Mio, manu Mio!

Blogs and Chats

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 19 Apr 2018, 22:11

Arvien biežāk treniņos un sacensībās nākas secināt, ka šobrīd mūsu progresam visvairāk traucē mana neticība tieši sev. Un ja jau reiz es pati neesmu pārliecināta par to, ko daru, kāpēc gan lai suns uzticētos manām komandām? Tad nu vairāk strādāju pie sevis pārliecināšanas, ka vispār jau viss ir forši un mums viss sanāk un nav nekādas vajadzības domāt par to, ka varētu nesanākt.

Un tad nu pašapziņas celšanai varu palielīties arī publiski. Šodien treniņā bija neierasti daudz suņu, daļa mums vispār nepazīstami, bet Mio absolūti perfekti varēja gan nosēdēt, gan nogulēt izturību minūti! :aptracis: Protams, man vēl pagaidām viņai pa vidu ir jāiedod kārumi, bet viņa neizkustējās visu vajadzīgo laiku, nenoraustījās, kad es eju prom, ne aci nepamirkšķināja, kad citi suņi norāvās no komandas, un es vēsā mierā varēju stāvēt 20 metru attālumā. Un beigās vēl tikpat mierīgi aizgāju no malas nobildēt. Mana trakā raķete tak ir viens brīnišķīgs suns. :samilejies:

Image

Un bildē vienu suni tālāk var redzēt Dobiju, kurai šobrīd ir fantastisks progress. Un ir acīmredzams, ka viņai krietni labāk patīk strādāt ar mammu, nevis mani. ^^
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Mio, manu Mio!

Postby nezinīte » 20 Apr 2018, 09:24

Kāda smuka un kārtīga rinda! Skolotājas droši vien nopūstos: "Ak, kaut bērni klasē tik smuki, paklausīgi sēdētu!" :D
nezinīte
Puppy
Puppy
 
Posts: 144
Images: 12
Joined: 08 Aug 2017, 15:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 20 Apr 2018, 09:48

Ja skolotājas spētu saviem skolēniem tikpat fantastiski pierādīt, ka sēdēt un klausīties ir forši, interesanti un izdevīgi, kā Karīna to pierādīja Mio un iemācīja man to pierādīt Mio, nebūtu jānopūšas. :kanepe:

Uzreiz atruna, ka, protams, cilvēki nav suņi un skolas specifika ir cita un nav tādu iespēju individuālai pieejai; bet šis viss tomēr ir jautājums par apmācāmā motivāciju, nevis prasmēm. Nu, un vēl par to, cik skaidri mēs spējam saviem apmācāmajiem pateikt, ko tieši mēs gribam.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 27 Apr 2018, 21:43

Man te pa pēdējo nedēļu atkal iekrājies lērums stāstiņu par agility, teju vai nezinu, no kuras puses tam visam ķerties klāt. :kanepe:

Svētdien bijām Tartu uz sacensībām, tiesāja horvātu tiesnesis Alen Marekovic, kurš visiem uzlika episki grūtas un tikpat episki interesantas trases. Kamēr skatījos, kā skrien A3, teicu, ka totāli vairs negribu uz A3 pāriet, paldies, man tepat labi. :kanepe: Bet tad pēc tam noskrēju savas divnieka trases un vēl pirmdienā pie viņa paskrēju semināru un pēc tam pa taisno pieteicos uz nākamajām sacensībām, ko viņš tiesās Kauņā. :kanepe: Ārkārtīgi interesants tiesnesis ar drusku neierastu skatījumu uz agility un lielā mērā pateicoties viņam šī pēdējā nedēļa mums ar Mio ir bijusi fantastiska.

Ar viņa trašu noskriešanu sacensībās gan mums neko labi nevedās. Pirmajā trasē bija uzlikta tāda tuneļa ieeja, ko Mio vēl neprot, tur bija skaidrs, ka nodiskosimies un miers. Un mācoties trasi es arī gatavojos uz šādu iespēju, attiecīgi trasē nebija ne pārdzīvojums, ne pārsteigums, kad Mio tunelī neiegāja un atskrēja pie manis. Neko, mierīgi izlaidām to gabalu un skrējām tālāk. Otrā trase gan mums būtu bijusi pa spēkam, bet es drusku par daudz sapriecājos, Mio paskrēja garām buma uzejai un rezultātā trešā vieta ar vienu atteikumu. Savukārt pēdējā trase bija nu vienkārši bomba. Jumping trase (tātad bez zonām), sarežģīta un tāda, ka 7 minūtes knapi pietika, lai iemācītos, bet man galvā rādījās, ka mums totāli ir pa spēkam. Un patiesībā man arī bija taisnība, bet agility dievi nolēma paspēlēties. :D Sākās ar to, ka Mio norāvās no izturības un trasē ieskrēja pirms es biju gatava, uz trešo barjeru nepaspēju smuki parādīt un nodiskojāmies. Nu neko, tā nav nekāda traģēdija, skrienam tālāk. Bet trases specifika tāda, ka es faktiski visu laiku skrienu Mio pa priekšu un viņu kopš sakuma praktiski neesmu redzējusi; trases vidū man piepeši ar drausmīgu troksni gāžas virsū metāla barjeras spārns un nezkāpēc man bija radies iespaids, ka tā nav pirmā barjera, ko Mio izārda un man galvā bija drāma, apokalipse un pasaules gals. Man tai brīdī šķita, ka ja jau Mio trešajā barjerā pēc kārtas skrien ar galvu iekšā (tikai nejautājiet man, no kurienes es šo domu izrāvu), viņai kaut kas ir slikti, viņai ir trauma un ak dievs, ak dievs, ak dievs. Īsāk sakot - es biju totālā panikā. Bet izrādās, ka arī panikojot es tīri adekvāti uz dzīvi reaģēju - piesaucu Mio, pārbaudīju, ka viņai viss labi, samīļoju un skrējām tālāk. Pa vidu vēl arī tiesnesis paspēja pienākt un pajautāt, vai sunim viss labi un pēc tam noskrējām atlikušo trasi. Es joprojām ar paniku galvā un bezmaz vienās asarās, tā ka totāli lepojos ar to, ka arī beigas noskrējām pat ļoti pieklājīgi un skaisti izdevās vairākas sarežģītas maiņas. Pēc tam jau malā nelaidu savu nabaga sunīti ārā no rokām līdz brīdim, kad trenere man parādīja trases video un atklājās, ka visa drāma bija tikai man galvā un nogāzās tikai tā viena barjera, un vispār nav skaidrs, no kurienes Spīganas smadzenes tur apokalipsi uzražoja. Laikam mazāk grāmatas jālasa. :kanepe: :kanepe: :kanepe: Bet katrā ziņā man šķiet labāk apstāties un pārbaudī, vai sunim viss okei, ja šķiet, ka ir slikti, nekā skriet tālāk un domāt, ka ai, kas tad tur var būt. Vēl labāk gan, protams, būtu nerīkot drāmu... :D

Savukārt pirmdienā bija seminārs pie šī paša tiesneša un es biju sajūsmā par to, ka visu semināru veltījām tieši tām lietām, pie kurām šobrīd strādāju un gribu pastiprināti izmantot sacensībās. :meitenedejo: Un šovakar treniņā mana trenere teica, ka ļoti var just uzlabojumus pēc semināra. :jiihaa:

Un visam pa vidu, bet saistīti ar sacensībām un treniņiem, bija vairākas ikdienas lietas, ko piefiksēju un kas dikti silda sirdi. Vispirms jau tas, cik viegli ir kļuvis ar Mio sadzīvot ikdienā un cik brīvi ar viņu varu aizbraukt uz svešu vietu un nestresot. Tartu īrējām dzīvokli trijatā un ar 5 suņiem, no kuriem viens Mio vispār nepatīk, bet no malas skatoties vispār neko tādu nevarētu pateikt. Kopīgajā istabā ierādīju Mio, kura ir mūsu gulta, pateicu, ka tā uz šo vakaru ir viņas vieta un tā viņa tur arī gulēja visu vakaru, kamēr es laiski ēdu vakariņas un dzēru vīnu. Nekādas uzmācības vai čīkstēšanas no Mio. :samilejies: Un atpakaļ braucot mašīnā nebija vietas, kur ielikt Mio būri, tāpēc viņa sēdēja man klēpī, un jau atkal - nekādas ārdīšanās vai čīkstēšanas, suns pieklājīgi guļ vai sēž man klēpī un viss. :samilejies:

Bet vislabākais brīdis laikam jau bija šovakar: es pirmo reizi kopš brīža, kad man ir Mio, skaļi un ar 100% pārliecību paziņoju, ka nekad dzīvē un ne par ko Mio nemainītu pret citu suni. :samilejies: Pēc tam goda vārds gribējās šampanieti atkorķēt, jo lai arī man Mio vienmēr ir bijusi mīļa bezgala un man viņa rūp, un patīk ar viņu pavadīt laiku, bija tomēr kaut kur prātā putekļainā nostūrī doma, ka, ja varētu atgriezties pagātnē, es ņemtu citu suni. Tagad no tās domas beidzot ir pilnībā izdevies atbrīvoties un varu nemelojot sev un citiem ar pilnu pārliecību teikt - Mio ir mans suns un citu viņas vieta negribu. :samilejies: Var jau būt, ka tas tā dīvaini, bet mūsu dzīvē šis ir milzīgs notikums.

Un atgriežoties pie agility - te visu trašu video:

1. trase. Neprot Mio ieiet tunelī tad, ja es esmu aiz cita šķēršļa, uz to tad arī prognozētais disks. Strādāsim, protams, pie tā, bet sacensībās par to nav vērts pārdzīvot.


2. trase. Pavisam maz trūka, lai šī būtu tīra un mēs pārietu uz A3, bet drusku aizrāvos un nesanāca. Un mēs ar Mio piepeši aizmirsām tik-takus. :sarkstosa:


3. trase. Drāma, apokalipse un pasaules gals. :kanepe: :kanepe: :kanepe:


Un noslēgumam viens video no semināra, kur par spīti sarežģītai trasei un visādiem jauniem tehniskiem paņēmieniem, mums viss izdevās! :meitenedejo:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Imagine » 28 Apr 2018, 13:06

Tev viss tik detalizēti aprakstīts, ka man ir maz, ko piebilst - sveicu ar panākumiem adžiliti laukumā!

Gribēju arī pateikt, ka es ar lielu prieku sekoju līdzi jūsu instagram kontam - tavām suņu fotogrāfijām piemīt tāds šarms! :samilejies:

Kā aug saluki mazulis?
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 28 Apr 2018, 17:46

Kāreiz šodien nodomāju, ka te trūkst kucēnspama. :D Bildes ielikšu vēlāk, kad tikšu līdz datoram, bet mazulis aug griezdamies un ir kļuvis par lielāko un smagāko kucēnu metienā. Un arī acis visiem metiena kucēniem vaļā, tagad ļoti gaidu, kad sāks rosīties apkārt.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 28 Apr 2018, 20:54

Solīju kucēnspamu, te nu viš i!

Mans kucēns pie audzētājas nodēvētes par Misteru Supermenu, pie šīs iesaukas tad arī šobrīd turēsimies. :)

Supermens 3 dienu vecumā:
Image

Un 9 dienu vecumā. No piedzimšanas līdz 9 dienu vecumam, Supermens svaru trīskāršojis.
Image

Piedzima ar pavisam rozā purniņiem, bet nu smuki pigmentējas.
Image

Pēc bildēm rādās, ka Supermens īpaši iemīļojis balto brāli, daudz kur viņi kopā redzami.
Image

Kaudzīte kucēnu.
Image

9 dienu vecumā viss metiens pirmo reizi atvēra acis.
Image

Čučmūlītis
Image

Un pasaulē mīlīgākā ķepiņa
Image

:samilejies: :samilejies: :samilejies:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Amanda_J » 30 Apr 2018, 00:00

Tik mīlīgi!! :sirsninas: :sirsninas: :pedinja:
Šādas bildes ir ļoti bīstamas.. Vienmēr sākas vēlmes iegādāties vēl vienu suni. :kanepe:
User avatar
Amanda_J
Baby
Baby
 
Posts: 20
Images: 5
Joined: 25 Jan 2018, 01:30
Location: Rīga, Latvija

Re: Mio, manu Mio!

Postby nezinīte » 30 Apr 2018, 11:05

Tad jau būs jāņem arī baltais brālis! :pukudupsis:
nezinīte
Puppy
Puppy
 
Posts: 144
Images: 12
Joined: 08 Aug 2017, 15:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 30 Apr 2018, 11:13

Oi nē, es nekad dzīvē negribētu dzīvot ar diviem suņiem, kas ir vienādā vecumā. Tik daudz nervu, enerģijas un laika man nav. :D
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby lauva » 01 May 2018, 18:15

Ooo, Spīgana! Šīs bildes pilnīgi uzdzen 'puppy fever'!
Tik mīlīgi :samilejies: un izskatās,ka Supermens jau no mazotnes būs pieradis pie baltām raķetēm sev apkārt (baltais brālis/Mio/etc :jautri: ).
Un tas tik jauki,ka audzētāja sūta bildes, lai var visam sekot līdz!
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 04 May 2018, 08:17

Es saprotu, ka visiem saluki kucēns vien interesē, bet es te tomēr par agility pavārīšos. :velnins:

Kādu laiku gan treniņos, gan sacensībās bija jūtams, ka Mio nepārliecinoši skrien tunelī - pirms ieejas vienmēr pārjautā man vai tiešām tur jāskrien, skatās uz mani, man ar viņu jāskrien līdz pat pašai ieejai - un tas nekam neder. Pareizāk sakot lēnam hendlerim ar ātru suni neder. Sagādāju sev pagalmam mini smieklīgu agility komplektu un pēc treneres ieteikuma katras brokastis Mio izbaroju vienkāršā, tehniskā agility treniņā, kur Mio dabū gaļas gabaliņu pēc katra noskrietā šķēršļa. (Nu labi, trenere ieteica šo darīt ar vakariņām, bet tas neder mūsu ikdienas plānojumam)

Šodien ir pagājusi precīzi nedēļa, kopš sāku šo darīt un mani ļoti iepriecina progress - jau varu šajos treniņos faktiski ar roku nenorādīt uz šķērsli, Mio iet pēc balss komandas un dara to arvien azartiskāk un pārliecinošāk. Arī *lielajā* treniņā šonedēļ bija sajūta, ka tuneļi iet labāk, redzēsim kā būs šodien sacensībās.

Un vispār tāds brokastu treniņš ir dievīgs un tur bonusu ir miljons. 1) Tas ir ātrs, jautrs treniņš un maltītes apjoma ierobežojums liedz to izstiept bezjēdzīgi garu. 2) Ir ļoti viegli šo darīt regulāri, jo suni tak tāpat baroju katru dienu un tāpat pēc brokastīm ejam pagalmā, man tiešām nav starpības, kur tās brokastis baroju. 3) Ja es trenēju Mio pēcpusdienā, pārāk bieži sāku atrunāties, ka šovakar jau treniņš, nebūs labi tagad vēl trenēties; ar brokastīm tādas atrunas nav. 4) Mio šausmīgi patīk rutīna un viņa jau katru rītu nepacietīgi gaida, kad varēs iet paskriet. 5) Es no rītiem esmu slinka un nepamodusies, attiecīgi man ir nulle vēlēšanās piekāpties Mio un viņai ekstra palīdzēt, suns ļoti ātri mācās domāt pats. 6) Iesākt dienu ar agility ir diezgan laba garantija superīgai dienai. :meitenedejo:

Te video pirms nedēļas. Šis gan ir tāds sagraizīts, bet nu vispārējo iespaidu gūt var. Pirmajā dienā Mio vēl nesaprata, kāda velna pēc es viņai nedodu tās brokastis, nekas negāja baigi gludi.


Un te šodienas video. Šis ir neapgriezts video (izņēmu tikai vietas, kur Mio ilgi ēd), var redzēt, ka viss treniņš aizņem 3 minūtes. Un noteikti ir progress - es ar rokām vairs nevicinos un Mio krietni mazāk man pārjautā, kas īsti jādara. Stulbi gan, ka iefilmēju bez savas galvas, jo būtu svarīgi vēl redzēt, kur es skatos. :( Un sorry par halātu, man bija slinkums no rīta ģērbties. :kanepe: Toties, ja uzgriež skaņu, var dzirdēt, ka mums apkārt ļoti skaisti dzied putni, ko es, protams, pamanīju tikai video, jo kamēr ir agility, man nav laika dzirdēt kaut ko citu. :kanepe:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 04 May 2018, 17:00

Nu tā, noskrējām sacensību pirmo dienu.Ir mini besītis, jo abās trasēs stulbi diski, bet ir arī daudz, daudz par ko priecāties.

Trases bija diezgan nevāji sarežģītas, bet skrējās forši un visas sarežģītās vietas noskrējām veiksmīgi, par to noteikti prieks. Un izturība uz starta bija vienkārši izcila, un zonas perfektas, un slaloms labs, un Mio man pieslēgusies uz visiem 100% un vispār ir sajūta, ka skrējām labāk un skaistāk nekā parasti. Atliek vien šovakar apkarot besīti un rīt jāskrien bez stulbām kļūdām. :kanepe: Un vispār jāsaka, ka šoreiz vienīgais, par ko varu sūdzēties, ir mans pieredzes trūkums.

1. trase. Atteikums tīŗi mana vaina - paskrēju garām un neparādīju. Savukārt beigās pazaudēju suni un viņa sāka improvizēt...


2. trase. Nekad, nekad, nekad nebūtu iedomājusies, ka es varu uz starta atiet pārāk tālu no Mio. :kanepe: Biju tā nobijusies, ka nepaspēšu sākuma taisno gabalu noskriet, ka aizgāju par tālu, Mio stresā nogāza barjeru un es pie tuneļa nonācu pārāk ātri, nācās apstāties un Mio attiecīgi jau vairs tunelī neieskrēja. Un disks... nu stulbs disks, vajadzēja citādi rādīt, kāreiz seminārā mācījāmies paņēmienu, kas te būtu derējis, bet neiedomājos izmantot, jo šķita, ka nepaspēšu. Un vispār šī trase uzskatāmi pierāda to, ka man jābeidz baidīties par to, ka nepaspēšu, jo patiesībā varēju skriet ļoti brīvi un visu izbaudot, bet doma par nepaspēšanu visu bojā. Ai, bet toties zonas un izturība uz starta šeit fantastiski. :sirsninas:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 06 May 2018, 21:57

Ufff, šīs bija vēl vienas brīvdienas ar vizināšanos pa emociju amerikāņu kalniņiem, bet nu galvenā šīs nogales ziņa ir: Mēs ar Mio pārgājām uz A3!!! :aptracis: :aptracis: :aptracis: Pirmais no mūsu drusku lielākajiem mērķiem izpildīts. :dejosuns:

Uz A3 pārgājām sestdien otrajā trasē, pēc tam tai pašā sestdienā dabūjām jau noskriet pirmo A3 trasi un šodien noskrējām vēl divas. Visas pa diskiem, bet vismaz nav sajūta, ka būtu apkaunojušas sevi. :kanepe: Šoreiz bija izteikti jūtams, ka mēs ar Mio vēl neprotam noturēt 3 dienu emocionālo spriedzi; nebija gan pirmā reize, kad skrienam 3 dienas no vietas, bet šī bija pirmā reize, kad tas viss gāja uz tādam emocijām un stresu, beigās jau abas bijām uzcepušas smadzenes un vairs vispār neko nespējām izdarīt. Pēdējā trasē Mio stāv un bļauj uz mani, ka pietiek taču vienreiz, braucam mājās! :kanepe:

Pirms pāriešanas uz A3 man bija ļoti divējādas izjūtas un tā kā bija bail, ta kā gribējās ilgāk pasēdēt divniekos, bet tagad skrienot jau A3 trases sapratu, ka lielākoties tās bailes ir nepamatotas, jo no tehniski sarežģītajām lietām patiesībā ir ļoti maz tādu, ko mēs nevaram izdarīt un arī par šodienas un vakardienas A3 trasēm, kas patiesībā bija pagrūtas, nebija sajūta, ka kaut ko nenormāli nevaram noskriet. Jā, protams, rezultātā visās disks, jo Mio šobrīd gļuko uz tuneļiem, un stresā ievārījām daudz dīvainas kļūdas, bet tam nav nekāda sakara ar trases sarežģītību. Tagad turpmākie mērķi man ir salabot Mio tuneļus un pašai iemācīties necepināt smadzenes ar lieku drāmu, jo tas traucē gan man, gan sunim. Jo vairāk skriesim, jo vairak pieredzes uzkrāsim, jo vairāk nostiprināsies doma, ka mums nav jābaidās no sarežģītām trasēm, ka man nav šausmīgi jābaidās kaut kur nepaspēt un tad jau viss aizies. Katrā ziņā es mūsu trasēs redzu milzīgu progresu pat salīdzinājumā ar to, kā skrējām vēl mēnesi atpakaļ; un šinīs sacensībās ļoti izjutu to, ka nesenais seminārs man ir iedevis jaunu, ļoti vērtīgu pašapziņas devu un pārīti jaunu tehnisku paņēmienu.

Sestdiena.
1. trase. Nope, tuneļos Mio neskries.


2. trase. Par laimi pēc pirmās trases noskatījos mūsu video, sapratu, ka tuneļi Mio jārāda stingrāk. Un viss izdevās! Noskrējām tīru trasi un pārgājām uz A3 :samilejies:


3. trase. Open. Vispār jau kauns ir tik vienkāršu trasi nenoskriet, bet uz šūpolēm šeit lielākajai daļai ātro suņu bija problēmas, kaut kas tur neriktīgi bija. Un pēc pirmās kļūdas drusku nolaidās rokas, tālāk nepiedomāju īsti un no tuneļa par ātru aizgriezos.


4. trase. Mūsu A3 debija. Sarežģīta trase, bet mēs, protams, diskojamies uz parastām barjerām. :kanepe: Bet man nudien prieks, ka visas sarežģītās vietas noskrējām labi un tiesneša izliktajos slazdos neiekritām.


Svētdiena.
1. trase. A3 jumping. Nope, tuneļos Mio bez īpaša ielūguma neskries. :aknee:


2. trase. A3 Nu... mēs vismaz sevi ļoti neapkaunojām. :kanepe:


3. trase. Open. Līdz šai mēs ar Mio jau sen vairs nebijām savā ādā un nekāda skriešana tur simts gadus nesanāktu. Slaloms nav, uz šūpolēm neskrien, stāv un lamājās uz mani. Bet pat par spīti tam, tomēr skrien ar mani un nemaz nevarētu teikt, ka viss slikti.


Un noslēgumam mana skaistā raķete ar A2 nopelnīto pirmās vietas medaļu. :sirsninas: :sirsninas: :sirsninas:
Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 26 May 2018, 22:54

Kucēnspams!

Mēs ar vīru esam tikko kā svaigi atgriezušies no drusku atlikta medusmēneša, šoreiz ceļojums gan diemžēl bez Mio, jo es negribu savam sunim likt izciest lidojumu lidmašīnā un uz ASV tālo krastu tas īpaši smagi. Attiecīgi šoreiz skaistas suņu ceļojuma bildes izpaliek, bet toties mana saluki audzētāja gan rūpīgi iemūžina to, kā kucēni aug griezdamies. Un mums ir pirmās oficiālās ziņas. :meitenedejo:

Vakar kucēns oficiāli Šveicē tika piereģistrēts uz mana vārda! :aptracis: :aptracis: :aptracis: Man pavisam oficiāli ir saluki kucēns. :dejosuns: :sirsninas:
Un attiecīgi šis laikam ir labs brīdis atklāt mazā Supermena īsto vārdo. :) Ar vārda izvēli mums gāja ilgi, grūti un smagi, jo man pret suņa vārdiem ir tik specifiskas prasības, ka grūti vispār kaut ko atrast. :kanepe: Man obligāti vajadzēja, lai vārds nāk no grāmatas, vajag tā, lai labi skan latviski un angliski, lai ir viegli pasaukt, lai atbilst saluki cēlajai dabai, lai man patiktu varonis, kā vārdā nosaukts suns un tā tālāk un tā joprojām. Vienu man mīļu variantu izbrāķēja vīrs, viens cits nepatika audzētājai,un beigās pēc ilgas domāšanas turp un atpakaļ palikām pie šāda varianta:
mājas vārds - Lamora
ciltsrakstu vārds - Vol`Locke Lamora Al Asmaanii

Man, protams, ir talants suņiem izvēlēties vārdus, kas visiem liks domāt, ka suns patiesībā ir pretējā dzimuma, bet man tas nešķiet šausmīgi būtiski un ko lai dara, ka angļu valodā vārdus pēc galotnēm pa dzimtēm nešķiro. :D Vārds nāk no Scott Lynch grāmatas "The Lies of Locke Lamora", un galvenais varonis ir izstīdzējis, asprātīgs, inteliģents, drosmīgs un absolūti apsēsts ar rudmatēm. Biju sajūsmā, ka arī ciltsrakstu vārdu man audzētāja ļāva izvēlēties pašai, drusku tikai sasmējos par to, ka viņa ir diezgan apsēsta ar apostrofiem, un beigās bija pat drusku vīlusies, ka mana kucēna vārdā būs tikai viens apostrofs. :kanepe:

Supermena zīmīte
Image

Mazais drošsirdis bija pirmais no metiena, kurš ierāpās kustīgajā "piramīdā" :samilejies:
Image

Image

4 nedēļu vecumā kucēni sāk iemēģināt gaļu
Image

Sīkaļa rādās plāno augt par dāmu čalīti - bildēs vienmēr ar māsām kopā redzams. :D
Image

Image

Kucēni apgūst tuneļu gudrības.
Image

Image

Image

:sirsninas: :sirsninas: :sirsninas:
Image

Image
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby nezinīte » 28 May 2018, 07:54

Nu smukumiņš un jaukumiņš Lamora! :sirsninas2: Sevišķi tā bilde ar mammu tik izteiksmīga. Tie abu skatieni... Pilnīgi iztēlojos sarunu: "Es tev, dēliņ, jau teicu...!", "Ai, atkal, mamm, tu jau sāc!" :kanepe:
nezinīte
Puppy
Puppy
 
Posts: 144
Images: 12
Joined: 08 Aug 2017, 15:14

Re: Mio, manu Mio!

Postby ligakrista » 05 Jun 2018, 21:13

Cik kolosāli! Kad būs mājās jaunulis? :)

Nemaz nezināju,ka jāreģistrē dzimšana zemē uz jaunā īpašnieka vārda. Rītdien satiksim savu, jāpajautā.
ligakrista
Puppy
Puppy
 
Posts: 143
Joined: 07 Jan 2018, 19:56

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 05 Jun 2018, 21:22

Līdz ar čipa ievadīšanu suns ir jāreģistrē un tanī brīdī jānorāda īpašnieks - var rakstīt gan audzētāju, gan topošo īpašnieku.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Spigana » 23 Jun 2018, 22:08

Šodien pirmo reizi dabūju pačubināt Lamoru. :samilejies: :samilejies: :samilejies: :samilejies: :samilejies: :samilejies:

Image

Pavisam gan mazo, trako dabūšu tikai rītvakar, bet manā galvā šobrīd ir konstants salūts. :jiihaa: :jiihaa: :jiihaa:
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: Mio, manu Mio!

Postby Māra » 23 Jun 2018, 23:29

Liekas sireāli, ka viņš brauks līdzi uz Latviju. Nespēju aptvert viņa patiesumu.
Vēl viens saluki - woooooooooo :latvija: :samilejies:
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests