Mio, manu Mio!

Blogs and Chats

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 07 Jan 2018, 00:18

Perfekts sezonas sākums

Man atkal ir agility suns!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa:

Šodien bija pirmās gada sacensības, skrējām pazīstamā angārā (Zaķumuiža), bet uz sacensībām braucām jau no paša rīta, jo man gribējās tak beidzot dzīvajā redzēt Māru un Rūsu skrienam. Pavisam no rīta man šķita, ka viss ir slikti - Mio mašīnā sāka psihot, kad piebraucām pie angāra, pēc tam nespēja normāli pie pavadas pastaigāt un bļāva angārā būrī sēžot. Bet kaut kā uz otro pastaigu viss jau bija mainījies un man piepeši bija super pieslēdzies suns, kas skatās uz mani un gaida manas norādes par to, ko tad nu tagad tādu labu iesāksim. Ņēmu šo vērā un pirms mūsu startiem Mio no būra ārā ņēmu ekstra ātri, gaidot mūsu startus gājām cauri triku un paklausības arsenālam un brīdī, kad izgājām trasē, man bija vienkārši fantastisks suns. :samilejies:

Pēc gada noslēguma Afas kausā man bija zināmas cerības par to, ka Mio skries, bet es totāli negaidīju, ka viss būs tik forši. Īpaši negaidīju tāpēc, ka man bail skriet pie šī tiesneša - man vienmēr šķiet, ka viņš neieredz cilvēkus, jo tas, ko viņš liek hendleriem darīt trasē mēdz būt spīdzināšana maigi izsakoties. :D Bet vismaz Open trasi zīmējot viņš būs bijis labā noskaņojumā un veiksmīgā kārtā trase bija tieši kā mums ar Mio radīta, tad nu sacensībās sākām ar milzu pacēlumu un eiforiju, noskrienot gandrīz ideālu trasi. A2 trases gan bija nežēlīgākas. No malas tā neizskatās, bet leņķi un vietas, kur bija jāpaspēj samainīties no manis prasīja ļoti daudz un man ir aizdomas, ka pēc negulētas nakts un vispār pāris neforšām nedēļām man vienkārši izbeidzās enerģija pietiekoši saņemties, lai par visu trasē padomātu un visu izdarītu perfekti. Labi vēl, ka Mārai somā atradās kola, ar ko padalīties, citādi nezinu, vai būtu pēdējā trasē tikusi līdz finišam.

Bet labi noskrietas trases man nebija vienīgais pārsteigums. Vispirms jau pārsteidz tas, ka agrāk Mio iesildījās pamazām un parasti pirmā trase bija norakstāma, bet labas pārējās. Šodien viss otrādi - pirmajā trasē suns skrien izcili, pēc tam pamazām sabojājas. :kanepe: Otrs pārsteigums man bija Mio atalgojuma izvēle. Pēdējos mēnešos treniņos pēc katra noskrietā gabaliņa Mio dabūja bumbiņmantu, ar kuru ļoti entuziastiski spēlējās, un man treniņos viņa to mantu grib vairāk, nekā kārumus. Savukārt šodien pēc trasēm, kad atskrējām pie noliktās jostas somas, Mio uz mantu nereaģēja vispār, tā vietā pati mēģināja no somas izvilkt kārumus. Tā kā man vajag, lai trases beigās Mio saprot, ka tikko ir izdarījusi kaut ko lielu un vareni lielisku, piekāpos viņas vēlmēm un ļāvu ar visu purnu iebraukt kārumu maisiņā un pamatīgi to patukšot. Suns ekstāzē. :D Šo tad turpmāk ņemšu vērā un sacensībām katrai trasei sagatavošu kārumu maisiņu, kuru Mio drīkstēs pēc sirds patikas izēst, lai ir tā lielā wow sajūta. Protams, atstāšu arī mantas opciju - lai jau suns izvēlas, kas viņai kuro reizi labāk patīk, man tik svarīgi, lai viņa tai brīdī saprot manu sajūsmu.

Open trase. Pirmo reizi mūsu sacensību karjerā es patiešām baudīju trases skriešanu sacensībās. Šinī trasē mēs bijām komanda un absolūti sapratāmies. :samilejies: Un Mio vispār bija izcila. Slaloms perfekts, zonas perfektas, ātrums un azarts izcils, tur vienkārši vairs nav vairāk ko vēlēties, ja vien neskaita mazāk tizlu saimnieci. Bet patiesībā man tas disks uz pēdējo barjeru šķita smieklīgs, nevis briesmīgs šai gadījumā, un man liels prieks, ka arī pārējie saprata un spēja novērtēt manu sajūsmu. Lieliskāku sezonas sākumu es vienkārši nespēju vēlēties. :samilejies:


A2 pirmā trase. A2 kā jau starpklasē vienmēr ir vismazāk dalībnieku un šoreiz sacentāmies arī ar large kategoriju, un es lepni varu teikt, ka mēs ar Mio esam noskrējušas labāk kā borderkollijs (mums 2. vieta, borderam 3.) :kanepe:


A2 otrā trase. Šai trasei mums ar Mio laikam jau vairs nepietieka enerģijas, nervi bija paņēmuši savu un es vairs nespēju tik smuki savākties kā uz Open trasi. Zonas īsti vairs nebija, bet toties es mega, mega priecajos par izcilu slalomu, kuram vel piedevām bija sarežģīta ieeja.


Un dienas beigās vēl Māras mamma brīnišķīgi izcēlās - atpakaļceļā Māra pa telefonu runā ar mammu, stāsta kā Rūsam gāja, un tad piepeši mamma prasa: "Un kā tam mazajam sparģelim gāja?" Mazais sparģelis tagad ir labākā Mio iesauka ever. :kanepe: :kanepe: :kanepe:

Īsāk sakot - 2018. gads ir iesācies izcili, turpināsim strādāt pie tā, lai šādi progresu varētu arī turpināt. :aptracis: :aptracis: :aptracis:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Mio, manu Mio!

Postby nezinīte » 07 Jan 2018, 08:29

Cik forši, ka Suņa gads atnācis ar panākumiem. Apsveicu!
nezinīte
Puppy
Puppy
 
Posts: 144
Images: 12
Joined: 08 Aug 2017, 15:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 07 Jan 2018, 10:14

Lai jums tikpat labā zīmē kā iesācies, turpinās arī!
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 07 Jan 2018, 18:07

Šī gada pirmo sniegu un Mazā Sparģeļa pirmo medaļu nosvinējām ar pastaigu Ziemassvētku kauju takā un tas bija vareni burvīgs pasākums.

Uz šo taku acis metām sen, bet visu laiku no tās izvairījāmies bailēs tur sastapt daudz cilvēku. Tagad par šo izvairīšanos priecājos, jo sniegots laiks ir īstais, kad šo taku izstaigāt - tā atklājas pilnā tās burvībā. Un dažus cilvēkus pa ceļam tiešām arī satikām, bet nu jau tā vairs nav milzu problēma, jo Mio ir uzvedīgs, atsaucams sunītis, un arī tie gabali, kas bija jāiet pie pavadas bija baudāmi pateicoties maģiskajiem iemauktiņiem un foršajai māsas dāvanai - pārgājienu jostai, pie kuras piekabināma arī suņa pavada. Citu starpā satikām arī raselpuiku Skipiju ar viņa cilvēkiem, viņs atstāja labi audzināta un uzvedīga suņa iespaidu, pieklājīgi saostījās ar Mio un ar to arī šķīrāmies.

Par mūsu ikdienas pastaigu vietu šī taka nekļūs, bet noteikti to izstaigāsim vēl kādu reizi, jo tā ir mūsu mājām tuvākā puslīdz pieklājīga garuma (Endomondo saka, ka 9 km) taka, kas izejama apļveidā, un ir piemērota slinkām pastaigām.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 15 Jan 2018, 11:56

Mazais Sparģelis turpina būt foršs suns sadzīvē un mēs visi kopā turpinām baudīt dabas takas. Vakar nolēmām, ka vajag atkārtot braucienu uz Čužu purvu, perfekti piemērota pastaigu vieta tādai sudraboti kraukšķīgai dienai. Un kas vēl labāk - "milzu" aukstums aizbiedējis citus staigātājus un mēs purvā bijām vieni par spīti tam, ka pamatīgi aizgulējāmies un vēl labi daudz laiku notērējām mēģinot sev sagādāt cirkuļa kafiju pa ceļam. Trakoti jau man žēl, ka Čužu purva taka ir tik nepiedienīgi īsa (knapi pāri 3 km, tas ir mazāk, nekā mūsu ikvakara pastaigas mežā), bet es pirecājos, ka pagājušājā reizē tik veiksmīgi apmaldījāmies maģiskajā mežā - šoreiz to pastaigai klāt pieķērām speciāli.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 17 Jan 2018, 09:50

Bezgala skaista pastaiga :kanepe: Un bezgala skaists suns :smarzas: Tāds varētu būt mūsu otrais suns :jaa:
Vai tev ir kāda endomondo vēsture tai apmaldīšanās takai? :huh:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 17 Jan 2018, 10:13

ligakrista wrote:Bezgala skaista pastaiga :kanepe: Un bezgala skaists suns :smarzas: Tāds varētu būt mūsu otrais suns :jaa:
Vai tev ir kāda endomondo vēsture tai apmaldīšanās takai? :huh:


Oi, nu ar vēlmi pēc rasela tā uzmanīgi, tas ir salīdzinoši grūts suns, kas no saimnieka prasa ļoti daudz. Man visi draugi smejas, ka man ir ļoti high maintenance suns. :kanepe: Raselam vajag milzīgu daudzumu fiziskas aktivitātes (goda vārds, es esmu pārliecināta, ka raseli ir atklājuši mūžīgo dzinēju un savienojuši to ar raķeti pēcpusē) un mentālu nodarbināšanu, tikai ar vienu vai otru nepietiks, lai rasels būtu kaut cik adekvāts. Un pilnai laimei raseli ir sarežģītāk trenējāmi, jo nav baigi tendēti uz sadarbību ar cilvēku. Savu cilvēku gan viņiem vajag/gribas 24/7, bet drīzāk kā fona mēbeli un bumbiņu kalpu, nevis kā kādu, ar ko sadarboties.
Ja ir vēlme vairāk painteresēties par raseliem, varam sarunāt, ka mēs ar Mio pasocializēsim jauno kucēnu, kad viņš būs ieradies. :)

Savukārt par taku Endomondo vēsture man ir, bet tur patiesībā viss vienkārši: jāgriežas uz sēravotu un pa taciņu jāiet tam garām, praktiski uzreiz būs arī maģiskais mežs.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 17 Jan 2018, 11:26

Jā, es zinu, ka raseli ir mission impossible priekš jauniņajiem :velnins: un otrais suns šajā ģimenē ir diezgan neiespējams scenārijs, bet man viņi ļoti patīk! :estevisamilosu:

Ar lielu prieku pieņemu socializēšanās piedāvājumu :pukudupsis: - ceru, ka tam nav noilguma, jo, saprotams, ka tas kucēns te būs vēl sazin kad :apstulbis:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 17 Jan 2018, 12:17

ligakrista wrote:Jā, es zinu, ka raseli ir mission impossible priekš jauniņajiem :velnins: un otrais suns šajā ģimenē ir diezgan neiespējams scenārijs, bet man viņi ļoti patīk! :estevisamilosu:

Ar lielu prieku pieņemu socializēšanās piedāvājumu :pukudupsis: - ceru, ka tam nav noilguma, jo, saprotams, ka tas kucēns te būs vēl sazin kad :apstulbis:


Noilguma nav, mēs labprat dzīvē iepazīsimies ar jaunu šķirni. :rej:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 17 Jan 2018, 14:15

Spigana wrote:
Būra opciju apdomājām un beigās tā kā atmetām - tālos ceļojumos Mio līdzi neņemsim, mums ģimenē ir krietni daudz kandidātu, kam uzticēt suņa auklēšanu, kamēr paši esam prom, kas nav nemaz tik bieži. Savukārt ikdienas braukāšanai mašīnā plānoju sagādāt iemauktus, kas iesprādzējami kā drošības jostas.


sāku lasīt vecos blogus un interesanti - kā tad tomēr līdz iemauktiem nenonācāt? var jau būt, ka tavā blogā tas kaut kur ir aprakstīts, bet diezi vai ātri atradīšu :)
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 17 Jan 2018, 14:19

ligakrista wrote:
Spigana wrote:
Būra opciju apdomājām un beigās tā kā atmetām - tālos ceļojumos Mio līdzi neņemsim, mums ģimenē ir krietni daudz kandidātu, kam uzticēt suņa auklēšanu, kamēr paši esam prom, kas nav nemaz tik bieži. Savukārt ikdienas braukāšanai mašīnā plānoju sagādāt iemauktus, kas iesprādzējami kā drošības jostas.


sāku lasīt vecos blogus un interesanti - kā tad tomēr līdz iemauktiem nenonācāt? var jau būt, ka tavā blogā tas kaut kur ir aprakstīts, bet diezi vai ātri atradīšu :)


Tepat forumā mani pārliecināja, ka būris būs labāks variants; viens no labākajiem padomiem ever. Plus, tie iemaukti, kas ir nopērkami zooveikalos nav droši un plīst pie pirmā rāviena. Un līdz ar jauno auto nolēmām arī, ka suni salonā laist negribam vispār, raseli vājprātīgi piespalvo absolūti visu.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 18 Jan 2018, 12:02

Spigana wrote:
Tepat forumā mani pārliecināja, ka būris būs labāks variants; viens no labākajiem padomiem ever. Plus, tie iemaukti, kas ir nopērkami zooveikalos nav droši un plīst pie pirmā rāviena. Un līdz ar jauno auto nolēmām arī, ka suni salonā laist negribam vispār, raseli vājprātīgi piespalvo absolūti visu.


vienkārši bagāžniekā ir nedroši, ja?
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 18 Jan 2018, 17:09

Zinkā, visa tā suņa pārvadāšanas lieta ir baigi individuāla un neviens vēl nav izdomājis ideālo risinājumu. Mio būri vajag vairāk viņas pašas mieram, savukārt saluki man ticami brauks vienkārši brīvi bagāžniekā, jo tik liels būris vienkārši ikdienā aizņemtu pārāk daudz vietas, un auto jau neizmanto tikai suņu pārvadāšanai.
No drošības viedokļa vislabākie skaitās vieni speciāli būri, bet tie ir baisi dārgi. Savukārt suns, kas brīvi atrodas bagāžniekā ir visnedrošākais variants. Un es tā arī pati līdz galam neko neesmu izlēmusi visā šinī drošība/ ērtums/ cena dilemmā. Man ļoti gribētos, lai drošība būtu pirmā un vienīgā prioritāte, bet diemžēl dzīve ievieš savas korekcijas.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby madja » 18 Jan 2018, 18:52

njā, dzīve ir vienkāršāka ar vienu un mazu suni :D

agrāk man mašīnā regulāri brauca daudzi suņi; ja bagāžniekā ietūcīti gabali septiņi,tad jau gandrīz vai droši sastampāts :kanepe:

tagad,kad vizinās viena Berta lielākoties, esmu aizdomājusies,ka vajadzētu citu risinājumu. Ja braucam divatā garāku gabalu, esmu likusi auduma būrī, vai sprādzēju uz benķa. Frīdai vabše pēdējos gados ir liels stress mašīnā un viņa pārsvarā stāv kājās, bet es nezinu,kādu tur var risinājumu rast.
tā kā mašīnā gana bieži tiek nolaisti sēdekļi garāku objektu pārvadāšanai, stacionārie būri neliekas ērts risinājums.

tā arī dzīvojam, reizēm aizdomājoties...
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Mio, manu Mio!

Postby Felix_PS » 18 Jan 2018, 19:08

Mums vienā auto ir atdalošās restes un otrā nostiprināts tīkls, princese var izplesties. Ar liela izmēra suni, neuzskatu, ka būris ir ērts variants, jo īpaši uz garākām distancēm. Tiguan viņa aizņem visu bagāžnieku un sēdekļi jau tā ir pastumti uz priekšu. :kanepe: Ar mazu suni es visticamāk arī pirktu būri, lai viņš tur nelido kā pludiņš rinķī, jo īpaši, ja suns pats negrib mierīgi gulēt. Fēlikss pārsvarā brauca uz aizmugurējiem sēdekļiem, piestiprināts ar iemauktiem pie drošības jostas. Bet viņš mēdza daudz tirināties rinķī un reizēm viņam auto bija slikti, kam gan lieliski palīdzēja mazliet pavērts logs. Alaska toties izmanto laiku lietderīgi un saldi čuč. Tādā klusumā braucot 200 km distanci kaut kādā brīdī tu sāc sev jautāt, vai neesi suni aizmirsis mājās. :kanepe:
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby Sisija » 19 Jan 2018, 09:07

Felix_PS wrote: Alaska toties izmanto laiku lietderīgi un saldi čuč. Tādā klusumā braucot 200 km distanci kaut kādā brīdī tu sāc sev jautāt, vai neesi suni aizmirsis mājās. :kanepe:

Šis tiešām ir labs. Man Leta parasti saldi guļ. Ir bijuši pat gadījumi, kad, vedot viņu bagāžniekā, apstājos un eju skatīties vai tas suns tomēr kaut kur nav aizmirsts :kanepe: . Bet Laxmi nekad neguļ. Nostāvēt divas dienas pēc kārtas pat braucot uz Ungāriju, tāds nieks priekš viņa vien ir :kanepe:
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 19 Jan 2018, 11:33

Par slinkuma lietderību un atmiņām

Dažkārt slinkums ir visģeniālākā motivācija un nupat es šo esmu sākusi pielietot attiecībā uz Mio. Kopš sākām šķetināt vaļā Mio ieklemmēšanās problēmu un rakties līdz iemesliem mūsu attiecībās daudz kas ir mainījies un es daudz ko esmu pārdomājusi; viena no mazajām lietām ir tā, ka man ar Mio vajag vairāk spēlēties un dauzīties ikdienā. Tad nu es cītīgi katru dienu ar Mio uzspēlēju mantu vilkšanas spēli, bieži ļauju viņai uzvarēt un izliekos, ka man tas ir trakoti interesanti. Bet skarbā realitāte ir tāda, ka lai arī es dievinu pavadīt laiku kopā ar suni, tā vienveidīgā mantas vilkšana katru dienu ir sasodīti apnicīga, īpaši, ja to vajag ieplānot, lai par to vispār atcerētos. Bet tā kā paralēli no nulles pēc treneres norādem sāku mācīt Mio atnest man bumbiņu vai mantu (agrāk Mio bumbiņu nometa kaut kur pusceļā pie manis un līdz brīdim, kad šai lietai pieķērās mana trenere, nevarēju saprast, kā Mio no tā atmācīt) un mums beidzot ir progress, tā vilkšanas spēle no manas puses ir kļuvusi vienkāršāka tīri mana slinkuma pēc. Ja Mio grib ar mani spēlēties, tad tagad es sēžu dīvānā ar savu audiogrāmatu un ij nedomāju kaut kur kustēties, tā vietā viss ir jādara Mio - pēc komandas jāaiziet paņemt mantu, jāatnes man, jāiebaksta ar to atvērtā rokā, mēs pavelkam mantu, es to aizmetu pāri istabai, Mio nes atpakaļ un viss sākas no gala. Un piepeši izrādās, ka viss tas spēles process nudien var būt ļoti patīkams. :meitenedejo: Un piepeši visiem viss forši - Mio dabū savu spēli, savukārt es dabonu iespēju bez piepūles kaut cik nogurdināt savu suni.

Vienā no šādām spēles reizēm Mio pēc komandas bija no Aizradiatorijas izrakusi viņas visvecāko mantu, par kuru es sen jau biju pārliecināta, ka tā ir iznīcināta. Bet izrādās, ka šis objekts, kas agrāk ieņēma suņa līdzinieka formu un neizskatījās pēc skumja virvju kumšķīša, vēl ir puslīdz dzīvs un iespējams vēl kādu nedēļu izturēs mūsu aktiviātes.
Un ieraugot to mantu, atcerējos, ka ar šo Mio daudz bildēju 2 mēnešu vecumā, nolēmu iet izrakt bildes arhīvos un akkkk, es tak jau biju aizmirsusi, kāds mīlīgs kunkulītis reiz bija Mio! :samilejies: Un, ja pret mantu laiks un Mio nav bijuši saudzīgi, tad tolaik fiksi samargotā "pagaidu" Mio gulta gan ir izdzīvojusi un joprojām nav nomainīta, pat baltā sega kaut kā neticami joprojām ir izdzīvojusi saglabājot krāsu. :kanepe:

Image

Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 19 Jan 2018, 12:11

Pēdējā bilde kā kulaks uz acs stāstam :D Burvīgi!
Bet nudien, Mio kucēnģīmis ir piemīlības kalngals.

Ja par slinkumu, kā reiz vakar vakarā mājās Rūsa izdomāja, ka grib spēlēties, bet vietas maz un tikko met bumbu, tā mans ne-raķeš-suns to bumbu ātri palaiž zem dīvāna vai aiz kādas mēbeles vai kur nu. Un lielākā daļa procesa ir kā es ķeksēju to bumbu no kaut kurienes laukā. Vakar nez no kurienes dēlam uzradās vēlme iesaisīties un i to bumbu vilkt no visurienes laukā, i pienest man, lai metu sunim. :kanepe: Es varēju laiski sēdēt, bet visi iesaistītie - izklaidēti. :koslene:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 20 Jan 2018, 16:44

Rīt agility sacensības, kas nozīmē to, ka šodien ar Māru palaidām saldo zobenzobu pārīti noskrieties mežā.
Manai gaumei sniegs varētu būt arī vairāk, bet nu beidzot man ir arī kādas ziemīgākas bildes.

Šim saldajam pārītim nekad neviens nav pateicis, ka patiesībā kurti medījot mazus sunīšus.
Image

You can kiss my shiny, little ass.
Image

Es šodien pirmo reizi tiku īpaši aplaimota - Mio un Rūsa pastaigas beigās nolēma nostāties miera stājā un papozēt. :samilejies:
Image

Uz ceļa satikām mazu trusīti...
Image

...un stirnu.
Image

Maza, priecīga raķete.
Image

Image

Šitā izskatās tā izslavētā lielo kurtu pāri darīšana maziem sunīšiem, ja...
Image

Image

Image

Image

Viens *nosalis* kurts, kam esot traki grūti ar sniegu un aukstumu sadzīvot.
Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 20 Jan 2018, 19:46

Šim saldajam pārītim nekad neviens nav pateicis, ka patiesībā kurti medījot mazus sunīšus.


Varbūt kurtam mazs sunītis arī ir medījums līdz brīdim, kad tas pagrieža, skaļi rejot un ar atieztiem asiem zobiem sāk dzīties pašam pakaļ. :)
Skaistas fotogrāfijas - kā vienmēr. Un Rūsa sevišķi cēls uz meža fona.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests