Suņu turēšanas nodeva un žetons

Miscellaneous

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Māra » 03 Mar 2017, 13:45

Ui, es vispār pieticīga - es gribētu, lai sāk ar miskastēm ne ik pa 4 kvartāliem. Labākajā gadījumā ir tik bieži.
Prāga, piem, izlutināja, ka pie miskastēm klāt ar maisiņi sūdu savākšanai. Vismaz, ja aizmirsies iemest kabatā to rullīi ar maisiņiem, tad ir varianti.
Un kad cilvēki sāks vākt aiz sevis, ari mazināsies apkārtējo nepatik pret suņu turēšanu un tad jau varēsim sākt prasīt vēl kko :kanepe:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Vēja sune » 03 Mar 2017, 15:01

pixy wrote:Man gan liekas, ka jāmaksā tur, kur LDC ir norādīta suņa adrese, tātad sunim deklarētā. Kā citādi var pierādīt, ka suns tur dzīvo vai tieši otrādi nedzīvo?

Ar to deklarēto biju domājusi cilvēka deklarēto, kas reizēm atšķiras no reālās. :D Bet jā, jāmaksā tur, kur suns uzturas un ir reģistrēts.
Owned by a Saluki.
Vēja sune
Baby
Baby
 
Posts: 57
Joined: 12 Aug 2016, 23:16

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Felix_PS » 03 Mar 2017, 16:02

10 EUR patiesi ir smieklīgi. Es Šveicē savos laukos maksāju ap 150. Par otro suni esot 200, par trešo 250 utt. Kaķus gan var kaut 10 par brīvu. :aizsvilstas: Suņu laukuma te nav neviena un mana milzu ekstra bija vien speciālās atkritumu urnas un maisiņi.
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby peecis » 03 Mar 2017, 17:20

es arī neredzu par ko maksāt suņu nodevu Rīgā, pietiek jau ka 880 eur nekustamā īpašuma nodokli samaksāju tiem saskaņas kretīniem, kuri par to naudu pērk nanoūdeņus un izšķērdē citādām muļķībām.

es un mans suns esam latenti lauķi :D
Labāk lai mani nodokļi iet tur, nevis Rīgas katlā.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Henriete » 03 Mar 2017, 17:59

madja wrote:un ko ar tiem kaķiem - izķert un iemidzināt, tiešām?
par kādu labsajūtu Tu runā?

Oj nē, nevienu brīdi nesaku, ka jāiemidzina. Es nekur neko tādu neesmu rakstījusi. Jāizķer, jo tie vairojās, ja nav sterilizēti/kastrēti, tie viens otru kropļo, kaujās. Un tie vairojās šādās vietās, kur tiem nodrošina mājas, mājvietu un barību.
Labsajūta - ar to biju domājusi kaķiem. Ziemā nesalst, var ielīst pasildīties, visi nolasās vienkopus, turpat tiek baroti utt.(tajās mājiņās). Par to es runāju un esmu to redzējusi neskaitāmas reizes. Ja ne dabīgi, kā mēs to saprotam ar pārošanos, bet vairojās- jo nāk tur vēl un vēl. Un priekškam tas viss, nosauc iemeslu, kāpēc lai kaķu bari vazātos pa ielām un dzīvotu daudzstāvu māju pagalmos? Pasaki savu iemeslu, kam tas ir izdevīgi un kam tas kaut ko dod?

madja wrote:pilsētai nav jānodrošina suņu skolas. Tu tiešām uzskati,ka 10 eiro ir nauda, par kuru Tev kautkas pienākas? treniņu laukums ar atribūtiku? nesmīdini.
suns pilsētā ir hobijs un luksuss.


Kāpēc nē? Es gan uzskatu, ka tā NODEVA, kā to sauc pašvaldība, tas taču ir nodoklis par to, ka es turu suni. Ja tas būt tikai mans hobijs, tad nevienam nav daļas gar to, ar ko es nodarbojos. Ja vēlas ieksēt naudu par manu hobiju, kāpēc tad es nedrīkstu vēlēties arī labākus apstākļus?
Sāksim ar to, ka izmest suņa mēslu ar visu maisiņu, kuru arī es pērku un par to nekliedzu, ka kādam tie man jādod. :D Un ja tie būtu tikai 10 eiro..
Tās ir elementāras lietas, kuras jebkurš saimnieks vēlētos, īpaši tie, kuriem nav kur suni aizvest izskrieties. Kuri dzīvo dzīvokļos un vietējā rajonā vaļā nekur nevar atlaist, jo nav paredzētas tādas vietas. (Labs piemērs, Imanta) PROTAMS, ka vajadzīgi suņu laukumi, kur šādas iespējas būtu.
Skaidrs taču, ka neviens uz paplātes neko nedos, un to es nevienā vietā nesaku. Kāpēc nevarētu ierīkot laukumus par nodokļu maksātāju naudu (šo nodevu taču nemaksāju es viena, ja visi to dara, tad arī visi ir pelnījuši nelielu atsaucību). Un jā, 10 eiro par vienu suni ir daudz, citās pašvaldībās summas ir mazākas. Kāpēc, ja šis hobijs visiem ir viens, tad kāpēc cena atšķiras?
Ja katrs suņa saimnieks Rīgā maksā par savu suni - padomā kāda summiņa savācās.
Tas viss tai kaķu sterilizēšanai, kurus nogādā patversmēs? Tas viss ir ritenis. Vienas tantes vāc kaķu barus pie mājām, tos baro, tie kaujās, viens otru saskrāpē/sakropļo un vēl vairojās savā starpā, pēc tam mēs maksājam, lai viņus ārstētu un sterilizētu?
Priekškam. Man to nevajag.
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby madja » 03 Mar 2017, 18:29

Henriete wrote:Oj nē, nevienu brīdi nesaku, ka jāiemidzina.............Pasaki savu iemeslu, kam tas ir izdevīgi un kam tas kaut ko dod?

Tu nonāc pretrunās. Saki,ka nav jāiemidzina. Bet tie nāk vēl un vēl -no kurienes tad nāk? ne jau no Jelgavas, tepat Rīgā cilvēki-kretīni izmet kaķīti,kad tas ir apnicis.
bet labi, ne par kaķiem stāsts
Henriete wrote: Es gan uzskatu, ka tā NODEVA, kā to sauc pašvaldība, tas taču ir nodoklis par to, ka es turu suni. Ja tas būt tikai mans hobijs, tad nevienam nav daļas gar to, ar ko es nodarbojos. Ja vēlas ieksēt naudu par manu hobiju, kāpēc tad es nedrīkstu vēlēties arī labākus apstākļus?

izlasīji,ko rakstīja pēcis? lūk, tā ir nodeva (st.c. paldies Peeci, es uz brīdi sajutos labāk,jo mans NĪN ir mazāks :D)
10 eiro ir elementāra valsts nodeva par tavu hobiju, kurš apčurā un piekakā pilsētu un nekas baigi tev par to nepienākas

ok, man personīgi neinteresē palaist suni suņu laukumā,jo man nepatīk vietas,kur ir vēl citi cilvēki, par to neizteikšos, bet var taču ar suni iziet pusotras stundas naskā pastaigā darbadienas vakaros un brīvdienās izbraukt uz mežu,. tas nudien ir jautājums,kas jāapdomā, pirms ņem suni.
Henriete wrote:"Kāpēc nevarētu ierīkot laukumus par nodokļu maksātāju naudu (šo nodevu taču nemaksāju es viena, ja visi to dara, tad arī visi ir pelnījuši nelielu atsaucību).

Tu pati postu iesāki ar to,ka neesi maksājusi. Man nav statistikas, bet esmu diezgan pārliecināta,ka procents to,kas maksā ir abnormāli niecīgs
Henriete wrote:Un jā, 10 eiro par vienu suni ir daudz, citās pašvaldībās summas ir mazākas. Kāpēc, ja šis hobijs visiem ir viens, tad kāpēc cena atšķiras?

vēlreiz atkārtošos, tas nav daudz, salīdzinot ar citiem nodokļiem un šis ir hobijs, no kā daudziem iedzīvotājiem ir elementāri bail.
un arī nekustamā īpašuma nodokļa procents pašvaldībās atšķiras, un vismaz agrāk atceros,ka kautkur bija 10 lati par pirmo un15 vai 20 par trešo suni. tā,ka Rīga nav tā dārgākā.
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Henriete » 03 Mar 2017, 18:47

madja wrote:Tu nonāc pretrunās. Saki,ka nav jāiemidzina. Bet tie nāk vēl un vēl -no kurienes tad nāk? ne jau no Jelgavas, tepat Rīgā cilvēki-kretīni izmet kaķīti,kad tas ir apnicis.
bet labi, ne par kaķiem stāsts

'Pretruna ir tieši kur? :D haha. Par to, ka vislaik rakstu, ka kaķi ir jāizķer (lai tie beidz vairoties, plēsties un piegānīt automašīnas utt.), bet ar to nedomāju iemidzināšanu, tam ir patversmes un atbildīgi cilvēki. Ja kaķi, kuri vazājas, nevienam nepieder, tad visdrīzāk arī nav potēti un pārnēsā dažādas slimības. Un tie kaķi arī netiek vienkārši izmesti. Tie kaķi VAIROJĀS (Pārojās, ja vieglāk saprast). Visi Rīgas kaķi, kuri blandās, nav sterilizēti un kastrēti, nav attārpoti un veselīgi. Joprojām nesaprotu Tavu iemeslu, kāpēc tam tā būtu jābūt, ka kaķi vazājās. Neizlasīju nekur atbildi. Un jā, par kaķiem tiešām nav stāsts, piekrītu.

madja wrote:10 eiro ir elementāra valsts nodeva par tavu hobiju, kurš apčurā un piekakā pilsētu un nekas baigi tev par to nepienākas

Nu tas ir tavs viedoklis. Man ir savs un to es pamatoju. Es neuzskatu, ka mans nodoklis būtu jāiegulda kaķīšu mājiņās un citos nelietderīgos izdevumos. Un tos suņu mēslus būtu takā arī jāvāc visiem saimniekiem, īpaši pilsētā. Un maisņus taču pērkam :) Tad kāds sakars teikt, piečurā un piekakā? Cilvēks arī piemēslo, visbiežāk pat vairāk kā suns. Un ko tagad, sāksim apspriest, kurš un cik daudz kur ir kakājis? Tad kāpēc cilvēkam kaut kas pienākas? Sporta laukumi, bērnu laukumi, aktīvās atpūtas zonas, soliņi? ''Ej pasēdi mājās , ja gribi sēdēt'' domu. Tač nevajag iejiet galējībās..
Kāpēc man tev jāpiekrīt, ja es tā neuzskatu.

madja wrote:ok, man personīgi neinteresē palaist suni suņu laukumā,jo man nepatīk vietas,kur ir vēl citi cilvēki, par to neizteikšos, bet var taču ar suni iziet pusotras stundas naskā pastaigā darbadienas vakaros un brīvdienās izbraukt uz mežu,. tas nudien ir jautājums,kas jāapdomā, pirms ņem suni.

Tad ar to bija jāsāk, ka neatbalsti naudas ieguldīšanu projektos par labu daudziem suņu saimniekiem (šajā gadījumā piemērs bija suņu laukumi un urnas).
Tas atkal ir tavs personīgais viedoklis. Ir citi, kuri laukumus izmanto un regulāri. Latvijā mēs nebraucām uz laukumiem, tai vietā vedām suni uz mežu, jūru utt. Te Zviedrijā katrā pilsētā ir suņu laukumi, pat vairāki. Jo citur suņiem nav paredzēts uzturēties brīvi palaistiem - pilsētā, un visi to respektē. Un suņu laukumi ir labiekārtoti. Kur problēma? Labāk ir maziņš 1 x 1 metrs zālājiņš pilsētas centrā vai tomēr normāls parks, ar vai bez atribūtikas? Tur jau tā lieta, ka cilvēkiem ir dažādas vajadzības un vēlmes. Tas, ka Tev nevajag, nenozīmē, ka citiem nevajag un citi negrib.

madja wrote:Tu pati postu iesāki ar to,ka neesi maksājusi. Man nav statistikas, bet esmu diezgan pārliecināta,ka procents to,kas maksā ir abnormāli niecīgs


Nu loģiski, ka tas nav kosmoss. Es saku, ka daudz - par to , ka kopā no visiem suņu saimniekiem ieksēt var pilnīgi pietiekoši laukumu ierīkošanai un urnu izvietošanai ilglaicīgā termiņā (tātad vairāku gadu garumā).
Man taču arī nav problēmas samaksāt, tāpēc es gatavojos maksāt par tiem gadiem, kuros to biju palaidusi garām. Runa jau nav par mani vienu. Es šo summu uzsvēru tāpēc, ka manā skatījumā, tai vajadzētu būt citādam pielietojumam. Visi tik liek maksāt, bet atskaites par to, kur nauda tiek izlietota, nevienam tač nedod. Viss atsitās rezultātā. Urnas suņu izkārnījumiem ir ļoti maz, vai citur nav vispār. Un suņu parki Rīgā, šķiet, ir tikai 2.
Pēc tava teksta vien var saprast, ka Tev ir vienalga, kam un ko tu maksā. Man ,piemēram, nav vienalga, tāpēc es uzdevu šādus jautājumus un dalījos ar cilvēkiem informācijā.
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Māra » 03 Mar 2017, 19:49

Elbe wrote:Padalīšos ar savu pieredzi: tātad, manā miestā ir tā, ka saistošajos noteikumos teikts, ka suņu nodeva nav jāmaksā privātmājās dzīvojošiem suņiem, suņiem augumā līdz 30 cm un šķiet, arī pensionāru suņiem. Tad nu man sanāk, ka drīzāk miestam jāpiemaksā man, jo visi trīs punkti atbilst :medos:

Man tavs miests kā reiz interesē. Izlasīju to suņu turēšanas nolikumu... Un jā, kā tad ir - ja tie suņi dzīvo privātmājā? Gan jau doma, ka ja tie netiek vesti ārpus sētas, tad arī nav jāmaksā, bet ja tiek? Minēts gan tas nav. Tātad tiešām? Turu privātmājā kaut piecus suņus, vedu pa ciemu un neko, esmu legāla? :kanepe:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby seila » 04 Mar 2017, 11:36

Mazliet atļaušos par kaķiem - ja nemestu laukā, nebūtu kam vairoties!
Ja likums mūsu valstī būtu dzīvnieku pusē,ja kaķi tiktu identificēti,ja būtu reāli milzu sodi,ja PVD kaut ko beidzot sāktu darīt - nebūtu mums šīs problēmas! Cilvēki pa labam nesaprot, vajag sodus.

Vajadzētu kā citās valstīs, kur par nekastrēta kaķa turēšanu uzliek milzu nodevu, tas liktu vai nu neiegādāties dzīvnieku, vai kastrēt. Ja nevarētu pārdot esesos un kur vēl ne kaķēnus bez vakcīnām un čipiem, tādu pārdevēju arī nebūtu. Vispār nesaprotu kāpēc beidzot nesoda tādus vairotājus, cik tur naudas iekasētu!!!!

Spilgts piemērs ir mūsu sēta, kaķu nav, tāpēc ļoti acīs krīt kad kāds izmet savu minku, parasti pavasarī/vasarā, izmet kaķenes, grūsnas kaķenes, pat dažāda dzimuma kaķus, ja neko nedarītu, kolonija jau sen būtu gatava... arī sakārtotās (kastrētās) kolonijās kaķi nevairojās, kamēr nepiemet jaunus!

Kaķu ir pārāk daudz, nenormāli daudz, tas mazumiņš, ko mēs redzam, kas jau noķerts, savests kārtībā un kam meklē mājas ir piliens jūrā!! Tomēr dien dienā parādās sludinājumi, kuros saimnieki meklē saviem kaķiem ''otrās pusītes'', pāro/pārdod/dāvā pa labi/pa kreisi! Jo tas netiek kontrolēts! (es nerunāju par sertif.audzētājiem (kuru vaina savukārt ir tajā, ka PEtus dod prom nekastrētus (ir atbildīgi izņēmumi,protams))

Ko tad darīt??? Līdz valstij neaizklauvēties! Tāpēc meitenes ar sirdi krūtīs ķer, vāc, glābj, ārstē, kastrē, dibina biedrības, ja nevar cerēt uz valsts palīdzību, tad saviem spēkiem, pa saviem līdzekļiem, riskējot ar savu veselību vismaz palīdz dzīvniekiem, tas ir vienīgais, ko pašlaik var darīt...kad tas mazais izsalkušais un izmisušais kaulu kambarītis ķerās ap kaklu mīļoties, aiz bada kampj maizi.. nu kā tu izliksies neredzot viņu!! Mīļajiem meklē mājas, uzticību zaudējušos pēc kastrācijas un visām procedūrām nākas laist atpakaļ, likt mājiņu, lai vismaz viņam būtu kur patverties no vēja, sala.
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby seila » 04 Mar 2017, 11:56

Mazliet atļaušos par kaķiem - ja nemestu laukā, nebūtu kam vairoties!
Ja likums mūsu valstī būtu dzīvnieku pusē,ja kaķi tiktu identificēti,ja būtu reāli milzu sodi,ja PVD kaut ko beidzot sāktu darīt - nebūtu mums šīs problēmas! Cilvēki pa labam nesaprot, vajag sodus.

Vajadzētu kā citās valstīs, kur par nekastrēta kaķa turēšanu uzliek milzu nodevu, tas liktu vai nu neiegādāties dzīvnieku, vai kastrēt. Ja nevarētu pārdot esesos un kur vēl ne kaķēnus bez vakcīnām un čipiem, tādu pārdevēju arī nebūtu. Vispār nesaprotu kāpēc beidzot nesoda tādus vairotājus, cik tur naudas iekasētu!!!!

Spilgts piemērs ir mūsu sēta, kaķu nav, tāpēc ļoti acīs krīt kad kāds izmet savu minku, parasti pavasarī/vasarā, izmet kaķenes, grūsnas kaķenes, pat dažāda dzimuma kaķus, ja neko nedarītu, kolonija jau sen būtu gatava... arī sakārtotās (kastrētās) kolonijās kaķi nevairojās, kamēr nepiemet jaunus!

Kaķu ir pārāk daudz, nenormāli daudz, tas mazumiņš, ko mēs redzam, kas jau noķerts, savests kārtībā un kam meklē mājas ir piliens jūrā!! Tomēr dien dienā parādās sludinājumi, kuros saimnieki meklē saviem kaķiem ''otrās pusītes'', pāro/pārdod/dāvā pa labi/pa kreisi! Jo tas netiek kontrolēts! (es nerunāju par sertif.audzētājiem (kuru vaina savukārt ir tajā, ka PEtus dod prom nekastrētus (ir atbildīgi izņēmumi,protams))

Ko tad darīt??? Līdz valstij neaizklauvēties! Tāpēc meitenes ar sirdi krūtīs ķer, vāc, glābj, ārstē, kastrē, dibina biedrības, ja nevar cerēt uz valsts palīdzību, tad saviem spēkiem, pa saviem līdzekļiem, riskējot ar savu veselību vismaz palīdz dzīvniekiem, tas ir vienīgais, ko pašlaik var darīt...kad tas mazais izsalkušais un izmisušais kaulu kambarītis ķerās ap kaklu mīļoties, aiz bada kampj maizi.. nu kā tu izliksies neredzot viņu!! Mīļajiem meklē mājas, uzticību zaudējušos pēc kastrācijas un visām procedūrām nākas laist atpakaļ, likt mājiņu, lai vismaz viņam būtu kur patverties no vēja, sala.
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Spigana » 04 Mar 2017, 12:35

Henriete, es savukārt esmu ļoti pret to, ka par nodokļu naudu tiek uzturētas bezgalīgas kaķu kolonijas patversmēs. Skarīgāks man šķiet variants sterilizēt ielas kaķus un palaist atpakaļ. Nav ideāli, bet tomēr loģiskāk.

Un es ļoti piekrītu Seilai par sodiem. Kad mammai meklēju suni (viņa diemžēl nebija gatava parakstīties uz šķirnes suni, meklēju patversmēs un privātos sludinājumos jaukteņus), man visi privātie atbildēja, ka tie 2-3 mēnešus vecais kucēni, ko atdod ir nečipēti, nevakcinēti un neattārpoti. Šadi cilvēki būtu pelnījuši krietni bargus sodus un nākamreiz varbūt padomātu pirms turētu mājās nesterilizētu suni, ja nespēj to savākt.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Māra » 04 Mar 2017, 13:05

Tikko pie brokastīm noskatījāmies Ķepa uz sirds. Nu tā, lai ir kur acis piesiet.
Cilvēkiem divi jaukteņi, kuce un kobelis. Abi nešņikāti. Vai, kā tad nu gadījās, 7 bērniņi. Mēs gan sitām plaukstiņas, lai izbeidz, bet viņi pa kluso pazuda ap stūri tik un tā.
NEEEEEEVAR BŪŪŪŪT, siti plaukstiņas, bet suņi pisās tik un tā. Nu gan brīnumi!
Cilvēku zināšanas ir apbrīnojamas. Naivums arī. Sodi un IZGLĪTOŠANA. Par to kā - nesākšu, tā jau gara cita tēma.

Ā, un tur tak arī čipēšanas tēma bij. Tantuki laukos neuzskata, ka vajadzīgs viņu suņiem. Ja pazudīs - tad mežā. Kurš tad tur atradīšot. :aizsvilstas: Un viens cits stāstīja - mans suns dresēts. Nāk, kad saucu.
Un ja nesauc?

:ieraujpoda:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Alpina » 04 Mar 2017, 13:49

Māra wrote:Tikko pie brokastīm noskatījāmies Ķepa uz sirds. Nu tā, lai ir kur acis piesiet.
Cilvēkiem divi jaukteņi, kuce un kobelis. Abi nešņikāti. Vai, kā tad nu gadījās, 7 bērniņi. Mēs gan sitām plaukstiņas, lai izbeidz, bet viņi pa kluso pazuda ap stūri tik un tā.
NEEEEEEVAR BŪŪŪŪT, siti plaukstiņas, bet suņi pisās tik un tā. Nu gan brīnumi!
Cilvēku zināšanas ir apbrīnojamas. Naivums arī. Sodi un IZGLĪTOŠANA. Par to kā - nesākšu, tā jau gara cita tēma.

Ā, un tur tak arī čipēšanas tēma bij. Tantuki laukos neuzskata, ka vajadzīgs viņu suņiem. Ja pazudīs - tad mežā. Kurš tad tur atradīšot. :aizsvilstas: Un viens cits stāstīja - mans suns dresēts. Nāk, kad saucu.
Un ja nesauc?

:ieraujpoda:



Es arī tikko noskatījos :aizsvilstas: Vieni babuļi domā, ka nu no čipa izsekos viņus pašus, citi tādi kā sižetā un saldajam ēdienam tie pēdējie.. :pagalvu:

Piekrītu, ka sodiem ir jābūt un pirmām kārtām jau kādam, kas to kontrolē! Vot, ja PVD algas maksātu no šīm soda naudām, nevis no mūsu nodokļiem, tad savādāk strādātu! Nu labi, vismaz piemaksas ja tā pelnītu, gan jau arī tā būtu motivācija :kanepe:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Elbe » 04 Mar 2017, 14:25

Māra, mums miestā ir visnotaļ liberāla attieksme pret suņiem, jo vairāk vai mazāk visi visus pazīst. Es savulaik visus suņus, kas te vazājās, zināju pēc vārda, tagad gan daudz kas mainījies pa gadu, kopš es no sētas ārā negāju - daudzi vazaņķi ir pazuduši, jaunpienācēji staigā ar saimniekiem. Vispār, mums policija strādā ar nepieskatīto suņu saimniekiem, ja vien var atrast. Un patiešām šogad pat meiteņdienās tikai pāris reizes ieklīda sētā neidentificēti(sveši) suņi. Bet nu tas ir miesta centrā. Lauku viensētās, pieļauju, ka plaukst un zeļ iepriekšējā kārtība/ne-. Māra, kurā vietā, tu plāno mitināties? Es gan nedomāju, ka manas dāmas būs tavējiem derīgi rotaļbiedri, bet tas jau netraucē cilvēkiem komunicēt.
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Henriete » 04 Mar 2017, 16:40

Spigana wrote:Henriete, es savukārt esmu ļoti pret to, ka par nodokļu naudu tiek uzturētas bezgalīgas kaķu kolonijas patversmēs. Skarīgāks man šķiet variants sterilizēt ielas kaķus un palaist atpakaļ. Nav ideāli, bet tomēr loģiskāk.


Es varbūt ne tā izteicos, ja tika pārprasts. Es nebūt nesaku, ka nodokļu nauda būtu jāziedo tikai patversmju vajadzībām. Es piekrītu par tām kolonijām ,jā.
Bet tomēr uzsveru, ka patversmēs par tiem rūpējās, tiem ir silti un tos baro, un bieži tie nonāk arī labās rokās ar mājām un gādību. Tas ir labāk, nekā izmest uz ielas. To es neatbalstu vairāk. Tas, ka viņi neturpina vairoties dabīgi viens ar otru, neatbrīvo no daudz citām problēmām - kaušanos vienam ar otru, sakropļošana, slimības, pieķēzī automašīnas un bērnu smilškastes pagalmos.. neatbalstu nekādā mērā.
Te jau uzreizi met acīs "ko tad, iemidzināt?"utt.(tāpēc jau tās patversmes ir), nav mana daļa, ko ar viņiem dara. Ne es esmu atbildīga par tiem kaķiem, kuri ir uz ielas, ne par tiem, kas patversmēs. To nevar tā vienkārši ņemt un atrisināt. Un ne par to vispār bija stāsts.

Tas, uz ko es vērsu uzmanību, ka šī nauda, kuru saimnieki maksā par saviem suņiem, UZSVĒRŠU - par suņiem, neizlasīju nekur par kaķiem... Tad kāda *** pēc man būtu jāmaksā kaut kādas naudas kaķu uzturēšanai, lai tos atkal izmet uz ielas un tie turpina visu, ko augstāk esmu minējusi.(Protams, mēs arī nezinām visu, kur naudiņa tiek izlietota un es neesmu nekādā mērā cietsirdīga pret kādu no sugām, arī tas, ko rakstu par kaķiem, ne jau viņi ir vainīgi, ka dzīvo uz ielas). Man tiešām ir žēl, ka tā tas ir, un priecājos, ka varu salīdzināt ar citu valsti. Zviedrijā kaķi uz ielām vienkārši NAV. Tas liecina par to, ka šeit ir kaut kādi noteikumi un cilvēki ir atbildīgi un rūpīgi dzīvnieku jautājumos. Lūk tas ir tas, kas krasi atšķiras. Arī te cilvēki maksā par suņiem un kā jau te augstāk minēja (attīstītākās valstīs summas ir krietni lielākas, jā, arī te). Un tāpēc suņu saimnieki saņem šīs papildopcijas - urnas ik pēc 200/300 m, suņu parki, kuri ir sakopti, iekšā ar atribūtikām, arī bez.. uzskatu - tas ir godīgs ieguldījums.
Un tāpēc šo naudiņu, kuru suņu saimnieki maksā, būtu vērtīgi izmantot kaut kur lietderīgi, tieši jomā, kas saistīti ar suņiem. Mans piemērs bija suņu un saimnieku labklājības celšana - atkritumu urnas un kādi suņu laukumi Rīgā.
User avatar
Henriete
Champion
Champion
 
Posts: 2620
Joined: 13 Jan 2010, 21:22
Location: Latvia, Riga

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby seila » 04 Mar 2017, 17:32

:pastaiga:
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby seila » 04 Mar 2017, 17:36

Henriete wrote:Tas, ka viņi neturpina vairoties dabīgi viens ar otru, neatbrīvo no daudz citām problēmām

Nu,ja visi bezmāju būtu kastrēti, mājas identificēti un liktu sodus izmetējiem, tad nieka 5-10 gadi max un ielas būtu tukšas!!! No visas sirds vēlos piedzīvot to!!!
User avatar
seila
Junior
Junior
 
Posts: 988
Images: 0
Joined: 22 Feb 2012, 16:37

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Dylan » 04 Mar 2017, 20:23

Ne pa tēmu, bet cik zinu, Zviedrijā suņu turēšanas nodeva ir atcelta kopš 1996. gada. Vai es kaut ko esmu palaidusi garām?
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby Māra » 10 Mar 2017, 11:31

Elbe wrote:Māra, mums miestā ir visnotaļ liberāla attieksme pret suņiem, jo vairāk vai mazāk visi visus pazīst. Es savulaik visus suņus, kas te vazājās, zināju pēc vārda, tagad gan daudz kas mainījies pa gadu, kopš es no sētas ārā negāju - daudzi vazaņķi ir pazuduši, jaunpienācēji staigā ar saimniekiem. Vispār, mums policija strādā ar nepieskatīto suņu saimniekiem, ja vien var atrast. Un patiešām šogad pat meiteņdienās tikai pāris reizes ieklīda sētā neidentificēti(sveši) suņi. Bet nu tas ir miesta centrā. Lauku viensētās, pieļauju, ka plaukst un zeļ iepriekšējā kārtība/ne-. Māra, kurā vietā, tu plāno mitināties? Es gan nedomāju, ka manas dāmas būs tavējiem derīgi rotaļbiedri, bet tas jau netraucē cilvēkiem komunicēt.

Nu es ceru, ka manējie vazāsies tikai ar mani komplektā :D
Plānoju mitināties, pēc pixy teiktā - tev blakus (blakus baznīcai). Varēs uz kafiju nākt!
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Suņu turēšanas nodeva un žetons

Postby pixy » 10 Mar 2017, 11:55

Māra wrote:tev blakus (blakus baznīcai).
Pēc šāda apraksta es teiktu, ka Tu Elbei nezinot tūlīt ievāksies pie viņas viesistabā :D
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

PreviousNext

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests