoja laukos.No 3 mēn. kārtojās tikai ārā.)
P.S. Laukos,pagalmā suns gan pačurā,gan pakakā.
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Re: Netieku galā...:(

Postby Linda B. » 11 Oct 2016, 08:33

Kucēns ir ļoti maziņš! Iemācīsies! Lielajiem SOS gadījumos, kad vajag, lai dara ātri un tūlīt līdz dupsī iebāzts kaut kas aptuveni sērkociņa izmēros (triks no zoopsiholoģijas lekcijām :D )
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Netieku galā...:(

Postby ingucel » 11 Oct 2016, 17:32

Uko25 wrote: Vienīgi vīram viņš vairs nekož, laikam par barvedi uzskata

Te jau arī ir atbilde! 8-) Un nav svarīgi, kurš tīra čuras, kurš baro, kurš rūpējas. Svarīga ir attieksme.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Netieku galā...:(

Postby karalislauva » 13 Oct 2016, 12:48

ingucel wrote:Un nav svarīgi, kurš tīra čuras, kurš baro, kurš rūpējas. Svarīga ir attieksme.

:par:
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Netieku galā...:(

Postby MartaK » 15 Oct 2016, 18:39

Mums ar to nekakāšanu ārā ir tā pat! Kucēnam 3 mēneši, pirmo nedēļu visu smuki darīja laukā, bet tad nez ko sadomājās un tagad,ja ir laiks(nav jādzenā kāds ābols,vai jāskatās apkārt) un nekas nenovērš uzmanību-pačurā, bet kakāt ne! Divas stundas ganamies pa dārzu, bet nekā! Tikko,kā ieejam atpakaļ mājā, uzreiz pakakā. Pat divreiz :medos:
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Netieku galā...:(

Postby Uko25 » 15 Oct 2016, 21:55

Sveiki!
Lindas B. ieteikums par sērkociņu dupsī mums nostrādāja perfekti- paldies liels par to! Tagad kucēns kārtojas ārā, pat rodas aizdomas, ka tā kā prasās laukā uz kakāšanu. Pirmās reizes bija noteikti jāiet uz vietu, kur to izdarīja pirmo reizi, tagad dara arī citur. Ta kā viņam vairs nav jāciešas un jāstreso, arī ārā staigā labprāt un nedīc pēc 5 minūtēm, lai ved mājās. Istabā, protams, arī piečurā, bet 2 mēnešos tas vēl nav nekas. Vakar braucām uz laukiem un Leo ļoti labi izturēja braucienu. Visu ceļu smuki gulēja uz sēdekļa,kas apklāts ar viņa segu. Taisni brīnos,jo iepriekš brēca un kliedza visu ceļu. Laukos iztrakojās ar savām 7 gadīgajām tantēm- Jorku un haskiju, varēja pārsmieties. Vienīgā problēma, kas vēl ir aktuāla, ir dauzoties ķert biksēs un kājās. Mazāk kā iepriekš, tomēr, vēl diezgan traki. Jo sevišķi kaitinoši tas ir no rīta, kad bērniem jātaisās uz skolu. Beigās suni vienkārši iespundēju guļamistabā. Cerams, kā arī šis netikums pāries.
Leo aug un, manuprāt, arvien mazāk izskatās pèc īsta labradora. Labradori ir masīvāki. Tomēr, kā jauktenis, Leo tāpat ir izdevies smuks.
Uko25
Baby
Baby
 
Posts: 47
Images: 1
Joined: 13 Oct 2015, 16:00

Re: Netieku galā...:(

Postby Spigana » 15 Oct 2016, 23:15

Cik forši dzirdēt par progresu! :) Izklausās, ka jums tur strauji iet uz labo pusi, noteikti atradīsiet risinājumus arī citām problēmām.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Netieku galā...:(

Postby Milis » 29 Dec 2016, 14:26

Mūsu mazais kucēns,kad koda,tad uzreiz pa degunu dabūja un skaļu/dusmīgu-''NĒĒĒ'',nu vairs nekož. Mašīnā arī sākumā rēja un smilkstēja, bet mēs ar viņu runājāmies ,dziedājām un kā apklusa tā dabūja gardumu, nu mašīnā pat bez būra braucam citreiz-pats ielec un sēž mierīgi uz paklājiņa. (kucēnam 4.mēneši vēl nav)
Lai Jums izdodas :)
Milis
Baby
Baby
 
Posts: 3
Joined: 16 Nov 2016, 22:46


Return to Viss par suņiem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron