8 mēnešus veca suņa agresija pret saimniekiem

Dogs Teaching

8 mēnešus veca suņa agresija pret saimniekiem

Postby Shinshilla » 19 Apr 2010, 15:18

Manai maasicai radusies probleema ar savu 7,5meeneshus veco labradora puiku. Ir lietas, kas veel +- ir saprotamas (agresija pret sunju puikaam), eediena bljodas sargaashana. Bet nu ja vinjsh raada zobus saimniekam, ja saimnieks suni sabar vai par bleenjaam ieper, tas jau vairs nav ok. Saacies viss pirms kaada meenesha. Skaidrs ir tas, ka jautaajums jaarisina asap. Vakar vinjsh nostaajies pie grila desu bljodas un nav laidis nevienu klaat. Kopumaa taads raksturs nav labradoram raksturiigs. Saimniekiem tas ir pirmais suns, iespeejams, ka vinji kaut kaa nepareizi audzinaajushi, peec manas saprashanas paaraak bargi. Suns veel piedevaam ir atriebiigs - ja atstaaj vienu guleet apakshstaavaa vai vienu maajaas, sachuraa un sakakaa visu maaju. Ja njem pie sevis guljamistabaa, tad viss ok. Kopumaa, ja sunim ljauj dariit visu ko grib, tad miiljsh un labs. Ja meegjina iegrozhot, tad izraada pretestiibu. Suns audzinaats stingri, iespeejams, ka pat paaraak, liidz ar to nav taa, ka vinjam nebuutu ieraadiits kas maajaas ir galvenais, man pashai driizaak liekas, ka varbuut taa agresija ir taads kaa aizsargmehaanisms pret baarshanu. Varbuut te ir kaads, kas var ko ieteikt ? Kaa noveerst to ruukshanu pret saimniekiem, citaadi vinjiem jau bail metas pashiem no sava sunja.
Saimnieku beernu neaiztiek, tam ljauj dariit ar sevi ko grib.
Shinshilla
Baby
Baby
 
Posts: 50
Joined: 22 Feb 2010, 10:49

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby maksis » 19 Apr 2010, 15:23

Es neticu, ka šādos gadījumos "no malas" var palīdzēt. Ir jāredz šie cilvēki, viņu attiecības ar suni, tad tikai kaut ko var spriest. Citādi ir tikai minējumi - vai izlutināts, vai gluži otrādi - pārāk apspiests suns. Nav jau 100% skaidras atbildes, cik redzu.
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Shinshilla » 19 Apr 2010, 16:00

Pati shiis saimnieku un sunja attieciibas esmu veerojusi kaadu nedeelju, kad sunjukam bija 3meeneshi. Man radaas iespaids, ka suns tiek paaraak daudz un bargi baarts, jo kuceens tomeer ir kuceens nevis robots, un no vinja nevar prasiit pieaugusha sunja sapraatu un paklausiibu. Bet taatad vareetu tomeer buut taa, ka to agresiju izsauc tieshi paarlieku lielaa "sunja audzinaashana"?
Nu skaidrs, ka saimniekiem nav pieredzes sunju audzinaashanaa un kaa maaceeja taa audzinaaja, bet nu tagad ir auzas un saimnieki nesaprot kaa vinjiem tagad attiekties pret suni, lai nav agresiivs pret pashiem. Un vai vispaar shii situaacija ir mainaama ? Man pashai ir 2labiishi un godiigi sakot nesaprotu kaa labradoru var izaudzinaat agresiivu, vinjsh tak jau saknee ir labsirdis, arii pats sunju puika man nelikaas neliidzsvarots, parasts, apkjeeriigs kuceens, kas pat nebij iipashi destruktiivs.
Ja pienjem, ka sunja agresija ir sava veida aizsargmehaanisms pret saimnieku bardziibu, tad ko dariit ? Jo izskataas, ka sods par ruukshanu uz saimniekiem tikai veel vairaak vinju aizkaitina, nevis noliek pie vietas. Var jau dziivot peec sunja stabules, bet nu ja suns meedz zagt eedienu un dariit arii citas palaidniibas un neklausiit, tad iisti normaali nebuutu vinjam par to neko neteikt. Taads apburtais loks. Ja neko neteiks, suns dariis ko gribees. Ja baars un audzinaas, buus zobi. Kur izeja ?
Shinshilla
Baby
Baby
 
Posts: 50
Joined: 22 Feb 2010, 10:49

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Greylove » 19 Apr 2010, 19:50

Shinshilla wrote:Bet taatad vareetu tomeer buut taa, ka to agresiju izsauc tieshi paarlieku lielaa "sunja audzinaashana"?


IMIHO, nē. Pārāk stingra audzināšana tā kā nevarētu izsaukt tendenci sargāt šašliku bļodu, un garāmejot pieminēto agresiju pret citiem suņiem. :neparliecinats: Tieši otrādi, tad taču suns aug bailīgs, par sevi nepārliecināts. Taču šī aprakstītā uzvedība ir tipiski dominanta. (Es pieņemu, ka ar stingru auzināšanu taču nav domātas kaut kādas pārmērības, brutāla suņa sišana, nežēlīga attieksme, utml.) Un jāpiekrīt, ka tas nav labradoram raksturīgi, baigais tipiņš- astoņu mēnešu vecumā izštukot, ka svešu ēdienu jāsargā. (Ka vispār kaut kas šajā vecumā jāsargā.)
Ko audzētāji saka? Es domāju, ka pie šādas uzvedības vairāk jāskatās uz iedzimtības pusi, varbūt audzētājiem ir viedoklis, kurš sencis pie vainas (kuram (drīzāk pat - kuriem) tāds nešpetnāks raksturs bijis), un kā risināt problēmu. Un vērsties pie kāda laba zoopsihologa, LV tā varētu būt Cerbules kundze.
Suns veel piedevaam ir atriebiigs - ja atstaaj vienu guleet apakshstaavaa vai vienu maajaas, sachuraa un sakakaa visu maaju.

Drīzāk, nevis atriebība, bet stress no tā, ka palicis viens. Suņi neatriebjas.
Shinshilla wrote:Ir lietas, kas veel +- ir saprotamas (agresija pret sunju puikaam), eediena bljodas sargaashana.

Tas būtu saprotams, ja runātu par citu vecumposmu, ne jau 6-7 mēn. vecu kucenu. +/- normāli ja ap gada vecumu tikai kāju sāk celt.
Vispār, es domāju, ja pie vainas ir nepareiza audzināšana, ta problēmas rastos tad, kad viņam būtu jārodas, - tad, kad suns sāk pieaugt, bet ja labradors rāda zobus 6 mēn. vecumā, problēma nav audzināšanā. Tas, protams, ir tikai mans viedoklis.
Image
http://www.beckettelf.com
Njuse un apvienotā melnā-šokolādes komanda
User avatar
Greylove
Junior
Junior
 
Posts: 624
Images: 2
Joined: 13 Jan 2010, 13:21
Location: Riga, Čiekurkalns

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby FANE » 19 Apr 2010, 20:24

Kad auga mana VAS kuce, izteikta alfa - 7. mēn vecumā mums arī sākās zobu rādīšana un pat cenšanās iekost, kad neļāvu darīt to ko grib( piemēram skriet ārā pa vārtiņiem, vai grauzt rododendrus). Nu mana recepte bija diezgan vienkārša - nolikt suni pie vietas(burtiski, gāzu gar zemi un turēju, kamēr beidza rūkt un pretoties). tādi sacelšanās brīži ir bijuši vairākas reizes, līdz 2 gadu vecumam. Tagad dāmai ir 10 gadi, un vēl jo projām ir viens no paklausīgākajiem suņiem. Bet ir viens noteikums, ja iesāki tad pabeidz, jo, ja no šīs situācijas, kā uzvarētājs izies suns, tad ar jūsu autoritāti ir cauri! Ja nejūtaties droši par sevi, šis variants neder.
User avatar
FANE
Junior
Junior
 
Posts: 823
Joined: 14 Jan 2010, 11:26
Location: Jūrmala

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Lapsa » 19 Apr 2010, 21:26

Ir viena recepte: http://www.petnet.lv/sheep/?publ003_095.html

Bet, jebkurā gadījumā - rikšiem uz suņu skolu.
User avatar
Lapsa
Baby
Baby
 
Posts: 70
Joined: 13 Jan 2010, 16:26
Location: Baile Átha Cliath

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Maruta Papelbo » 20 Apr 2010, 06:06

Greylove wrote:Ko audzētāji saka? Es domāju, ka pie šādas uzvedības vairāk jāskatās uz iedzimtības pusi, varbūt audzētājiem ir viedoklis, kurš sencis pie vainas (kuram (drīzāk pat - kuriem) tāds nešpetnāks raksturs bijis), un kā risināt problēmu. Un vērsties pie kāda laba zoopsihologa, LV tā varētu būt Cerbules kundze.

:laiks: Šeit arī būs atbilde uz problēmas risinājumu,jo labradoram agresivitāte jau ir problēma(neatkarīgi pret ko tā vērsta).Tā kā savā laikā man daudzu gadu garumā bija cieša saskare ar labradoru audzēšanu (dažādas līnijas,izcelsme),bija atsevišķi eksemplāri,kuri sāka noteiktā vecumā izrādīt savu 'raksturiņu'. Žēl,bet šādu noslieci grūti iznīdēt pašā saknē,ja vaislā iepriekš izmantoti agresīvi suņi vai kuces,bet ar zinošu speciālistu palīdzību var nomākt agresijas izpausmes.Nenokavējat!!! :ludzu:
User avatar
Maruta Papelbo
Puppy
Puppy
 
Posts: 465
Joined: 14 Jan 2010, 13:35
Location: Valmiera

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Shinshilla » 20 Apr 2010, 08:46

Paldies par viedokljiem!
Audzeetaajs veel nav informeets par sunja izdariibaam. Tas ir anglju suns ar spozhiem ciltsrakstiem. Senchiem bijushi ne vieni vien kuceeni, bet nu kas to zin, var jau buut, ka tas ir iedzimts, kaut gan neticas, es driizaak domaaju, ka tas ir kaads caurums audzinaashanaa. Suns ir kopiipashuma, bet latvijaa pie manis buus tikai naakamgad un pati patreiz ar pie sunja aizbraukt nevaru, meegjinaashu varbuut tomeer sarunaat atvest suni uz LV jau shovasar, citaadi maasica netiek ar vinju galaa. Abiem tur tagad saaksies darbi un sunja audzinaashanai neatliks laika un tad gan buus veel lielaakas ziepes, pashi peec tam buus nelaimiigi.
Shinshilla
Baby
Baby
 
Posts: 50
Joined: 22 Feb 2010, 10:49

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby maksis » 20 Apr 2010, 08:51

Shinshilla wrote:Audzeetaajs veel nav informeets par sunja izdariibaam.

Kāpēc? Es teiktu, ka audzētājam tieši bija jājautā pie pirmajām nopietnajām un pat ne tik nopietnajām problēmām? Jeb tas audzētājs nu tāāāāds... tipa, ka tik nopārdot un aizmirst?
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Andrushka » 20 Apr 2010, 10:05

Vakar vai aizvakar pa discoveri bija raidījums, un tieši par labradorveidīgajiem. Tur tieši uzsvēra, ļoti gudrs, ātri apmācās, bet ir pirmajās vietās uz agresivitāti. Tika arī minēts, ka tas parādījies tieši pēdējos gados :neparliecinats:
kennel Cattleya Dowiana
http://www.lv-hound.weebly.com
User avatar
Andrushka
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1696
Joined: 14 Jan 2010, 00:22
Location: Riga

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby murkata » 20 Apr 2010, 11:22

izlasot pirmo postu, radās iespaids, ka suns ir sevi nostādījis bara vadoņa lomā. bērnu uzskata par visvājāko bara locekli, tādēļ lutina. nešaubos, ka vajadzības gadījumā arī aizsargās.
savukārt pieaugušie tiek uztverti kā pretendenti uz bara augšgalu. aprakstītā uzvedība liecina par dominēšanas mēģinājumiem.
es arī nezinu šos cilvēkus un viņu audzināšanas paņēmienus. taču, skaidrs, ka paši pieļāvuši kļūdu. lai tie labīša saimnieki palasa par dominēšanu, par suņa audzināšanu, par vadoņa uzvedību un suņa nolikšanu vietā.
piemēram te ir sakarīgas informācijas daļa
http://petnet.lv/sheep/?publ003.html
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby murkata » 20 Apr 2010, 11:26

Shinshilla wrote:Paldies par viedokljiem!
Abiem tur tagad saaksies darbi un sunja audzinaashanai neatliks laika un tad gan buus veel lielaakas ziepes, pashi peec tam buus nelaimiigi.

oblģāti vediet suni pie sevis. citādi viss var beigties ar iemidzinšānu. es lsiecos domāt, ka tā ir audzinšanas problēma, jo spožiem ciltsrakstiem it kā nevajadzētu būt psihes pataloģijām, kas varētu izraisīt šādu uzvedību bez iemesliem.
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby PIKSIS » 20 Apr 2010, 11:28

Suns vienkārši kopē savu saimnieku-tā teikt audzinātāju uzvedību.... viņš patreiz ir ieņe'mis pozīciju -kā tu man tā es tev! un vainīgi ir tikai paši saimnieki. acīmredzot-pareizāk sakot diemžēl, nabaga dzīvnieks nav nonācis pareizajās rokās. beigsies ar to ka vajadzēs likvidēt.....ir taču pierādīts, ka ne visiem cilvēkiem der viens un tas pats dzīvnieks-šajā gadījumā šie cilvēki nav izvēlēšušies pareizās šķirnes draugu un labāk lai ātrāk sameklē citus saimniekus, kamēr tas suņuks nav par galīgu idiotu pataisīts. labāk lai ņem pitonu-varēs parādīt savu bardzību un pārākumu. :soks:
User avatar
PIKSIS
Puppy
Puppy
 
Posts: 239
Joined: 17 Jan 2010, 23:20
Location: AIZPUTE

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby murkata » 20 Apr 2010, 11:31

jā, īpaši ja paņems boa :D :D :D :dejo:
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Greylove » 20 Apr 2010, 12:06

murkata wrote:jo spožiem ciltsrakstiem it kā nevajadzētu būt psihes pataloģijām, kas varētu izraisīt šādu uzvedību bez iemesliem.

It kā spoži c/r būtu 100% garantija, ka sunim nebūs kādas iedzimtas problēmas - veselības vai psihes. Tā nav! Gēni tomēr ir neprognozējama lieta.
Es nestādos priekšā CIK ĻOTI nepareizi būtu jāaudzina labradors, lai viņš pusgada vecumā sāku izrādīt agresiju tādā pakāpē, ka saimniekiem bail iet klāt.
Tomēr, runājiet ar audzētājiem, ja izdosies atrast "vainīgos" gēnus, varbūt tiksiet pie kāda laba padoma, kā turēt suni grožos. Un jebkurā gadījumā - audzētājiem būtu nepieciešams zināt, ka ir šādas problēmas.
Image
http://www.beckettelf.com
Njuse un apvienotā melnā-šokolādes komanda
User avatar
Greylove
Junior
Junior
 
Posts: 624
Images: 2
Joined: 13 Jan 2010, 13:21
Location: Riga, Čiekurkalns

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby link » 20 Apr 2010, 12:20

Greylove wrote:Es nestādos priekšā CIK ĻOTI nepareizi būtu jāaudzina labradors


Tomer savas 3 kopejcinas ierakstishu. Es ari nestados. Mana dzive gadijas divi melni labradori, abi puikas. Bistamas radibas, es teiktu. Ka var TA sakroplot psihi TADAI skirnei :apstulbis: I neredzigo pavadonis, i glabejs uz udens, i bernu var auklet... Viens staiga metaliska asa kaklasiksna un uzpurni(paldies Dievam un saimniekiem) un metas virsu visiem suniem. Otrs izskreja no setas(vartus nav javer ciet, ne, ne, ne :aizsvilstas: ) un meginaja saplest Balu gabalinos. Un Balu kartejo reizi nopriecajas par saimnieces low kick precizitati. Abi gadijumi redzeti Daugavpili. Vai vietejas mentalitates ipatnibas atsitas ari sunu audzinashana? :neparliecinats:
link
 

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby PIKSIS » 20 Apr 2010, 12:29

link wrote:
Greylove wrote:Es nestādos priekšā CIK ĻOTI nepareizi būtu jāaudzina labradors


Tomer savas 3 kopejcinas ierakstishu. Es ari nestados. Mana dzive gadijas divi melni labradori, abi puikas. Bistamas radibas, es teiktu. Ka var TA sakroplot psihi TADAI skirnei :apstulbis: I neredzigo pavadonis, i glabejs uz udens, i bernu var auklet... Viens staiga metaliska asa kaklasiksna un uzpurni(paldies Dievam un saimniekiem) un metas virsu visiem suniem. Otrs izskreja no setas(vartus nav javer ciet, ne, ne, ne :aizsvilstas: ) un meginaja saplest Balu gabalinos. Un Balu kartejo reizi nopriecajas par saimnieces low kick precizitati. Abi gadijumi redzeti Daugavpili. Vai vietejas mentalitates ipatnibas atsitas ari sunu audzinashana? :neparliecinats:


jap! trāpījāt 10! tas ir tas, ko mēģināju pateikt-suns vienkārši parāda sava saimnieka attieksmi........skumji.
User avatar
PIKSIS
Puppy
Puppy
 
Posts: 239
Joined: 17 Jan 2010, 23:20
Location: AIZPUTE

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Greylove » 20 Apr 2010, 12:34

Link, Tu tiem suņiem c/r esi redzējusi? Pilna pasaule ar melniem a la labradoriem. Kuriem, nu jā... kaut kur ir senčos kāds labis bijis. Tā pat kā pilna pasaule ar vasiem. Normāli, nav jābūt šķirnē agresijai, bet visiem bezpapīru labradoriem, tur no A-Z visu var sagaidīt. Pirms kāda laika draugiem.lv labradoru domubiedru grupā "plosījās" saimniece, vēra vaļā vienu tēmu pēc otras - suns uzbrūk savējiem, uzbrūk svešiem, uzbrūk citiem suņiem, bērniem, utt. Pēc kāda laika uzraksta - nu jā, vispār jau viņam viens no vecākiem rots, bet izskatās viņš līdzīgāks labradoram. :)
Palaboši sevi - Es nestādos priekšā CIK ĻOTI nepareizi būtu jāaudzina labradors, kuram ir iedzimts šķirei atbilstošs temperaments..
Image
http://www.beckettelf.com
Njuse un apvienotā melnā-šokolādes komanda
User avatar
Greylove
Junior
Junior
 
Posts: 624
Images: 2
Joined: 13 Jan 2010, 13:21
Location: Riga, Čiekurkalns

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby Demix » 20 Apr 2010, 12:41

Mjā....mani arī sakoda tieši labradora jauktenītis,kurš man muti laizīja n-padsmit reizes,kad viņu savācu,norāvušos no ķēdes, un stiepu mājās :jaut: Es gan to norakstīju uz ķēdes suņa uzvedību...
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4091
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: 8meen suns agresiivs pret saimniekiem

Postby link » 20 Apr 2010, 13:15

Greylove wrote:Link, Tu tiem suņiem c/r esi redzējusi? Pilna pasaule ar melniem a la labradoriem

Nu protams, ka neesmu. Bet ar suniem nemoties nu jau gandriz 20 gadus jaukteni no skirnes suna varu atskirt :ninja: Vel viens piemers: musu vieteja ELITE, hokeists ******** un vina sieva. Es biju pie viniem "izsaukta" paliga, jo netiekot gala ar retriveru(nav labradors, bet tuvu stavosha skirne). Musu kopigas pazinas mani ieteica. Es savukart ieteicu vinai, sievai, intruktoru, vai vel labak - SAMEKLET CITUS SAIMNIEKUS! :aizsvilstas: Jo, redz, neatrada labaku risinajumu problemai "regulari muk prom pie kaiminiem", ka uzlikt retriveram ELEKTRISKU GANU!(elektro kaklasiksna) ;( Sunei psihe sakroplota. Bailiga, majas cura, kaka, ruc uz cilvekiem.
Protams, ka ies pie kaiminiem! Tur tak ar vinu nemas, spelejas, ar shashliku ciena. Nevis "mebeles".
Labi c/r - ja. Nepaveicas ar saimniekiem - ja.
Ja interese uzvards - PM.
link
 

Next

Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests