Mio, manu Mio!

Blogs and Chats

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 24 Feb 2018, 23:04

Kā man teica dresētājs un igauņu trenere cirka triku seminārā - nav svarīgi, cik sarežģīts un laikietilpīgs mācīšanās ziņā ir triks, bet, kā tas izskatās no malas. Var ilgi kaut ko mācīties un auditorijai ir "nu un?" attieksme. Un var būt kaut kas absolūti vienkāršs un cilvēki lec no prieka gaisā.
Vēl interesantāk, ja klāt pieliek atribūtus - cilvēki, piemēram, ir sajūsmā par "sunīts spēlē klavieres", "sunītis zvana zvaniņu" vai atnes lietussargu - un tehnika jau tur ir gaužām elementāra, bet konteksts ir pievilcīgs.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 25 Feb 2018, 00:40

Jā, no šova viedokļa tā tiešām ir - dauz efektīvāks ir "stāsts" ar patiesībā vienkāršākiem trikiem, nekā ļoti sarežģīti triki, kurus novērtēt patiesībā var tikai šai lietā ļoti iesaistīti cilvēki.

Bet lai arī man patīk kādu reizi palepoties video ar kaut ko jaunu, es Mio trikus mācu nevis šovam, bet tāpēc, lai viņa darbinātu smadzenes un labāk apzinātos savu ķermeni, kas agilty ļoti nāk par labu. Man dejas ar suņiem šķiet ļoti simpātisks pasākums, ko es ar prieku paskatos, bet man grūti no sevis izspiest to tēlošanas daļu, attiecīgi diez vai ar Mio kādreiz iestudēsim šāda veida priekšnesumus.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 26 Feb 2018, 09:38

Svētdien Paņevežā skrējām agility sacensības un šoreiz sajūtas otrā dienā pēc sacensībām ir ļoti pretrunīgas. No vienas puses ir tā, ka mēs absolūti negaidīti uzvarējām Open finālu, kas priekš mums ir wow wow wow un sajūsma par šo faktu līst pa ausīm ārā! :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa: No otras puses ir tā, ka mājās apskatījos video, kā skrējām, un patiesībā neko labi es tur izpildījusies neesmu un šoreiz visa uzvara tīri uz Mio pleciem, uz viņas labo noskaņojumu un to, ka patiesībā šoreiz sacensībās bija negaidīti maza konkurence. Bet es kā agility iesācējs tomēr priecājos arī par savu smilšu kastes uzvaru un kausu mājās gramatplauktā ielieku kā atgādinājumu, ka mēs tiešām varam uzvarēt pat finālā, tad jau varam arī daudz ko citu. Ar kaut ko jau jāsāk.

Pašas sacensības mēs aizvadījām uz super pozitīvas nots. Lai arī es jutos diezgan nogurusi pēc pilnas darbdienas sestdien bildējot grāmatu izstādi Ķīpsalā, svētdienā uz Paņevežu braucu ar lielu prieku; ceļš no rīta bija bezgala skaists un aukstums nekaitē, ja sacensības notiek salīdzinoši siltās iekštelpās. Arī Mio šī bija labā diena un pat pēc divarpus stundu sēdēšanas mašīnā palaista brīvi no pavadas viņa uzreiz bija ļoti ar mani un gatava klausīt katram manam vārdam, tāpēc pirms sacensībām viņa dabūja īsu, bet ļoti pozitīvu izskriešanos vietējā pļavā, un pēc tam ar tādu pašu prieku noskrējām arī trases un šoreiz pat kļūdas netraucēja mums procesu izbaudīt.

Un tās sajūtas, kad uzzināju, ka esmu tikusi finālā! Pirms sacensībām gan zināju, ka šoreiz mazas konkurences dēļ ir samērā lielas izredzes tikt finālā, bet mums ar Open trasēm nekad nav veicies, mūžīgi diskojamies un esam totālas atteikumu karalienes. Vislielākās cerības liku uz jumping trasi, bet tur stulbi nodiskojos uz pēdējo barjeru pēc tam, kad trase bija salīdzinoši skaisti noskrieta. Savukārt pēc agility Open trases noskriešanas biju pārliecināta, ka nu jau finālā noteikti netiksim, jo noskrējām ļoti vāji un ar diviem atteikumiem, bet acīmredzot arī pārējiem nebija diez ko veicies, jo agility trasē dabūjām 5. vietu un ar to godīgi atlasījāmies uz finālu. Un tad jau fināla skriešana bija vienkārši bauda. Trase bija brīnišķīga un teju tieši kā priekš mums būvēta, Mio iepriekšējās trasēs bija labi iesildījusies, es jau zināju, ka viņai ir labā diena, un es uz startu izgāju ar pārliecību, ka mēs varam šo trasi izbaudīt bez jelkādām pretenzijām uz jebko, jo man pat prātā neienāca, ka aizskriesim līdz pjedestālam, par pirmo vietu vispār nesapņojot. Jā, konkurence bija maza, bet tomēr finālu skrēja arī bariņš lielisku sportistu, kurus noskriet es nebūtu sapņojusi, bet rezultātā kaut kā sanāca tā, ka Mio bija vienīgā no ātrajiem suņiem, kas ar to trasi vispār tika galā; aiz mums gan bija vēl vairāki suņi, kas trasi noskrēja bez kļūdām, bet viņi saņēma sodu par laiku. Un lai arī nevarētu teikt, ka es skrēju labi, mēs tomēr izcīnījām tīru trasi un sasodīti izbaudījām šo procesu.

Par pozitīvo.
Pateicoties treniņiem pie Karīnas un viņas padomiem, kā strādāt mājās, Mio tagad ir izcila, nu vienkārši izcila izturība uz starta!!! :dejo: :dejo: :dejo: Video var redzēt, ka pat tad, kad viņa tur totāli negrib sēdēt, tirinās un rej, viņa tomēr neceļās un prom neskrien, un es varu trasē iziet mierīgi un ar pārliecību, ka mans suns ir tur, kur viņai jābūt. Aboslūti fantastiska sajūta. :jiihaa: Forši arī tas, ka lieliski strādā jaunā atalgojuma metode sacensībām un pēc trases Mio neskrien prom no manis meklēt citu izklaidi, bet gaida to savu kārumu somiņu, par kuru zina, ka 100% to saņems. Patīkami, ka nav slaloma gļuku, un vispār tas, ka Mio bija totāli gatava ar mani sadarboties.

Par ne tik pozitīvo.
Par spīti tam, ka esmu ļoti strādājusi pie tā, lai trasē dotu komandas laicīgi, šinīs sacensībās es pamatīgi izgāzos un nevienā no četrām trasēm ne reizi nebija neviena komanda, kas būtu dota gana ātri, lai suns zinātu, kas tagad jāskrien. :aizsvilstas: :aizsvilstas: :aizsvilstas: Man tāda škrobe par šo, īpaši jau tāpēc, ka Mio bija tik superīga un sadarboties gatava, bet es ņemu un viņu šitā iegāžu. :asaras: Principā viņa visas trases skrēja uzmanīgi mani čekojot un mēģinot uzminēt, kas tagad būs jādara, tas nav foršs veids kā darīt agility. Galīgi nejauki arī tas, ka šobrīd ir totāli sabojājusies jebkāda fiksācija uz buma un šūpolēm, Mio pat nedomā tur stāties un pēdējā trasē jau vispār noleca bumu uz sāniem; līdzīgi bija arī pēdējā treniņā. Tiesa gan, arī šī varētu būt novēlotu un nepateiktu komandu vaina, lūkosim treniņos, ko un kā labāk darīt.

Fināla trase. Katastrofāli vēlas komandas un vietā pēc buma gandrīz salažojos, bet tomēr izdevās pēdējā brīdī visu saglābt.


Jumping Open. Par spīti atteikumam un diskam uz pēdejo barjeru, man šķiet, ka šī bija labākā, ko vakar noskrējām.


Agility Open. Tas, ka mēs ar šitā noskrietu trasi vispār tikām finālā, vien jau ir brīnums.


A2 trase. Šo es totāli salaidu dēlī. A2 man bija jāskrien pēc tam, kad biju uzvarējusi finālu, un es jau biju tādā eiforijā, ka nebija sajūtas, ka vēl kaut ko baigi vajag un tā arī aizpeldēju trasē. Mani ļoti izsita no līdzsvara tas, ka Mio neiegāja tunelī (gan jau aizmirsu pateikt komandu, jo šķita, ka ieeja tak elementāra) un pēc tam Mio no buma uzleca man virsū un es vispār izlaidu vienu barjeru un uz beigām drausmīgi sačammājos un nesamainījos pēc kalna. Nevarētu teikt, ka es baigi alkstu pāriet uz A3 šobrīd, bet par šo trasi tomēr škrobe, jo trase bija reti viegla un forši skrienama, mums ar Mio bija visas izredzes izcelt vēl vienu tīru trasi, bet es to visu drausmīgi samačkāju.


Un noslēgumam bilde ar uzvarētaja kausu, sestdien iegūto jaunu grāmatu devu un Mio neizpratnes pilno skatienu par to, kāpēc gan es gribētu sēdēt dīvānā ar tām gramatām, ja šo laiku mēs varētu daudz lietderīgāk izmantot dragājot pa mežu. :kanepe:
Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 02 Mar 2018, 11:08

Pateicoties Māras vēlmei pēc jauniem džemperiem viņas skaistuļiem un vispār pamudinājumiem, es beidzot esmu izdarījusi to, par ko sapņoju jau kādu laiku: atvēru savu Etsy veikalu suņu lietām.
http://miomydog.etsy.com

Šobrīd tur ir pieejami suņu džemperi un snūdi, viss tiek adīts pēc pasūtījuma no 100% Latvijas vilnas dzijas precīzi pēc suņa mēriem. Drusku vēlāk būs pieejamas arī pastkartes ar suņiem, vairāku veidu snūdi un citas lietas, kas pagaidām lai paliek noslēpums. :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 02 Mar 2018, 13:10

Redzēju veikaliņu un apsveicu ar sava sapņa īstenošanu! Vizuālais noformējums patiešām lielisks (saļuki ekvivalenti cilvēku profesionālajām modelēm), un man gandrīz žēl, ka man nav šuneļa, kurš par džemperīti priecātos. Taču pastkartes gan intersē, jo ar suņiem skaistas atrast nav viegli.

Lai viss izdodas!
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 02 Mar 2018, 13:16

Paldies! Pastkartes būs nākamo nedēļu :)
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby lauva » 02 Mar 2018, 14:43

ooooo, Spīgana! Apsveicu! Tik forši! Man gan nav zvēra, kam džempīti vajadzētu un arī ausis nesalst, bet priecāties priecājos vienalga!
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 02 Mar 2018, 16:04

lauva wrote: un arī ausis nesalst

Snūdi nav pret aukstumu, bet pret pinkām un dabas veltēm ausīs (vai ausu apēšanu ēdienreižu laikā), taču arī tas jums nav aktuāli :kanepe:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 02 Mar 2018, 16:22

Reiz Rūsam gadījās šādi. Visas ausis dadžos. Nenovēlu to nevienam. Intensīvi velkot to visu ārā pagāja stunda. Un pēc tam vēl visa vakara gaitā ik pa brīdim papildus knibināšana no sīkumiņiem, kas palikuši.
Bēdīga ausu atmiņa. :(

Image

Image

:pukudupsis:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Alpina » 03 Mar 2018, 08:17

Šādās reizēs lieti noder krēpēm un astei paredzētie kondiņi no zirglietu klāsta. Iedomājies dadžus zirga krēpēs vai astē :kanepe: Rūsas ausis tāda bērnu spēle vien ir :kanepe:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 03 Mar 2018, 08:30

Alpina wrote:Šādās reizēs lieti noder krēpēm un astei paredzētie kondiņi no zirglietu klāsta

Pastāsti, lūdzu, sīkāk. Kas tas ir, kā to lieto utt?
Un vai tas nav kkas, kas plēš? Jo zirgam jājot var turēties krēpēs, Rūsam jau vnk ķemmējot sāp...
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Felix_PS » 03 Mar 2018, 08:58

Mans absolūtais favorīts ir Cowboy Magic, to iesmērē mazliet un ausis būs kā zīds, dadži teju paši muks prom. Ne ar vienu no izmēğinātajiem pūšamajiem līdzekļiem, tik lielisks efekts nav sasniegts. Cowboy magic ir arī kaudze alternatīvu, bet, izņemot "Leovet magic", es nezinu nosaukumus.

https://cowboymagic.com/products/cowboy ... ler-shine/
Image
User avatar
Felix_PS
Puppy
Puppy
 
Posts: 455
Joined: 07 Aug 2014, 12:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 03 Mar 2018, 10:58

Liels paldies!
Man gan ir suņu pūšamais, bet jēga nekāda.
Būs jāpasūta šis ^^
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Mio, manu Mio!

Postby Alpina » 03 Mar 2018, 11:06

Māra wrote:Pastāsti, lūdzu, sīkāk. Kas tas ir, kā to lieto utt?
Un vai tas nav kkas, kas plēš? Jo zirgam jājot var turēties krēpēs, Rūsam jau vnk ķemmējot sāp...


Ir dažādi veidi - spreji, balzāmi utt.
Jājot jau arī krēpēs neturās, tas tāds tūrisma, apmācību vai krīzes situācijas variants. Bet kondiņu krēpēs tieši pirms treniņa nevajag pūst, savādāk pavadas slīd no rokām ārā :kanepe:

Mans favorīts ir FoxFire. Ja ir aktuāli, paskatīšos vai šobrīd ir uz vietas, šonedēļ varētu aizvest uz Rīgu.

Es zirgu astes un krēpes bez kondiņa vispār neaiztieku. Neredzu neko, kādēļ plēst. Brīžam sapinkājas tādos dredos :apstulbis: sapūš un visu viegli izķemmē. Turas arī ļoti ilgi, nav tā, ka katru dienu būtu jālieto.

Felix_PS wrote:ausis būs kā zīds, dadži teju paši muks prom.


Nav pieredze ar Felix minēto, bet rezultāts ir :par:
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 03 Mar 2018, 17:38

Wow, dāmas, paldies par info! Šo man acīmredzot būs jāiegādājas reizē ar saluki kucēnu. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 08 Mar 2018, 15:41

Tā kā iepriekš te bija interese par suņu pastkartēm, varu priecīgi paziņot, ka drusciņ jau ir pieejamas veikalā: http://miomydog.etsy.com

Image
Image

šobrīd gan tikai 4, bet turpmāko nedēļu katru dienu parādīsies vēl pa pastkartei klāt. etsy piedāvā arī iespēju pievienot manu veikalu favorītiem, tad pirmajā lapā katru reizi būs redzami jaunumi no manis.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 09 Mar 2018, 10:53

Kucēnplāni

Manos saluki plānos beidzot atkal ir kāda pozitīva ziņa - audzētāja vakar uzrakstīja, ka sapārotā kuce ir grūsna un pēc 5 nedēļām gaidami kucēni :meitenedejo: :meitenedejo: :meitenedejo:

Pēdējais pusgads kucēna kontekstā man ir bijusi viena vienīga drāma (puse no drāmas, protams, tikai manā galvā, bet otra puse tomēr reāla) un es brīžam jau sāku atmest cerības, ka šogad varēšu vest mājās izsapņoto saluki, bet nu atkal vīd kāds cerības stars. Šī pusgada laikā esmu paspējusi arī nomainīt izvēlēto audzētāju. Iepriekš ļoti cerēju dabūt kucēnu no Vācijas audzētavas Al Djiibajaah, bet viņiem šogad neveicas ar plāniem un ir bijuši ļoti smagi pārdzīvojumi, tāpēc viņiem metiena šogad nebūs vispār. :asaras: Bet visam pa vidu Māra man iemeta ar informāciju par Šveices audzētavu Al Asmaanii, kuriem tobrīd bija ieplānots absolūti sapņu metiens. Ar lielām šaubām rakstīju viņiem un neticēju, ka no tā kas labs iznāks, biju pārliecināta, ka noteikti viņiem būs bezdievīgi dārgi suņi un ka noteikti jau man negribēs dot, jo viņi ir augstas klases audzētava, ar panākumiem kursingā, ko tad tur es, pie kam bija sajūta, ka fantastisko vācu audzētajas attieksmi jau diez vai kaut kur citur saņemšu. Bet atbildes vēstulēs mani sagaidīja pārsteigums - arī Šveices audzētāja bija ļoti atvērta, viņai patika mana vēstule, daudz stāstīja par savu audzētavu un to, kā viss notiek. Kucēni tiek baroti ar Raw, ir super socializēti, audzētāja suņus izvēlas pēc temperamenta, nevis izstāžu veiksmes, un audzē ļoti pareizus, moderate, vecmodīgus saluki, visi suņi viņai skrien kursingu, pati ir kādreiz saluki visādās dīvainās lietās trenējusi (attiecīgi ne aci nepamirkšķināja par maniem agility plāniem), izstādes no manis nepieprasa un vēl beigās cena zemāka, nekā vācu audzētājai. Nu vienkārši sapnis. :jiihaa:

Diemžēl no tā pirmā sapņu metiena nekas nesanāca, jo kuce vienkārši nepalika grūsna. Pēc tam audzētāja apsvēra domu par pārojumu, kas mani īpaši nesaistīja, bet par laimi beigās tomēr mainīja domas un februārī sapāroja divus fantastiskus kursinga suņus ar lielisku temperamentu un eksterjeru, pie kam šim metienam iekšā būs tuksneša asinis, kas nozīmē, ka suns ticami būs drošāks un atvērtāks pasaulei, vairāk tendēts ar mani sadarboties (nu saluki kontekstā :kanepe: ). Un vakar saņēmu ziņu, ka kuce ir grūsna, tagad tikai jāgaida un jācer, ka pēc 5 nedēļām piedzims kucēns tieši man. :meitenedejo: Teorētiski izredzes ir visai labas - saluki bieži ir lieli metieni un kobeļi nav tik pieprasīti, plus es uz audzētāju esmu veiksmīgi atstājusi ļoti labu iespaidu un teorētiski man būs pirmā roka kobeļa izvēlē (šī audzētāja gan drusku vairāk pati izvēlas, kuru kucēnu kuram dos). :dejo: :dejo: :dejo:

Oficiālais paziņojums no audzētājas:
"German Coursing Champion - Paschdou’s Binaa’i & Swiss Coursing winner 2016 / 2017, 3rd place at the european coursing champion ship 2017 - Ta’zeem El’ijahs Al Asmaanii
This litter will combine again, the old german lines with our proved american lines as well as the desert breed lines. We look forward to friendly, moderate and fonctional Salukis, like their parents are."

Image

Patiesībā vienīgais, kas man šai pārojumā nepatīk ir abu vecāku krāsojums (man šķiet, ka tik cēlam sunim kā saluki nepiestāv šie raibie krāsojumi), bet šinī metienā ir sagaidāmi kucēni praktiski visās pieļaujamajās krāsojuma variācijās, tā ka ir cerība man dabūt tādā krāsā, kā man labāk gribētos (black fringed red, red grizzle, grey grizzle) pat pie domas, ka patiesībā jau nu kažoka krāsa ne tuvu nav nekāda prioritāte.

Tādi lūk pīrādziņi. Tagad atliek vien turēt visus īkšķus par to, ka piedzimst liels, vesels un skaists metiens ar daudz maziem kobelīšiem, lai man ir no kā izvēlēties. :starkisp: :starkisp: :starkisp:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 09 Mar 2018, 13:38

Cik foršas ziņas! Man ļoti patīk Austrijas suņi, bet nu aplam dārgi, tāpēc esam palikuši pie Slovākijas. Bet tava piereze, liek domāt, ka vabt tomēr jāpapēta Nīderlande, jo tur visār Entlebuheri ir paši skaistākie, bet pieņemot, ka viņu cenas ir Austrijas līmenī, nemaz neriskēju apsvērt.

Man saluki līdz šim riebāds, bet Rūsa un tavs skatōjumsuz viu ir TIK skaists, ka arī sāk patikt :D

Plankumaini gan nav smuki :P

un ko nozīmē: "kažoka krāsa nav svarīga"? :aizsvilstas: ir! :kanepe:
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 09 Mar 2018, 13:58

Ūja, kur Tu tik daudz saluki esi satikusi, lai riebtos? :kanepe:

Nu labi, krāsojums ir drusku svarīgs, bet tā nav prioritāte.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 09 Mar 2018, 14:08

ligakrista wrote: bet pieņemot, ka viņu cenas ir Austrijas līmenī, nemaz neriskēju apsvērt.

Vai nav tā, ka cena ir ārkārtīgi individuāla, atkarība no audzētavas? Vācijā, piemēram, zinu audzētavas, kur par saluki prasa 1200, citā - 1800. Arī Zviedrijā audzētavās, kurās interesējos, cenas par vairakiem simtiem atšķīrās. Attiecīgi, gan jau no audzētavas popularitātes, prestiža un suņiem atkarīgs, plus arī individuālie apsvērumi, ne valsts.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests