RAW/BARF

Grooming and Feeding of Dogs

Re: RAW/BARF

Postby pixy » 28 Nov 2017, 18:42

madja wrote:šī grāmata nebūs gluži tolerants veids (lasījusi neesmu, viedoklis ir :kanepe: man diezko nepatīk tie,kas skaļi bļauj a A ir slikts, nāc,pērc pie manis B.
Moš tomēr izlasi grāmatu, pirms bļauj? :kanepe: Viņa galīgi neiesaka barot suņus ar sausi auksto, tas tiek pieminēts tikai kā alternatīva, ja nu RAW liekas galīgi sarežģīti un nepieņemami. Un par to, ka pie viņas kaut kas jāpērk, tur vispār nav runas... Mājas lapa un pasen rakstīta grāmata nav viens un tas pats, var jau būt, ka nekas nespēj Tevi "konvertēt", bet interesanti padiskutēt PĒC grāmatas izlasīšanas būtu gan :lasu: .
ash, krieviski viņu varēja nopirkt kaut kādā krievu grāmatu saitā, man pašai nav, pajautā varbūt Sisijai, viņa pirka.
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: RAW/BARF

Postby DesignedForDog » 28 Nov 2017, 19:34

DD_cavaliers
Pamatā tā ir termiski apstrādāta pārtika - griķi + tītars/zivs + dārzeņi. Lai būtu laba vēdera izeja, dodu linsēklas. Tās īpaši iesaku! Manam sunim der izcili.
Tītaru kaklus un trusi (pilnā augumā) dodu jēlus. Vistu tikpat kā nedodu. Nav uzticības tai veikalos pērkamajai mantai.
Un tad plašā spektrā visādi nieki - biezpiens, medus, āboli, bumbieri, kefīrs utt., utjpr.
Izteikta alerģija no cilvēku pārtikas ir pret olām un liellopu. Abi var būt jēli vai vārīti, alerģijas simptomi būs klāt kā likts.
Tā kā neesmu droša, vai viņš dabū visus vitamīnus, dodu Canine Plus, Omegu. Kursu veidā. Par laimi, pret tiem viņam nav alerģijas:)
DesignedForDog
 

Re: RAW/BARF

Postby Alpina » 28 Nov 2017, 22:21

Pa lielam jau mēs te visi (nu tie - puslīdz aktīvie, vai vismaz aktīvie klusie lasītāji :D ) ļoti labi saprotams, ka katra suņa ēdienkarte un optimālais variants tomēr ir individuāls pasākums :) Varam tik padalīties ar savu pieredzi, pārliecību utt, bet skaidri zinām, ka globāli tam nav pilnīgi nekādas nozīmes :kanepe:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: RAW/BARF

Postby Toshiro » 29 Nov 2017, 15:36

Paldies liels meitenes par viedokļiem un ieteikumiem!
Grāmatu atradu un e-formātā noliku priekšā vīrām, kaut ko iesāka lasīt, bet nu cerams izlasīs it īpaši par barošanu. Pēc garām diskusijām piekrita, ka var barot ar mājas ēdienu tikai ne jēlu, tiesa termiski apstrādātam vajag pievienot papildus vitamīnu / minerālvielas utt. Pati nesaprotu, kādēļ viņš ir tik šausmīgi kategoriski pret, lai gan zinu- suņkopības "eksperti" vīra vecāki pateica, ka suni barot ar jēlu gaļu ir slikti, smirdēs elpa utt. un komerciālā barība ir sabalansēta un vislabākā. Tas jau nekas, ka viņiem pašiem suns bija 30 gadus atpakaļ+ vetārsts ar saviem izcilajiem argumentiem- kādreiz suņus baroja ar mājas ēdienu un viņi dzīvoja 5-6 gadus tikai, tagad pateicoties komerciālajai pārtikai viņi dzīvo padsmit :soks: Es nezināju man smieties vai raudāt par šo izcilo pērli. Maniem vecvecākiem laukos bija suņi, kurus baroja ar ēdienu paliekām no galda ne jau ar jēlu gaļu, ar visu to viņi stabili nodzīvoja ilgāk par tiem 5-6 gadiem. Es teiktu, ka vnk. ir uzlabojusies cilvēku izpratne par dzīvnieku labturību, t.sk. veterinārārstu pieejamība un pareizākā barošana, ne jau no sausās barības.
Problēma arī ir tāda, ka tik ļoti neiespringtu par raw barošanu, ja varētu nopirkt kādu no kvalitatīvajām komerciālajām barībām, kaut to pašu Orijen. Bet es nedzīvoju Latvijā un manā galā labākais, ko var nopirkt ir Royal Canin vai Pro Plan, no konserviem tikai 2 veidi un viens no tiem Pedigree. Tā kā izvēle ir nekāda un ir jāmeklē alternatīva.
Es pati arī pagaidām vēl meklēju informāciju, būtu labi atrast kādu vetu, kas specializējas uztura jautājumos un nevis RC ir laba un sabalansēta pārtika, jo, ja nebaroju ar jēlu gaļu, tad, cik un kādas papildus vielas ir nepieciešamas. Pagaidām cenšos vēl iemānīt to pašu RC, jo dotajā brīdī nav skaidra plāna kā barot suni.
Dabūju grāmatu "Mājās gatavota barība kaķiem un suņiem", skatīšos, kas no tur rakstītā ir izmantojams, tiesa tur arī ir pārsvarā termiski neapstrādātas gaļas receptes.
Toshiro
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 10 Nov 2017, 04:11

Re: RAW/BARF

Postby ash » 29 Nov 2017, 17:39

Jā, ja nedzīvojat LV, tad varētu būt diezgan grūti atrast iespēju sagādāt sunim piemērotu gaļu (vienalga vai raw vai parastajam māju ēdienam) – mums jau Latvijā veicas, ka viegli pieejami ir gan subprodukti, gan visādi pārpalikumi un pārējais trash ar ko barot zvērus. Taču civilizētajās valstīs tā varētu būt problēma.
Jums jāmeklē sev piemērotākais variants, varbūt var sākt ar to, ka 1x dienā sunim dod sauso, 1x – kaut ko citu – gaļu vai kādu mājās pagatavotu ēdienu. Tas, protams, var veicināt to, ka suns pavisam atsakās no sausās, taču diez vai tas būtu tas sliktākais variants, vienkārši būsiet spiesti ātrāk ieviest citu diētu. :kanepe:
Vēl ir variants pārtiku pasūtīt internetveikalā – būs gan plaša izvēle, gan pieņemamas cenas – tiesa gan, tad jāpērk lielie iepakojumi, bet meklējot to kas der, prātīgāk vienmēr sākt ar mazo paku.

Kas attiecas uz elpu, parasti jau ir tieši otrādi – atsakoties no sausās barība, situācija ar elpu un zobiem uzlabojas. Arī manam sunim elpas problēmas bija tikai kāmēr ēda graudiņus. Bet ja runa ir par vīra vecākiem tad, kā liecina mana pieredze – labāk neko pat neteikt, bet es tik un tā daru pa savam :velnins:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby Alpina » 29 Nov 2017, 21:38

Lai kur Jūs atrastos, papēties zooplus.de (vai .co.uk vai vēl kko citu, kas sanāk ērtāk un izdevīgāk). Vienu, vēl jo vairāk, ja nelielu, suni drošvien būs grūti palikt zem bezmaksas piegādes, bet izvēle krietni plašāka par divu veidu sausajām un divu veidu konserviem :)

Ha, ha.. vīrs un viņa vecāki :D Mans vīrs sākumā bija kategoriski pret raw, jo no jēlas gaļas suņi paliekot agresīvi :pagalvu: A viņa vecāki mums regulāri piespēle visādus linkus uz rakstiņiem, kur kāds suns kaut ko sakodis un vienalga - vai tie būtu Babītes bordo dogi, kāds Amerikas video ar pitbulu vai dajebkas cits, tie visi taču ir tā pati šķirnes, kas mums mājās :apstulbis: :pagalvu:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: RAW/BARF

Postby ash » 30 Nov 2017, 09:13

nez vai cītīga ābolu graušana nevar liecināt par to ka suņa organismam kaut kas trūkst? mani zvēri mēneša laikā iztukšojuši milzīgu grozu ar āboliem - katru dienu noēda pa pārītim. tagad āboli beigušies, domāju, vai nevajag gādāt kādus dārzeņus papildus gaļai? :apcelta:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby madja » 30 Nov 2017, 11:02

tā nevar būt parasta rijība? šovasar Berta kā traka rija kaukāza plūmes, bet es domāju,ka tā bija negausība.

mēs esam pieļāvušo baisu kļūdu, uzcienājot sardeli ar mandarīniem; tagad nevar apēst mandarīnu mājās,lai blakus nesēdētu nosiekalojies suns. protams,es varu uz viņu Paskatīties, un viņa aizies kautkur prom, bet siekalošanos tas neaptur...
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: RAW/BARF

Postby ash » 30 Nov 2017, 13:04

Nē, nu viss jau var būt, bet suņi nav badā, Brīze pat ne vienmēr apēd savu gaļas porciju un šitie abi drīzāk ir uz ņergu nekā uz rīmu pusi. Protams sekoju līdzi arī kaulu un orgānu proporcijām uzturā. Bet nu ābolus grauza gardām mutēm, ej nu saproti, vai tāpēc, ka trūkst kādi vitamīni, vai tāpēc ka garšo, vai tāpēc ka jāapēd, lai otram mazāk paliek :kanepe:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby Linda B. » 01 Dec 2017, 12:38

Spīgana, no kuriennes tev galvas maisiem rodas?
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 01 Dec 2017, 12:50

Linda B. wrote:Spīgana, no kuriennes tev galvas maisiem rodas?


Man ir mazs suns, galvu maisus iepirku teju pirms gada, bet joprojām nav noēsti :D Pīļu un vistu galvas pirku tirgū, savukārt trušu galvas man laiku pa laikam piegādā no zemniekiem.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby Linda B. » 01 Dec 2017, 13:40

Kur tu tirgū tās galvas atrodi? Cik es eju, nekad neredzu
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: RAW/BARF

Postby Elbe » 01 Dec 2017, 14:51

Padalīšos es arī ar savu barošanas metodi. Proti, man vecākā sune vienmēr ir bijusi ņerga uz ēšanu, un kārumi(nekādi) kā motivators absolūti nestrādāja. Kopš dzimšanas ir barota ar Advance sauso un piedevām. Grūsnības laikā un pēc tam tika izmēģināts viss iespējamais bez rezultātiem. Tika pirktas Platinum, Orijen utt. barības, gaļa, subprodukti - nekā. Tad pamazām atmetu ar roku cīniņiem un sāku sauso atjaukt ar konserviem. Tā kā man sunes mazas, nav pārāk dārgi. Un tā nu jau gadus 5 ēdam to pašu Advance ar konserviem. Kopš esmu mājas cilvēks, manas sunes ēd 3x(!!!) dienā. Tā kā dienas deva ir 130 g, sadalu to tā, ka no rīta un vakarā sadalu pusi no devas un devā tātad ir Advance sausā un konservi, bet pusi devas viņas man apēd pēcpusdienā, kas ir galvenā ēšanas reize un tad dodu mazliet sauso - "tekstūrai" un kaut ko no gaļas. Gaļas mums ir vistu aknas, kuņģi, arī stilbi vai šķiņķi, gadās arī pa filejas gabalam, tad liellopu gaļa, vai nu atgriezumi, stilbi ar kaulu smadzenēm vai arī aknas, ko nu kuru brīd var dabūt. Bet es to visu vāru. Pie tam sagriežu sīkos gabaliņos, nepietiekami smalki sagriezta gaļa neapēdas. Reizēm esmu pirkusi malto gaļu veikalā, bet tas tāds krīzes variants, jo sunēm tā negaršo- laikam tomēr kaut kas nelabs piemalts klāt. Jēlu dodu tikai liellopa gaļu kā tādu. Un tā mums skaitās svētku mielasts. Vakara ēšanas reizi manas dāmas reizēm izlaiž, par to neuztraucos, jo no rīta viss ir kārtībā un sunes ēd. Sausās un gaļas proporcijas ir "uz aci". Manas sunes nav rīmas un vairāk par vajadzīgo neēd, no galda nefenderē un nediedelē.
Nav man tā nekāda sistēma vai zinātniski pamatota metode, vienkārši esmu atradusi, kas maniem suņiem der un pie tā arī pieturos.
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 01 Dec 2017, 15:07

Linda, galvas ir jāprasa, tās nekad nav izliktas. Ir viens putnu gaļas stends, "Jaunzvirbuļi" ja nemaldos, viņi tirgo zosis, gaiļus un pīles, viņiem bieži ir gan galvas, gan pēdas. Vienīgi pēdām viņiem ir baisas cenas, labāk pirms tam pie citiem tirgotājiem apjautāties, vai viņiem nav.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby Toshiro » 13 Dec 2017, 14:39

Es jau te rakstïju par savām ēdināšanas problēmām un nespēju vienoties ar vīru. Tad nu esam panākuši kompromisu- dienas pirmajā pusē, t.i. 2 maltītes dodu raw un vakariņās sausā RC. No gaļas: sataisīju kotletes no samaltas liellopu gaļas, vistas kājas, liellopa aknas, vārīta burkāna, bišķi rukola, 1-2 olas, pile rapšu eļļas un tējkarote medus, pieliku vēl sasmalcinātu olu čaumalu (iedvesmojos no suņu ēdienu recepšu grāmatas), to visu sadalu porcijās un katru dienu dodu vienu jēlu kotleti. Nākamajā maltītē ir kaut kas no kauliem, pagājušajā nedēļā izbaroju pusi truša, šonedēļ manā liellveikalā nopirku safasētus vistas subproduktus- kakliņi, māgas un aknas, tad nu dodu kakliņus ar māgām (kakliņi aizgāja uz urrā). Mani gan māc šaubas, vai ar šādu barośanu nenodarīšu skādi zvēram, jo lasīju, ka vajag pieturēties pie vienas barošanas shēmas, t.i. tikai raw vai tad sausā un termiski apstrādātā pārtika, jo atšķiras pH līmeņi un sunim var būt grūti sagremot. Neesmu gan eksperts un gribēju zināt arī jūsu viedokli.
Toshiro
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 10 Nov 2017, 04:11

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 22 Jan 2018, 19:34

Man laiku pa laikam kāds mēdz palūgt iedot kā piemēru palūkot manu RAW barošanas excel tabulu un lai arī man galīgi nav žēl padalīties, es drusku raustos to darīt, jo es Mio baroju vairāk kaulus, nekā tie 10%, un ne visiem suņiem tas ir piemērots variants. Plus, no aizpildītas tabulas ir grūti nokopēt tabulu sev, tāpēc uztaisīju parauga failu, kurā ir gan tukša tabula kopēšanai, gan aizpildīta tabula ar divu nedēļu ēdienkartes piemēru. Piemēru sastādīju kā mazam sunim paredzētu (tātad attiecīgi orgāni un aknas netiek baroti katru dienu un lielākoties vienā maltītē ir tikai viens gaļas tips, jo vairāk iekļaut mazam sunim man nepatīk - tad tur nepaliek nekas, ko grauzt) un skaitļi ir drusku idealizēti (man ne reizi nav izdevies vairākas maltītes pēc kārtas sagriezt precīzi nepieciešamajā svarā), bet, ja neskaita izdomātos skaitļus, viss ir ņemts no Mio piemēra un ēdienkartē ir iekļauta dažādu dzīvnieku gaļa, zivis divreiz nedēļā, un tas viss ir lielumi, ko tirgū viegli dabūt iekļaujoties summās zem 2 eiro kilogramā (nu, ar retiem izņēmumiem). Sirdīm ir paredzēta atsevišķa kolonna tāpēc, lai kopumā sirdis nepārsniegtu 15%. Kaulu procenti ir rēķināti pēč šī parauga: https://perfectlyrawsome.com/raw-feeding-classifications/safe-edible-raw-meaty-bone-guide/bone-percentages-in-cuts-of-meat/
Tukšajā tabulā ir ailītes, kur ierakstīt pieauguša suņa svaru gramos un tabulā automātiski aprēķināsies nepieciešamās devas.

Nezinu, vai šis ir elegantākais risinājums, bet man der un šo es izmantoju ikdienā.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HoQV2f4WuBayKEaI8eauOD-b4cmRK_xSdlgq5jFJKtU/edit?usp=sharing
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby ligakrista » 22 Jan 2018, 22:54

Spigana wrote:Man laiku pa laikam kāds mēdz palūgt iedot kā piemēru palūkot manu RAW barošanas excel tabulu un lai arī man galīgi nav žēl padalīties, es drusku raustos to darīt, jo es Mio baroju vairāk kaulus, nekā tie 10%, un ne visiem suņiem tas ir piemērots variants. Plus, no aizpildītas tabulas ir grūti nokopēt tabulu sev, tāpēc uztaisīju parauga failu, kurā ir gan tukša tabula kopēšanai, gan aizpildīta tabula ar divu nedēļu ēdienkartes piemēru. Piemēru sastādīju kā mazam sunim paredzētu (tātad attiecīgi orgāni un aknas netiek baroti katru dienu un lielākoties vienā maltītē ir tikai viens gaļas tips, jo vairāk iekļaut mazam sunim man nepatīk - tad tur nepaliek nekas, ko grauzt) un skaitļi ir drusku idealizēti (man ne reizi nav izdevies vairākas maltītes pēc kārtas sagriezt precīzi nepieciešamajā svarā), bet, ja neskaita izdomātos skaitļus, viss ir ņemts no Mio piemēra un ēdienkartē ir iekļauta dažādu dzīvnieku gaļa, zivis divreiz nedēļā, un tas viss ir lielumi, ko tirgū viegli dabūt iekļaujoties summās zem 2 eiro kilogramā (nu, ar retiem izņēmumiem). Sirdīm ir paredzēta atsevišķa kolonna tāpēc, lai kopumā sirdis nepārsniegtu 15%. Kaulu procenti ir rēķināti pēč šī parauga: https://perfectlyrawsome.com/raw-feeding-classifications/safe-edible-raw-meaty-bone-guide/bone-percentages-in-cuts-of-meat/
Tukšajā tabulā ir ailītes, kur ierakstīt pieauguša suņa svaru gramos un tabulā automātiski aprēķināsies nepieciešamās devas.

Nezinu, vai šis ir elegantākais risinājums, bet man der un šo es izmantoju ikdienā.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HoQV2f4WuBayKEaI8eauOD-b4cmRK_xSdlgq5jFJKtU/edit?usp=sharing


varbut tomer nebija gudri sakt te visu lasit pirms musu suns vel ir piedzimis :parojas:
man nebija ne jausmas, cik tas sarezgiti viss un ka sausa partika varetu nebut labakais risinajums - es tiesam biju noticejusi apkart valodoshajai reklama.. :apstulbis:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: RAW/BARF

Postby Spigana » 22 Jan 2018, 23:10

Raw nav sarežģīti. Sarežģīts ir tikai pats, pats sākums, kamēr visu saprot, citādi man tagad raw barošana aizņem tikai drusku vairāk laiku kā iebērt sauso barību.

Bet man arī neceltos roka rakstīt, ka sausā barība ir viennozīmīgi slikta. Ir tomēr arī ļoti kvalitatīvas barības ar labu sastāvu, bet man personīgi vienkārši naudas žēl. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: RAW/BARF

Postby ash » 23 Jan 2018, 13:25

es piekrītu, ka raw nav sarežģīts, sākumā ir grūtāk, bet iemācas un pierod, un liekas normāls ikdienas pasākums. Tad jau torti izcept ir daudz grūtāk. Bez tam – nekas sunim nenotiks, ja kādā reizē kāds grams nebūs pareizs, būtiski ir sekot proporcijām ilgtermiņā. Pirmajā laikā braucu uz tirgu ar sagatavotu sarakstu rokā, lai saprastu, ko un cik daudz jānopērk, lai sanāktu pilna, sabalansēta ēdienkarte, pēc tam tas kļūst tik pat pašsaprotami, kā sapirkt nepieciešamos produktus ģimenes vakariņām. Varbūt vīrietim, kas nav radis gatavot ēdienu ģimenei, raw pasākums varētu būt grūti, bet ne jau sievietēm, kas tāpat gādā par mājinieku uzturu.
es arī piekrītu tam, ka var atrast gana labas sausās barības, bet man ar raw sanāk barot lētāk, bez tam man patīk doma, ka suņi ir spiesti košļāt un grauzt, un saņem dabīgu pārtiku, kas ir daudzveidīga un viņiem garšo. Bet sauso barību arī šad tad dodu, ja gadās, ka gaļas krājums izbeidzies vai kāds tālāks brauciens.
Vienīgais, ko es gribētu ieteikt – ja nolemj, ka sunim pamatbarība būs sausā, vajag šad tad palutināt arī ar ko citu –gaļu vai mājās gatavotu ēdienu, jo visu mūžu diendienā ēst vienus un tos pašus graudiņus apnīk arī sunim, paši taču neēdam vienu un to pašu ēdienu katru dienu gadiem no vietas.

Ja tomēr nolemj uzsākt raw, tad man bija viegli ar šādu metodi – vienmēr vienā reizē pirku 10 kg raw pārtikas, to sadalot šādi:
0.5 kg akna
0.5 kg cits orgāns (niere, smadzenes vai tesmenis)
1 kg sirdis
2 kg zivis
kaut ko ar kauliem – piemēram vistu kakliņi – tātad 2 kg (vai vistu ceturtdaļas – 3 kg)
pēdējie 4 kg (vai 3kg) pēc izvēles, vai tā, kas tirgū dabonams un ir bez kauliem – plaušas, atgriezumi, liellopu vaigi, vistu māgas, tītaru astes.
Zivis fasēju pa porcijām atsevišķi, pārējo visu sagriež gabalos, samaisa un fasē maisiņos. Katrā nākamajā pirkšanas reizē cenšos izvēlēties citu orgānu un kaulu veidu, ja tas ir iespējams. Tā kā iztieku ar provinces pilsētas tirgus sortimentu, var gadīties ka izvēle nav tik plaša, ja netrāpu uz tirgu rīta agrumā. Pēc šādas pat shēmas gādāju gaļu joprojām – pērku pa 10 kg vienā reizē, vien tas ka tagad viss jādala uz 2 suņiem un uz tirgu jābrauc 2x biežāk. :kanepe:
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: RAW/BARF

Postby ligakrista » 23 Jan 2018, 16:04

ash wrote:es piekrītu, ka raw nav sarežģīts, sākumā ir grūtāk, bet iemācas un pierod, un liekas normāls ikdienas pasākums. Tad jau torti izcept ir daudz grūtāk. Bez tam – nekas sunim nenotiks, ja kādā reizē kāds grams nebūs pareizs, būtiski ir sekot proporcijām ilgtermiņā. Pirmajā laikā braucu uz tirgu ar sagatavotu sarakstu rokā, lai saprastu, ko un cik daudz jānopērk, lai sanāktu pilna, sabalansēta ēdienkarte, pēc tam tas kļūst tik pat pašsaprotami, kā sapirkt nepieciešamos produktus ģimenes vakariņām. Varbūt vīrietim, kas nav radis gatavot ēdienu ģimenei, raw pasākums varētu būt grūti, bet ne jau sievietēm, kas tāpat gādā par mājinieku uzturu.
es arī piekrītu tam, ka var atrast gana labas sausās barības, bet man ar raw sanāk barot lētāk, bez tam man patīk doma, ka suņi ir spiesti košļāt un grauzt, un saņem dabīgu pārtiku, kas ir daudzveidīga un viņiem garšo. Bet sauso barību arī šad tad dodu, ja gadās, ka gaļas krājums izbeidzies vai kāds tālāks brauciens.
Vienīgais, ko es gribētu ieteikt – ja nolemj, ka sunim pamatbarība būs sausā, vajag šad tad palutināt arī ar ko citu –gaļu vai mājās gatavotu ēdienu, jo visu mūžu diendienā ēst vienus un tos pašus graudiņus apnīk arī sunim, paši taču neēdam vienu un to pašu ēdienu katru dienu gadiem no vietas.

Ja tomēr nolemj uzsākt raw, tad man bija viegli ar šādu metodi – vienmēr vienā reizē pirku 10 kg raw pārtikas, to sadalot šādi:
0.5 kg akna
0.5 kg cits orgāns (niere, smadzenes vai tesmenis)
1 kg sirdis
2 kg zivis
kaut ko ar kauliem – piemēram vistu kakliņi – tātad 2 kg (vai vistu ceturtdaļas – 3 kg)
pēdējie 4 kg (vai 3kg) pēc izvēles, vai tā, kas tirgū dabonams un ir bez kauliem – plaušas, atgriezumi, liellopu vaigi, vistu māgas, tītaru astes.
Zivis fasēju pa porcijām atsevišķi, pārējo visu sagriež gabalos, samaisa un fasē maisiņos. Katrā nākamajā pirkšanas reizē cenšos izvēlēties citu orgānu un kaulu veidu, ja tas ir iespējams. Tā kā iztieku ar provinces pilsētas tirgus sortimentu, var gadīties ka izvēle nav tik plaša, ja netrāpu uz tirgu rīta agrumā. Pēc šādas pat shēmas gādāju gaļu joprojām – pērku pa 10 kg vienā reizē, vien tas ka tagad viss jādala uz 2 suņiem un uz tirgu jābrauc 2x biežāk. :kanepe:


paldies, izklausās sakarīgi. un tad to 10kg pārtiku sadala pa porcijām, ja? :neparliecinats:

un to, cik gramus konkrētajam sunim dienā vajag - zina vetārsts? jo sausajai pārtikai būtu lasījusi gramus uz iepakojuma.. :lasu:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

PreviousNext

Return to Suņu kopšana un barošana

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests