Pixy. Suņu stāsti.

Blogs and Chats

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 15 Jan 2018, 14:00

Spīgana, necepies, ar fotografēšanu ir apmēram tāpat kā ar suņiem - visiem, kas kaut reizi noknipsējuši ir tieši tikpat gudrs viedoklis par fotografēšanu kā visiem, kas suni noglaudījuši - par suņiem :D . Man nepatīk, ja pārmēru sāk atšķirties "parastā" cilvēka un "fotografētāja" viedoklis par to, kas ir foršs kadrs. Tas arī viss, katram fotogrāfam ir tiesības rīkoties ar savu gara darbu, kā patīk, tas taču ir skaidrs :alinji: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Elbe » 15 Jan 2018, 15:21

Es ar par foto lietām. Manuprāt, mākslas fotogrāfijas ir viena lieta un tur nu autors var izpausties kā nu vien viņa mākslinieciskā dvēsele, tehniskās iespējas un iztēle atļauj, bet, ja es vēlos konkrēta pasākuma bildes, tad ne jau dekorus, bet gan cilvēkus, savukārt, ja es vēlos suņu bildes, tad pēc iespējas dabiskākas, jo es vēlos SAVA suņa bildes, nevis izskaistinātas vispāršķirnes glancenes. Un tur nu atkal ir vēlamas fotogrāfa iemaņas, lai vispār kaut ko jēdzīgu nobildētu, noķertu to kustoni sakarīgā rakursā, nevis tikai astes un ausis( kā man pašai tas parasti sanāk). Bet vispār - pa lielam, bildējam mēs tāpēc, lai saglabātu skaistas atmiņas, nevis ambiciozi plātītos, cik asa stendere tobrīd ir sanākusi un kā kritusi gaisma, kas vispār neko nenozīmē.
User avatar
Elbe
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1617
Images: 7
Joined: 13 Jan 2010, 16:00
Location: Rīgas rajons

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Felix_PS » 15 Jan 2018, 15:42

Man personīgi patīk saprātīgi apstrādātas bildes, bet plastmasa, pārlieks kontrasts un košums ir daudz par daudz. Var jau protams kādu māksas foto uztaisīt, bet tā tomēr nav ikdienas fotoarhīvu sastāvdaļa.
Padalīšos nu ar kādu neapstrādātu brīvdienu bildi, lai gan man ir arī tādas, kurām prasās uzlabojumi tāpēc vien, lai bildes nebūtu ārā metams materiāls.

Image

Image

Image
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Alpina » 15 Jan 2018, 17:56

Spigana wrote:Piedodiet, dāmas, bet diskusija par bilžu apstrādi lauž manu fotogrāfa sirdi. :asaras:

Centīšos pa punktiem, kāpēc:

1. Digitālas bildes tiek apstrādatas vienmēr. Vienmēr. Fotogrāfa rokās ir izdarīt izvēli, kurš šīs bildes apstrādās - fotogrāfs vai kamera. Jpg nav bildes jēlformāts, tas ir apstrādāts rezultāts, un šī apstrāde ir notikusi jau kamerā, pie kam masveidīgi vienādi visām bildēm, neņemot vēra nianses, jo nu mašīna pagaidam ir un paliek tikai mašīna - auksta un nejūtīga. Nav, protams, visiem jābildē jēlformātos (raw), bet apgalvojums, ka kādas digitālās bildes nav apstrādātas ir vienkārši klaji nepareizs.
2. Man arī riebj sintētiskas, pārsātinātas un plastmasīgas bildes, un īpaši besī tas, ka suņu fotogrāfu vidū šobrīd ir ieviesies viens konkrēts trends, kas visām bildēm liek izskatīties vienādām. Goda vārds, es piesekoju 5 dažādiem Instagram profiliem un tagad vairs nevaru pēc bildēm atšķirt kurš ir kurš. Besī. Bet. Ne jau fotošops ir tas, kas bildes padara sintētiskas, bet gan cilvēks, un katra fotogrāfa paša ziņā ir izvēle, kā apstrādāt bildes. Arī gaišuma pieregulēšana un oranžā kaku maisiņa aizklonēšana ir apstrāde. Un es savas bildes vienmēr apstrādāju, dažkārt pat ļoti intensīvi, bet diez vai atradīsies daudz cilvēku, kas teiks, ka manas bildes būtu samākslotas. Ļoti bieži ir tā, ka to dabisko efektu var panākt tikai ar milzu apstrādi, jo kameras nav perfektas un nespēj attēlot visu, ko redz cilvēka acs.
3. Fotogrāfs ir dzīvs cilvēks ar savu skatījumu uz lietām, kas visticamāk varētu kaut kādā mērā atšķirties no klienta skatījuma uz dzīvi, un situācija "jaunā sieva asarās, jo fotogrāfs neiedeva šito bildi" ir pārpratums. Pirmkārt, ar foto nesaistīti cilvēki ļoti slikti prot izvērtēt to, kas tiek bildēts. Nez cik reižu man ir gadījies, ka cilvēki pie galdiņa draudzīgi saspiežas kopā un man pozē, bet es to pat neredzu, jo tai brīdī bildēju dekorācijas viņiem priekšā - kamera ārkārtīgi maina redzējumu un ar makro objektīvu es fiziski tos cilvēkus redzēt nevarēju, bet viņi domā, ka redz kādu smuku kopbildi uztaisīju, kura reāli neeksistē. Otrkārt, dažkārt arī profesionāļiem gadās tādi brāķi, ka tur izdarīt nevar pilnīgi neko un pie labākās gribēšanas jaunā sieva tanī miglā neatpazīs savu mīļo tanti. Treškārt, ar fotogrāfiem drīkst, var un vajag sarunāties. Ja gribas konkrētu bildi - vajag palūgt (un vēlams pirms pasākuma, lai būtu iespēja to nobildēt). Ja bildes tomēr nav, var godīgi pajautāt, kāpēc nav. Man kāreiz tikko bija šāda situācija ar manu kāzu bildēm - neesmu saņēmusi vienu bildi, kuru specifiski fotogrāfam palūdzu; pajautāju viņam un atklājās, ka pie vainas gļukains serveris, kas nav ielādējis visas bildes.
4. Fotošopa prasmes kāreiz bieži mēdz izglābt tās nekvalitatīvās bildes, kas citādi izlidotu mēslainē, jo to dabiskajā formā nav nevienam rādāmas.

Uff, sacepos vairāk, kā biju domājusi, bet tā īsumā - ja gribas sev foršas bildes, kaut kādas elementāras apstrādes prasmes nav obligātas, bet lietderīgas gan, un ideja, ka visu var panākt tikai ar kameru ir tikai un vienīgi mīts.
:foto:


Spīgana, es domāju, ka Tu ļoti labi saprati kā tas bija domāts :) Un šī jau ir vairāk tāda kā piesiešanās vārdiem :D
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Māra » 15 Jan 2018, 17:59

Alpina wrote:Spīgana, es domāju, ka Tu ļoti labi saprati kā tas bija domāts :) Un šī jau ir vairāk tāda kā piesiešanās vārdiem :D

Nedomāju, ka Spīgana piesējās vārdiem, jo es sapratu tieši tāpat. :sarkstosa:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Spigana » 15 Jan 2018, 18:43

Es ļoti labi sapratu, kas bija domāts, un nevis piesējos vārdiem, bet atbildēju pēc būtības. Manuprāt diezgan konkrēti paskaidroju, kāpēc un kam ir vajadzīga foto apstrāde un varu atkārtot vēlreiz, ka ar apstrādi ne obligāti taisa mākslīgas bildes, kurās nevar atpazīt savu suni.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Sisija » 18 Jan 2018, 08:10

Piedod, Spīgana, bet es absolūti neesmu fotogrāfs, tāds prasts no malas vērotājs, un, acīmredzot, viena no retajiem kam Tavas bildes izskatās nedaudz par mākslīgām, manai uztverei par maz dabiskuma (suņu bildes). Runa neiet par kvalitāti no profesionalitātes viedokļa. Man pietrūkst kaut kāda "siltuma"...
Last edited by Sisija on 19 Jan 2018, 09:01, edited 1 time in total.
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Alpina » 18 Jan 2018, 11:51

Man nevajag paskaidrot kam un kpc ir vajadzīga foto apstrāde. Šeit Tu piesienies terminiem, izrautiem no konteksta. Runa bija pavisam par ko citu. Nereti sarunvalodā viens vārds apzīmē ko pavisam citu, nekā tas pats vārds ir pēc definīcijas. Tā pat arī reģionāli šie jēdzieni sarunvalodā var atšķirties. Bet lietas būtību tas nemaina.
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 24 Jan 2018, 16:30

Šodien ir ziema. Labi, ka esmu mājā :D . Tik brīnišķīgs putenis bija, kad braucām no Zaķumuižas, ceļam pāri sniega upes, vietām ceļa vietā kupena un vietām vispār īsti nevar saprast, kur tas ceļš ir. Braucu un kaifoju, šī nu reiz ir tā stihija, kas man ļoti, ļoti patīk. Vienīgi visu laiku tāda nolemtības sajūta, ka atkusnis jau pēc dažām stundām ir neizbēgams :( . Pareizi Bricis teica - šī ziema tiešām ir pilnīgs brāķis, žēl, ka nevar atdot atpakaļ un paņemt citu, labāku...
Keliņa bija kāju kaut kur sastiepusi, droši vien dauzoties ar Habī, visu laiku ir mazliet baža par svara kategoriju neatbilstību, bet pilnīgi aizliegt viņām spēlēties arī negribas. Nu jau puslīdz labi, pēc gulēšanas pie pašiem pirmajiem soļiem mazliet stīvumu jūt, bet pa trepēm kāpj nevilcinoties un nekādi citādi vairs diskomfortu neizrāda. Te viņa šodien bauda ziemu ar vēja izspūrinātu kažociņu :)
Image
Habim neeenormāli patīk ziema, viņai ir pilnīgi cits asums un vēlme rosīties, kad ārā sniegs un mīnusi. Pat šodien pēc treniņa, kurā bija dikti nopūlējusies ar grūtiem vingrinājumiem, cilpoja uz nebēdu pa piepūsto lauku. Arī viņa būs riktīgi vīlusies, ka viss skaistais baltums iet prom. Bildē izskatās ļoti nopietna, patiesībā cierē uz Keli, ka varētu uzmesties :paukojas: . Šobrīd gan neļauju nemaz, nabaga sunim katru reizi tāda vilšanās acīs, kad apturu pusceļā un atkal nekā...
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Felix_PS » 24 Jan 2018, 16:43

Ieraudzīju to Habīša asti un nodomāju, ko tā Kruella De Villa uz dalmāciešiem cierēja? Kas par apkakli! :kanepe:

Alaska lapbrāt paspēlētos ar to melnbalto lāčuku, tur atbilstu gan izmēri, gan sniega enerģija. :samilejies:

Manas pārdomas savukārt vakar bija par tēmu - cik jauka dzīve ir ar vienu suni. Nu labi, ja tie ir abi vai visi savi un audzināti, tad viss ir forši, bet es desmitos vakarā biju ļoti nogurusi auklīte un laimīga, ka beidzot Nr.2 ir prom. Alaska gan savu Nr.2 vienmēr priecājas redzēt un abi viens otram pieķeras arvien vairāk. :sirsninas:

Image
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 25 Jan 2018, 08:27

Felix_PS wrote:Ieraudzīju to Habīša asti un nodomāju, ko tā Kruella De Villa uz dalmāciešiem cierēja? Kas par apkakli! :kanepe:
Mana māsa vēl aizvien dažkārt mēdz žēli noraudzīties uz Habī asti un kaut ko bubināt par to, ka vai tik lendzīri smukāk neizskatītos ar kupētu asti :velnins: . Viņas aste ir izcila, nav arī visiem lendzīriem tik daiļas, man kaut kā veicas ar suņu astēm, jo arī Keli tā detaļa ir brīnumdaiļa Image.
Šodien jau viss kūst un no gaisa nāk mitrums. Ziema atkal galā, vienīgi vismaz norvēģu prognozes kļuvušas mazliet iepriecinošākas ar mīnusu atgriešanos jau rītvakar. Gaidīsim, es gribu ziemu, kad tai jābūt, pavasari, kad tam jānāk un vasaru arī savā vietā Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby madja » 25 Jan 2018, 11:04

man vakar kā par neražu tieši bija diena ,kad jābūt birojā, bet paspēju mājās pa pusgaismu , abām divām bija tāds prieks un laJme, tidlībums. tas,kas šodien aiz loga ir galīgas drausmas. Frīda gan no lielajiem priekiem vakarā bija pastīva, bet tā kā es zināju,ka tas snieks nebūs ilgs, ļāvu izdesoties.

man ziema patiktu kautvai dēļ tā iemesla,ka suņiem kājas vislaik tīras; šorīt ar visu slaucīšanu slapjas pļockas pa grīdu aizgāja, vēl mazliet, un tās pļockas būs dubļainas.
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby madja » 26 Jan 2018, 00:31

braucot no treniņa - kuri mums tagad, kopš strādāju mājās, par prieku cīrulim Pixy ir nevis 20 vakarā, bet pa dienas vidu, iebraucu tirgū, paķert ko neko.
nezcik reizes jau man tika atbilde "galvas bija,izpirka", ta nu šodien negausis, paspējis laikā, paķēra visus 6arpus kilo :rej:
Image
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 26 Jan 2018, 07:59

Cik daiļa bilde, estētiskuma kalngals :D . Prātoju, ko iedot Tev pretī, lai kādu gramu varētu pārlikt savā saldētavā :neparliecinats: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 28 Jan 2018, 08:05

Šodien vairāk kā citas dienas pieminu savu pirmo balto eņģeli - mīļo, nešpetno Snorkīti, no kuras dzimšanas dienas jau apritējuši 24 gadi. Kaut ko baigi gudru gribēju uzrakstīt, bet varbūt arī nevajag, vienkārši ir pilnīgi skaidrs, ka šī radībiņa manu dzīvi izmainīja un, lai arī nav ne jausmas, kāda tā dzīve būtu, ja viņa tajā neienāktu, man ir ļoti lielas aizdomas, ka noteikti sliktāka. Lai Tev mīksta mākoņmaliņa, gaidi, mēs noteikti tiksimies :pastaiga: .
Image
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby ligakrista » 28 Jan 2018, 15:56

madja wrote:braucot no treniņa - kuri mums tagad, kopš strādāju mājās, par prieku cīrulim Pixy ir nevis 20 vakarā, bet pa dienas vidu, iebraucu tirgū, paķert ko neko.
nezcik reizes jau man tika atbilde "galvas bija,izpirka", ta nu šodien negausis, paspējis laikā, paķēra visus 6arpus kilo :rej:
Image


Vai man dieniņ, šito bildi vajadzētu par Cover photo, piemēram, suni.lv Facebook grupai :D
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby pixy » 29 Jan 2018, 10:49

Divas sporta pilnas dienas. Sestdien OB sacensības, kurās biju pilnīgi jaunā ampluā - stažējos pie dresetajs, paskatīties, kā tas viss izskatās no tiesneša skata punkta. Bija ļoti interesanti, ir jaunas atziņas, tas tomēr ir citādi, kad skaties startus no pavisam malas vai mēģini saprast, kā Tev tas patīk un kā to novērtēt.
Prieks par maniem čaklajiem sportistiem madju un Bertu, pagaidām bez aporta tomēr izdevās salasīt punktu summu, lai dabūtu pakāpi, līdz ar to dāmas ir oficiāli pierkastījušās OB-1 klasē un gan jau tiksim galā arī ar to koka gabalu (šausmas, šausmas, kā es nosaucu aportu, ko kāds padomās :D ). Galvenais, ka bija laba blakus iešana, kas ir OB pamatu pamats, ka bija sadarbība un kontakts un kaut kādi sīkumi, kas nesanāca ir patiešām sīkumi :alinji: .
Vakar OB rallijs jeb RO. Mani Valmieras "bērni" kupli pārstāvēti ar 7 dalībniekiem, 2 RO1 un 5 RO0. Rezultātiem arī ne vainas, ar katru reizi kolektīvs kopīgi rāpjas uz augšu un tas ir galvenais. Inga ar Leniju pāriet uz RO2, tā, ka attīstamies un augam :) . Manus Rīgas audzēkņus pārstāvēja dagi ar Alisi, ļoti labi pārstāvēja - 2.vieta starp 16 suņiem, tas patiešām ir labi. Vairāk par to izplūdu šeit - https://www.gudriesuni.com/apm%C4%81c%C ... 3k%C5%86i/, bildes arī tur :) .

Toties laikapstākļi :soks: , man pagalmā nekad mūžā nav tik daudz peļķu bijis, praktiski viss ir viena milzīga peļķe, kas mijas ar sniega kļockām un ledus plantācijām... Nav ne kur īsti pastrādāt, ne paieties, viss ir slidens un žļurkstošs. Kaut kā ir sajūta, ka labs laiks nav bijis gadiem, droši vien jau tik traki nav, bet šitas globālais pļurzājs ir lielisks veids, kā iedzīvoties depresijā :D . Gaidu nākamo ziemas uzspurdzienu, nekāds dižais jau laikam nebūs, bet nu vismaz. Un pēc tam jau februāris, tad jau drīkst arī sākt gaidīt pavasari...
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby madja » 29 Jan 2018, 22:26

jā, man arī patika mūsu starts,lai arī ar putniem.

kvadrāts Bertai kā iepriekšējās sacenēs nojuka, tā nav vēl salabojies. bet man prieks,ka tas šmurgulis ļoti cenšas, skatoties video, nebeidzu brīnīties,kur man tāds suns gadījies, man, kam taču obedience riebjas.
dīvainas lietas tā pixy ar mani dara.

lai pixy ņe pozoriķ, video nelikšu, reku bilde ar manu pirmsstarta nervozo ķiķi, Berta gan mierīga kā izslēgts ledusskapis
Image
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Alpina » 29 Jan 2018, 23:54

madja wrote:pirmsstarta nervozo ķiķi, Berta gan mierīga kā izslēgts ledusskapis

:kanepe:
Ledusskapis
:kanepe:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Pixy. Suņu stāsti.

Postby Felix_PS » 01 Feb 2018, 08:21

Šodien, šodien ir tā diena! Kunkulītie, kurā es iemīlējos jau ieraugot pirmo bildi, šodien ir gadu veca.
Daudz laimes Tev, mana mismīļākā vauva! :dzimene: :svecipusam:

Un bilde, pēc kuras man vairs negribējās nevienu citu Šveicieti, bet gan tieši viņu. :samilejies:
Image
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests