mopsis caureja epilepsija

Dog Health

mopsis caureja epilepsija

Postby engucs » 06 Oct 2017, 07:08

Labdien, vēršos pie Jums ar jautājumu, vai kāds ir saskāries ar epilepsiju suņiem? Manai sunenei (mopsis 4 gadi, sterilizēta). Ir bijusi jau otrā lēkme (02.10.), pirmā bija pavasarī. Pirmā bija galīgi traka, kad bija pašai grūti elpot un daudz siekalas izdalījās, galvu ļoti stiepa un arī ķepas. Tad nedaudz atgāja , nedaudz streipuļoja. Neapčurājās un neapkakājās tajā brīdī. Pēc tam viss normāli kā iepriekš. Bijām pie veta arī, viņš izteicās, ka tā varētu būt epilepsija. Iztaisījām analīzes, tās bija labas, tikai aknas nedaudz sliktākas, bet nekas slikts. Ieteica mums pavērot suni. Nu pienāca apmēram pēc pusgada otrā reize. Bet tā bija vieglāka, nedaudz parāva krampji , protams mani nobiedēja līdz ārprātam, steidzu suni nest laukā svaigā gaisā un tad atgāja, nedaudz staigāja streipuļojot, un gāja arī pakakāt! Un tgd viņai divas dienas ir mīksts vēders, nevaru saprast kadēl (30.09. biju devusi tārpu zāles, un šīs pēdējās 3 dienas daudz ēda papriku). Vets teica, ka visi trīs varētu būt mikstā vēdera problēma. Vai arī pie vainas ir lēkme? Gribēju jautāt, kā es varētu vislabāk palīdzēt sunim, jo esmu dzirdējusi, ka zāles padarto pa visam gausu un arī nemaz nepalīdzot tā īsti. Vai ir kādi ieteikumi? Un viņa man arī ir ar lieko svaru (10,5 kg). Kā labāk dabūt nost liekos kg, esmu izslēgusi konservus, baroju ar lieso sauso barību. Nu jau mums 4 dienas caureja, dodu linex, nepaliek labāk. Nu jau pēdējo reizi bija asinis klāt. Sestdien ejam pie veta .
engucs
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2012, 13:15

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby Varbūt » 06 Oct 2017, 08:58

Man nav pieredzes ar epilepsiju. Tāpēc viss tālāk rakstītais var izrādīties tikai bla-bla-bla.
Lai uzstādīt tādu diagnozi ir jāveic ļoti pamatīga izmeklēšana. Neesmu speciālists, bet visas dziļi dusošās (pārmantotās) vainas lien ārā pārejas periodos, bet te suņuks pašā jaunības pilnbriedā (veiksmīgi ticis cauri visiem augšanas posmiem) savā spēcīgākajā vecumā. Es raktu dziļāk, un ar "tā var būt" man neder. Konkrēti, kas notiek un kā palīdzēt, ja tas nav, tad cits vetārsts.
Par lieko svaru (pie tam aktīvajā vecumā) un lieso sauso, tātad šī paika neder konkrētajam suņukam, ja nedarbojas kā norādīts, jāmeklē cita. Šobrīd, ņemot vērā sakairinātās zarnas, varētu vispār noņemt paiku nost un ļaut tām mazliet atpūtas, suns var neēst pāris dienas pilnīgi bez negatīvām sekām. Jāmeklē zarnu kairinājuma iemesls-analīzes, vetārsts zina, ko meklēt (neticu, ka paprika vai kas cits no pieminētā, jo tad linex līdzētu, man viens suns drausmīgi pļūtī no bumbieriem, kurus pats neatlaidīgi salasa dārzā, nākas paspēt pirms viņa, un linex palīdz saregulēt vēderu līdz nākošajam bumbierim, kuru neesmu savlaicīgi savākusi), varbūt nepieciešams antibiotiku kurss+linex+vitamīni. Zarnu iekaisuma gadījumā ir traucēta visu vielu uzsūkšanās, tāir nopietna problēma. Jāizvērtē suņa stāvoklis (dzer ir apetīte, dzīvesprieks). Nevar būt apēdis kaut ko saindētu, rudeņos cilvēki indē grauzējus, jo tie lien uz ziemošanu mājās.
Jūsu pieminētie simptomi ir nespecifiski (var būt pie daudzām vainām), tāpēc pamatīga izmeklēšana un tās rezultātā citu vainu izslēgšana un no tā izrietošā palīdzība. Protams, ja ir zināms, ka ğenētiski ir bijusi radu līnijās epilepsija, tad tā ir liela iespējamība. Ja nē, arī krampjiem var būt daudz iemeslu.
Un nesēdiniet dzīvnieciņu uz kaut kādām tabletēm bez nopietnas izmeklēšanas.
Varbūt
Baby
Baby
 
Posts: 53
Joined: 07 Jul 2017, 08:09

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby engucs » 06 Oct 2017, 12:42

Nu šorīt atkal zvanīju vetam, sarunājām,ka dosim antibiotikas un nodosim analīzes. Sauso barību nedodu, šorīt vārītu vistu ar rīsiem. Ēst griba ir , uzvedība izmaiņas īsti neredzu. Var būt kāds var ieteikt tiešām labu vetu ? Jo mēs bijām pie Aigara Briņka ( dzīvnieku veselības centrā). Viņš mums ieteica novērot suni.
Varbūt kāds var ieteikt kādu labu barību, kas būtu alerģiskiem ar lieko svaru suņiem (pirms tam lietojām Hils, tgd lietojam happy dog). Varbūt tiešām vaina barībā (happy dog), lietos apmēram kādi 2 mēneši.
paldies jau iepriekš :)) :dejosuns:
engucs
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2012, 13:15

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby madja » 06 Oct 2017, 15:04

ja ir nopietna caureja (nevis vienkārši mīksts vēders) sunim nedod neko ēst vispār līdz 24h.

Brinķis ir galvenais ārsts lielā un labā klīnikā; protams,var doties pie cita ārsta,ja šķiet,ka "nav kontakta".
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby engucs » 24 Oct 2017, 15:42

Diemžēl mums tikko bija trešā lēkme (24.10.) , pirmdien došos pie Fjodorova. Cerams, ka spēs mums kaut kā palīdzēt :) Pirms braukšanas pie viņa nodošu arī analīzes. Cerēsim uz to labāko... Ar caureju tikām galā, nācās špricēt antibiotikas veselu nedēļu, bet no kā tā bija nezinam.
engucs
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2012, 13:15

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby Varbūt » 25 Oct 2017, 18:11

Ieteikt vairs neko nevaru. Turu tikai īkšķīšus, lai atrodas vaina un var izārstēt.
Varbūt
Baby
Baby
 
Posts: 53
Joined: 07 Jul 2017, 08:09

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby AliseM » 26 Oct 2017, 15:09

sveiki - es tikai padalīšos ar savu pieredzi - ja nu kas - varbūt noder.
Bija mums arī vienam sunim lēkmes - līdzīgas epilepsijai, bet ... tā kā neapkakājās un neapčurājās un varbūt vēl pēc kaut kā (ko neatceros), veti noteica, ka tā tomēr nav epilepsija - zāles nekādas nelietojām. bija aizdomas par audzēju galvā, bet nekādus rtg netaisījām, jo man skaidri pateica, ka suns tāda veida operāciju nepārdzīvos (vecs, superalerģisks + strupdegunis). tā arī dzīvojām - lēkmes ik pa laikam atkārtojās, bet dažus gadus vēl pavilkām. Ja neskaita vājumu pēc lēkmēm, tad bija itin priecīga večiņa, ka dažu labu nekauņu lika arī pie vietas.

Par tievēšanu - man viens suņagabals ir ar noslieci uz pieņemšanos svarā - man kā reize līdzēja tas, ka nedevu pilnu porciju sauso, bet liku 50/50 ar liesu gaļu vai liesu konservu. Sākumā devu Hills notievēšanai un tad uzturēju ar piemērotu netreknu barību (mums tāda ir Nutra gold lasis&kartupelis) + Rinti konservs jērs+rīsi. Protams, protams - pastaigas, pastaigas, pastaigas.
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby engucs » 31 Oct 2017, 15:01

Bijām vakar pie Veta (Fjodorova), analīzes visas labas, vets nonāca pie secinājuma, ka varētu būt iedzimtā epilepsija(kas esot bezjēdzīga, jo cēlonis īsti neesot, kaut kā tā ) . Tā kā mums tās lēkmes palika vieglākās, mums ieteica padzert vismaz 3 mēnešu zāles (,kas ir ļoti vieglas, K.broVet). Par audzējiem galvā viņš minēja, ka tik jaunam sunim (4gadi), nemedzot būt. Lēkmes var arī vairs nebūt, vai samazināties. Bet ,ja nu ,kas mainās tad jādodas atpakaļ. Bet nu cerēsim uz labāko.
Nu mums dziemžēl atklājās,ka ausis (ko es domāju, ka ir normāli, ka viņas paliek netīras un krunka , tikai dīvaini likās, ka pēdējo mēnesi tā aktīvi laiza priekšķepas), mums ir ļoti liela alerģija pret ēdienu. Tagad īsti nezinu, ko labāk dot ēst, jo vets teica ,ka 12 nedēļas vajadzīgas ,lai organisms pielāgojas jaunajai barībai. Mums ieteica dot royal canin satiety , bet vajadzētu kādu 1 kg arī nomest. Vai kāds varētu ieteikt kādu labu barību,kas ir ļoti alerģiskiem suņiem ar lieko svaru? Pati gribētu sunim pamēģināt dot šo Acana Light & Fit vai kāds ir mēģinājis? Paldies jau iepriekš.
engucs
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 16 Jan 2012, 13:15

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby DesignedForDog » 01 Nov 2017, 11:30

Pastāstīšu par savu pieredzi ar "epilepsiju". Runa gan būs par manu kaķeni. Paņēmām kā mazu kaķēnu no Candera, un drīz vien viņa saslima ar kaut kādu vīrusu (vismaz vets teica, ka tas esot vīruss). Neēšana, nīkulīgs noskaņojums, temperatūra. Lai veicinātu apetīti, vets iešpricēja attiecīgu līdzekli un laikam pārcentās. Kaķene pārstāja elpot. Tāda kā dzīvnieku koma. Labi, ka stāvēju līdzās. (Vets kaut kur grābstījās pa zāļu skapīšiem.) Kaķeni izglāba. Taču... man galvā atskanēja pirmais zvaniņš. Zālēs, no kurām kaķene iekrita komā, bija arī kaut kādas narkotiskas vielas. Kā cilvēku xanaxā, kā narkozē.
No vīrusa kaķene izveseļojās, bet sākās krampji. Reizēm viņa izstiepās visā garumā un sastinga. Skats tiešām baiss. Nezināju, ko darīt, sēdēju blakus, glaudīju un raudāju. Pēc pāris minūtēm krampji beidzās, viņa vēl pazvāļojās kādu brīdi un viss. It kā nekas nebūtu noticis. Dzīve turpinājās. Tā kā krampji nebija bieža parādība un starplaikos kaķene dzīvoja uz nebēdu, pie veta nevedu (turklāt man bija izveidojusies vet-fobija). Pagāja gads pēc komas, un krampji paši no sevis beidzās.
Pēc četriem gadiem nāca vēl viena ar "epilepsiju" saistīta epizode. Lai gan biju nozvērējusies, ka turēšu kaķeni no narkozes pa gabalu, 5 gadu vecumā tomēr izlēmu viņu sterilizēt. (Meklēšanās laikā viņa čurāja visur, kur tika klāt. Burtiski.) Candera klīnikā ir ieelpojamā narkoze. Cerēju, ka viss būs ok. Tā arī daļēji bija. No narkozes kaķene pamodās, bet... atkal sākās krampji. Tā kā lēkmes atkārtojās vairākas reizes nedēļā, devāmies pie veta, kurš man ieteica sākumā pavērot, kā notikumi attīstīsies. Ja izrādītos, ka tā ir epilepsija, vienīgais, ko vets varēja līdzēt, bija zāles visa mūža garumā. Un atkal viss notika pēc iepriekšējās shēmas. Gada laikā lēkmju skaits samazinājās līdz nullei. Pēdējā lēkme bija pirms 3 gadiem.
Ja Jūsu sunim ir labas analīzes, varbūt lēkmju cēlonis meklējams citur?
DesignedForDog
 

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby Varbūt » 01 Nov 2017, 13:48

Acana ir normāla barība, ražotājs tas pats kas Orijen. Manējie franči (arī skaitās alerģiski) ir ēduši zivi un jēru (bet man ir aizdomas, ka pats mazākais tomēr šīs barības ēšanas laikā laizīja pirkstu starpiņas), Orijen arī ir ēduši, it kā nekasījās (bet citu labumu arī nemanīju). Pagaidām mana izvēle ir divām sausajām barībām - Marp holistiskā līnija zivs vai jērs, Test of the Wild High Prairie kucēniem (man sastāvs par piecām kapeikām patīk vairāk kā pieaugušo paikās). No Marpa smuki visi tievē, no TOW smuki veļās apaļumā. Man ir četri suņi - viena 14 gadīga vidusāziete, viena pusotrgadīga vidusāziete, divas gadīgas francītes. Visi suņi tiek baroti ar vienu un to pašu paiku, es nešķiroju kucēns vai večuks, liels vai mazs augumā, tikai regulēju devas lielumu, jo dabā visi vecumi ēd vienu un to pašu, tikai pavisam mazi kuciki dzer mammas pienu. Apmēram puse ēdienreižu mums ir pēc RAW vadlīnijām (dažādu lopiņu dažādas sastāvdaļas).
Es tikai nezinu vai jebkura sausā barība šobrīd ir labākā izvēle, jo organisms jau ir sensibilizēts. Jebkurā gadījumā, ja izvēlaties sauso, vislabāk lai tajā būtu maksimāli maz sastāvdaļu, tad vieglāk saprast, kas tieši neiet labumā.
Bet svaru nedzen nost ar Light barību, svaru dzen nost ar fizisku slodzi (vislabāk garas pastaigas) un adekvātu barības devu. Ar Light barību ļoti daudzi suņi jūtas nepaēduši, manuprāt labāk dot normālu paiku samazinot devu un uzliekot fizisku slodzi.
Viss iepriekš minētais ir tikai mana pieredze un viedoklis nevis vispārpieņemtas patiesības. Cik gadījumu, tik risinājumu. Jums jāatrod savējais. Jebkura sausā barība ir jāpiemeklē katram sunim individuāli.
Ceru, ka Jums veiksies piemeklēt īsto, nenoslinkojiet un uzrakstiet kādi panākumi. Un padomājiet par RAW, ja ir viens mazs suņuks, tad sagatavot ~12 kg dažādu lopu dažādu sastāvdaļu mēnesim tas tiešām nav sarežģīti.
Varbūt
Baby
Baby
 
Posts: 53
Joined: 07 Jul 2017, 08:09

Re: mopsis caureja epilepsija

Postby alba » 12 Dec 2017, 19:01

Varu padalīties ar nelaimi kurai izgāja cauri meita, viņas sunim tāpat izteica diagnozi EPILEPSIJA, kas beigās izrādījās smadzeņu audzējs. Sonogrāfijā audzēju neredzēja,tāpēc domāja ka epilepsija. Audzēju ieraudzīja tikai MAGNĒTISKAJĀ REZONANSĒ.
User avatar
alba
Baby
Baby
 
Posts: 10
Joined: 01 Mar 2012, 18:07
Location: Liepāja


Return to Suņu veselība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests