RAW/BARF

Grooming and Feeding of Dogs

Re: RAW/BARF

Postby pixy » 23 Nov 2017, 20:53

Rotija, teorētiski, jā, tikai jāskata suns, man, piemēram, Habim jādod pat mazliet mazāk kā 2% no dzīvsvara. Bet, ja es lieku klāt auksti spiesto sauso, tad tā arī daru, ka atrēķinu to daļu, ko sastāda šī sausā, rēķinot, ka to vajag apmēram 1,1% no dzīvsvara dienā. Dažādi jauki matemātikas uzdevumi, atkarībā no tā, cik gramus pieliek :D .
Toshiro, termiski neapstrādāti kauli nav bīstami un graušana attīsta gan žokli, gan tīra zobus. Ja nu sunītis maziņš un īsti nezin, ko ar to iesākt, var kakliņu paklapēt ar gaļas āmuru un tad vienu galu pieturēt, lai sāk grauzt no otra. Arī spārnu labāk pirmajā reizē pieturēt aiz gala, lai nejauši neiesūc kā putekļsūcējs. Ja grauž - pēc tam pats zinās, ko darīt. Ar sieru toties ļoti uzmanīgi, jo tam ir klāt daudz sāls un var būt arī garšas pastiprinātāji, kuru dēļ pēc tam citas garšas nepatīk.
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 23 Nov 2017, 22:54

Toshiro, mazam kucēnam var dot jebkuru kaulu no "mīkstajiem" kauliem - no vistas un truša jebko (arī jēli stobrkauli ir absolūti ēdami), no tītara mierīgi var kaklu, var pīļu pusspārnus. Nopietnākus kaulus suns varēs sākt grauzt pēc tam, kad būs nomainījušies zobi.
Vistu spārni un kakli ir lielisks sākums, kaklus tieši kucēniem vajag. Sākumā kucēnu baro kaulu pieturot, lai kucēns mācās grauzt un vispār saprot, ko ar to darīt.
Galvenais neaizmirst par pareizajām raw proporcijām.

Savukārt sieru labāk atstāt kārumiem mazās devās, ikdienas maltītei tas nudien nav piemērots.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby Alpina » 25 Nov 2017, 22:39

Rotija Mani kustoņi kā reiz tā arī ēd - pusi no dienas devas sausā barība (bet nevis pēc tabulas, bet tieši no reālās devas un tikai labās sausās paikas, nevis vistu barība..) un pusi no dienas devas raw. Visu laiku esmu domās par pāreju uz pilnīgu raw, bet, kamēr man ir tikai miniātura saldētava, tikmēr tālāk par domām netieku.

Toshiro Cik reizes dienā kucēns ēd? Kāda ir tā neēšana - nu tā ka neēd praktiski neko un pats dilst ārā? Man sīkā arī gribēja neēst, bet nevis tāpēc, ka negribētu ēst, bet tāpēc, kas visur riņķī pilnīgi viss un jebkas bija interesantāks. Sākumā to risināju ar būri - atstāju viņu būrī ar bļodu un tad viņa arī tika izēsta. Negribīgi, bet izēda. Nākamais solis bija ēdienreižu skaita samazināšana - jau diezgan agrā vecumā pārgājām uz 2x dienā.
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 26 Nov 2017, 19:29

Es te tikai gribu padalīties ar vienu savu raw barošanas kļūdu, varbūt citiem info noder.
Es Mio jau labu laiku regulāri baroju trušu, pīļu un cāļu galvas un visu laiku biju pārliecināta, ka no galvām Mio dabū pietiekošu orgānu daudzumu, jo tur tak smadzenes. A izrādās - figu, tiem lopiņiem smadzenes sver niecīgi. Piemēram, truša galva parasti sver tuvu 300 gramiem, bet truša smadzenes sver vien 10-13 gramus, savukārt pīles smadzenes sver apmēram 7 gramus. Nevaru atrast info par cāļiem, bet attiecīgi tur arī nekā nebūs.
Tā ka izrādās, ka galvas nav nemaz tāds superēdiens.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby pixy » 26 Nov 2017, 19:38

Es arī dodu galvas un man tomēr liekas, ka tas ir ļoti vērtīgi, jo suns dabū dažādus orgānus - tur ir acs un smadzenes, kas ir kaut kas cits, nekā niere vai akna. Vienmēr gan esmu devusi klāt arī aknu un nieri, bet, saprotams, ka man tas ir daudz vienkāršāk, jo galva nesastāda divas suņa ēdienreizes :D .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: RAW/BARF

Postby Alpina » 26 Nov 2017, 19:53

pixy wrote:E... jo galva nesastāda divas suņa ēdienreizes :D .

:kanepe:
Atkarīgā no galvas, varbūt - divas sastāda vienu ēdienreizi :D
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 26 Nov 2017, 20:13

:kanepe:
Tīri tehniski viena tāda truša galva Mio ir 3 ēdienreizes. :kanepe:

Vispār jau galvas turpināšu barot, bet tā kā šamās aizņem baisi daudz vietas, turpmāk milzīgā sajūsmā neiepirkšu tās maisiem. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby pixy » 26 Nov 2017, 20:17

Alpina wrote:Atkarīgā no galvas, varbūt - divas sastāda vienu ēdienreizi :D
A nekā - vidēji zoss vai liela tītargalva sver ap 150g, bet Habim ēdienreize ir apmēram 460gImage
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: RAW/BARF

Postby Alpina » 26 Nov 2017, 22:44

pixy wrote:A nekā - vidēji zoss vai liela tītargalva sver ap 150g, bet Habim ēdienreize ir apmēram 460gImage


Mhm, tāpēc arī bija klāt tas varbūt, jo arī manam viena ēdienreize ir ap 0,5kg :jaa:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: RAW/BARF

Postby Toshiro » 27 Nov 2017, 04:05

Alpina
Ēd jau kaut ko. Īstenībā nesen izgājām cauri veselai epopejai ar neēšanu, jo suns tiešām neēda un kādu nedēļu taisījām analīzes līdz beidzot tikai konstatēts urīnceļu iekaisums, nedēļu bija uz antibiotikām un sāka ēst. Bet šo es jau aprakstīju foruma topikā “kucēns atsakās ēst”. Tagad ir tā, ka cenšamies pāriet atpakaļ uz sauso barību, jo pirms tam, lai tikai ko ēstu jaucu klāt sieru, ko suns laborāt ēda un ar sieru notiesāja arī pārējo. Arī tagad ēd, bet negribīgi- principā daudz mazāk kā pēc visām tabulām vajadzētu un katru reizi vajag izdomāt kā viņu iekārdināt, piemēram, krāsnī ceptu vistas gaļu (ne fileju, jo to neēd) un svaigi ceptu, ja būs bišķi pastāvējusi arī neēdīs. Vienvārdsakot murgs man ir viņa barošana. Šodien noignorēja visas maltītes, t.i. sausā barība + vista, kurai uzpidžunāju bišķi zivju eļļu. Tad nu vakarā sāku spēlētie, vnk. mētāju sausās barības graudiņus pa grīdu un viņš ķer un apēd, bet lieki teik, ka tas ir laikietilpīgi un cik apēda- varbūt kādus 30-40 g, kas nu ir daudz par maz. Un nav teikts, ka tas strādās rīt, esmu mēģinājusi likt Kongā un interaktīvajām spēlēs, kongs neinteresē un interaktīvā spēle darbojas tikai šad un tad.
Tāpēc ir doma pāriet uz raw, varbūt tā viņam labāk patiks. Te gan man atkal problēma, jo vīra kungs ir kategoriski pret. Smieklīgi, bet tikko pat sastrīdējāmies par šo tēmu. Viņš uzskata, ka es esmu salasījusies blogus un sausā barība ir balansēta un laba pārtika. Lieki teikt, ka viņš nekad neko nav lasījis un neko nezin, bet veterinārārsts teica, ka neatbalsta raw barošananu un, tas viņam ir pietiekams arguments. Tā kā karstas diskusijas turpinās.
Toshiro
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 10 Nov 2017, 04:11

Re: RAW/BARF

Postby DesignedForDog » 27 Nov 2017, 13:17

Man ar suņa neēšanu saistās nepatīkamas atmiņas.
Paņēmu kucēnu (kavalieri), kuram audzētāja līdzi iedeva Royal Canin. Lieki teikt, ka neapšaubīju audzētājas viedokli un turpināju suni barot ar Royal Canin. Šis ir mans pirmais un vienīgais suns, tāpēc pieredze tika krāta mums abiem nepatīkamā veidā.
Pēc pāris mēnešiem sākās. Suns neēda. Tad nu gāja vaļā viss iekārdināšanas komplekss, kas te forumā aprakstīts (toreiz gan vēl par šo forumu nezināju, tāpēc ekspluatēju savu izdomu). Kad sunim bija pusotrs gads un es viņam pirmo reizi iepilināju Advantix (kuru tagad uzskatu par vienu no inžu indēm), puika pateica: "Pietiek!" Klāt visām veselības problēmām, kuras bija izraisījis (kā tagad saprotu) Royal Canin, konservi un trekni gardumi nāca kasīšanās. Dienu un nakti. Te nu viņa bija - alerģija!
Un vienīgais, ar ko varēja palīdzēt veti... atkal sausā barība. Šoreiz jau speciālā. Mēnesi staigājām pa vetiem, taču nekas cits kā potes (viņuprāt) nelīdzēja. Kad ieminējos par "cilvēku" barību, mani nosunīja:)
Sapratu, ka vajadzīgi kaut kādi radikāli mēri. Un tie nebūs jauni veti. Devos pie Dakteres Gūgles. Pusgada laikā pati ar izslēgšanas metodi nonācu pie ideālās diētas, kurā nav ne sausās, ne suņu konservu, ne zoo veikalos pērkamu gardumu. Raw mums nespīd, jo suns var ēst tikai putnus, zivis un trušus. Taču nu jau 3.5 gadus man nav jāskraida puikam pakaļ ar ēdienu (arī visas ar nepareizu barošanu saistītās veselības problēmas ir prom). Bilde ir cita. Kad griežu viņam bļodā ēdamo, viņš stāv uz 2 kājām pie galda un burtiski smilkst: "Ātrāk jau! Ko čammājies! Dod šurp!"
Ko ar to gribu teikt? Uzmanīgi ar "sauso":)
DesignedForDog
 

Re: RAW/BARF

Postby ash » 27 Nov 2017, 15:47

Toshiro wrote:vīra kungs ir kategoriski pret. Viņš uzskata, ka es esmu salasījusies blogus un sausā barība ir balansēta un laba pārtika. Lieki teikt, ka viņš nekad neko nav lasījis un neko nezin, bet veterinārārsts teica, ka neatbalsta raw barošananu un, tas viņam ir pietiekams arguments.


Šis tik uzskatāmi parāda, cik ļoti labi strādā mārketings. :lasu: Vienkārši perfekti – cilvēks pat neko nav ne lasījis, ne pētījis, bet ir pārliecināts, ka komerciāli ražotā pārtika ir vislabākā, jo sabalansēta un vienkārši laba. Es nenosodu, jo man pašai sākotnēji arī bija tāda pārliecība, tagad gan saprotu, ka tāpēc, jo ir tik ērti tam ticēt. Un vets arī – sauso, tikai sauso, vai konservus. Māju ēdienu – nekādā gadījumā. Un kad sāku barot suni ar raw, kā es pirmajā laikā baidījos, ka es viņu nogalināšu ar visiem tiem parazītiem, kauliem un jēlās gaļas šausmām. :pilnmeness: Suns izdzīvoja un mana domāšana evolucionēja.
To cik sausā barība ir sliktāka par gaļu sapratu tikai tad, kad paņēmu otru suni un kucēns sākumā tika barots ar sauso – jo taču sabalansēta un tas labākais. Labi, ka kucēnam pietika prāta protestēt un samērā agri nomainījām uz raw. Un atkal es baidījos – vai tas suns izaugs vesels, vai būs viss gana labi sabalansēts. Jau atkal – mums iemācītais, uzspiestais viedoklis dominēja pār veselo saprātu. Lai gan ar labo, sabalansēto pārtiku it nemaz negāja viegli – kucēns to neēda, slikti ņēmās svarā, periodiski caureja, un kad bija peļķīte istabā – tad to drausmīgo urīna smaku mans deguns saoda no mājas otra gala (urīns pārstāja stipri ost, kad pārstāju dot sauso).
Kas attiecas uz pārtikas sabalansēšanu – tad tas ir komerciālās pārtikas bez maz vai galvenais sauklis, nu protams, ja barība sastāv no 20% gaļas pārpalikumu un 80 % graudu un nezināmas izcelsmes pārpalikumu – ir svarīgi, lai šādā barībā būtu pievienotas pareizi sabalansētas vitamīnu piedevas. Jo saprotams, ka no mazvērtīgajām galvenajām izejvielām nekādi dižie vitamīni un barības vielas nesanāk.
Katrs pats izvēlas – ko ēd paši, ko dod dzīvniekiem. Taču diemžēl ļoti bieži mūsu izvēli nosaka glītais, uz paplātes pasniegtais, politiski korektais un labi pārdodamais viedoklis. :x
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby pixy » 27 Nov 2017, 16:08

Toshiro iedod viņam izlasīt šo grāmatu (ja nelasa krieviski, var dabūt arī angliski vai vāciski) -
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: RAW/BARF

Postby ash » 28 Nov 2017, 09:11

pixy wrote: Habim ēdienreize ir apmēram 460gImage


es sākumā sašokējos par tiem 460 gramiem, bet tas tak vēl x2 :jautri: jo man Brīzei arī 460 g, bet manējie ēd 1x dienā, bet tā pirmā doma - ka viņām vienādi lielas porcijas :soks:

pixy - kur šo grāmatu var meklēt? man radiem jauns ģimenes loceklis - kaķēns, gribas toleranti kaut kā likt saprast, ka tas, ka audzētāja ieteica barot tikai ar sauso nav vienīgā patiesība. :grr:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby madja » 28 Nov 2017, 10:35

ash wrote:kur šo grāmatu var meklēt? man radiem jauns ģimenes loceklis - kaķēns, gribas toleranti kaut kā likt saprast, ka tas, ka audzētāja ieteica barot tikai ar sauso nav vienīgā patiesība. :grr:


šī grāmata nebūs gluži tolerants veids (lasījusi neesmu, viedoklis ir :kanepe: man diezko nepatīk tie,kas skaļi bļauj a A ir slikts, nāc,pērc pie manis B. Protams, es esmu par dabīgu barošanu, saprātīgāku potēšanu, utt, bet konkrēti šī dāma man uzticību neievieš un mani noteikti nespētu konvertēt ar tādu stilu, bet tas tikai mans subj viedoklis https://www.dr-ziegler.eu/en/ angliski tur info diezko nav, ja nu Tev kāds lasa vāciski)

tā no zila gaisa sākt barot ar raw, sevišķi,ja tas ir 1 kakēns, varētu būt sarežģīti - pirkt pa saujai no visa un tad taisīt ēdamkarotes izmēra porcijas. drīzāk var ieminēties par to,ka esi dzirdējusi,ka no sausās baribas kaķiem ir probblēmas ar urīnceļiem, īpaši,ja tas ir sterilizēts runcis (manējais gandrīz pie tēviem aizgāja, kopš ēd gaļu,man nav jāuztraucas,vai uzņem pietiekami daudz šķidruma), bet piegaugušus kaķus no sausās uz gaļu pārlikt nereti ir ļoti komplicēti.
saki,lai baro ar konserviem, kas ir dārgs prieks, un tad paši sapratīs,ka salīdzinoši ar gaļu sanāk šausmīgi lētāk :D
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 28 Nov 2017, 10:51

Ja pavisam godīgi - es īsti nesaprotu vēlmi visiem pēc kārtas uztiept raw barošanu.

1) Neviens nekur nav pierādījis, ka raw ir tik ļoti labāks par kvalitatīvajām gatavajām barībām. Jā, mums te patīk raw, bet mēs balstāmies uz saviem individuālajiem piemēriem, bet visaptverošu pētījumu, kas izvērtētu to, cik ļoti labāks ir raw pētījumā ņemot vērā arī visādus blakus apstākļus, nav. Jā, man šķiet, ka ar raw barot ir foršāk, bet tā ir mana individuālā pārliecība, bez reāliem pierādījumiem.
2) Raw prasa iedziļināšanos, laiku un vēlmi šo darīt. Ne visiem ir tādas iespējas, un pavisam noteikti ir labāk barot labu gatavo barību, nevis uz ātru roku sagrābstītu raw.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby ash » 28 Nov 2017, 12:52

Uzstiept raw nav mans mērķis. Bet ja audzētājs norīko barot tikai ar sauso, piemin konservu un atļauj pacienāt ar vārītu vistas gaļu, un komplektā iešķiebj maisu ar royal barību, tad man šis neliekas gana labs starter pack (jo loģiski, ka sausā barība būs pamatēdiens vai pat vienīgais ēdiens, jo neviens jau nepasaka, ka tomēr tikai sausā nav gana labi, bez tam tā ir ērtāka par vārītu gaļu un lētāka par konservu) . Protams ar pirmo dzīvnieciņu cilvēkam nav zināšanas un pieredze, līdz ar to audzētāja un vetārsta viedoklis tiek pieņemts bez apšaubīšanas. Es arī neuzskatu, ka visi suņi būtu jābaro tikai ar raw. Bet es uzskatu, ka barot dzīvnieku visu viņa mūžu tikai un vienīgi ar sauso barību nav labākais ieguldījums viņa veselībā un dzīves kvalitātē. Tāpat es nedomāju, ka ir pareizi, iestāstīt, ka nedrīkst dzīvniekam dot svaigu gaļu. Pareizākais būtu pastāstīt par dažādām iespējām, arī ja ir veselības problēmas – dārgā, veterinārā pārtika ir viena no opcijām, nevis vienīgā.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby DD_cavaliers » 28 Nov 2017, 17:18

Toshiro wrote:Alpina
Te gan man atkal problēma, jo vīra kungs ir kategoriski pret. Smieklīgi, bet tikko pat sastrīdējāmies par šo tēmu. Viņš uzskata, ka es esmu salasījusies blogus un sausā barība ir balansēta un laba pārtika. Lieki teikt, ka viņš nekad neko nav lasījis un neko nezin, bet veterinārārsts teica, ka neatbalsta raw barošananu un, tas viņam ir pietiekams arguments. Tā kā karstas diskusijas turpinās.


Aizvediet Vīru pie vetārstes Ilzes Pētersones, būs ne tikai labi suni, bet arī vīram! Ticiet man viña viedoklis mainīsies ;)
DD_cavaliers
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 11 Nov 2017, 18:06

Re: RAW/BARF

Postby DD_cavaliers » 28 Nov 2017, 17:29

DesignedForDog wrote:. Devos pie Dakteres Gūgles. Pusgada laikā pati ar izslēgšanas metodi nonācu pie ideālās diētas, kurā nav ne sausās, ne suņu konservu, ne zoo veikalos pērkamu gardumu. Raw mums nespīd, jo suns var ēst tikai putnus, zivis un trušus. Taču nu jau 3.5 gadus man nav jāskraida puikam pakaļ ":)


Ja nav noslēpums, ar ko jūs barojiet savu kavalierīti? Man ir vairàki zinàmi gadījumi (tieši kavalieri), kad alergija ir pret vistu/liellopu utt. tieši sausajà veidā, bet dodot šos produktus svaigus viss ir ok!

Savukàrt sen atpakał man bija kavalieris no audzētavas Igaunijà, kuršs bija totāls anoreksiks, neēda neko, ne sausu, ne svaigu ne ko! Rezultata nacas dot specialas tabletes 20min. Pirms ēšanas, lai suns vispar ēstu un tam nebūtu caurejas! Kad paziñoju audzètàjai, ka tas nav normàli un suni nevar vaislai izmantot, suni burtiski “pieprasija” atpakał (bija uz līdz īpašuma). Skatoties uz suña bildèm vel šodien, nekas daudz nav mainījies, un vaislà tiek izmantots uz urà :(
DD_cavaliers
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 11 Nov 2017, 18:06

Re: RAW/BARF

Postby DD_cavaliers » 28 Nov 2017, 17:36

madja wrote:
ash wrote:kur šo grāmatu var meklēt? man radiem jauns ģimenes loceklis - kaķēns, gribas toleranti kaut kā likt saprast, ka tas, ka audzētāja ieteica barot tikai ar sauso nav vienīgā patiesība. :grr:


šī grāmata nebūs gluži tolerants veids (lasījusi neesmu, viedoklis ir :kanepe: man diezko nepatīk tie,kas skaļi bļauj a A ir slikts, nāc,pērc pie manis B. Protams, es esmu par dabīgu barošanu, saprātīgāku potēšanu, utt, bet konkrēti šī dāma man uzticību neievieš un mani noteikti nespētu konvertēt ar tādu stilu, bet tas tikai mans subj viedoklis https://www.dr-ziegler.eu/en/ angliski tur info diezko nav, ja nu Tev kāds lasa vāciski) :D


Grāmatu mēs izlasijām, ( ne pirmo šàdu gràmatu)! Lasijám angliski e-grāmatu! Jutta nav kategoriska, vai mega kliedzoša cik sausà barība ir slikta. Vińa vairāk pastāsta savu pieredzi klínikā, kurā dzīvnieki ierodās ar dažàdàm problēmàm un kā tās tika arstētas, pamatojot savu viedokli, kàpèc problēma radàs! Līdzīga gràmata ir Austràlietim, BARF pamatlicējam: Give your dog a bone. Arī šis autors ir praktizējošs vetārsts, kuršs saskaroties ar dažàdàm suñu problēmàm sàka ārstēt tos ar svaigiem produktiem! Man patīk ka gràmatas nav kategoriskas, bet tāda kà dalīšanàs ar savu pieredzi!
DD_cavaliers
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 11 Nov 2017, 18:06

PreviousNext

Return to Suņu kopšana un barošana

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests