Sunshine terrier Dylan

Blogs and Chats

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 30 Mar 2017, 20:29

Man liekas, ka tas ir atkarīgs ne tikai no apmācības, bet arī no paša suņa izvēles turēties saimnieka tuvumā. Ar veco suni varēju pa ielām bez pavadas staigāt - viņa vienmēr turējās blakus, tik vien aizgāja pie stabiem drusku paošņāties, zināja, ka pie ielas malas kopā ar mani jāapstājas un nekad pati uz savu galvu neskrēja projām. Te gan jāpiemin, ka tādu līmeni mēs sasniedzām pēc trīs gadu kopdzīves, dien dienā ejot pastaigās.

Smaidiņu faktiski arī var laist pat uz ielas bez pavadas staigāt (es gan bīstamās vietās neriskēju) - viņš pats bez jebkādas mācīšanās izlēmis, ka viņš labi jūtas, turoties man aizmugurē un sekojot cieši pa pēdām. Sajūta tāda, it kā viņš visu atbildību par to, kur mēs ejam, un izlemt, vai tas ir droši, ir atstājis manā ziņā.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 11 Apr 2017, 19:41

Kamēr visi liek bildītes ar krokusiņiem, zilajiem sibīrijas sniegpulkstenīšiem un saplaukušiem kokiem, mēs joprojām ceļam sniegavīrus.
Neliels atskats uz Martu 2017.

Baltijas jūra, Botnijas līcis.
Image

Reizēm Dillijam patīk izspēlēt jokus un ielīst manā vietā. Bet vispār interesanti, parasti viņš sēž otrajā rindā, bet, ja apvainojas aizlien uz trešo rindu.
Image

Dilanam praktiski ir vienalga vai viņš cilvēku redz pirmo reizi, vai simto, viņš ir draugs visiem.
Image

Klasika kopš 2013.
Image

Aptuveni tā pie mums izskatās Marts 2017. (8. aprīlī vēl uzcēlām pēdējo sniegavīru...)

Image
Image
Image
Image
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Spigana » 11 Apr 2017, 19:43

Ahhhh, kas par skaistumu! Un Dilanam lieliski piestāv tādi sniega klājieni. :samilejies:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 11 Apr 2017, 20:26

Spigana jā, Dillijs par sniegu galīgi nesūdzas. Viņam ļoti patīk, bet es nezinu laika apstākļus, kuri viņam nepatiktu. Varbūt stiprs lietus ar vēju : )

Kuriozs no šodienas. Gājām staigāt dienas pastaigā un satikām kaķi staigājamies siksniņā. Dilans ilgi nevarēja saprast, kas notiek un kam tas ir izdevīgi.
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 11 Apr 2017, 21:11

Dilans ilgi nevarēja saprast, kas notiek un kam tas ir izdevīgi.


Par šo sasmējos - es pavisam nesen arī uz ielas satiku šādu kompāniju, apņēmīgs kaķis saitītē pastaigāties veda savu saimnieku. Neko daudz no suņa neatšķīrās, pat stūrus apzīmēja.

Fantastiskas fotogrāfijas un grūti noticēt, ka Dilanam turpat jau gandrīz četri gadi! Prieks skatīties uz dzīvespriecīgo un smaidīgo jaunieti! :)
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 11 Apr 2017, 23:42

Imagine Smaidiņš arī satika amizanto kompāniju? Jā, tas ir drusku smieklīgi, bet suņa reakcija ir vissmieklīgākais, jo viņš zina, kas ir suns un kas ir kaķis. Un zin, ka kaķis parasti siksniņā nav, bet suns praktiski vienmēr ir. Un tad ir tāda "kas notiek?!?!" sejas izteiksme.

Jep, nu jau vairāk kā 3 gadus dzīvojamies kopā. Liekas, protams, kā vakar. Ļoti ātri laiks skrien. Es gan nezinu kā uzvedas citi šāda vecuma suņi, bet Dillis ja varētu, to vien darītu kā skrietu, lektu un, vēlams, kopā ar citiem suņiem. Mums par laimi ir uzradusies Sallija, zeltainā retrīvera skaistule aptuveni tikpat jauna. Tad nu, ja sanāk laiks un satikties, tad viņi kopā met kuleņus viens otram ieķērušies krāgā un 40 minūtes to vien dara kā skrien bez atelpas. Tās ir ļoti laimīgas dienas.

Tu varbūt kā suņu speciāliste, varbūt esi atkodusi kādu šķirņu mikslis ir mūsu sunīši? Jo, es klausoties par terjeriem, esmu sapratusi, ka Dilans noteikti ir terjers. Kaut kur forumā bija perfekts citāts. O, atradu

Re: Sargsuņa audzināšana
New postby NARDICUM » 04 Mar 2017, 18:39

....

Daudz arī kas no šķirnes atkarīgs. Terjeru grūti ar kaut ko pārsteigt, taksi arī nav viegli. Bet tas pats vidusāzietis ir savā būtībā pilnīgi cits suns, viņam ir svarīga ierastā kārtība un viņš ir ļoti neemocionāls. Izteiktu emociju uzplūdumu par tēmu "mammīte atnāca" :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :meitenedejo: :meitenedejo: :dejo: :dejo: es 30 gados, ko nodarbojos ar vidusāziešiem nemaz neatceros. Atbraucu no Baltkrievijas pēc 5 dienu prombūtnes, guļ mani suņi saulītē izstiepušies un pat galvas nepaceļ, tikai astītes pāris reizes pret zemi pasit- "mamma, es tevi redzu" un visas emocijas. Kad iegādājos pirmo jagdu, mani šokēja- nu kāda vella pēc jāseko man uz tualeti un jālauž durvis?


Dilans pilnīgi noteikti visur seko, visur grib būt lietas kursā, kas notiek. Patīk visur iesaistīties, nāk lai čubina, saka, ka jāpakasa puncītis utt.. Diemžēl, tas neattiecas uz pasauli, kas ir ārpus mājas. Kā iziet pa dzīvokļa durvīm tā ir pilnīgi cits suns. Neinteresē ne saimnieki, ne ēdiens, nekas. Galvenais ir skriet, lekt, meklēt citus suņus, dauzīties utt..
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 12 Apr 2017, 18:36

Brīvdienās nopirku nagu knaiblītes Dilanam, biju plānojusi, ka gaidīšu, kad mājās atbrauks vīrs, lai varam kopā apgriezt sunim nagus, jo sapratu, ka tā varētu būt epopeja ne pa jokam. Bet tagad sēžot dīvānā, iedomājos, ka nu jāizmēģina ar vienu nagu. Laikam šajā ziņā esmu izvilkusi laimīgo lozi, Dilans pat nepaskatījās, kas notiek. Smuki visus nagus apgriezu un turpinājām skatīties tv : )
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 12 Apr 2017, 21:35

Tu varbūt kā suņu speciāliste, varbūt esi atkodusi kādu šķirņu mikslis ir mūsu sunīši?

Man līdz suņu speciālistam tikpat tālu kā ezītim līdz mēness virsmai, bet paldies! :)

Interesanti, ka cilvēkiem ir iegājies uzskats - bezšķirnes suņi ir radušies, kaut kad sakrustojoties šķirnes suņiem, lai gan patiesībā ir otrādi. Sākumā ir tā pelēkā masa, tad seko landrases (konkrētai ģeogrāfiskajai teritorijai raksturīga suņu grupa ar noteiktām pazīmēm, piemēram, Sibīrijā laikas un haskiji, Tuvajos Austrumos - kurtveidīgie suņi dažādās variācijās, kalnu apvidos - suņi, ganāmpulku sargi - kaukāzieši, pirenejieši utt. - katram apgabalam, apvidum ir savi tipiskie suņi) un tad no landrasēm laika gaitā atlasīti suņi, lai veiktu konkrētus uzdevumus. Savukārt šķirnes ar slēgtām ciltsgrāmatām, garum-gariem radurakstiem un ar tieksmi pēc standartizētiem parametriem izskatā ir tikai pēdējo 150 gadu izgudrojums.

Kamēr strādāju patversmē, tikmēr novēroju, ka Latvijā bezšķirnes suņus lielos vilcienos var iedalīt - VAS-līdzīgie n-tajos izmēros un variācijās, laikās, takšveidīgie (īsas kājeles, garš rumpis, pat ja ģīmis pēc takša nemaz neizskatās), tad seko nu jau populārāku šķirņu metisi (terjeru/buldogu/haskiju/čivauvu/akitu/mastifu utt.) un tad ir milzīga suņu grupa, kura izskatā ir reizē dažāda un tik līdzsvaroti sakombinēta, ka līdzības sazīmēt tikpat kā nav iespējams

Man šķiet, ka Smaidiņš un viņam līdzīgie pieder pie tās pēdējās grupas - droši vien tantukam arī sākumā bija pāris Latvijas laukiem tik ļoti tipiskie mazie kvekšķi un, kad viss aizgāja pašplūsmā, veidojās slēgta populācija, kas gadu gaitā, savstarpēji krustojoties, izveidoja paši savu "šķirni" - ar līdzīgām ārējām pazīmēm (it sevišķi pēc sejām var pateikt, no kurienes suns nācis) un raksturiem arī.
Es vairs neesmu satikusi pārējos viesatiņus, taču, manuprāt, viņu pārsteidzošākā īpašība bija un ir stabilā psihe - ne katrs suns spēj pēc noslēgtas dzīves zaņķī atvērties un pilnībā mainīties. Otra - pilnīgi noteikti ir cilvēkmīlestība. Man liekas, ka Dilans ir tas, par ko Smaidiņš varēja būt, ja tiktu bērnībā pietiekami socializēts. Savējam es ļoti jūtu, ka viņam cilvēku sabiedrība patīk un interesē, viņš tikai ne vienmēr ir drošs un saprot, ko tie lielie no viņa grib.

Tāpēc man šķiet, ka tu ļoti pareizi sāki šo blogu, apzīmējot Dilanu kā "Sunshine terrier", jo savā ziņā tev ir nevis kaut kā jauktenis, bet pilnīgi unikāls suns, kuram visas tevis pieminētās rakstura iezīmes ir, nevis mantotas no kaut kā, bet ir daļa no kopuma, kas veido ideālo suni. :)
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 12 Apr 2017, 23:25

Jā, nu par to stabilo psihi es neesmu pārliecināta. Vismaz manā izpratnē stabila psihe ir tad, kad ar suni var iet normāli pa ielu un netaisīt pigorus.
Viņam ļoti nepatīk salūts. Es nezinu, vai tas tāpēc, ka tad, kad bija maziņš viņam Vērmanes dārzā netālu no mums uzlaida salūtu gaisā vai viņš tāpat no salūta baidītos. Jo paņēmām mēs viņu 2. Novembrī no patversmes un Jaunais gads ar salūtiem bija jau murgs.
Tāpat brīvdienās bijām garā pastaigā un kaut kur tālumā sita mājai pamatus, troksnis upes ielejā pamatīgs, Dilans vienkārši apsēdās un nebija izkustināms. Viņam bail ir no lieliem trokšņiem. Un tad viņš parasti kaut kur apsēžas, vai ielien krūmos un apguļas. Diezgan grūti ir sarunāt, ka vajadzētu tā kā doties uz priekšu.
Pa ielu iet tikai gar mājas fasādēm. Un viņam ir svarīgi viņa maršruti. Viņš tos pazīst un katru reizi ies tieši tāpat. Piemēram, viņš iet pa vienu ielas pusi un konkrētā vietā viņam vajag iet pa otru ielas pusi. Viņš velk kā nenormāls uz turieni.
Kad pretī nāk citi suņi, viņš guļas uz vēdera un nav izkustināms (tas es lasīju, nozīmē, ka viņš parāda, ka grib dauzīties). Ļoti grūti ar tādām izdarībām ir nokļūt no punkta A uz punktu B. Vistrakāk, kad viņš noguļas vienkārši ielas vidū.
Un visam, protams, pa virsu, ka mēs viņu uztveram gandrīz kā cilvēku un viņš sevi arī tā mājās uztver. Izlutināts viņš ir bez gala un bez malas.
Vārdam nav vietas, viņš ir nenormāli mīļš un nenormāli superīgs. Šodien pēc nagu griešanas, es vēl pēctam aplīdzināju nadziņus, viņš pats man dod ķepiņu un skatās, lai es smuki to izdaru. Vispār neko neraustās vai neprotestē. Izskatās, ka viņam pat patika..Varbūt sajauca ar pēdiņu masāžu, jo to viņš arī ļoti bieži dabū.

Jā, tas interesanti, kā tās šķirnes radušās un tad atkal samiksējušās. Man parasti šķiet, ka Dilanā ir kaut kas no Laikveidīgā (ausis, vilkšana, stāja) un terjera (raksturs). Jo raksturs, cik zinu terjerus, ir pilnīgs terjers. Vienīgi viņš nav mednieks. Viņš ir sargsuns, patīk sargāt savu teritoriju. Bet dzīties pakaļ kādam nav viņa interesēs. Arī spēlējoties ar citiem suņiem, viņam labāk patīk, ka viņu ķer.
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 13 Apr 2017, 20:19

Vismaz manā izpratnē stabila psihe ir tad, kad ar suni var iet normāli pa ielu un netaisīt pigorus.


Es vairāk domāju spēju pielāgoties jaunām un neparastām situācijām. Smaidiņam gan ik pa laikam uznāk arī panikas momenti (nedod, Dievs, es viņa virzienā iešu un čaukstināšu maisiņus), bet aizvien vairāk ir tā, ka puisis instinktīvai atbildes reakcijai pieslēdz smadzenes. Noraustās, bet nemūk, stāv, padomā un pēc tam nāk lūkot, kas tad bija noticis. Viņš atgūstas aizvien ātrāk. Turklāt jau no paša sākuma - man par pārsteigumu - viņu nebiedēja nekas no tā, ko es būtu gaidījusi no suņa, kas mucā audzis un pa spundi barots. Satiksme, mašīnas, vilcieni, cilvēku pūļi, tas pats salūts - nekādas reakcijas. Manuprāt, te parādās tas, ko ļoti karsti apsprieda tevis citētajā diskusijā - ģenētiski ieliktajam temperamenta modelim ir ļoti liela nozīme tajā, kāds veidosies suns vēlāk. Var daudz ko piemācīt un atmācīt, dzīves pieredze arī suni mīca un veido, taču tas, cik viegli un cik daudz varēsi sasniegt, ir atkarīgs no senču dotā mantojuma.

No patversmes pieredzes varu pielikt klāt, ka suņi, kuriem bija nosliece uz bailīgumu vai nervozumu kā kucēniem, patversmē izaugot, bija problēmas arī vēlāk dzīvē. Lielāka iespēja uz agresiju pret citiem suņiem un cilvēkiem, stereotipisku uzvedību (riņķošana, ārdīšanās, skriešana šurpu turpu), OCD (obsessive compulsive disorder) un hroniskām bailēm. Un suņi, kas jau mazotnē bija atvērti, sabiedriski un draudzīgi, lielākoties to paņēma līdzi arī pieaugušo suņu dzīvē. Ja arī bija kaut kas, par ko viņi jutās nedroši vai nepārliecināti vai arī bija izpalicis socializācijā, tad viņiem ar to tikt galā bija daudz, daudz vieglāk.

Ja pretnostata Dilanu pret galēji sliktāko variantu, tad diez vai tavā gadījumā var runāt par nestabilitāti.

Viņam ļoti nepatīk salūts. Es nezinu, vai tas tāpēc, ka tad, kad bija maziņš viņam Vērmanes dārzā netālu no mums uzlaida salūtu gaisā vai viņš tāpat no salūta baidītos. Jo paņēmām mēs viņu 2. Novembrī no patversmes un Jaunais gads ar salūtiem bija jau murgs.


Par trokšņu fobiju runājot - katram sunim ir savas fiškas. Mans vecais suns bija kā klints un visām dzīves situācijām stūrēja cauri kā buldozers, kamēr vien Jaunajā gadā vien nesāka šaut. Stress un panika, bet vai tādēļ vien, ka sunei divas trīs reizes gadā sanāca raustīties no salūtiem, viņai būtu nestabilāka psihe - nezinu gan.
Nevilšus pieminēji vēl vienu "šķirnes" (:D) īpatnību - Smaidiņš, ja nejūtas pārliecināts par to, kur es grasos iet, arī mēdz apsēsties un iepauzēt. Pirmajos mēnešos viņš tā darīja ik uz soļa. Tagad viņš tā rīkojas retāk un mēs to esam pārvērtuši par jautru spēli. Viņš apsēžas, sagaida, kamēr es esmu tālu, tālu un tad pilnā ātrumā jož pie manis.

Pa ielu iet tikai gar mājas fasādēm. Un viņam ir svarīgi viņa maršruti. Viņš tos pazīst un katru reizi ies tieši tāpat. Piemēram, viņš iet pa vienu ielas pusi un konkrētā vietā viņam vajag iet pa otru ielas pusi. Viņš velk kā nenormāls uz turieni.


Mūsmāju rajonā ir viens pastaigu maršruts, ko mērojam vai ik dienas. Kas ir interesanti, tad es precīzi zinu visus punktus, žogmales, uzkalniņus, kokus, elektrības būdas, dzīvžogus utt., kur viņš apstāsies un atzīmēsies. Tas nozīmē, ka maršrutā neviens suņa izvēlētais punkts nav nejaušs un ka ir zināma secība, kurā visticamāk atzīmējas arī visi pārējie. Informācijas stacijas. Tāpēc, manuprāt, Dilana uzvedība ir pilnīgi normāla, jo nevar jau šā tā kaut kur pačurāt. Materiāls ir jātaupa! :)

Kad pretī nāk citi suņi, viņš guļas uz vēdera un nav izkustināms (tas es lasīju, nozīmē, ka viņš parāda, ka grib dauzīties). Ļoti grūti ar tādām izdarībām ir nokļūt no punkta A uz punktu B. Vistrakāk, kad viņš noguļas vienkārši ielas vidū.


Šeit jautājums, kādu uzvedību saimnieks no savas puses neapzināti motivē un pastiprina. Ja es sākumā būtu stājusies katru reizi, kad Smaidiņš izdomāja uz ielas apsēsties un nekur tālāk vairāk neiet, tad es pieļauju, ka mūsu pastaigas arī šobrīd būtu visai līdzīgas. Man ir veicies ar to, ka suns nav visai ambiciozs un stūrgalvīgs, viņu viegli varēja pārliecināt, ka es nosaku to, kur mēs iesim, un nekas cits neatliek kā sekot, pat ja viņam negribas vai nepatīk.

Pieļauju, ka Dilans ir cita kaluma puisis, līdz ar to tas, kas derēja man, nederēs jums.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 17 May 2017, 17:47

Oi, Imagine paldies par garo atbildi. Diemžēl, pēdējā laikā nav sanācis brīvbrīdis piesēsties pie suņu foruma : ) Lai nu kā, noteikti, ka Dilans prasmīgāku cilvēku rokās būtu "normālāks", bet pie mums ir izlaists tītenis, tādu kā mēs ļoti mīlam. Reizēm pat šķiet, ka mums nemaz nepiestāvētu normāls suns, kurš iet paklausīgi blakus, jo tas nerātnais smaids, ko viņš sniedz, kad saprotams, būs kaut kāda neatļauta darbība atsver visu. Neandertālietis :sirsninas2:

Bet ienācu visiem pastāstīt par manu lieliskāko atklājumu. Barf barību, kas ir sasaldēta bumbiņās. Man izskatās, ka Dilanam Barf ir labāks par Raw (iepriekšējās gaļas bumbiņas), jo viņa vēderam ir nepieciešami skrimšļi/kauli, lai :hug: būtu normāla.

Nezinu vai pieejama Latvijā, bet mūsu vietējā "Depo" tipa veikalā ir. Saucās Mush, ražota Somijā. Esmu sajūsmā!

https://www.mushbarf.com/en
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Spigana » 18 May 2017, 17:38

Atvainojos par iejaukšanos, bet Raw pēc definīcijas sevī paredz arī kaulu un skrimšļu ēšanu, Barf atškiras ar ko citu. Iespējams, ka iepriekšējās gaļas bumbas bija nekvalitatīvas vai arī paredzētas lietošanai ar vēl ko citu kopā.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 25 May 2017, 11:07

Spigana ahā! Sen neesmu par tām lietām lasījusi un iedziļinājusies, man tik atmiņā stāv, ka Barf nozīmēja bones and raw food. No otras puses, kāda atšķirība, jo kauli un gaļa jau pēc būtibas ir neapstrādāta pārtika, ko nozīmē raw. Laikam tas otrs bija Prey modelis. Nu katrā ziņā uz pirmajām gaļas bumbiņām bija "raw" un tajās nebija kaulu sastāvā (varbūt tiešām bija kaut kas papildus jādod), otras saucās "barf" bumbiņas un tām bija, to es pēc kakas varu uzreiz pateikt, jo Dilanam ir diezgan jutīgs/sačakarēts vēders jau kopš bērnības un katras barības sastāvu var smalki nolasīt otrā galā : )
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 30 Jun 2017, 00:46

Vasara rit pilnā sparā, ka neatliek laika domāt par internetu. Šodien sanāca attīstīt filmiņas un saņemt pāris kadrus ar ko vēlos padalīties.

Drusku atpakaļ ziemā, kas nebūtu nav ziema. aptuveni aprīlis tas ir. Pēdējais sniegs mums uzsniga 1.jūnijā kā tāds aprīļa joks. Dilans gan par to neskumst.

Image

Klasiska bilde ar dīvānsuni. Viņam ļoti patīk dīvāns un spilventiņš. Man laikam patika gaismas. Nezinu.

Image

Sanāca pabūt Zviedrijas labības laukos. Dilana prieks un ātrums ir neaprakstāms. Viskolosālākā pastaigu vieta 2017.

Image

Romantiska bildīte maija beigās ar peonijām un miedziņu.

Image

Brauciens uz Latviju. Umea - Vaasa prāmis ir lielisks. Pašiem savs lounge ar komfortabliem krēsliem un skatu uz jūru. Savukārt, Helsinki - Tallina bija, kas briesmīgs. Būra telpa bija, maza, smirdīga tumša, vienā klājā ar mašīnām, bez logiem. Uzreiz ieraugot skumjo ainu, tika nolemts, ka tās divas stundas sēdēsim ārā vai kaut kur nolīdīsim, lai neviens nepievērš uzmanību, jo apstākļi drausmīgi bija.

Image

Helsinki - kolosāli!

Image

Pilsētiņa 100km uz ziemeļiem no Helsinkiem ar vidusslaiku cietoksni - Hämeenlinna arī bija kolosāla.

Image

Tallinā jau bija lielais sagurums un negribēšana fočēties.

Image

Tik ļoti sagurums, ka negribas fočēties pat pie rozā durvīm.

Image
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 10 Jul 2017, 21:11

Skaistas fotogrāfijas - sevišķi patīk tās guļambildes. :)

Kādi īsti ir nosacījumi, braucot ar "Tallink" prāmi un suni (t.i., kā tas izskatās/jāīsteno dzīvē)?
Jo ir doma varbūt nākamgad braukt Somijas ziemeļu virzienā, ja vien izdosies izprātot, kā no Rīgas līdz Tallinai tikt, ja nav mašīnas un starpvalstu busos suņus vadāt aizliegts...
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 10 Jul 2017, 23:05

Imagine

Paldies : )

Prāmim īsti nosacījumi nav. Ka tik ir biļete. Kā uzkāpām uz prāmja, mums paprasīja suņa biļeti un tas arī viss. Mēs gan bijām ceļā Helsinki -Tallina. Varbūt Tallina-Helsinki vēl kaut ko prasa. Kaut kur lasīju, ka Somijā vajagot to īpašo apstrādi pirms iebrauc ar suni (tāpat kā Norvēģijā), mums gan tāda nebija un neviens neprasīja. Varbūt tas ir atcelts. Zinu, ka uz Norvēģijas robežas gan prasa, bet par to es varēšu padalīties, kaut kad vēlāk, kad paši būsim bijuši.

Šodien attīstīju vēl filmiņu. Pēdējie kadri ar vasaru 2017 Latvijā.

Dilans savās mīļajās Cēsīs

Image

un aklajā randiņā ar citu instagram sunīti Ērgļu klintīs.

Image
Image

Viņam ļoti patika!
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Alpina » 17 Jul 2017, 17:19

Dylan wrote:Kaut kur lasīju, ka Somijā vajagot to īpašo apstrādi pirms iebrauc ar suni (tāpat kā Norvēģijā), mums gan tāda nebija un neviens neprasīja. Varbūt tas ir atcelts. Zinu, ka uz Norvēģijas robežas gan prasa, bet par to es varēšu padalīties, kaut kad vēlāk, kad paši būsim bijuši.




Par kādu īpašo apstrādi Tu runā? Kas ir tas, ko norvēeģi prasot? Viņiem ar Zviedriju tāda pati robežkontrole kā mums ar leišiem - neviens neko neprasa ;)

Ar suni vairākkārt esmu braukusi uz No :)
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Imagine » 17 Jul 2017, 20:34

Manuprāt, ar to ir domāta apstrāde pret ehinokoku - pirms braukšanas no LV ir jāierauj drapes un vetam jāizdara ieraksts pasītē.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Dylan » 18 Jul 2017, 08:17

Alipna, Imagine

Jā, ļoti iespējams, ka apstrāde pret to, ko Imagine saka. Ja nemaldos, tie ir kaut kādi tārpi, tablete jāizdzer cik tur tās stundas pirms iebraukšanas veterināra uzraudzībā. Par robežu šķērsošanu ar auto es nezinu, bet meitene, kuras māte audzē suņus Zviedrijā, teica, ka uz Norvēģiju vedot suņus, viņas vienmēr tiek pārbaudītas. Varbūt tāpēc, ka ar lidmašīnu, varbūt tāpēc, ka komerciālie nolūki. Cik mana pieredze rāda, ceļojot pa Eiropu, neviens nekad nav man neko sunim prasījis. Kaut kur lasīju, ka Šveicē, Norvēģijā un Somijā ir nepieciešama tā speciālā apstrāde. No nosauktajām valstīm pagaidām ir būts tikai Somijā un neko neprasīja. Drīz būsim Šveicē, tad varēšu komentēt sīkāk. Norvēģija plānā ir nākamgad.
Sunshine terrier
Image
User avatar
Dylan
Puppy
Puppy
 
Posts: 368
Joined: 18 Dec 2013, 19:35

Re: Sunshine terrier Dylan

Postby Māra » 18 Jul 2017, 08:24

Tikko bijām Šveicē, neko nepārbaudīja arī tur. Bet info teikts, ka nav jāveic speciālā apstrāde. Par Somiju ar neesmu dzirdējusi, ka prasa, tikai Norvēģijā.
Par Šveici:
http://www.pettravel.com/immigration/Switzerland.cfm
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests

cron