Amer. Stafordšīras terjers / American Staffordshire Terrier

Dog Breeds

Re: Amer. Stafordšīras terjers / American Staffordshire Terrier

Postby Engedija » 08 May 2017, 10:33

Engedija wrote:
Imagine wrote:No pieredzes darbaa ar patversmes sunjiem - ja suns ir izraadiijis agresiju pret cilveeku, tad tas noteikti nav piemeerots gjimenei ar beerniem. Var dot pretargumentus par to, ka sunja riiciiba ir jaaizprot utt., tachu it sevishkji, ja tas ir pirmais suns no patversmes un nav atbilstoshas pieredzes, kaa riikoties vai ko dariit shaados gadiijumos, tad, vai tas tik tieshaam ir riska veerts?
Jaatceras, kas sunji patversmes apstaakljos uzvedas citaadaak nekaa maajaas. Var buut taa, ka supremiiljsh un paklausiigs suns maajas apstaakljos ir bestija. Var buut ideaali pirmaas divas nedeeljas, kameer iejuutas, tad saak liist visaadas "utis" laukaa. Gan sliktaas, gan - par laimi - arii labaas. :)

Otrs - svariigi noskaidrot, ko iisti kopeeji domaa ar "kampshanu" - jo vienam tas var noziimeet, ka suns speeleejoties kjeras dreebees un rokaas, citam "ashais uzsitiens" par pirkstiem briidinot, veel kaadam tas var buut tik tieshaam incidents, kad kozh pa iistam un ar paliekoshaam sekaam. Jaaizjautaa, kaadaas situaacijaas tas ir noveerots, jo taapat vien suns nekad nekampj. Vai sargaa mantas, bariibu, cilveekus? Vai ir nedroshs, baidaas no kaut kaa?
Ja kopeeji suni paziist jau kaadu laiku, ir bijusi ilgstoshaaka saskarsme, tad par shiem gadiijumiem ir jaazina. Ja kopeeji nevar neko pateikt, tad domaajiet, vai tas ir taa veerts.

Taapat buutiski peec iespeejas vairaak zinaat par pagaatni, kur audzis, kaa nonaacis un kaa patversmes apstaakljos uzvedas. Jo detalizeetaak, jo labaak.

Varbuut augstaakmineetais izklausaas pesimistiski, tachu visos gadiijumos, kad kaut vai tiek apsveerta doma par adopciju, ir jaasaprot, kaads vareetu buut sliktaakais scenaarijs un, ja tas piepildaas, vai juus buusiet gatavi tikt ar to galaa. Citaadi cilveeki veelmee "izdariit labu darbu" un "izglaabt" viljas pirmajaas nedeeljaas, un suns visbiezhaak atgriezhas patversmee.



mjā, ir ko aizdomāties... pieredzes ar patversmes suņiem stabili nav... paldies, pārdomāsim visu vēlreiz...



Sveiciens visiem pēc ilgāka laika... sen atpakaļ iemetu tēmu par to, ka vēlamies ņemt no patversmes suni... aizdomāties toreiz lika tas, ka viņš bija dažam labam iekodis... gribēju padalīties... mēs paņēmām to suni, un es ne mirkli nenožēloju... jā, viņam mēdza būt aizsargreakcija - košana... bija situācijas, kurās viņš apjuka, un kuras definēja kā bīstamas... neiedziļināšos detaļās... gribu tikai pateikt, ka pacietība un mīlestība dara brīnumus! Mums ir fantastisks suns, ļoti gudrs un labsirdīgs!!! Tā kā, mēdz būt arī šādi! :)
User avatar
Engedija
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 20 Mar 2015, 11:36

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter
Previous

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests

cron