Mio, manu Mio!

Blogs and Chats

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 12 Feb 2018, 00:03

Kad es pagājušā gada noslēgumā rakstīju, ka pirmo reizi ļoti gaidīju jauna gada sākumu ar kuru visu sākt labāk, es īsti neticēju, ka patiešām tā sanāks, jo nu pārāk jau abstrakts atskaites punkts, bet nu acīmredzot sevis pozitīva noskaņošana un lielāka pārliecība par komunikāciju ar Mio ir devusi savu, un šogad krietni skaistāk rullējam pa sacensībām. Šodien skrējām agility Igaunijā, netālu no Tartu un mājās pārvedām jaunu, mega skaistu 1. vietas kausu un beidzot vismaz vienu tīru A2 trasi! :jiihaa:

Uz šīm sacensībām braucu ar samērā lielām cerībām, jo man patīk šīs tiesneses (Svetlana Zolotņikova, EE) trases, parasti izskatās kā tieši man un Mio radītas. :D Plus, man ļoti patīk jaunais igauņu angārs, patīkami tur skriet un nav arī nenormāli tālu jābrauc (tikai 3 stundas vienā virzienā :kanepe: ); un vēl lielāks bonuss - A2 skrēja pēcpusdienā, man ļoti patīk izgulēties pirms sacensībām un nebraukt kaut kur nakts vidū. Turpceļā gan sanāca zināms čp, kas īsti nebija neviena vaina, bet nu plāni drusku nobīdījās, bija skaidrs, ka laikā vairs lāga nepaspējam, lielāko daļu ceļa pa šosejām lidoju uz 140km/h (totāli ar šo nelepojos un nealkstu atkārtot); GPS norādīto laiku apsteidzām par 20 minūtēm, bet sacensībās šoreiz kā jau pie Mērfija viss notika nevis vienkārši laicīgi, bet gan krietni ātrāk un uzreiz pēc atbraukšanas man nācās skriet mācīties trasi. Labi vēl, ka Māra varēja Mio izstaidzināt, kamēr es trasi mācos un trase tāda, ka var iemācīties izejot vienu reizi, beigās paspēju gan apavus pārvilkt, gan Mio daudz maz iesildīt, bet nu stress enīvei sanāca. Un tieši tāpēc, ka pirmie starti bija vēl uz stresa nots, es mega priecājos par to, cik izcili strādāja Mio. Par spīti tam, ka es pati nesapratu, ko es tur daru, Mio no sevis izspieda visu to labāko, izcili sekoja manām norādēm un bija gatava sadarboties pat tad, kad Spīgana smagi lažojās. Un mūsu tīrā trase vispār šoreiz ir totāla Mio uzvara - viņa izglāba visas tās vietas, kur es notirinājos un neizdarīju visu līdz galam. :samilejies: Mega lepojos ar savu superīgo suni. :samilejies: (Par sevi drusku kauns, bet vismaz jāatzīst, ka tomēr ir progress arī tanī, kā es skrienu.)

1. trase. 2 atteikumi. Žēl man, protams, par tiem atteikumiem uz tuneli, jo tā bija tīri mana vaina; es jau atkal aizmirsu padomāt par Mio un pārāk ātri aizrāvos no tuneļa, nu loģiski, ka viņa skrien man līdzi. Mio toties drusku pelnījusi pa ausīm par to, ka šodien pat nedomāja stāties uz buma.


2. trase. Protokolā rakstīts, ka 2 atteikumi un 1 zonas kļūda, bet man ir aizdomas, ka tas ir neriktīgi, jo atteikumiem vajadzēja būt vairāk un attiecīgi - disks. Uz šo trasi es nezkāpēc vispār nespēju savākties un pirmo reizi dzīvē sapratu, kā suņiem var gadīties tā, ka apjūk pie it kā pazīstama objekta, kas tomēr izskatās atšķirīgi. Šoreiz trasē bija tādas uzbūves riepa, kādu dzīvē vēl nebiju redzējusi (šī viennozīmīgi ir labāka par citām versijām, vienkārši man jaunums), un par spīti tam, ka to riepu jau biju nobildējusi, lai parādītu kluba biedriem un trasi mācoties appētījusi, vienalga sākot skriet skatos uz to riepu, nesaprotu, kas tas tāds par objektu un kas ar to jādara. :aknee: Labi vēl, ka Mio prātīgāka un zina, ka šitām lietām ir jālec cauri, bet biju jau paspējusi sevi galīgi izsist no līdzsvara un beigās izira visa trase; visur es par vēlu, par lēnu, par nesavāktu. Īpaši izteiksmīgi Mio šo demonstrē uz šūpolēm: "Tā, man nav ne jausmas, ko tā Spīgana no manis grib, bet re ku priekšā šūpoles; davai pamēģinās tās? Ou, patika, ja? Nu paldies, ka pateici laicīgi!"


3. trase. Mūsu tīrā, nevāji ātrā trase (laiks 31.07 sekundes; ātrums 5.21 metrs sekundē :apstulbis: :apstulbis: :apstulbis: ). Un tad ir šī trase, kas bija tīrā bauda. Es beidzot ieslēdzu smadzenes, pārstāju maisīties pa kājām savam sunim un otro reizi šī gada laikā piedzīvoju to eiforisko sajūtu, ka sacensībās izbaudu katru trases brīdi, kad ir skaidrs, ka mēs ar Mio skrienam kopā kā komanda un viss iet lieliski; žēl tikai ka video nevar noķert to ātruma sajūtu, kas ir klātienē. Video gan redzu, ka joprojām man ir kur piestrādāt un ir vairākas vietas, kur Mio nākas atskatīties uz mani un pārbaudīt, vai tiešām es domāju šitā, bet šai trasē Mio ir izcila - lieliski nosēdēta izturība uz starta, perfekts slaloms un beigās vēl Mio vienkārši fantastiski skrien uz priekšu un lec barjeras brīdī, kad es čammājos pa aizmuguri. Nu kaifīgs man tas suns. :sirsninas: :sirsninas: :sirsninas: Un jau atkal pārliecinos - Mio spēj strādāt brīnišķīgi, ja vien es viņai uzticos un dodu komandas ar pārliecību, ka viņa šo izdarīs. Pārliecināti nosēdinu uz starta un Mio sēž. Sūtu uz slalomu un viņa skrien. Nespēju tikt viņai līdzi, bet saprotu, ka nav izvēles kā vien dot komandas no aizmugures, saku lai lec un viņa lec! Ļoti centīšos šīs trases sajūtu saglabāt nākamajiem startiem - tā foršā piederības un komandas sajūta un pārliecība par mums dod ļoti daudz.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 12 Feb 2018, 00:11

Daiļi! Tā pēdējā trase fantastiska, prieks līdz ar tevi! :samilejies: :alinji:
Burvīgi neuzkāries suns un lielisks ātrās-savākšanās treniņš.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Elizabete » 12 Feb 2018, 08:16

Spīgana, apsveicu ar lieliski noskrieto trasi, ar uzvaru, ar jaunām atziņām un kolosālo sajūtu, ka beidzot esat "viens vesels"!!! :sirsninas2: Daudz panākumu nākotnē!!! :rej:
Elizabete
Baby
Baby
 
Posts: 77
Joined: 08 Sep 2012, 18:54
Location: Adazi, Latvia

Re: Mio, manu Mio!

Postby lauva » 12 Feb 2018, 11:50

Apsveicu ar tik harmoniski noskrietu trasi! Jūs esat super! Man pat radusies interese par agility :jautri: :lasu:
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 12 Feb 2018, 12:25

lauva wrote:Man pat radusies interese par agility :jautri: :lasu:


O, tad jau tiešām ir vērts rakstīt. :)
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 17 Feb 2018, 19:12

Vakar ar mini izbrīnu atklāju, ka ir pagājis ilgs laiks kopš pēdējās reizes, kad Mio tā no sirds esmu saukusi par Mazo Pakaļu; suns izaudzis un pieņēmies prātā, es savukārt labāk sapratusi kā ar viņu veiksmīgi komunicēt un tas ir rezultējies jaukā sadzīvē.
Re ku ilustrācijai bilde no šodienas: atbraucām mājās no kāzām, mums kā vedējiem iedeva līdzi kastes ar uzkodām. Un es sapratu, ka jau labu laiku varu bez domāšanas mierīgi tādu lietu nolikt sev blakus dīvānā, pateikt Mio, ka tas nav paredzēts viņai, un tā arī mierīgi sēdēt visu vakaru ar pārliecību, ka Mio tur negrūdīs iekšā savu viltīgo purniņu. It kā tāds sīkums, kam normāli būtu jābūt pašsaprotamam, bet kaut kā šodien daudz domāju par to, ka pat šis mums patiesībā ir liels sasniegums.

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby lauva » 18 Feb 2018, 14:06

Nav sīkums,nav!
Es pārtiku varu atsāt ''nepieskatītu'', ja esmu mājās, tas arī viss, bet, ja neesam - viss tiek noslēpts, jo Aslans savas skumjas noēd paikā. Lai kas tā arī nebūtu. Pēdējais bija - Grieķu kanēļmaize, apm. 300-400g, kura tika noēsta pa tīro, jo aizmirsu uz galda, kad izgāju no mājas ārā.
Vēl tagad suns mēģinās vismaz galdu ap kārumu aplaizīt, ja ne apēst, kāmēr mājās esam. Viņš zin,ka nedrīkst, murmulis tāds, bet dara vienalga - acīs skatoties. Un ja nečiepj, tad aplaiza galdu vai šķīvjus.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 18 Feb 2018, 14:17

Tev jau viņai bija jauns epitets - Mazais sparģelis. :)

Paskaties, kā viss tavs ieguldītais darbs tagad nes augļus!
Par spīti visām šaubām, vai lietas dari pareizi, vai sarūgtinājumam, ka nesanāca. Tas, kas izdevās, liecina arī par to, ka tika darīts pareizi.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 17:18

Aizpildu savas alkas pēc suņa lasīdama citu blogus un tur kautkur tev par vidu ir tavs update par saluki plāniem, kur tai skaitā, tu runā par planotās kuces temperamentu, kas tev der un patīk. Kā tu zini, kāds ir viņas temperaments? Vai arī neesmu pareizi sapratusi un tu viņu esi dzīvē satikusi? Mūsu izvēlētie potenciālie audzētāji tik tālu nav aizrunājušies kā līdz kuces temperamentam. Varbūt tāpēc, ka es nejautāju?
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 17:44

Pirms sāku uzdot vēl visādus stulbus jautājumus par man wannabe suni, lasu blogu tavu no sākuma un sasmaidījos par galda spēlēm. Mums tas gaus 10 bija TOP hobijs, visās mājās allaž goda vietā spēļu plaukst, bet nu, gaidot suni, apsveru spēļu plauktu vākt āra no galvenās istabas - sak, tagad dzīvē būs tikai suns, bet varbūt tomēr ir cerība, ka nē - tu spēles vēl spēlē?
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 19 Feb 2018, 19:46

ligakrista wrote:Pirms sāku uzdot vēl visādus stulbus jautājumus par man wannabe suni, lasu blogu tavu no sākuma un sasmaidījos par galda spēlēm. Mums tas gaus 10 bija TOP hobijs, visās mājās allaž goda vietā spēļu plaukst, bet nu, gaidot suni, apsveru spēļu plauktu vākt āra no galvenās istabas - sak, tagad dzīvē būs tikai suns, bet varbūt tomēr ir cerība, ka nē - tu spēles vēl spēlē?


Protams, spēlēju! Mēs ar vīru pat atkāzas rīkojām kā spēļu vakaru un dzimšanas dienas ballītes vispār notiek tikai ar galda spēlēm. :)
Lai arī sunim ikdienā veltu ļoti daudz laika un īpaši vīkendos ir daudz aktivitātes sunim (vai nu izskriešanās ar saluki, vai dabas takas vai sacensības), tas tomēr nenozīmē, ka pārējo dzīvi esmu atlikusi malā, un joprojām dzīvoju grāmatās, cepu kūkas, eju uz bāriem un spēlēju galda spēles. :)
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 19:48

Spigana wrote:Šorīt bijām vieglā svētdienas pastaigā pa jauno Ķemeru purva laipu. Laiks bija fantastisks: silts, bet bez uzmācīgas saules, uzpūta spirgts vējiņš un vispār pilnīga pavasara noskaņa. Un jaunā laipa arī ir ļoti laba - gan lieliski tiek uzturēta un sakopta, gan garums patīkams vieglai pastaigai, gan met jaukus līkločus, lai purvu var vairāk redzēt. Endomondo man rāda, ka kopā nostaigājām 4.4 km.

Vienīgais Ķemeru purva mīnuss bija iepriekšparedzams - tā ir populārākā taka Latvijā un cilvēku tur ir pārlieku daudz. Mums gan paveicās, ka bijām gana laicīgi - staigāt sākām ap 12 un nebija gluži tā, ka kāds uz papēžiem mītu, atpakaļejot gan jau redzējām cilvēku jūru, kas plūda uz laipu.
Suņu arī netrūka - satikām 4 Jorkšīras terjerus, 1 toiterjeru, 1 pundurpinčeru,1 Bernes suni un pa gabalu redzējām taksīti. No visiem minētajiem Mio gan dabūja padraudzēties tikai ar vienu jorku un lielo bernieti, pārējie gārāmejot tkai redzēti. Bernietim par Mio bija vislielākā interese, nāca draudzēties un Mio tā kā arī gribēja iepazīties, bet jau atkal viņai ieslēdzās cāļa dvēsele un bija jāslēpjas man aiz kājām. Patiešām nezinu, no kādu zvaigžņu stāvokļa ir atkarīgs tas, kā kuro reizi Mio uzvedīsies ar lieliem, draudzīgiem suņiem.

Pa purvu gan Mio staigāt arī nebija šausmīgi interesanti, jo lielākoties nācās turēties uz laipiņas. Es gan Mio laidu paskrieties arī pa pašu purvu, bet viņa ātri atklāja, ka tā interesanti smaržojošā vieta tomēr ir netīkami slapja un rāva vien mani pa laipiņu. Pie viena atgādināja man arī to, ka Mio patiesi vēl ir bēbis ar visu bēbja neveiklību - viņa tik ļoti gribēja visu apskatīt vienlaicīgi, ka pāris reizes no laipas netīšām novēlās un vienā no šīm reizēm tā līdz kaklam ievēlās ūdenī. Aizvainoti paskatījās uz mani par to, ka esmu atvilkusi viņu uz slapju un garlaicīgu vietu un gājām vien tālāk. Palaist tālāk pa purvu paskrieties traucē arī tas, ka no muguras vienmēr nāk cilvēki un ir grūti stāvēt uz laipas, gaidot, kamēr Mio izošņāsies un būs gatava doties tālāk. Tā nu laikam Mio tika vismazāk prieka - viņai bija vienkārši stundu gara palēna pastaiga pie pavadas, bet redzoot garo pavadiņu jau bija sacerējusies uz izskriešanos. Par to Mio man atriebās, kad gājām jau caur mežu atpakaļ uz mašīnu. Gribēju Dāvidam palielīties, cik smuki Mio var piesaukt, atstāju Mio pie viņa, bet pati atejju ierasto treniņa attālumu. Saucu Mio un jau sapriecājos, ka viņa uzreiz skaisti skrien pie manis līdz... tādā pašā pilnā ātrumā aizdeso man garām, nevis glīti nostājas blakus kā to pienāktos darīt. :lamajas: Tā nu pat trenēšanās šoreiz izpalika.

Mani vispār baigi velk uz purviem, man tie šķiet ārprātīgi skaisti un interesanti (priekš Spīganas tas laikam arī nav pārsteidzoši), bet laikam jau par Ķemeriem atkal varu aimirst. Jaunā laipa ir apskatīta un atzīta par labu esam, bet cilvēku daudzums nokauj jelkādu vēlmi uz turieni doties. Nākamreiz būs atkal jāatgriežas pie mana iemīļotā Cenas tīreļa, tur varbūt arī Mio varēs mierīgāk izskrieties blakus laipai. Cenas tīrelis gan prasa krietni vairāk laika un nevarētu kā šodien apvienot ar pusdienu gatavošanu mājās un vēl teātri vakarā.

Vispār tomēr pastaiga bija absolūti burvīga un svētdienas rīts godam aizvadīts.

P.S. - varbūt kādam ir ieteikumi, uz kurieni varētu doties vieglā pastaigā ar suni? Vēlamie nosacījumi - ne vairāk kā stundas braucienā no Mārupes, vieta, kur nav daudz cilvēku, un kur ne tikai Mio būtu interesanti staigāt, bet arī Spīgana ko skaistu/interesantu redzētu. Ideāli, ja var maršrutu apiet pa apli un nav kādā brīdī jāgriežas apkārt.
Visādām garajām pastaigām man jau ir salasītas idejas, bet priekš šāda tipa apvienojamām pastaigām, kas neaizņem visu dienu, man trūkst padoma.


Sorry, bet kā saproti, es lasu visu lēnām cauri un gribu visu komentēt :kanepe:

vai esi sataisījusi listi ar tām īsajām pastiagām?

jā, purvi, ir apburbuļojoši!
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 20:48

karalislauva wrote:
PS. Lieliski dzirdēt, ka ir vēl kāds, kuram šāds bezdievīgs karstums ir izdzīvošanas jautājums. :D


Nezinu, cik labs stils ir komentēt vecus ierakstus, bet man ne1 cita ar ko par suņiem parunāt :D

Jā, es arī nepanesu neko siltāku par 22grādiem un ļoti liels atvieglojums bija saprast, ka mūsu noskatītajai šķirnei arī patīk ziema un karstums ne īpsaši, jo viena cita šķirne, ko nopienti apsvērām mūsu ziemās visu laku saltu un tas šķita nepareizi :medos:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 19 Feb 2018, 21:48

To par salšanu Tu saki cilvēkam, kas sev mājās vedīs tuksneša suni. :kanepe: Man salīgs suns nešķiet problēma, jo skrienot tāpat nesalst, savukārt pārējā laikā nav problēmu uzvilkt džemperi.

Savukārt īsajām pastaigām neko jaunu atraduši neesam, staigājam tāpat pa to pašu mežu, kas visiem jau ir apnicis. Bet tā kā šobrīd visas pastaigas notiek tumsā neko jaunu arī nav iespēju meklēt.

Par labo toni - man galīgi nav iebildumu, ka kāds apspriež vecākus ierakstus. :) Vienīgi varbūt ir vērts īsināt citātus un apvienot vairākus ierakstus vienā, lai kāds pa burzmu nepazūd.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 21:58

Spigana wrote:
Bet vispār es jutos kā pilnīgi stulbs suņa saimnieks un varu iedomāties, kā šis atgadījums izskatījās no puikas skatu punkta - vispirms suns gribēja viņam atņemt bumbu, pēc tam rejot skrēja pakaļ un dullā saimniece vēl bļauj, lai tak viņš stāv uz vietas!



oij, nu te jau atkal jārunā par audzināšanu. suņi ir sabiedrības sastāvdaļa, zemeslodes iemītnieki un gana liela iespēja ir arī satikt klaiņojošu suni vai suni bez pavadas visur kur.. tāpat kā mēs bērniem mācam kā jāuzvedas uz ielas, satiksmē, tāpat jāmāca kā jāuzvedas, ja sastopies ar suni bez pavadas. un to mēs mācam jau 8 gadus pirms mums vispār ienāk prātā, ka pašiem varētu būt suns.

te nu patiesi - akmens vecāku dārziņā, imho :neparliecinats:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 19 Feb 2018, 22:31

Viss, mana deva sarunām par suņiem šovakar izsmelta ar 30 lapām no tava bloga :) tāpēc reku pēdejie 3 jautājumi - nākamie tad nākamajā lasīšanas piegajienā :roze:

Spigana wrote:Šodien ar Mio bijām falšā zaķa sacensībās un, ak dies, cik man ir brīnišķīgs suns! :sirsninas:



Vai tas joprojām ir tikai kautkur Kurzemē pieejams vai arī tuvumā Rīgai kāds ir? :pukudupsis:

Spigana wrote:ash, Mio ir apķērīgs suns un droši vien ātri apgūs velo lietas, bet tikai pie nosacījuma, ka es visu pirms tam būšu pārdomājusi, jo viņas veselais saprāts un pašsaglabāšanās instinkts ir nulles līmenī. Mio mēģinājums paskriet zem velo mani ne mazākajā mērā nepārsteigtu.


Man nav pacietibas sagaidit atbildi bloga ietvaros :sarkstosa: - dikti interesē, jo es mīlu velo - jūs sakāt riteņot kopīgi ar Mio?

Spigana wrote:Mēs ar Mio sestdien plānojam piedalīties lielajā suņu pastaigā, Dobija ar varbūt būs. Varbūt vēl kādam ir ineterse? :)



kas tas ir, kaa par taadu uzzina un vai ka taads joprojam notiek? man rinkjii nav cilveeku ar sunjiem, bet es negribeshu viena visu laiku staigaties :D
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 22 Feb 2018, 09:37

Fotogrāfi - tā ir viena dīvaina tauta. Vispār man patīk ziema un aukstumu es panesu krietni labāk, nekā karstumu, bet, kad es no rīta pamostos un secinu, ka ārā ir -17 grādi, mana vēlme kaut kur doties tomēr noplok. No rīta jokoju, ka mēģināšu ar Mio sarunāt tā, ka šorīt nekur ārā neejam, bet Mio, protams, šitādus darījumus ar teroristiem netaisās slēgt. Satuntulējos, izvilkos ārā un piepeši atklājju, ka tur taču ir baigi smukas gaismiņas, vajag bildēt! Skrēju mājās pakaļ kamerai, vilku Mio jauno džemperi un gājām bildēt.
Mūsu lielais piemājas dīķis tagad ir pilnībā aizsalis un nu mājas priekšā ir milzu plašs lauks, pa kuru Mio varētu izskrieties. Biju gaidījusi, ka viņa būs sajūsmā, bet nekā - Mazais Sparģelis ir salīgs suns (drusku jau ir tomēr žēl, ka daba u neveiksmīgs audzētāja darbs apdalījis Mio ar pavilnu). 10 minūtes dabūju pabildēt, Mio drusku paskrēja, bet tad paziņoja, ka nu jau būs gana un sēdēšana mājās tomēr šorīt izklausās pievilcīgāka. Šitādu gājienu es no Mio redzēju pirmo reizi - parasti jau viņu ir bez maz jāpierunā vispār iet mājās, a te piepeši suns pilnā ātrumā skrien atpakaļ uz vārtiņiem un gaida, kad nu beidzot dumā fotogrāfsaimniece izdomās atvilkties atpakaļ.

Labākās gaismas patiesībā gan es jau nokavēju un Mio šorīt bija negribīgs modelis, bet nu kaut kas man tur sanāca.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 22 Feb 2018, 14:08

Bija plānots, ka šonedēļ ar Mio skriesim kluba treniņsacensībās, bet diemžēl kaut kā to agility atkarību ir arī jāfinansē, tāpēc es sestdien bildēšu Ķīpsalas grāmatu izstādē, nevis skriešu agility.
Bet uz sacensībām bija mājasdarbs - iemācīt sunim jaunu triku, par kuru es tagad varu atskaitīties video. Man jau sen gribējās iemācīt Mio sēdēt man uz pleca, bet baigi ar šo negāja un pavisam stabili bez manas turēšanas Mio sēdēt nevarēja. Tas līdz brīdim, kad es sapratu, ka man šim ir nepareiza pieeja. Es vienmēr Mio ņēmu rokās un uzliku uz pleca, bet viņai tas acīmredzami nepatika, tāpēc tagad modificēju uz versiju, kur Mio uz pleca lec pati un tad pati arī veiksmīgi atrod balansu. Un beidzot ir rezultāts. :) Tagad tikai jāizdomā, vai es ar šo triku kaut ko darīšu arī tālāk.

Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 24 Feb 2018, 22:21

Ļoti foršs triks - labi izskatās! :)
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 24 Feb 2018, 22:33

Paldies! Šis tāds diezgan šovīgs triks, tas nekas, ka tādam sunim kā Mio salīdzinoši pat ļoti viegls, ja tik atrod īsto pieeju. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests