es piekrītu, ka raw nav sarežģīts, sākumā ir grūtāk, bet iemācas un pierod, un liekas normāls ikdienas pasākums. Tad jau torti izcept ir daudz grūtāk. Bez tam – nekas sunim nenotiks, ja kādā reizē kāds grams nebūs pareizs, būtiski ir sekot proporcijām ilgtermiņā. Pirmajā laikā braucu uz tirgu ar sagatavotu sarakstu rokā, lai saprastu, ko un cik daudz jānopērk, lai sanāktu pilna, sabalansēta ēdienkarte, pēc tam tas kļūst tik pat pašsaprotami, kā sapirkt nepieciešamos produktus ģimenes vakariņām. Varbūt vīrietim, kas nav radis gatavot ēdienu ģimenei, raw pasākums varētu būt grūti, bet ne jau sievietēm, kas tāpat gādā par mājinieku uzturu.
es arī piekrītu tam, ka var atrast gana labas sausās barības, bet man ar raw sanāk barot lētāk, bez tam man patīk doma, ka suņi ir spiesti košļāt un grauzt, un saņem dabīgu pārtiku, kas ir daudzveidīga un viņiem garšo. Bet sauso barību arī šad tad dodu, ja gadās, ka gaļas krājums izbeidzies vai kāds tālāks brauciens.
Vienīgais, ko es gribētu ieteikt – ja nolemj, ka sunim pamatbarība būs sausā, vajag šad tad palutināt arī ar ko citu –gaļu vai mājās gatavotu ēdienu, jo visu mūžu diendienā ēst vienus un tos pašus graudiņus apnīk arī sunim, paši taču neēdam vienu un to pašu ēdienu katru dienu gadiem no vietas.
Ja tomēr nolemj uzsākt raw, tad man bija viegli ar šādu metodi – vienmēr vienā reizē pirku 10 kg raw pārtikas, to sadalot šādi:
0.5 kg akna
0.5 kg cits orgāns (niere, smadzenes vai tesmenis)
1 kg sirdis
2 kg zivis
kaut ko ar kauliem – piemēram vistu kakliņi – tātad 2 kg (vai vistu ceturtdaļas – 3 kg)
pēdējie 4 kg (vai 3kg) pēc izvēles, vai tā, kas tirgū dabonams un ir bez kauliem – plaušas, atgriezumi, liellopu vaigi, vistu māgas, tītaru astes.
Zivis fasēju pa porcijām atsevišķi, pārējo visu sagriež gabalos, samaisa un fasē maisiņos. Katrā nākamajā pirkšanas reizē cenšos izvēlēties citu orgānu un kaulu veidu, ja tas ir iespējams. Tā kā iztieku ar provinces pilsētas tirgus sortimentu, var gadīties ka izvēle nav tik plaša, ja netrāpu uz tirgu rīta agrumā. Pēc šādas pat shēmas gādāju gaļu joprojām – pērku pa 10 kg vienā reizē, vien tas ka tagad viss jādala uz 2 suņiem un uz tirgu jābrauc 2x biežāk.