Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Blogs and Chats

Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 25 Nov 2016, 09:14

Saņēmos.
Domu kaut kur pierakstīt savu kopdzīvi ar suni apsvēru jau sen, bet nevarēju atrast īsto brīdi.
Te nu būs! Kā tad mēs satikāmies...
Esmu cilvēks ar suņiem (nevis putniem) galvā, manā ģimenē vienmēr ir bijis kāds suns. Vai divi. Asspalvainais foksterjers,takša un bulterjera jauktenis,mopsis, tojterjers-mazie suņi.
Pirms 7 gadiem, sākot dzīvot vienai, stipri izjutu suņa trūkumu, bet apzinājos,ka ar manu dzīves ritmu un dzīvokli, suni ņemt nevaru. Galīgi bez zvēriem nevaru, tāpēc nolēmu iegādāties Mājas sesku.(Nē, viņi nesmird, ja ir kastrēti un tiek pareizi baroti) Sesks ir tuvākais radījums sunim, tāpēc no Igaunijas pie manis atbrauca Bazils, kam vēlāk pievienojās vairāki adoptēti seski un beigu beigās,biju kārīgi apaugusi ar seskiem, bet ne par to ir stāsts! Visam sesku mudžeklim pa vidu, es Šlokenbekas muižā satiku brīnišķīgu Dalmāciešu meiteni. Iemīlējos no pirmā acu skatiena un mana vēlme pēc suņa atgriezās. Šoreiz jau konkrētakā veidolā, zināju, man BŪS Dalmācietis un nekādi mazie suņi vairs! Sākumā man būs māja un tad man būs Dalmācietis. Kā saka, ja kaut ko ļoti vēlās...
Pēc ~2 gadiem es pārcēlos uz privātmāju un metos savu Dalmācieti meklēt.
Domājiet viegli atrast suni? Nekā! Pēc bezjēdzīgas rakāšanās pa ss.lv, visādiem ārvalstu forumiem un internetu, ierakstīju šeit pat izmisīgu palīgā saucienu,ka gribu Dalmāciešu kuci ar brūniem plankumiem, bet nezinu kur dabūt! Tā es pirms vairāk,kā gada, iepazinos ar Aragorn un viņas superīgajiem 3 Dalmāciešiem- Karmenu, Gošu un viņu meitu Blossom. Tad es paliku pavisam traka. Tā,kā Gošam bija plānots pārojums ar somu kuci, man bija cerība dabūt viņu bērnu! Biju tādā sajūsmā, ka liekās, visa pasaule zināja, ka mums būs DALMĀCIETIS!Runāju par to ar visiem! Tai visai jezgai pa vidu man vēl arī bija jāplāno savas kāzas...Ak jā,mans tagadejais vīrs no sākuma nemaz nebija sajūsmā par suņa ideju, bet pamazām jau sāka aptvert,ka nav variantu, uzreiz gan pateica:"Tas būs Tavs suns. Tev viņu vajag, Tu par viņu maksāsi,vāksi kakas un barosi" Viņam suns neesot nepieciešams! (Lai gan iepazītie Dalmācieši viņam ļoti bija iepatikušies un kad reiz pēc ciemošanās pie Džeka rasela terjerēna es pajokoju,ka vedu viņam to mājās, bija sašutis, kā, vai tad mums nebūšot Dalmācietis?!) :jautri:
Somu kuces un Gošas kucēni piedzima, bet audzētāja uzlika latvieša saprašanai neadekvāti augstu cenu, tapēc nācas pieņemt,ka suņa man vēl nebūs. Sākām meklēt variantus Baltkrievijā un tepat Latvijā. Latvijas "Benefato" plāno kucēnus! Jes!!! Nekur nebūs jābrauc! Gaidam meklēšanos... Gaidam,gaidam un nesagaidam. :asaras: Regulāri braucu ciemos pie Aragorn kuras Sprogainajai Retrīveru kucei ir piedzimuši 10 burvīgi bēbji, uz kucēnu terapiju :hug: Pa šo laiku "Benefato" kucei beidzot sākusies meklēšanās, bet atkal bez rezultātiem,jo kuce esot palikusi "tukša". Man jau sāk nolaisties rokas un pa galvu šaudīties domas, varbūt Dalmācietis man nav lemts, varbūt jāņem viens no Sprogainajiem kucēniem?! Un Aragorn piedāva man vienu mazo rakari paauklēt uz nedēļas nogali! :aptracis: Tā bija brīnišķīga pieredze, mazais puika bija ļoti prātīgs un sirsnīgs, protams neizpalika arī kaku prieki un visas citas kucēnu padarīšanas...Taču nešaubīgi sapratu, gribu tomēr Dalmācieti! Neko citu! No Latvijas nedabūsim tik drīz, Ziemeļvalstīs cenas ir parāk trakas...Bet pag! Vēl ir superlaba audzētava Igaunijā! Rakstam tiem! Jā! Kucēni plānoti! Kaut kad ap Jauno gadu! Ik pa laikam sarakstos ar audzētāju,stāstīju,ka man derēs arī brāķēts kucēns, jo uz izstādēm iet negribu, man jau sava izstāžu azarta deva ir bijusi ar seskiem un mopsi, vairs to nevēlos. Naktīs vairs nespēju gulēt. Nu tā, ka tiešām, nevarēju iemigt, sāku jau uztraukties,vai nav jāiet pie ārsta, vairs nespēju atcerēties,kad pēdejo reizi esmu gulējusi visu nakti. Tas bezmiegs gan sāka paradīties jau pavasarī...
Te pēkšņi, saņemu e-pastu no Igaunijas, ka vispār jau viņiem pašlaik esot vēl viena brīva meitene ar brūniem plankumiem, no esošā metiena! Pēc 2 nedēļām varu braukt pakaļ, ja vēlos,esot viņiem ļoti iepatikusies un arī Aragorn mani rekomendējusi,kā labu potenciālo saimnieku. Vienīgais nosacījums,man meitene būs jāaizved vismaz uz pāris izstādēm.
Jūs nespējat iedomāties manu laimi...Es lēkāju,skrēju,spiedzu, raudāju! Man būs suns! Ne pec Jaunā gada, nevis kaut kad, bet pēc 2 nedēļām! Un protams, es tak varu aizvest uz izstādi! Tās 2 nedēļas pagāja skaitot stundas, es ne par ko citu vispār nedomāju un nerunāju! 14. septembrī kopā ar Aragorn vedām uz Poliju vienu no Sprogainajiem bēbjiem, atgriezāmies,pāris stundas pagulējām un lecām atkal auto,lai dotos uz Tallinu pēc manas Paulas"Exlibris Canes Way To Go"! Trīcēju pie visām miesām, nevarēja saprast,kura ir vairāk uztraukusies, es, vai mazā Pauliņa. Jāsaka gan, viņa uzreiz saprata,ka es tagad būšu viņas mamma, parādīja man savu neatvairamos Dalmācieša smaidu un vairs negribēja kāpt laukā no mana klēpja! :sirsninas2:
Tā, es tiku pie sava Dalmācieša! Maza, mīļa, 2 mēnešus jauna ķipariņa, kurš svēra tik pat,cik neliela izmēra kaķis...Nu viņa sver 20Kg(kurus es ļoti labi izjūtu,katru dienu stiepjot viņu pa trepēm miljons reižu) un pēc nedēļas mums ir jāpiedalās pirmajā izstādē, kurai par spīti manai iepriekšējai skepsei,es pat ļoti gatavojos! Un mans miegs arī ir atgriezies! Ak jā, Paula ir dzimusi mūsu kāzu dienā! MŪSU SUNS!

Vislielākais paldies mīļajai Aragorn! :sirsninas2:

Pirms izbraukšanas no Tallinas
Image

Te vīrs, kuram suni nevajagot... Viņi viens otrā iemīlējās uzreiz un es pat brīžiem uzmetu lūpu, ka viņš ap suni ucinās vairāk,kā ap mani :pagalvu: :jautri:

Image
Image
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 25 Nov 2016, 09:45

Aizmirsu pieminēt, Paula ir ļoti runātīgs suns. Esiet redzējuši video ar runajošajiem Haskijiem,kuri negrib celties no dīvāna,lai ietu ārā? Paula arī tā māk. Ārā gan iet viņai patīk, viņai nepatīk, ja mēs traucējam viņai gulēt, piemēram, runājam, vai skatāmies filmu,kad dāmai nāk miegs! Tad viņa ņurd un smagi pūš, apvienojot to ar ļoti aizvainotu skatienu. Labi,ka Paulai ir sava guļamistaba, tur viņa labprāt paliek,kad ejam uz darbu un arī,ja ir samiegojusies, pati prasās turp, lai nekaunīgie saimnieki netraucētu miegam. Bet īstā vāvuļošana un bļaušana sākās, ja es ar viņu nespēlējos, bet esmu atlaidusies dīvānā ar datoru. Tad viņa lamā mani visādās balsīs. Kādreiz mēģināšu to uzfilmēt. Tas arī bija viens no iemesliem,kāpēc jau 3 mēnešu vecumā devāmies pie trenneres Vladas. Es drusku nobijos,ka suns tik maziņš ir jau tik uzstājīgs! Bet nē,nē, viņai ar psihi viss ir kārībā, viņai vienkārši ļoti gribās spēlēties tieši tad,kad viņai to gribās! :jautri: Uz vīru gan viņa tā nebļauj, jo viņš ir labais, kas nes mājās gaļu un vienmēr spēlējās. Es esmu tā, kura dusmojās un liek darīt visādas lietas, kad to negribās. :paukojas:

Ar paklausību mums iet,kā pa kalniem, bet,kā noskaidroju Māras un Spīganas blogos, tā iet visiem kucēniem.
Visā visumā, Pauliņa ir mans supersuns, kurš katru rītu mani apskauj. Gluži,kā to dara cilvēki, apliek ķepas ap kaklu, pieglaužās man un izdveš mīlīgas skaņas. :sirsninas: :samilejies:
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 25 Nov 2016, 10:48

Un ja kāds vēl nezin, kā izskatās smaidīgs Dalmācietis, tas ir šādi :

Karmena
Image

un suņi no interneta:
Image
Image
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Felix_PS » 25 Nov 2016, 13:54

MartaK wrote:Ar paklausību mums iet,kā pa kalniem, bet,kā noskaidroju Māras un Spīganas blogos, tā iet visiem kucēniem.
Visā visumā, Pauliņa ir mans supersuns, kurš katru rītu mani apskauj. Gluži,kā to dara cilvēki, apliek ķepas ap kaklu, pieglaužās man un izdveš mīlīgas skaņas. :sirsninas: :samilejies:


Nedara gan tā visi kucēni. :kanepe:
Es lasot šos blogus vienmēr domāju, ka man ir bezgala paveicies. Fēlikss no audzētājas ieradās 9 nedēļas vecs, uz svilpiena nesās pie manis vēja plēsts, perfekti atsaucās uz vārdu, prata sēdēt un pat stiepa man bumbiņu. Man nekad un ne reizi nav bijis nesasaucams, nenoķerams suns, kas piedevām ne reizi nepiekakāja māju un tās retās čuras bija tikai un vienīgi mana vaina. Mums tikai bija aptuveni nedēļu gara drāma, kamēr viņš saprata, ka mamma var būt arī metra attālumā un tālāk. Es viņam parasti atdevu savu džemperi un tad viņš tur ar snuķi ierušinājās un netaisīja drāmu. Protams, ka laika gaitā kaut kādas problēmas izlīda, bet mani pieci centi - visi kucēni nav tādi. :kanepe:

Jebkurā gadījumā - apsveicu ar sapņu suni un ar bloga uzsākšanu. Paula ir dikti smuka :samilejies:
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 25 Nov 2016, 14:15

Felix_PS wrote: Nedara gan tā visi kucēni. :kanepe:


Paldies,par apsveikumu!

Jā, zinu,zinu,nedara,mazliet nekorekti izteicos, gribēju teikt, ka mani mierina tas,ka daudziem kucēni ir bijuši ar selektīvo dzirdi,bet tas ir pārejoši. (Ausis izaug un sāk dzirdēt labāk :jautri: ) Tas pats Sprogainais kucēns,ko pieskatīju- viņš tās 2 dienas neatkāpās no manis ne soli!Ja atstāju lejā uz 30 sekundēm,lai uzskrietu augšā pakaļ kafijas krūzei, viņš jau raudādams rāpās augšā pa trepēm man pakaļ. Atceros, kā rakos pa dobi pie sētas, sīkulis godīgi sēdēja man blakus, garām gāja kaimiņš un baigi nopriecājās,kur tik labi audzināts suņuks?! Bet tā tāda šķirnes īpatnība, visi Sprogainie retrīveri ir ļoooti uztcicīgi saimniekam un nevēlās ne sekundi pavadīt bez saimnieka. Savukārt Dalmāciešiem, pārsvarā, kucēna vecumā ir daaaaaudz citu interešu. Katrai šķirnei savs temperaments. Un lai arī es te dažreiz čīkstu, tāds superpaklausīgs suņuks,kas no manis neatkāpjas talāk pa 2 metriem, man nemaz nešķiet tik tuvs. Spīgana blogā bija ļoti labi minējusi,ka viņas mamma esot teikusi, ka Mio esot viņas karma, jo viņa bērnībā esot uzvedusies tāpat,kā Mio tagad. Uz mums ar Paulu arī kas līdzīgs attiecināms, pat vīrs to bieži aizrāda, ko es dusmojoties, Pauļiks tak esot tāds pats, kā es. :medos: :jautri:
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Spigana » 25 Nov 2016, 15:29

Apsveicu ar blogu un SAVU suni! :) Ar nepacietību gaidīšu stāstus par jūsu piedzīvojumiem.
Interesanti, ka diezgan bieži esmu dzirdējusi par draugiem/vīriem, kas iebilst pret suņa izvēli, bet veigās kļūst par idejas lielākajiem faniem. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby karalislauva » 25 Nov 2016, 16:01

Spigana wrote:Interesanti, ka diezgan bieži esmu dzirdējusi par draugiem/vīriem, kas iebilst pret suņa izvēli, bet veigās kļūst par idejas lielākajiem faniem. :D

Arī mēs neizceļamies. :D Mums bijs "Garspalvains suns? Tu viņu ķemmēsi un kopsi un, vispār, vāksi aiz viņas." Hehehe. :velnins:

Felix_PS wrote:Es lasot šos blogus vienmēr domāju, ka man ir bezgala paveicies. (..) piedevām ne reizi nepiekakāja māju un tās retās čuras bija tikai un vienīgi mana vaina.


Es lasot, kā iet citiem samojed fb grupās, nodomāju to pašu.
Par to nokārtošanos - ar Yuki mums tieši tāpat kā ar Fēli. Nu, pakakāt gan pamanījās mājās, bet tikai vienreiz un pirmajā naktī, un uz balkona. Čammāties no rītiem viņa ātri vien atmācīja mani, ja negribēju peļķi. :D Ar vienu no iepriekšējiem kucēniem podiņmācības periods gan bija visai ilgs. Par šo esmu domājusi - no kā tas atkarīgs, no audzētāja, iepriekšējās vides? Savus piecus centus lieku, ka arī no tā, cik cītīgi vaktēju pirmo mēnesi un vedu vai 10x dienā pačurāt ārā.

MartaK wrote:Sprogainais kucēns,ko pieskatīju- viņš tās 2 dienas neatkāpās no manis ne soli!Ja atstāju lejā uz 30 sekundēm,lai uzskrietu augšā pakaļ kafijas krūzei, viņš jau raudādams rāpās augšā pa trepēm man pakaļ. (..) Bet tā tāda šķirnes īpatnība, visi Sprogainie retrīveri ir ļoooti uztcicīgi saimniekam un nevēlās ne sekundi pavadīt bez saimnieka. Savukārt Dalmāciešiem, pārsvarā, kucēna vecumā ir daaaaaudz citu interešu. Katrai šķirnei savs temperaments.


Un katram sunim savs temperaments. ;) Ir redzēti gan mierīgi raseli ( :soks: ), parkā staigājošs reskjūnieks spāņu galgo bez pavadas, tipinot smuki blakus savam saimniekam, tai pat laikā kādam kokers ir tik hiperaktīvs, ka nav kur likties.

mums ar Paulu arī kas līdzīgs attiecināms, pat vīrs to bieži aizrāda, ko es dusmojoties, Pauļiks tak esot tāds pats, kā es. :medos: :jautri:

O, jā. Man tieši to pašu saka. :kanepe:

Apsveicu ar blogu un Paula ir varenjauka! :samilejies: Tā sajūta, ka beidzot tiec pie sava sapņu suņa!
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby lailamasa » 25 Nov 2016, 19:39

Skatos tos dālmāciešu smaidus un man prātā nāk mans bērnības suns, riktīgs krancis ( tur bija viss, kas varēja, sajaucies), uz īsām kājelēm, spicu purnu, bet krāsojums bija balts ar melniem plankumiem :) un smaidījās tieši tā, kā šie dalmācieši, es pat kādu laiku baidījos, jo nesapratu, smaida vai ir nikns. Tagad redzu dalmāciešus, domāju, varbūt tam suncim kaut kur tālos senčos arī bija šie dižciltīgie suņi. Kas zin...
Image
User avatar
lailamasa
Puppy
Puppy
 
Posts: 145
Images: 43
Joined: 27 Jun 2016, 08:45
Location: Limbaži

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 27 Nov 2016, 12:22

Paldies visiem par sveicieniem!

Tā, kā šodien lietus dēļ nojuka mūsu trenniņu plāni un skriešana gar jūru, Paula nolēma nozagt un aprīt dzīvu manu eklēru.

Lūk tieši tik lepns un iedomīgs izskatās dalmācietis ar nelegālu eklēru vēderā. Nekādas kauna sajūtas! :koslene:

Image
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Māra » 27 Nov 2016, 12:33

Vai ku laimīgs un pašapmierināts eklērsuns! :samilejies:
Arī es pievienojos sveicējiem par blogu, ar prieku sekošu līdzi jūsu notikumiem un stāstiem, īpaši priecājos par bildēm :foto:
Un tie dalmāciešmaidi ir apburoši, goda vārds. Saluki gan tas nav manīts, bet cik zinu, ir kurti, kuri arī smaida, levretes un greji biežāk, ja nemaldos.

(Es te bik piekurtošu) :kanepe:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

:pedinja:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 27 Nov 2016, 13:41

Te video no dienas, kad sūdzejos, ka suns pilnībā ignorē komandu "ŠURP" . Pasūdzējos un izgājām āra trennēties:
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Māra » 27 Nov 2016, 13:43

Ļooooooti neklausīgs suns :kanepe:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Alpina » 27 Nov 2016, 19:33

Māra wrote:Ļooooooti neklausīgs suns :kanepe:


Vai ne! :kanepe:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby york » 27 Nov 2016, 19:41

Alpina wrote:
Māra wrote:Ļooooooti neklausīgs suns :kanepe:


Vai ne! :kanepe:


Tiešām tik neklausīgs suns! :kanepe:
york
Baby
Baby
 
Posts: 6
Images: 0
Joined: 27 Nov 2016, 16:00

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby karalislauva » 28 Nov 2016, 21:17

MartaK wrote:Te video no dienas, kad sūdzejos, ka suns pilnībā ignorē komandu "ŠURP" . Pasūdzējos un izgājām āra trennēties:

Tev ar Paulu iet tik gludi šinī video, ka man pilnīgi gribas parādīt Yuki šito. :kanepe:
“All his life he tried to be a good person. Many times, however, he failed.
For after all, he was only human. He wasn't a dog.”
Charles M. Schulz
Image
https://www.instagram.com/yuki_the_smiling_sammy/
User avatar
karalislauva
Junior
Junior
 
Posts: 636
Images: 5
Joined: 23 Sep 2014, 15:21

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Henriete » 28 Nov 2016, 22:22

Apsveicu ar blogu, prieks, ka ir vēl kāds rakstītājs un lasītājs! :)
Un dalmāciešu mīlis, nav daudz te tādi, kas par savējiem raksta.

Visvairāk sasmējos par vīru, kuram suni nevajagot :D Tas laikam klasiski :D
Sākumā daudziem ģimenes locekļiem ne galā nevajag suni, beigās kopj, mīl un pat ir galvenais barotājs ģimenē :D

Lai izdodas blogs, lasīt un rakstīt!
Sekosim :)
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 29 Nov 2016, 07:01

Paldies, paldies!
Šorīt, kad suns atkal ne par ko nevēlējās nākt iekšā, atcerējos ko man reiz teica kāda Dalmāciešu jautājumos gudra dāma, vēl ilgi pirms man bija suns :"Dalmatian is easy to train! They just need motivation and food :) Just bring them food!"
Un izrādās tiešām! Nekāds tur štrunta kārumiņš neder, paņēmu suņa bļodu, piebēru ar barību un pagrabināju... Suns atlidoja, kā raķete! :dejosuns:
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 29 Nov 2016, 19:04

Šodien Paulai bija "neapēst sesku" nodarbība. Ja līdz šim abas kopā tika reti, jo baidījos,ka sabaidīs sesku un sesks sīkajai iekodīs, tad pēdējā laikā ievēroju,ka lomas mainījušās un nu ir jāsargā sesku.
Pagaidām visi dzīvi, kopīga kārumu ēšana dara brīnumu lietas!
Image
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby MartaK » 05 Dec 2016, 17:45

Tātad, Paulas pirmā izstāde.
Es jau no sākta gala zināju, ka nebūšu pie tās kārtas, kuriem patīk piedalīties šādos pasākumos,
bet ja reiz audzētājai esmu apsolījusi, būs vien jādara... Piektdienas vakarā sapakojām visu mašīnā un sestdien 8:00 izbraucam uz Liepāju.
Ringā jāiet 12:40, laiku ierēķināju tā,lai pa ceļam varam apstāties un izstādē pastaigāt apkārt,lai suns saprot,kas par ģēlu.
Sniegs snieg, ceļi, kā jau valstī,kur sniegs ir reta dabas parādība, nav tīrīti vispār, velkamies tā,ka jau ar bažām skatos pulkstenī,
vai vispār paspēsim,ja šitā būs jāvelkās visu ceļu...Sāku prātot, vai es varētu kaut kā tikt garām priekšā braucošajai mašīnai,
taču nepaspēju ieslēgt pagrieziena rādītaju, kad mašīna pārslīdēja pāri šosejai un nonācam smukā grāvī. Tā mīksti un jauki.
Paula pat īsti nepaspēja nobīties. Izkāpām ārā, secinājām, ka par laimi, ne vien mums pašām, bet arī auto nekas nav noticis un zvanījām
mūsu līdzbrauceju komandai,kuri izbrauca nedaudz vēlāk par mums, lai skrien mūs vilkt laukā. Sazvanījām arī izstādē esošos draugus,lai paziņotu,ka
visticamāk uz ringu nepaspēsim, bet tur visu operaatīvi nokārtoja un sarunāja ar tiesnesi,ka mūs pieņems, kad atbrauksim. :aptracis:
Viss izdevās jauki un ātri, turpinam ceļu... Un mašīnai sāk nedarboties logu tīrītājs vadītāja pusē! :lamajas: Nu labi,skatīsimies pa tīro pusi,kas cits atliek?!

Izstādes norises vietā nonācam pat laicīgi, 12:30! Ieejot iekšā sapratu,ka neko nesaprotu. Suņu izstādes ir pasākums,kur bez kāda drauga profiņa,
parastais cilvēks nesaprot NEKO. Kaut kā atradām savu ringu, labi, ka vēl daži Rižbeki skrēja ringā,
varēju kaut cik apjaust,kas kurā brīdī mums būs jādara.
Laikam jau visu izdarījām pareizi, tiesnesei Paula ļoti patika un dabūjam labu novērtejumu:
BOB baby un PP (tajā brīdī man nebija ne jausmas,ko tas nozīmē).
Nebija ne jausmas arī,ka ja dabū PP, tad vēlāk jāiet uz "Bestiem".
To visu noskaidrojām no draudzenes "profesionāles". "Bestos" bija 20 kucēnu, tur gan nekā nedabūjām, bet es biju laimīga,ka beidzot tiekam prom! :sajucis:
Nakamajā rītā visām mana superauto vainām pievienojās durvīs iekritis logs...
Es biju tik ļoti nogurusi no visa tā, ka likās, nespēšu nekādā ringā ieiet,man viss riebjās un es ar savu attieksmi noteikti tikai sabojāšu potenciāli laba suņa iznācienu.
Draudzene to visu noklausoties operatīvi sarunāja kādu Zviedru sievieti,ka tā izies ringā ar manu suni.
Es priecīga sēžu un gaidu... Pienāk ringa laiks, nekāda sieviete neparādās un man nakās skriet vien paši. Pie sevis šausmīgi lamājos, bet daru.
Tiesnesis izrādās super jauks un Paula atkal dabū BOB baby un PP!
Talākais scenārijs atkal tāds pats, "Bestos" daudz suņu, turklāt, planā bija "Bestu" sākums 14:30,
bet tajā laikā skatītājus tikai sāka izklaidēt Kanis terapijas suņi, līdz ar to Paula bija nonīkusi lieku stundu gaidot
un viņai vairs nebija nekādas intereses kaut kur skriet, kur vēl smuki stāvēt, pie tam,nostājāmies vietā,kur zemē bija sabiruši kaut kādi štrunti,ko viņai ļoti gribējās apēst. Īsāk sakot, kārtīgi notizlojāmies.

Mani secinājumi pēc izstādes ir tādi, ka parastam cilvēkam bez priekšzināšanām tur kaut ko saprast ir neiespējami,
ne izstādes kārtību, ne novērtejumus. Saplānot laiku arī neiespējami,jo viss notiek ar nokavēšanos.
Ā un jā, par balvām, par cik agrāk esmu piedalījusies daudzās Mājas sesku izstādēs, tad biju ļoti vīlusies,
ka ar visu BoB un PP, mēs saņēmam vien diezgan neglītu medaļu pirmajā dienā un rozeti, otrajā.
Apraksta teikts, ka par šiem tituliem pienākās veicināšanas balva...

Es sava īgunumā nodomāju:"Ja šitā skaitās veicināšanas balva, tad vienīgais uz ko tā mani veicina,ir vairs nepiedalīties izstādēs" :medos: :jautri:
Seskus gan sponsori parasti dāsni apdāvināja, pat tie,kuri vispār neko nedabūja, vismaz kādu gardumu paciņu saņēma.

Vienīgais prieks šajā visā, ka mans suns tikai novērtēts, kā ekselents mazulis :dejo:

Tā mēs grāvī iebraucām, tā teikt, noparkojos pie kapiem.
Image

Tā mēs izstādījāmies:
Image

Image
Image
Image
Image
Image

Un tā mēs priecājāmies, kad beidzot tikām prom!
Image
Image
ImageDogs are my favorite people
Image
User avatar
MartaK
Puppy
Puppy
 
Posts: 116
Images: 0
Joined: 05 Oct 2015, 12:11
Location: Salaspils

Re: Paula. Mans DALMĀCIETIS.

Postby Henriete » 05 Dec 2016, 18:35

Dikti forši lasīt, ka ir pirmā izstāžu pieredze un skaisti vērtējumi ;)
Prieks par jums, lai vēl daudz tādas un arvien labākiem panākumiem.

Par auto gan žēl, bembīši šitā dara :D
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Next

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests