Pixy. Suņu stāsti.

Blogs and Chats

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Spigana » 22 May 2017, 14:15

Madja, vēlreiz milzu apsveikumi! Manā pieredzē nav nemaz tik bieži, ka A0 tik maz sadiskojas, bet jūs esat uzvarējušas labā konkurencē. :roze:
Par ātrumu - nu, ne velti saka, ka agility drusku svarīgāka tomēr ir precizitāte. Suņi, kas skrien lēnāk, bet precīzāk, vienmēr uzrādīs labākus rezultātus nekā ātri suņi, kas trases noskrien ar kļūdām.

Es ceru, ka 10. jūnijā skriesiet sacensībās? Dikti gribu jūs redzēt. :)
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Elbe » 23 May 2017, 09:19

madja, apsveikumi! Bildē Berta izskatās ļoti jauka! Sāku domāt, ka manā top listē korgiji tūlīt aiz tibetāņiem ierindosies.
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby madja » 24 May 2017, 14:44

Spigana wrote:Es ceru, ka 10. jūnijā skriesiet sacensībās? Dikti gribu jūs redzēt. :)

nē, nedomāju,ka līdz augustam kautkurkautko leksim, vasara vairāk MGD zīmē saplānota.

Elbe wrote:Bildē Berta izskatās ļoti jauka!


izskatīties jau izskatās, kamēr never vaļā muti :pilnmeness:
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 26 May 2017, 11:09

Dino Zoo Pasaules atvēršanas sakarā man ik pa brīdim kāds vaicā - vai tad Tu strādā par treneri? Tad nu atbildu visiem un uzreiz - jā, strādāju :jaa: . Strādāju gan Dino Zoo Pasaulē, gan arī InterSportCanis laukumā. Tā kā esmu izaugusi dresetaja vadībā, mana darba organizācija ir tāda, kādu esmu redzējusi tur un uzskatu par labāko un pareizāko - katrs sākumā nāk vienatnē ar savu suni, iemācās sakoordinēties un saprast, kā to suni dabūt tur un tādā pozīcijā, kā mēs vēlamies viņu ieraudzīt. Un tad, kad pirmās pamatlietas ir apgūtas, tam pašam vēlreiz iet cauri, kad blakus ir citi suņi un cilvēki. Tālākais atkarīgs no katra vēlmēm, ko, cik un kā viņš globāli grib :) . Lai nu nebūtu tā, ka skoloties gribošos aicinu pieteikties vienkārši postā, te būs pavisam pirmitīvs reklāmas plakātiņš ar mani un smaidošu Habīti, vieglā riksī drasējot pa Ādažiem :foto:
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Māra » 26 May 2017, 12:19

pixy wrote:Dino Zoo Pasaules atvēršanas sakarā man ik pa brīdim kāds vaicā - vai tad Tu strādā par treneri? Tad nu atbildu visiem un uzreiz - jā, strādāju :jaa: . Strādāju gan Dino Zoo Pasaulē, gan arī InterSportCanis laukumā.

:aptracis: :aptracis: :aptracis:
Super, beidzot īsta reklāma, ar ko var dalīties. Ļoti skaists foto ar jums! :samilejies:
Lai daudz klausīgu un aktīvu suņskolnieku!
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Imagine » 26 May 2017, 22:28

Ļoti smuks reklāmas plakātiņš! :)

Kā šobrīd sokas ar skolniekiem?
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 29 May 2017, 08:21

Māra wrote:Lai daudz klausīgu un aktīvu suņskolnieku!
Paldies, tie suņskolnieki gan jāvēl paklausīgi viņu saimniekiem un man savukārt klausīgus un aktīvus suņu saimniekus :D .
Imagine wrote:Kā šobrīd sokas ar skolniekiem?
Nevaru sūdzēties, pamazām un uz priekšu. Un man atkal jāsecina, ka arī šī ir vēl viena joma, kurai pateicoties var iepazīties ar virkni brīnišķīgu cilvēku. Laikam atkal varu teikt, ka man veicas, bet visi tie cilvēki, kurus esmu satikusi suņu apmācības kontekstā, ir bijuši un ir vērtīgi un interesanti arī man pašai. Mēs visi esam tik dažādi, bet tieši tāpēc no katras saskarsmes var kaut ko mācīties, man tas šķiet vēl viens lielisks bonuss šim darbam :labipadarits: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 07 Jun 2017, 07:21

Keliņas dēļ jāieliek atskaite arī te, lai gan man ieslēgusies kaut kāda dīvaina reakcija un vispār negribas par to runāt. Tātad, svētdien OB sacensībās, kas notika Grobiņā, Keliņa nostartēja lieliski, savāca 280 punktus un dabūja teicami. Tas ir tas, uz ko gājām trīs gadus, piedaloties 16 sacensībās OB-2 klasē. Un es laikam tik dziļi biju noglabājusi šo cerību, ka tas reiz notiks, ka manī vispār nav nekādu emociju. Tas ir "pārgribēts", ir bijis tik daudz vilšanos, mazu sirds drebulīšu, ka varbūt šoreiz un atkal čušš, ka manas smadzenes ir izslēgušas spēju priecāties, kad nu tas reiz ir noticis. Bet miers gan ir iestājies - mēs savu mūža uzdevumu esam izpildījušas, man vairs nav sajūtas, ka kaut kas vēl obligāti jāsasniedz. Ir sajūta, ka beidzot līdz galam esmu pierādījusi pirmkārt sev, ka mēs to varam, ka bija vērts nepadoties un neatmest visam ar roku. Protams, mācīsimies tālāk, startēsim trijniekā, bet manās acīs vairs nav nekādas nozīmes tam, vai viņa savāks pakāpi arī tur, vai kādreiz kādu godalgotu vietu dabūs - ja tā būs, forši, ja ne - ne. Šonedēļ netrenējamies, atpūšamies un atjēdzamies un tad atkal mierīgi dzīvosim tālāk. Un beidzot patiešām pilnīgi mierīgi :alinji:
Image
Vēl viena bilde no otrās klases apbalvošanas, lai varētu atzīmēt savu prieku par Elizabeti un Dārtu. Pavasars ir bijis grūtas cīņas pilns un te nu ir rezultāts, apsveicu ar kvalifikāciju un, galvenais, labu iekšējo sajūtu :pastaiga:
Image
Es tai bildē nedziedu, es saku, ka kādu purniņu Dieviņš iedevis, ar tādu jādzīvo, man tur pārmeta, ka ne tāda sejas izteiksme esot :D .
Vēl viens apsveikums Elizabetei ar Ritmy par 2.vietu un manām čaklajām skolniecēm madjai un Bertai, kas sīvā konkurencē nacionālajā klasē izcīnīja 3.vietu. Trenera gandarījums ir savādāks, bet pasaku godīgi, ka ļoti patīkams :jaa:
Image
Habītis arī startēja... ļoti slikti, lai neteiktu godīgi, ka izcili s***gi :kanepe: . Viņai bija ļoti karsti (man arī) un vispār kaut kas man šobrīd globāli nepatīk. Atkal jāšaho tālāk un jādomā, kā rāpties uz priekšu.
Te bilde pirms starta, kurā es jau saprotu, ka ziepes būs, jo man blakus ir tikai suņa fiziskais ķermenītis, viņas pašas tur vispār nav...
Image
Kā vienmēr, ļoti labi izskatāmies no mugurpuses :D
Image
Un vēl viena bilde ar Keli izturību:
Image
Bilde ar stāstu - to, ka mums varētu būt teicami, es nezināju, bet nojauta, ka starts ir labs, protams, bija. Izturības pēdējās un, kamēr stāvēju aiz būdiņas, čuķ ne murgi rādījās, ka Keli varētu piecelties un, piemēram, piečurāt ringu vai ko tādu izdarīt, lai uzliktu mīksto visiem teicami un manām kaut kur dziļi iebāztajām izjūtām... Tā nu bezgala garās divas minūtes mīņājos, kad laiks beidzās, eju laukā gar stūri un ārprātīgās šausmās ieraugu, ka guļ Keli un viņai ir ausis uz augšu :soks: . Pieņemu, ka to sekundi, kamēr sapratu, ka tas ir rīzens, nevis Keli, mana sejas izteiksme varēja pretendēt uz apstiprināšanu šausmu filmu galvenā varoņa lomai :velnins: .
Kaut kā tā, patiesībā viens dzīves posms atkal ir noslēdzies. Tikai es to laikam vēl īsti neapzinos. Jāpiestrādā :alinji: :jautri: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby madja » 07 Jun 2017, 08:33

Keli starts bija tiešām ļoti skaists, ar katru lieliski izpildīto paņēmienu, man īkšķīši sažņaudzās arvien ciešāk, ka tik kas nesamisējas

tā kā biju slikti nosatrtējusi jau pati un redzējusi citus suņus mokāmies, tai skaitā Habi, labi sapratu,ka iespēja noiet greizi pastāv - laukums bija briesmīgs - ar kokiem pa vidu!!, vietām nenopļautu, vietām pļautu un izkaltušu zāli,kas dūrās suņiem ķepās, dibenos un vēderos, karstums brīžiem bija nenormāli spiedīgs, vairāki suņi laukumā piečurāja,kas nākamajiem diez vai palīdzēja koncentrēties, tieši blakus laukā braukāja traktors ar miglotāju - vārdu sakot, baisa buķete, bet Keli ar to visu strādāja kolosāli, un mēs runājam par Keli,kam vienmēr bijis grūti startēt svešos laukumos.

pixy trenera prieks gan man subjektīvi liekas nepamatots, jo Berta strādāja ļoti slikti - viņa jau bija piekususi no brauciena, un bija karsti, pat neskaitot to,ka vingrinājumu secība nacionālajai klasei bija ļoti grūta, tad nu muļļājās no sirds.

nākamās sacensības augustā - kas nozīmē,ka ļoti iespējams, nevarēsim arī tad treneri iepriecināt, cerēsim uz rudeni :D
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Māra » 07 Jun 2017, 09:11

Neesot gan tajā iesaistītai, man tik un tā tāds liels, dziļs prieks par jums abām - madja un pixy! Tie sasniegumi šķiet tik svarīgi, lieli un nopietni. Katrs mazais solītis patiesībā ir ar bezgala lielu bagāžu un vesturi aiz tās. VIss ir nozīmīgs!
Lai arī tālāk mērķi tiek sasniegti, tādi ir un suņi saglabā savu burvīgumu! :samilejies:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Elbe » 07 Jun 2017, 09:48

pixy, varbūt smieklīgi, bet man pat prieka asariņa nobira par jums. Tā gribas Keli samīļot! Brauciet ciemos! :sirsninas2:
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 08 Jun 2017, 08:48

madja wrote:Keli starts bija tiešām ļoti skaists, ar katru lieliski izpildīto paņēmienu, man īkšķīši sažņaudzās arvien ciešāk, ka tik kas nesamisējas
Ar pusausi dzirdēju gan, ka aiz ringa kaut kāda līdzdalība notiek, paldies, tas nevar nepalīdzēt :labipadarits: .
Gandarījums par Jums tomēr ir, jo konkrētajos apstākļos un dvēseles stāvokļos Jūsu starts tomēr bija absolūtā kontekstā un tā 3.vieta nevienu kapeiku nav uzdāvināta, domāju, ka par to nešaubies arī Tu :P .
Māra, paldies, izrādās, prieks par mazajām uzvarām var būt lielāks kā par lielajām, nepiedzīvosi - neuzzināsi :aknee:
Elbe, paldies, šonedēļ Keliņa pa māju, bet, kad sāksim kustēt, noteikti iebrauksim, lai viņa var pilnvērtīgus apsveikumus klātienē saņemt :) .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 15 Jun 2017, 11:17

Vasara tāda ir kāda ir, bet līdz magoņu ziedēšanai tomēr kaut kā aizklunkurējusi, lai arī pusmēnesi vēlāk kā parasti. Tradīcijas nevar lauzt, arī šogad fotografējamies magonēs :)
Pareizā bilde:
Image
Bilde - Es Tevi nepazīstu. Es Tevi arī ne :noliedz:
Image
Un bilde - indiānis "Šķībā galva" un indiānis "Pilošā siekala" :aknee:
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Imagine » 15 Jun 2017, 20:37

Vasara tāda ir kāda ir, bet līdz magoņu ziedēšanai tomēr kaut kā aizklunkurējusi, lai arī pusmēnesi vēlāk kā parasti.


Šajā nedēļā, kad ārā gāza lietus, tinoties ziemas jakās, ar draudzeni spriedām, ka nav īstas pārliecības, ka tā vasara patiešām ir sākusies...

Bet bildes brīnišķīgas - sevišķi tā pēdējā, kur Habītis raugās, galviņu piešķiebis. :samilejies:
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 22 Jun 2017, 17:57

Vēlam pavasarim savi plusi - lupīnas ne tikai nav noziedējušas, bet pat knapi pilnziedā. Un šogad nenormāli krāšņas, visa piemājas pļava pilna ar dažādu krāsu svecēm. Vakaros gaiss saldi smaržo, pa dienu nemaz nejūt, ka viņām kāda smarža būtu, bet vakaros aromāts tinās pa pagalmu, nevienai citai puķei tāds nav. Dievinu šo skaistumu, īsta Jāņu pļava pašu pagalmā, kas var būt vēl daiļāk :sirsninas:
Image
Un uz otru pusi :)
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Spigana » 22 Jun 2017, 18:40

Man jau sen, sen ir sapnis uz Jāņiem uzpīt vainagu no Lupīnām, ir cerības, ka šogad beidzot būs. :) Skāde tik, ka neatceros, vai pie lauku mājām kaut kur tādas zied.
Līdz šim ir izdevies uzpīt ar vienu lupīnu vainagā, bet vajag ar visām. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby ash » 22 Jun 2017, 19:22

pixy wrote:Vakaros gaiss saldi smaržo, pa dienu nemaz nejūt, ka viņām kāda smarža būtu, bet vakaros aromāts tinās pa pagalmu, nevienai citai puķei tāds nav.


man ar lupīnas ārkārtīgi patīk. un smarža... bet kas interesanti, man vienmēr ir šķitis, ka lupīnu smarža ir ļoti īpaša, taču es teiktu mazliet sāļa, pēc jūras. kaut kāda jocīga smaržas izpratne, asociācija man. :kanepe:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 01 Jul 2017, 08:16

Keliņai šodien paliek jau septiņi gadi. Un kaut kā vairāk kā jebkad nācies domāt par viņas milzīgo ietekmi uz manu dzīvi. Jo es aizvien šaubos, vai tad, ja viņa būtu bijusi "normāls" suns, es tagad būtu tur, kur esmu un darītu to, ko daru. Kā vienmēr, notikušais izrādījies labākais variants, pat, ja sākumā tā nemaz neliekas. Mūsu sporta dzīves uzdevums ir izpildīts, mums šai jomā nekas vairs nav jāsasniedz, bet es ļoti ceru, ka vēl ilgi varēsim to darīt un priecāties par sadarbību un to, ko vēl iemācāmies. Diemžēl gadi iet uz priekšu un nu jau pavisam noteikti ir jānovēl Keliņai veselību, lai arī nākamgad un aiznākamgad var ēst daiļas dzimšanas dienas tortes ar izteiksmīgiem dekoriem :alinji:
Image
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Elbe » 01 Jul 2017, 09:12

Sveicieni daiļuvei un labu apetīti!
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 12 Jul 2017, 18:35

Desmit dienas no iepriekšējā jubīļa pagājušas un Habīša dzimšanas diena klāt (nu jau gan gandrīz pagājusi, ātri aizskrēja...) :alinji: . Nosvinēta lieliski ar draugu un sporta biedru koptreniņu un kopīgu tortes ēšanu. Paldies, Elizabete un laiga, bija burvīga diena un jubilāre tagad piekususi čuč un sapņo par to, cik forši bija. Nu vismaz otrajā daļā, kad nebija jāraud kurtuvē, kamēr citi strādā :histerija: .
Grūti noticēt, ka manam mazajam kucēniņam jau četri gadi... (smukā bilde būs lendzīru sadaļā, te izteiksmīgā :D )
Image
Biedri kopīgi aplūko daiļo torti. Bet patiesībā pati kompānija ir tik koša un daiļa, ka tā torte galīgi pazūd :neparliecinats:
Image
Un torte sadalīta
Image
Tika apēsta līdz pēdējai kripatiņai, laikam tak bija garšīga. Tagad atkal ilgi jāgaida līdz nākamajam jubileju birumam, ceru, ka iesim uz priekšu un nākamgad atkal būs sajūta, ka kaut kas tomēr ir paveikts. Šogad ir :) .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests